Tranzity


21.12.2017 - 20:35
(Rak) Lucie Vilimkova
Tranzity
Přeji krásný večer,
Prosím, poradí mi někdo s tranzity? Mám mít Uran brzy v desátém domě, co to pro mne znamená? Na co se můžu těšit?
A pak otázečka...Přecházelo mi před lety Pluto přes Neptun v kozorohu v pátém domě... Myslíte, že mi to odstartovalo nějaké psychické a zdravotní problémy? Mohlo to tohle znamenat? Mám teď určité problémy, které se mi vlečou..uzavřela jsem se víc do sebe a víc se straním okolí..a vypadá to též na komplikace s játry a žlučníkem.
A chtěla bych také poprosit o nějaké stránky, popřípadě knihy, kde bych si o tranzitech mohla více přečíst, úplně se v tom neorientuji, ráda se poučím. Děkuji moc. :-)

Stránka: 1 2
Řazení:
21.12.2017 - 21:03 | Filtr
(Kozoroh) Bosch
Tranzity Uranu mohou vyvolat buď náhlé změny, anebo zaměřit transformativní proces do té oblasti osobnosti, kterou poznamenávají. V naší současné individualistické a intelektuálně orientované společnosti je čtyřiaosmdesátiletý uranský cyklus velmi významný. Mám za to, že v okamžiku, kdy lidská bytost využitím výkonné a relativně nezávislé mysli dosáhne individualizovaného postavení, bude rozpětí 84 let archetypální mírou života. To samozřejmě neznamená, že by jedinec nemohl žít déle; žije-li déle, je to pravděpodobně v důsledku sil, které působí za hranicemi jeho individuality – přičemž některé z nich se zřejmě odvíjejí od speciálního genetického základu, který zase souvisí s určitými biosférickými podmínkami. Devadesátiletá perioda podmíněná třemi třicetiletými saturnskými cykly může velice ovlivnit těch několik let prožitých za hranicemi čtyřiaosmdesátiletého uranského cyklu. Pokud jde o tranzitní cykly Neptunu a Pluta (163,74 a 245,33 let), je zřejmé, že přesahují běžné životní rozpětí současného stupně lidského vývoje. Jejich tranzitní kvadratury a semikvadratury ve vztahu k jejich vlastním nativním pozicím, podobně jako celý rozsah aspektů k jiným nativním planetám, mohou symbolizovat narušující, ale i očišťující a potenciálně regenerativní krize růstu a identity.

Tranzity transsaturnských planet nabývají na významu tehdy, když se jedinec rozhodl pro transpersonální Cestu; tehdy totiž učinil krok, v jehož důsledku se na něj obrátí pozornost „vyšší kolektivity“ transindividuálních bytostí. Když Uran, Neptun a Pluto procházejí nad Sluncem, Lunou a čtyřmi Hroty horoskopu zrození, dostávají se do úzké souvislosti s výrazně kritickými body zvratu v životě jedince a astrolog, zastávající transpersonální přístup pak musí být velmi obezřetný, když naznačuje, jaký význam mohou tyto krize mít v procesu repolarizace mysli a aktivit jeho klienta.

Nikdy není možné pouze z ryze astrologických dat předvídat, jakou podobu tyto krize mohou mít, a transpersonální astrolog by si zcela jistě neměl v takových předpovědích libovat. Na transpersonální úrovni není skutečně zajímavé, co se přesně stane. Základním požadavkem je být naprosto otevřený možnosti radikální transformace kteréhokoli prvku osobnosti. Charakter já-centra osobnosti může být výrazně poznamenán tehdy, když Uran prochází Sluncem, nebo vůči němu stojí v opozici či kvadratuře. Konjunkce tranzitního Uranu s nativním Sluncem téměř neomylně souvisí se základní změnou v životě jedince kráčejícího transpersonální cestou, a velmi často i s tím, čemu se říká krize identity. Setrvačnost saturnského důrazu na vnější či vnitřní bezpečnost však nemusí dovolit, aby tato krize uvolnila hlubší potenciál proměny a přeorientování.

