Bez masky


24.11.2017 - 18:33
(Ryby) MG34
Bez masky
Xtěl jsem to napsat jinak, ale téma mi někdo vyfoukl, tak to nemůžu napsat tak přímo, jak jsem původně zamýšlel - ok, pojmu to víc osobně.

Možná mám smůlu anebo štěstí, ale do lidí vidím - v přímém kontaktu mi neunikne prakticky žádná emoce, která se ve druhém klube. Nemusí mi to nikdo věřit, není to účelem, abych se obhajoval, kritiku prostě smáznu, jak je mým zvykem, je to pro mne nejpohodlnější. Není účelem ani abych se nějak sebeprezentoval, v běžném styku je lepší to skrývat. Je to bohužel ale nutné k pochopení toho, kam mířím - že jsem si to nevycucal z prstu.

Když jdu po ulici, vidím všechny ty masky - každého, kdo promluví nebo se jinak projeví, vnímám. Vnímám tu masku i to, co je za ní. Mám to tak celý život. Nevadí mi to. Ale něco znalostí se už u mne nastřádalo. Na tohle mám paměť dobrou - nezapamatuju si "fotku" obličeje, ale zapamatuju si masku a to, co je za ní.

Postupně rozepíšu, kam směřuju.

Známé firmy rovnou bez čtení mažu, nedávno založené nicky většinou taky.

Stránka: 1 2 3 4 5
Řazení:
24.11.2017 - 18:50 | Filtr
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele vibe, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
by se mi hodilo

v tomhle ohledu ja jsem slepec - maximalne si tak muzu vypomahat tim mym stirem, ale to je docela rehole

pockej a tebe v zivote nikdo nepodvedl - myslim treba nekdo, kdo sam od sebe, aniz ty by jsi o to stal, ti neco nasliboval, potom to nesplnil a ty tratil na tzv. ublizeni z nedbalosti?
24.11.2017 - 19:03 | Filtr
(Ryby) MG34
Mám rád "dlaždiče", pankáče a podobné existence. Jsou v tomhle většinou bezprostřední. Jejich maska je prakticky shodná s realitou.

Úplně uvnitř sebe jsme každý egoista. Vždycky tam je nějaké já, které velí - např. pomáháš druhým, ale abys TY měl z toho dobrý pocit (nebo byl obdivován, atd.) - je tam především to já, které má být nějak ukojeno a které se naprosto bez skrupulózně dere do pozadí všech úvah.

Tihle lidi to nezakrývají. Podobně jako děti.

Mám rád i některé šablonovité pozéry - jejich maska je tak nějak standardizovaná - zase třeba ti pankáči.

Ale opravdu hodně se mi nelíbí ta současná newspeaková maska... Za ni se právě často schovávají pámbíčkáři...
24.11.2017 - 19:03 | Filtr
(Rak) dan162
Aby bylo jasno i ostatním, tím "někdo", kdo založil/vyfoukl téma jsem já, pochopil jsem ho navíc jinak - fajn, z jednoho nápadu máme dvě zajímavá témata.

Ano, věřím, že máš velkou schopnost vnímat drobné nuance, v rámci zvýšení bezpečí ještě vytrénované. Dar obvykle nejde vypnout.

Jen nevím, čeho jsi se tak vylekal, když vidíš co v lidech je, možná to mohlo to být v nějaké citlivé době.
24.11.2017 - 19:08 | Filtr
(Rak) dan162 » vibe
Možná nehodilo, on to je docela úděl. Nemůžeš plout na nevědomosti. A ještě ty poznatky velmi snadno blbě interpretuješ - víš, že někde něco nesedí, že jde o masku, ale nevíš jak to je v reálu a nevíš, zda maska není třeba kvůli ohledům na někoho jiného (ne z důvodů zakrývání sebe), mohla to být reakce na osobu, situaci ze dne...Postřehů je víc než interpretací. Navíc když štírovský element chce, tak nevidí, lze to vypnout (si myslím).
24.11.2017 - 19:19 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » MG34
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele vibe, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
"Ale opravdu hodně se mi nelíbí ta současná newspeaková maska..."

tak jasne, to spolu preci souvisi

Newspeak a zastanci pozitivniho mysleni
pro me to jsou synonyma

vis doufam jak vzniklo pozitivni mysleni?

