Opilý spáč , tramvaje , kulturák a žolíky.


07.12.2017 - 06:47
(Býk) player
Opilý spáč , tramvaje , kulturák a žolíky.
Tý jo , tak tohle mě vysvětlete.

SEN.
Stojím na zastávce MHD , ale není busová , nýbrž nově otramvajovaná. (V Jablonci tram nemáme). Koukám , za odpadkovým košem leží (byť mrzne) kluk a spí jen v tričku. Přijde polda , vzbudíme ho. Sice děkuje , ale povídá , že u něj je to normální. Doklady nemá.
Pak mi polda povídá , že jde jezdit k tramvajákům , že to bude míň stresové a Jablonec musí nabrat sto šoférů , když má teď nové tramvaje místo busů. Líčí mi platové podmínky a turnus. Zní to docela dobře a láká mě s ním.
Pak přijede navoněná funglová tramvaj a nasedám. V tramvaji potkám spolužáka z gymplu a jedeme se podívat na jakýsi rozestavěný kulturák. No stavba , no. Lezu s ním dovnitř , velkej betonovej plac a najednou tam nečekane přitančí asi padesátka tanečníků. Většinou baby a malé holky. Tancují na hudbu jakýsi dobový tanec. Všimnu si , že jednou z tanečnic je spolužačka , které jsem chtěl na gymplu zavést kladélko do škvíry , ale vysrala se na mě , tak jako na všechny ostatní. koukám na ní a říkám spolužákovi: hele , Máďa. Ani nepřibrala. Pomyslím si , že na 48 je furt docela fešná , myšlenka , že kdyby mě půl hoďky ukecávala , tak si ty čistý ponožky vezmu. Pak odtančej a já vlezu do nějaký cimry elektro. Samej drát a kabel. Růžně to tam visí ze stropu a najednou slyším , jak se v repráku ozve , že zařízení bude pod proudem. Tak se teda fofrem proderu ven a sousedním vestibulem procházím do budoucí recepce.
Stojí tam skleněná vytrína , mírně pootevřená a vní svazek žolíků. Ale debilních , protože jsou to A6. Nevím , kdo by si takovej pakl koupil , vždyť by se mu ty karty nevešly na stůl. Beru je do ruky a v tu chvíli mám na rameni ruku jakéhosi uniformovaného týpka , kterej mě obrací a říká: támhle je prodavačka , ta vám je prodá. Uf , málem jsem byl za zloděje. Prodavačka, nafouklá matróna však říká: ale to je vzácná edice , stojej litr. Než abych byl za zloděje , tak vytáhnu prachy. Odcházím notně nasrán s nepoužitelnými kartami v pazouře.

To je , co?

Řazení:
07.12.2017 - 06:49 | Filtr
(Býk) player
Podotýkám , že v reálu MHD nepoužívám , a na Máďu jsem si vzpomněl po třiceti letech až dnes ve snu. Podezřívali jsme jí , že jí přitahujou baby , protože se furt lepila na spolužačku v lavici...taky kočku teda.
07.12.2017 - 08:25 | Filtr
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele aktigram, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Najskôr som nechcela ani len otvoriť, ale nakoniec pekný sen skôr prípomínajúci. Máš veľkú možnosť začať odznova, fungl nová - autobus a nastupenie doň je tvoja cesta v tomto prípade nová cesta, to čo tam bolo je pre teba veľmi dôležité.
Stretol si minulosť v dobovom tanci či spolužiačke. a nakoniec si našiel vchod tam kde na teba čaká nové rozdanie úloh a tam si to musel aj poctivo zaplatiť - už si mal dozor nad sebou. Akú kartu si vybral tak to bol najväčší odkaz aj ked s tou jednou si musel zobrať všetky. Vždy ked sa popisuje sen je veľmi nutné napísať pocity v sne a ihned po prebudení, lebo to je druhá polovica výkladu. Nič také ako výklad sna podľa jedného slova neexistuje teda je na figu.
07.12.2017 - 17:23 | Filtr
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Žihadlo, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Spáč v triku napovídá, že realita je velmi relativní (pánové, to vy si myslíte, že je zima, protože je to stav mysli, nakukali vám to). Možná něco, nač hledíš, může být jinak, než vnímáš.
Tramvaj tě vezla k místu i lidem, jež nějak znáš, ale jinak. Jiná realita: Kulturáky znáš, hraješ, ale tento se teprve stavěl, byl jiný, než jak je znáš, nevíš, jak bude vypadat po dokončení. Potkal jsi i známé lidi (už v tramvaji spolužáka, v souboru spolužačku) - propojení minulosti s budoucností.
A najednou zásah Uranův (elektřina - neměl jsi nedávno sen, že jsi dostal ránu?), změna náhlá, odchod.
Dovedlo tě to vše k těm kartám. Pořídil jsi, co jsi nechtěl. Vědomě ne, ale v podstatě vše k tomu směřovalo. Byl jsi donucen. Někdy se před osudem skloníš a on tě přivede, kam chce. Neuhneš (tramvaj taky neopustí koleje, musela jet po nich - neuhne mimo ně).