Jestliže například člověk přijde o zaměstnání nebo ztratí své veřejné postavení v době, kdy Mars a Uran procházejí jeho Mediem Coeli, může zakoušet skleslost a zahořklost (hlavně tehdy, je-li do procesu zapojen i Pluto) a bojuje o to, aby se dostal k podobnému místu, využívaje svých znalostí trhu práce. Planetární tranzity je třeba pokládat za indikátory nepříjemných událostí, jež by měl astrolog očekávat. Avšak jedinec, jehož mysl je zaměřena na proces transformace, bude ztrátu zaměstnání při takovýchto aspektech pokládat za životní „zjevení“, že je čas pro transformaci toho, co je Mediem Coeli symbolizováno jako jeho individuální centrum vědomí – a to je podstatně důležitější než pouhý přechod z jednoho zaměstnání do jiného.

Astrologovým úkolem na takovéto transpersonální úrovni je evokovat cokoli, co může být novou možností činu nebo pochopení, která klientovi pomůže „uvolnit křeč vědomí“, o níž hovořil Carl Jung, aniž by však klient ztratil schopnost rozlišovat.
http://www.rezonance.cz/wp/…
21.12.2017 - 21:11 | Filtr
(Rak) Lucie Vilimkova » Bosch
Děkuji za informace. :-)
22.12.2017 - 09:48 | Filtr
(Panna) Mici Angóra
Ad Uran: zjednodušeně řečeno změny (možno i náhlé) v oblasti kariéry nebo celoživotního směřování. V kontextu tvého horoskopu pozor na neuvážené kroky a sebepřeceňování.

Jinak to zhoršení zdravotního stavu si myslím, že s tím tranzitem Pluta přes Neptuna tak úplně nesouvisí (nezasahuje to zdravotní oblast-Neptun sice vládne 8. domu, takže psychika tam může figurovat, ale je to už jen důsledek více faktorů, které se sešly), pokud máš na mysli přelom 2010-11, tam toho bylo víc a dodnes to neskončilo (Saturn ve Vahách, pak postupně Uran v Beranu a Pluto v Kozorohu byly pro tebe nepříznivé, Neptun nadále putuje 8. domem, Pluto 6. a chystá se tam Saturn). :17:

Jinak jestli umíš anglicky, tak poměrně pěkně je to podáno zde (jednotlivé tranzity vpravo dole):

https://cafeastrology.com/predictiv…
22.12.2017 - 11:30 | Filtr
(Rak) Lucie Vilimkova » Mici Angóra
Jo, to bude ono. Přesně, ...jako by to neskončilo. Bohužel anglicky pořádně neumím, ale děkuji i tak za cenné informace. Ještě bych ráda věděla, kdy to pro mně ...ty nepříznivé aspekty ...skončí. Děkuji.
22.12.2017 - 12:33 | Filtr
(Kozoroh) Bosch » Lucie Vilimkova
změny v kariéře, povolání nebo společenském uplatnění
podle mých zkušeností se projevují u uranu již cca 5st před konjunkcí
podle mně změny tu tebe už probíhají
jelikož je jupiter vládce tvého horoskopu a tranzitní uran bude tvořit trigon s nativním lze očekávat změny příznivé
je potřeba dát si pozor na unáhlená jednání mars kvadrátuje jupiter z 12 domu tajných nepřátel k čemuž se přidává i uran, vyhýbat se silovým řešením situace což může ohrožovat právě i zdraví
vzhledem k rahu v beranu dům 9 by se mohlo jednat v několika následujících letech o vrchol kariéry
jasně že rakům není taková situace přirozená poroto může docházet k uvedeným
i zdravotním komplikacím
probíhá konflikt kariéra(společenské začlenění) versus rodina
22.12.2017 - 14:05 | Filtr
(Ryby) Mečoun33
Ahoj,
nejprve k otázce Tvých psychických a zdravotních problémů. V Listopadu 2016 přecházel tranzitní Saturn přes Saturna v radixu a jelikož v radixu je přesný kvinkunx mezi Sluncem a Saturnem,( kvinkunx je nejdůležitější vedlejší aspekt a představuje problém na kterém musí člověk zapracovat a nebo se přizpůsobit, po zvládnutí tohoto aspektu člověk získává vyšší sebedůvěru, proto se mu říká aspekt osobního růstu) vyděl bych toto jako hlavní ukazatel Tvého problému. Slunce vládne asc(fyzické tělo) a Saturn vl. 6 domu(problém se zdravím,6 dům ovládá především vnitřnosti) Slunce ve 12 domě (omezení, osobní boje které musíš vybojovat sama, bolest atd.) Saturn v 5 domě ( tato pozice dle mého názoru představuje důsledek, omezení v zábavách, v milostných věcech , patří sem i děti, jak jsi se uzavřela tak jsi tyto věci odbourala) Samozřejmě Pluto v opozici na Slunce v radixu tomu také přidá. Píšeš ,že si myslíš že Tvé problémy odstartoval přechod Pluta přes Neptuna. Nemyslím si to , to bych to spíš viděl na přechod Saturna přes Pluta a poté vstup Pluta do 6 domu. Ve spojitosti se zdravím bych sledoval především Saturn. Při tranzitech sleduj ,jestli k sobě mají dané planety vztah i v radixu, pokud ano pak jsou tyto tranzity důležitější.