a proc to tolik lidi zastava? mysli si, ze kdyz jim mysli(intelektem), mezi temi 50.000 myslenek (co ma clovek v prumeru za den) hlavou probleskne neco negativniho, ze se jim to zhmotni
24.11.2017 - 19:25 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » dan162
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele aktigram, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Ja to chápem že sa mohol vyľakať, viem čo to je a občas to bolo už cez hlavu ale nejde to vypnúť a ísť človek musí dalej.
24.11.2017 - 19:26 | Filtr
(Kozoroh) Bosch » MG34
nicméně konstatování že všichni jsme egoisti a poďme se chovat podle toho tací jací jsme nás asi posune akorát k tomu že budeme hrubí neomalení a agresivní, podle přirozenosti takového ega

tito lidé nic nezakrývají, ale přinejmenším z důvodů neobtěžování okolím svojí vulgárností by mohli
kdo má hledět na jejich vypadlé řezáky
jsou to šelmy s vylámanými zuby
slušný člověk zná význam studu
24.11.2017 - 19:28 | Filtr
(Rak) dan162 » aktigram
přes hlavu jako snaha o regulaci, snaha o nějaký řád, ve kterém se dá najít důvěra ?
24.11.2017 - 19:36 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » MG34
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele aktigram, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Nuž myslím že človek s citlivým vnímaním by už nemal mať problém sa ich rečiam vyhnúť. Oni sú tak poriadne vygumovaní že tomu naozaj veria a mne je to vlastne jedno ak ma s tým neobťažujú.
Masky nosime naozaj všetci, lebo žijeme v spoločenstve ktoré nie je prispôsobené životu pre všetkých. Ak poviem čo vidím, čo cítim tak sa tak akurát dostanem do blázinca a ťukanie na čelo to už dôverne poznám a tak ak sa mi stane niečo z čoho sa zľaknem / teda vidím niečo/ a ten vyľakaný výraz mám aj na sebe, tak z tej väčšiny ľudí sa občas nájde niekto kto sa ma opýta - stalo sa niečo? nepotrebujete pomôcť?
V poslednom čase sama neviem pri určitých veciach či masku strácam alebo si ju zakladám, hlavne v tom ak sa mi niekto sťažuje ako ho niečo pichlo, alebo ako mu všetci ublížujú a ublížujú aj jeho deťom - no a ja vtedy sa už mením zo súcitného človeka na zrejme zlého, lebo odpoviem niečo v tom zmysle - a čo ste preto urobila vy? alebo možno je čas na zamyslenie prečo to tak vidite. Mám síce pokoj ale neviem s čím odchádzajú oni. Predtým som si myslela že musím vypočuť každého aj ked som na smrť chorá či nešťastná no zostarla som a pochopila že to nemusím.
24.11.2017 - 19:37 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » dan162
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele aktigram, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
že už to chcem vypnúť, že už nevládzem, že som na dne ale je to do najbližšieho nadychnutia. U mňa sa vtedy mieša hnev na samu seba ale aj na iných, nie som anjel.
24.11.2017 - 19:45 | Filtr
(Ryby) MG34 » vibe
naběhl jsem si v situaci, kdy jsem odložil svůj odhad stranou jako by to byl předsudek - tzn. víceméně jsem viděl, kam to povede, ale šel jsem si pro zkušenost - pak jsem se (rád) vrátil k předsudkům a odhadům a všechno se vrátilo do normálu
24.11.2017 - 19:46 | Filtr
(Ryby) MG34 » dan162
Nevylekal jsem se, ale spíše dlouhodobě znechutil.
24.11.2017 - 19:47 | Filtr
(Ryby) MG34 » vibe
Dost jich je i na tomto fóru.
24.11.2017 - 19:48 | Filtr
(Ryby) MG34 » Bosch
To konstatování je tvoje, nikdo tady nic takového nenapsal. Takže sis to dovodil?
Proč děláš takový závěr?
24.11.2017 - 19:58 | Filtr
(Ryby) MG34 » aktigram
Kam mimojiné směřuju - život s maskou je (trochu vágněji řekněme) energeticky vysilující - zejména pro nositele. Někdy si ten nositel ale vytvoří určitou kompenzaci, jak to překonat - například vnucuje svoji masku každému na potkání a podobně - to pak spíše vysiluje ty okolo. Nic z toho není dobré.

Já považuju za ideál, když se člověk natolik správně vyvíjí, že je schopný žít mezi ostatními i bez masky, aniž by nějak moc narážel.

Jinak je v pohodě, že se nesnažíš "spasit svět" - není to dobré - pro toto existuje jedna speciální zkratka - PNJ - problém někoho jiného. Je dobré si na to občas vzpomenout (ale pozor, zase ne moc často).
24.11.2017 - 20:17 | Filtr
(Rak) dan162 » aktigram
a co bylo dřív, vidění negativního (skrytého), nebo hněv ?
Medium přijímá, že je medium, Alchymista že je jen průvodce prvními kroky, oni nejsou to, co skrz ně protéká. Ale to s emi to mluví, mne slepoňovi, viď ? :62:
24.11.2017 - 20:18 | Filtr
(Ryby) MG34
Tak a teď zpět k původnímu tématu z jiného vlákna.