Skoro bych řekla, že známé věci (lidi, situace, místa) ti mohou v blízké době přinést překvapení. Můžeš zjistit, že něco, co důvěrně znáš, je jinak, než si myslíš a nyní vnímáš. Dostaneš "dar" uvidět dál. A může to být nějakým náhlým zásahem - proč pořád myslím na ten Uran? Ale s tím přijde rozčarování (karty).
Závěr je na tobě. Můžeš zůstat nasrán. A taky to zhodnotit, využít daru. Ty karty totiž jsou víc, než myslíš. Ale jestli tomu porozumíš, toť už na tobě. Někomu stačí zůstat nasrán, někdo pochopí, že tak velké karty dostal do ruky jako symbol velikosti a doroste do nich.

(Neber to jako výklad. Prostě jsem zaznamenala, co mne při čtení snu intuitivně napadlo. Na sny zas tak dobrá nejsem. :3:)
08.12.2017 - 13:42 | Filtr
(Kozoroh) Sosna zvlčelý
Sen Ti nevysvětlím. Mně se taky občas zdají také :66:.
Ale jsem myslel, že v Jablonci tram máte, do Tyršáku z Libe dojedeš, ne?
08.12.2017 - 13:44 | Filtr
(Býk) player » Sosna zvlčelý
Ale to není naše MHD. To je liberecká tramvaj. Je to teda česká rarita , tram mezi dvěma okresními městy.

Ale pozor , do roku , myslím 1970 nebo nějak tak , jsme tramvaje měli. Kompletně.
08.12.2017 - 13:53 | Filtr
(Býk) player » nebešťanka
Ne - Tyršovy sady - to je liberecká ambasáda v Jablonci. :4:
08.12.2017 - 14:09 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » nebešťanka
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele koczka.zlobywa, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Dřív to v lescích tak skvěle drncalo. Nevím co na těch kolejích narovnali, že už to není takový adrenalin.

Btw aktuálně se prý v MHD a v nákupních centrech u nás sbírají vzorky, prý kvůli přemíře výskytu žloutenky. :23:
Tak si říkám, jestli k nám ta nákaza nejezdí načerno z Jablonce :2:
08.12.2017 - 23:02 | Filtr
(Rak) dan162 » nebešťanka
se pohádejte třeba ještě o Vratislavice :-))
08.12.2017 - 23:07 | Filtr
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele bubobubo, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Mě ta šalina Liberec-Jablonec přijde hróóózně romantická.Tuhle jsme jeli po jejím boku s milým a prubnem to. :79:
09.12.2017 - 00:07 | Filtr
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele koczka.zlobywa, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Tak oprava. Ta žloutenka je prý v Ústí. Jednou člověk zprávy dokoukà až do konce a oni to nejdůležitější dají na just na začátek :4:

Jako né že bych Jablonci nějak zvlášť fandila, ale to Ústí dává větší smysl. :3:
09.12.2017 - 00:11 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » dan162
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele koczka.zlobywa, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Vratislavice, to je něco jako Vatikán. Město v městě. A jsou nad Nisou, takže jejich. Beztak mají spíše jablonecký look :2:
09.12.2017 - 00:24 | Filtr
(Býk) player » bubobubo
No - to budete mít zážiteček...:-)


Aktuální postavení planet
Aktuální
postavení planet
ukázat planety »
Lunární kalendář 2024
Lunární kalendář
Luna ve Štír Štíru
ukázat kalendář »