Ano na vstup Urana do Tvého 10 domu bych se těšil, už proto , že na MC máš Jupitera a v radixu je Jupiter s Uranem v trigonu. Může přijít změna v povolání, karierní růst, nové směřování životního cíle, zvýšení prestiže atd.
22.12.2017 - 21:57 | Filtr
(Rak) dan162 » Bosch
Uran 5 stupňů ? Zajímavá zkušenost.
23.12.2017 - 14:53 | Filtr
(Ryby) Mečoun33 » Bosch
Jak jsi dospěla k Jupiteru jako vládci celého horoskopu?
23.12.2017 - 21:49 | Filtr
(Kozoroh) Bosch » Mečoun33
dospěla jsem k tomu tak že jsem analyzoval nativ, jup sedí na z kulturně-společenského pohledu na nejvýznamnějším místě tedy na MC
25.12.2017 - 10:38 | Filtr
(Ryby) Mečoun33 » Bosch
Ano Jupiter je na důležitém místě, ale nemyslím , že tento horoskop je o prosazení se ve společnosti, je zde až moc ohně, ale především zde chybí vzduch a bez něj člověk špatně získává popularitu. A 1 planeta v zemských znameních, nějakému sebeprosazení ve společnosti také nepřidá.
Spíš zde vidím horoskop, kde člověk musí vybojovat své osobní boje a důležité je pro něj bezpečí domova. Musí se poprat se svou ohnivou povahou , vnější svět jí nemusí tak úplně chápat a to člověku ubírá sil. Proto zde nevidím Jupitera jako vládce horoskopu, tím je podle mého Slunce. Ale možná se pletu, je to jen můj pohled na tento nativ.
25.12.2017 - 11:45 | Filtr
(Rak) dan162 » Mečoun33
Myslím si, že Lucie má dvě "centra" než jednoho vládce, Slunce i Jupiter. Obě mají tu schopnost a navíc spolu nemají spojení. Slunce-Merkur-Venuše-Pluto-Neptun a Jupiter-Uran-Mars-Měsíc-MC. Tahle rozštěpenost, dvě linie jsou si myslím podstatné, dávám pravdu oběma :-D Energie vložená do jedné části se nepřeleje snadno do druhé. Podobně zkušenost, poznání...Stranou a další kapitola je oddělený Saturn se svým kvinkunxem) a ascendent.

Tranzitní Uran dává energii jen do jupiterovské části, posiluje ohnivou složku s MC (je hodina narození betonově přesná ?), tedy když bude člověk všemu otevřený (přesný opak od popisované uzavřenosti), bude to jen dobře.

Saturna souhlasím, že jde o překonání omezení směrem, který umožní vývoj, růst, jinak nastává útlum.

25.12.2017 - 11:45 | Filtr
(Rak) dan162
Odpověď na co že se můžeš těšit ? No to je na každém - uzavřený člověk se zbytečně bojí až vše si může zhatit, otevřený člověk vidí příležitosti a pomáhá jim, nechá se plout. Nechtěj to řídit, kontrolovat, předvídat, každá brzda je blbě. Vše nové a nečekané zkus vítat, nebo se to zatím učit. On ten aspekt nebude při tomto průchodu nějak dlouhý, ale přidají se další aspekty, harmonické.