Náboženská maska...

To je věc! Začnu zeširoka - kdo zná, tak potvrdí, je to dokonce vidět v obličeji - všichni určitého typu mají jakoby stejný výraz - jeptišky dost často. Možná na podobném principu, jako když je obličej změněný toxoplazmózou (to ale nepoznám, to nemám nijak navnímané).
24.11.2017 - 20:22 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » dan162
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele aktigram, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
videnie
24.11.2017 - 20:50 | Filtr
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele AL8EX, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
No jo, ale co je tedy podle tebe to opravdové, čisté ???...od mala nás nutí přijmout nějakou masku.. ve škole, v práci, v rodině..někdo tomu říká i role... můžeme sledovat třeba i nějaké domorodce, kteří řekněme ještě žijí v souladu s přírodou a i ti mají svoje masky..a to někdy doslova :) a co se týče třebas té masky "svatouškovstvi" ...z astrologického hlediska opouštíme dostředivou a klidovou dobu (věk býka + ryby) ...nu a ta maska svátosti je opravdu takovej ten tupej " svatej sladkej klidnej výraz"..je to dost silná deformace...
...hezký ty masky popsal Komenský.. Labyrint světa a ráj srdce..:)
24.11.2017 - 20:58 | Filtr
(Rak) dan162 » AL8EX
místo masky rybí kolektivní masku vodnářskou individuální. Třeba tu masku potřebujeme, jinak bychom se šli rovnou zabít.
24.11.2017 - 21:04 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » dan162
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele AL8EX, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Právě...dokud nenajdem hluboké nitro, je to vždy o masce..
24.11.2017 - 21:10 | Filtr
(Rak) dan162 » MG34
Proč ? Tak sis opravil názor, zmizel idealizmus, ale to hezké přece nezmizelo.

Byl jsem kdysi návštěvou u hasičů, a viděl jsem auto po požáru. Jen kovový odpad s tušením kde bylo čalounění, tachometr, sklo...tak vidím každé auto jako kovové cosi ověšené fasádou. A přesto se podívám rád, i když současně vždy vidím i ten kovový zbytek po požáru. Stavbu bez obkladů. Jasně, mohu obdivovat krásu železných mostů, které jsou takové jaké jsou a ostatní zavrhnout, nebo třeba si vytvářet pracně svůj výsek ze světa toho, o co se dá opřít (stejně to není moc použitelné, a je to těžkopádné) a zbytek zavrhnout (zavázat si oči/duši).
24.11.2017 - 21:15 | Filtr
(Ryby) thééé
No, mám právě pocit, že takovýto "kritik, vidoucí za, bystrozrak" může být taky maska. Jen, kdo ví proč, je hůře prokouknutelná, než ty ostatní. Těžce se hledá, co je za tím, co je spouštěčem, co záměrem..a kupodivu se zdá autentičtější, než ty jiné masky.
Jen si myslím, že pro nositele není moc příjemná, naopak tíživá.
Píšu to na základě zkušenosti se svým vlastním vnitřním kritikem..
Třeba mi to tady někdo objasní..
24.11.2017 - 21:16 | Filtr
(Kozoroh) Bosch » MG34
Tak píšeš že všichni jsou egoisti což by nebylo tak špatné ale píšeš vzápětí že všichni jsou sobci-- pomáháš druhým, ale abys TY měl z toho dobrý pocit (nebo byl obdivován, atd.) - je tam především to já, které má být nějak ukojeno a které se naprosto bez skrupulózně dere do pozadí všech úvah..

Já si nemyslím že jsou všichni lidé takoví.
To si myslíš ty.
A děláš z těch egistů-sobců bez masek malé přirozené sympatické děti.
Přirozeně tvé vyprávění vychází z tvćh osobních zkušeností.
Ale já mám zas jiné. Vidím lidi pozitivněji. Nejsou takoví všichni jak je popisuješ.

apropo ego a sobectví jsou dvě různé věci. ty vlastnosti které popisuješ bych na ego nevěšel.
24.11.2017 - 21:20 | Filtr
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele AL8EX, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Okolo nás hledáme viníky a viny, ale v zrcadle najdeme tu svini :44: :61:..... sorry, mě to nedalo...prej v druhých vidíme samy sebe :14:... tož pozor na to co vidíš u druhých :45:... já třebas vidím, že my lidé jsme jeden velkej průser :14:..No a to taky ladí - jsem dost velkej průserář :3:
Příspěvky: 1-25 26-50 51-75 76-100 101-101
« předchozí  další » »|
Aktuální postavení planet
Aktuální
postavení planet
ukázat planety »
Lunární kalendář 2024
Lunární kalendář
Luna ve Štír Štíru
ukázat kalendář »