Poznámka: Uran stejným místem prošel koncem letošního května - co se dělo, jak jsi se cítila ?

A další otázka - co ti brání projevovat oheň ? Račice není odpověď, alespoň pro mne ne, trošku uznávám Slunce ve dvanáctém domě. Možná lvice v kleci, kdyby nejhůř teda.

Proč jsi se uzavřela ? Byla jsi vždy taková ? Možná je čas to přehodnotit. My raci to máme až příliš po ruce.
25.12.2017 - 16:32 | Filtr
(Rak) Lucie Vilimkova » Mečoun33
Děkuji za info. A za jakého důvodu je vládce mého horoskopu SLunce? Jinak to, že si musim vybojovat své osobní boje, to sedí. A nikdy jsem se moc neztotožnila s tím, že bych měla nějak moc ohnivou povahu...právě že netuším, kde v sobě ten oheň hledat.
25.12.2017 - 16:46 | Filtr
(Rak) Lucie Vilimkova » dan162
Zdravím, ano, snažím se to naučit předvídat.....můj život jsou jen samé nezdary...anebo spíš mi nevychází to, o co mi vždy tolik jde. Možná je to ale jen tím, že se snažím o naplnění ne zrovna toho, co je pro mně dobré. Takže bych se měla okolnostmi v životě vydat na jinou cestu, než po které jdu. V květnu to bylo rozporuplné...skončil vztah s přítelem, kterého jsem měla ráda, ale nakonec to pro mně bylo spíš vysvobození. Přišel mi dopis od soudu, ke kterému jsem měla dorazit, ale nakonec jsem ho vyhrála... i když to nebylo hned napoprvé.
Co mi brání projevovat oheň, ano, to je otázka. Myslím, že Slunce v tom 12. domě je ten největší problém....mám navíc retrográdní merkur v raku...kdy se cítím oddělena, izolovaná od společnosti...mám komunikační blok... tím vznikají problémy.
Uzavřela jsem se hlavně po tom, co mi jeden člověk dal košem.... myslela jsem, že to bude vztah na celý život...aspoň jsem to měla v plánu. Do té doby jsem tolik uzavřená nebyla.. pak přišla studená sprcha..přestalo mně vše bavit, neměla jsem chuť žít, přestala jsem mluvit...neměla jsem motivaci.
25.12.2017 - 17:58 | Filtr
(Rak) dan162 » Lucie Vilimkova
Děkuju za popis, odpověď, pro člověka, který se před něčím uzavírá, je velmi těžké něco takového napsat, cením si toho. :15:

1) Popsal jsem dvojitost. Chtění, tlačení na pilu, pády chleba na namazanou stranu i ta zamlčovaná nepřímá komunikace je v jedné části. Aktivita, emoce a vlastní prospěch jsou jinde. Neboli že vlastním chtěním, myšlením, kontrolou ničeho nedosáhneš. A že nesvázaná volnost, objevná rozpustilost a obecně ohňový projev ti je prospěšný. Dokud to jsou jen má písmenka, tak to je jen hypotéza. Koukni do své historie na dobrá období a špatná, kdy jsi nechala věci proudit samospádem a kdy jsi měla nějaký cíl. Dělá to na mne dojem, že je třeba se naučit vstávat. Oheň se do něčeho nadšeně vrhne, a až pak kouká, jak z toho ven, líže si rány a vzdychá - jen za chvíli je nadšený z něčeho dalšího.
2,5) Merkur je od 1994 a Pluto od 1997 v sekundárních direkcích v přímém směru - tedy vliv zpětného Merkuru na tvou situaci bych nepřeceňoval.
2) problém studené sprchy vypadá, že tě tíží, no nedivím se, že tě tíží. Jak to je dlouho ? Reagovat na situaci uzavřením mohlo být i z důvodu, že jsi nevěděla proč se to přihodilo, neuměla jsi najít, odstranit příčinu, tak raději jisté pryč od toho ? Je možné, že dnes dokážeš přijít na kořen problému, něco ve smyslu je možné padnout, ale proč sakra pořád ležím ? Popíšu ti sebe, jako příklad, jak něco ve mne mi kazilo život: byl jsem kdysi kluk, který byl hodně plachý. Dodnes mám naživo třeba i na ulici mraky vjemů nebo spíš postřehů, tucet za minutu, kde si většinou nejsem jist interpretací. Strašně to mate, není v tom pro mne rozlišitelné co je prchavé, krátkodobé a co je podstata člověka. Držel jsem se poněkud dál od lidí, rodinná situace mi taky moc nepomohla, ale nějak jsem se protloukl školama, jen v hlavě mi zůstala sociální neobratnost, distance (umožňující pozorovat), přílišné přemýšlení/málo života a vědomí, že kontrola okolí dává bezpečí. Když jsem se ženil, tyhle nálože vztah ani plně neumožnily, stejně jsem nevěděl, co to vztah pořádně je. Když jsem se o plus mínus 15 let později rozhodl rozvést, tak jsem nevěděl proč, měl jsem tak 50 odpovědí, všechny špatně. Reakci jsem zvolil opačnou, hledat odpovědi, a po tak pěti letech jsem přišel na to, co jsem ti teď napsal. Neboli že to, co jsem měl v sobě, vedlo přímou čarou ke karambolu. Nešlo moc jinak, naopak jsem to dokázal prodloužit tak o deset let. Od té doby pochopení se učím přijímat jaký jsem, i se svými šmodrchanci, odhalovat to, co jsem se po nějakém karambolu naučil blbě - a moje partnerky jsou čím dál lepší. Z mého pohledu proto život začíná, střelecký element se probouzí (tvůj Měsíc !) a Beranní uzel v devátém domě pěkně čistí vzduch (máme ho stejný v Beranu a ty navíc pravděpodobně i MC v Beranu). Poslední moje partnerka byla Střeleček, horská jízda, poněkud krátká mesaliance, ale jsem pyšný na sebe, že k něčemu takovému vůbec mohlo dojít.
3) prosím o potvrzení jistoty hodiny narození, aby bylo možné mluvit o přesné poloze třeba MC
25.12.2017 - 18:26 | Filtr
(Rak) Lucie Vilimkova » dan162
Moc milé :-). Se mnou je to ale velice komplikované. :-D Ráda bych napsala víc, ale nejsem schopna něco takhle veřejně ventilovat... je to pro mne citlivé.
Ale něco málo povím. Stručně: To že mně opustil přítel mně dovedlo až do léčebny...krom toho, neměla jsem nikdy stabilní rodinné zázemí, které mi na psychice nepřidalo. Psychické týrání bylo na denním pořádku..i násilí. Velmi těžce jsem to nesla. Je to možná i proto, že pro mně jako raka je to zázemí ..a to pohodové zázemí ...velice důležité. Škola u mně nedopadla, utíkala jsem z domova, tak jsem neměla čas ji řešit, v tu dobu jsem si vůbec nevěřila ani, že bych ji dala. Při útěku z domova mi Pomáhal kamarád, který se později stal mým přítelem...a ten, když jsem se do něj velice zamilovala, o mně ztratil zájem. Takže jsem neměla ani rodinné zázemí nebo podporu zvenčí, ani hotovou školu..jakože směr své cesty atd...možnost mít peníze. Ztratila jsem půdu pod nohama prostě. A slábla jsem, bylo toho na mně moc. Pak jsem se dostala po atace do léčebny. Myslím si, že to bylo z toho všeho. Těžko říct. Každopádně mám psychiku teď chatrnou...dlouho nevydržím s lidmi...mám nutkání odejít...necítím se s nimi dobře, i přesto, že je paradoxně potřebuji k životu.. Možná venuše v jedenáctém domě. Atd. Stále se nedovedu pořádně někam hnout. Je to také asi tím, že jsem to měla všechno moc dlouho a tím pádem se budu muset z toho i dlouho dostávat. Samozřejmě není to jen otázka tranzitů...a tak se snažím to řešit, jak se dá. Štěstí se na mně nedávno teda usmálo. Mám přítele, který mi pomáhá s tím se otevřít a také myslet víc pozitivně. Prostě mám někoho, kdo je se mnou, komu mohu důvěřovat....takže zázemí. Mám teď díky tomu práci. A vůbec se snažím dostat někam dál. I proto se snažím pochopit astrologii a jiné obory, abych nalezla to, na čem pracovat, abych se necítila mizerně, aby mé problémy nebyly tak velké.
25.12.2017 - 18:50 | Filtr
(Rak) dan162 » Lucie Vilimkova
Fajn, tak víš, že to je nadlouho, jako cibuli chceš loupat co se nahromadilo, není nic lepšího. :15: Když jsem přišel sem na forum, tak jsem o každou větu o sobě musel bojovat - a teď si neúspěšně dávám pozor, abych tu sebou netapetoval. :4: Je tu hafo milých lidí, a pár psů, kteří na zraněné občas štěkají, lze ignorovat.

Krok po kroku, ne deset najednou, ale do nepohody - vpřed! :-D

Z hlediska astrologie je potřebné potvrdit hodinu narození - jak moc je přesná ?

A druhé - udělej si malou sondu do své minulosti - jak jsi fungovala v době, kdy jsi nechávala volný průběh a jaké to bylo v době cílování, kontroly, myšlení ?

To, že chceš výsledky, je tlačení na pilu, ale potřebuješ nechat to nové prosáknout do sebe, aby to samo nastalo, to není hned, fakt se nedá poručit, jen zařvat - a nic. Měj se sebou trpělivost, měj sebe ráda, i když to třeba nevyjde. Nebo se cítíš zle, nebo spadneš na chvíli zpět, to je vše v pořádku. Podstatné je tam nezůstat.

Jo a rodina je sice strašně moc, ale není všechno. Když jsem chtěl nejdřív rodinu forever a pak spravovat sebe, tak mi to nevycházelo, partnerky byly úměrné mému poškození, nedopečenosti, vztahy byly 0,5-5 let. Tak proto nejdřív pracuju na sobě, jak to dokážu.

Hurá za přítele, za každou minutu, kdy tu je.

K tomu na čem pracovat najdeš snadno s každou příhodou, popiš ji, rozebereme, získáš mraky pohledů a jeden si vybereš.

jsem tu taky pod jménem, ale je zašité v profilu, aby to google nenašel tak snadno.
25.12.2017 - 20:21 | Filtr
(Rak) Lucie Vilimkova » dan162
Jasně. No, může mě tu někdo pranýřovat, no...to je pravda. Fotku tu mám. Pravé jméno. Pravé datum narození..
Ale jo, jsou tu fajn lidé. A jako všude, někteří se musí i ignorovat. Jestli ti to neva, ostatní ti napíšu do zpráv. Myslím, že jsem toho řekla už dost takhle veřejně. A nemám z toho úplně dobrý pocit. no... :-(
25.12.2017 - 20:27 | Filtr
(Rak) dan162 » Lucie Vilimkova
Souhlas. Ty volíš, co a kdy řekneš, určitě nedělej deset kroků najednou, jsi šéfka svého vesmíru. Jeden dva kroky, a nechat na sebe působit. Podívat se na své pocity. Ale za chvíli, která je pro jiného moc dlouhá, a na tebe akorát, zase kousek povědět. Nebo vypsat jiné téma. Nemusíš v něm příliš odpovídat, třeba jednou za den, dva si vybrat - tím oproti vzkazům máš k dispozici moudrost/zkušenosti hodně lidí.

S hodinou - když se hodina sekne o 10 minut, jsou astrologické domy jinde, proto jsem se ptal. Kdo z astrologů bude mít nápad, tak jich má ještě víc, když si je jistý hodinou, v rámci možností.
25.12.2017 - 20:37 | Filtr
(Rak) Lucie Vilimkova » dan162
Jo. Zapomněla jsem na tu dobu narození. Je to v sedm 25 anebo v sedm 35. Máma nevěděla, jestli to bylo za pět půl osmý anebo půl osmý a pět minut.
25.12.2017 - 20:44 | Filtr
(Rak) dan162 » Lucie Vilimkova
Jo, to jsem tušil :-)) Otázka tedy je, zda je Měsíc ve čtvrtém nebo v pátém domě, síla aspektu MC-Jupiter a zda MC již je pod působením tranzitního Uranu nebo ještě ne.
25.12.2017 - 20:49 | Filtr
(Rak) Lucie Vilimkova » dan162
Myslím, že to na sobě zjistim podle dění kolem mé osoby. :-) Co kdy přijde. Jinak nevím. Ale prý to spíš je za pět minut půl.
25.12.2017 - 22:52 | Filtr
(Ryby) Mečoun33 » Lucie Vilimkova
V klasické astrologii je považována za vládce horoskopu, planeta jenž vládne ascendentu a to je v Tvém případě slunce. Ale přiznávám ,že by to bylo až příliš jednoduché, je důležité jakou sílu planety mají a kde stojí. Slunce je důležité v každém horoskopu, zachycuje naši podstatu a ascendent jakou podobu na sebe berem a ukazujeme světu.( zjednodušeně řečeno)
Tvůj horoskop je samej oheň a voda. Píšeš že nevidíš svou ohnivou podstatu, ale z toho co jsi zde o sobě napsala, to je samej oheň. Utekla jsi z domova, šla jsi do vztahu tak naplno, že ti rozchod přivedl do nemocnice, tohle jsou projevy ohnivých znameních , jdou do všeho naplno nekoukají napravo nalevo. Voda ti zase přináší ty citové problémy. Jak už jsem psal, potřebuješ cítit pevnou půdu pod nohama, aby jsi nabyla stabilitu. Chybí ti vzdušný element v horoskopu to ukazuje na problém s komunikací. Musíš začít pomalu, nejprve si vybuduj pevné základy a pak začni s další překážkou. Přeji hodně štěstí v životě.
25.12.2017 - 23:48 | Filtr
(Rak) Lucie Vilimkova » Mečoun33
Jo takhlenc... tak děkuju. :-)
Jo, to je pravda, že to bude asi to, že jdu do všeho citového naplno.
A ty pevné základy v životě mají být co přesně?? Protože teď jsem na takovém rozcestí, že nevím, kde a jak začít. Snažím si vybudovat stabilní psychiku, to je jediné, na čem pracovat chce, ale je těžké to udělat.
27.12.2017 - 13:17 | Filtr
(Ryby) Mečoun33 » dan162
Ahoj, dlouho jsem přemýšlel o Tvé interpretaci tohoto nativu a výkladu z něj plynoucího v podobě dvou center. S čím souhlasím jsou dvě centra ,ale rozdělil bych je trochu jinak . Skupina planet jenž znázorňuje potíže s pocitem bezpečí a potřebou zázemí bych viděl ve skupině planet Mars. Slunce , Merkur a Venuše. Pomoc podle mě znázorňuje oblast kde se nachází Pluto. Pluto je schopnost transformace , v oblasti mentální i citové by tato transformace neměl být takový problém, ovšem v oblasti prosazení(Mars) je tam kvadrát, ale toto spojení by se také dalo interpretovat, jako odvaha k uskutečnění této přeměny.
Druhá skupina planet ukazuje na svobodný tvůrčí projev člověka( Luna, Saturn, Uran, Neptun). A tahle energetická síla by člověka měla dovést až k naplnění svého životního úkolu,( prosazení se ve společnosti, kariéře). A tuto oblast reprezentuje právě Jupiter. Možná Lucie právě za tranzitu Urana přes Jupitera a MC, nalezne v sobě nějaký tvůrčí potenciál, ale může to být i chuť založit rodinu a tím naplní svůj úkol pro společnost.
Z tohoto pohledu není ani tak třeba mluvit o vládci tohoto horoskopu, ale hovořit o Jupiteru a Plutu ,jako o planetách jejichž postavení v horoskopu, je nejdůležitější v dosahování životních cílů.
Příspěvky: 1-25 26-26
« předchozí  další » »|
Aktuální postavení planet
Aktuální
postavení planet
ukázat planety »
Lunární kalendář 2024
Lunární kalendář
Luna ve Štír Štíru
ukázat kalendář »