Nákupy před zavírací dobou


17.11.2017 - 17:03
(Kozoroh) Alffie
Nákupy před zavírací dobou
Když už zde bylo téma stání u kasy. Napadla mě další souvislost. NÁKUPY PŘED ZAVÍRACÍ DOBOU.

S praxe pozoruji, že jsou lidé, kteří vkročí do obchodu za 2 minuty před zavíračkou a dělají jako by nic. Zpravidla to bývají jedni a ti samí a to den co den. Dneska třeba rekord jedna paní, která odešla snad 15 minut po oficiální zavíračkou. Jak to máte vy? Chodíte nakupovat jak se říká za 5 dvanáct, nebo raději zajdete do jiného supermarketu, kde mají ještě v tu dobu otevřeno?

Stránka: 1 2 3 4 5
Řazení:
17.11.2017 - 17:21 | Filtr
(Střelec) Lokii
Urcite bych popadl jen 2 veci a nezdrzoval.
17.11.2017 - 17:21 | Filtr
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele VerONE, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Já chci mít jistotu,že mě tam nezavřou :4: (nějaký panický strach z dětství)

Jdu na jistotu tam,kde vím,že budou mít otevřeno.
17.11.2017 - 18:45 | Filtr
(Kozoroh) Sosna zvlčelý
Dělám to nerad, jsem raději v takovou dobu jinde, než na tak nepříjemném místě (mne nakupování fakt netěší). Ale párkrát jsem tak nakupovat byl. Spočítal bych to na prstech obou ruk (a nenosím šestiprsté rukavice). Dokonce mne tam jednou přišla popohánět paní se slovy, jestli si jako myslím, že kvůli mně tam bude déle, protože už i tak přetahuje. Tak jsem jí vysvětlil, že už pátý den dělám v práci od 6:00 do 21:30 (nekecal jsem) a tudíž opravdu nemám jinou možnost, kdy si nakoupit, než těch 5 minut před desátou; doma už zásoby docházejí. A že ať se nebojí, že to stihnu do pěti minut, jen kdyby mne neznervózňovala, protože bych nerad něco zapomněl. A to jsem dodržel, ale nestihl jsem obchod opustit do zavíračky, protože na kase (v provozu jediná z asi pětadvaceti) byla fronta a já tam stál asi 10 minut! Kdyby ta popoháněcí paní sedla na druhou kasu a pomohla kolegyni, co na to byla sama, možná by všichni stihli odejít včas. :4:
17.11.2017 - 20:33 | Filtr
(Rak) dan162
Nakupování na poslední chvíli se mi stává často. Intuice totiž ví, kdy nejpozději má vyrazit, aby 11.55 stihla, kdežto myšlení odchod směr krám odkládá, i když není proč. Ale určitě nepřetahuju, to by už musela být otázka smrti hladem :-)
18.11.2017 - 09:56 | Filtr
(Kozoroh) Tuatha Dé Danann
Mam jiste zkusenosti prace v restauracich.
Obecne jak se rika ,ze pokud je pokrm,jidlo pripravovane s laskou, tak je vzdy ve vysledku vynikajici, nebo naopak pokud se vari s nenavisti, tak je samozrejme nechutne a dokonce muze zpusobit zazivaci potize.
Proto durazne vsem doporucuji NENAVSTEVOVAT jakekoliv pohostinstvi, jak se rika "za 5 minut 12".
Mohu potvrdit, ze kdykoliv nejaky "vysmaty turisti zavitali do nasi restaurace napriklad v 9.25, kdyz restaurace ma zavirat v 9.30, tak cely personal v kuchyni vcetne sef kuchare i obsluhujiciho personalu byli na pokraji infarktu, jelikoz jiz 30 minut pred zavirackou zacinali poklizet, zametat, vytirat, sklizet potraviny do mrazaku a uz sami sebe vydeli doma v gauci u televize nebo u piva v hospode a do toho prijdou nejaky hladovci :61:
Tak si predstavte s jakou LASKOU potom ten sef kuchar to jidlo asi vytvari :61:
Uz jsem videl letat panve po kuchyni, kopani do mrazaku a slysel mnoho velice neslusnych slovnich vyjadrovani smerovanych smerem k "pozdnim hostum" :4:
18.11.2017 - 10:05 | Filtr
(Beran) Háňa*
Pouze výjimečně, když opravdu něco důležitého zapomenu a není kam jinam teď pro to jít. A i to jen v případě, kdy vím, že to stihnu před zavíračkou, i kdyby jen o pár minut.
Neotálím, vezmu, co potřebuji, a vypadnu.
18.11.2017 - 10:13 | Filtr
(Hadoken) Hustokrutě obscénní Morti
Minimalne...ale stane se...ale sem rychla. I kdyz jednou sem na pokladniho teda vyjela.
Lidl 20:45 (zaviraj v devet) vzteklej vykroucenej pokladni s vyskubanym obocim syknul smerem ke kolegovi : co tu ty lidi delaj v noci voe...proc nespej...odsekla sem: cekaj za rohem na devatou aby te mohli nasrat idiote :21:...nadechnul se tak sem pridala : zmlkni! :47:

.. mel stesti ze poslechnul...byla sem po asi devaty sichte (12tky) a docela bych i upustila paru :21: :93: :95: :47:
18.11.2017 - 10:38 | Filtr
(Býk) 144
To je prázdno
Nečeka se v radě
U pokladny se nik netlači zezadu
A je tam celkově taková hezká soukromně komorní atmosféra

A v Kaufu je lacina zelenina nebo pekarna
18.11.2017 - 12:05 | Filtr
(Lev) Marhon » Hustokrutě obscénní Morti
bych dotyčnýho, dotyčnou poslala do fabriky k píchačkám.
tady tohle dělá jedno sportovní zařízení. dělají do devíti, ale už v osm remcaj a když se tam lidi motaji v 8,45 tak maji takový ty nasraný ksichty. teda, jinak sou fajn, mam je ráda, pokecám si s nima, ale na tohle už sem jim svuj názor taky řekla. jednou sou tam do devíti, tak prostě zákazník tam může do devíti být.
já chápu, že chtěji po šichtě domu a že když odejde poslední zákazník, že ještě někteří uklízí, teda, většinou ne, většinou jdou domu, ale budiž, ale pořád je to o tom, že do zavíračky je zákazník v právu i když se jim to nehodí.
já osobně chodim často na poslední chvíli, ale zatim sem nikdy zavíračku nepřetáhla. vždycky to jen prolítnu, čapnu co potřebuju a mizim. :4: hlavně v malým obchůdku většinou neni problém a prodavačka si ještě sama povídá i po zavíračce. :4:
18.11.2017 - 12:18 | Filtr
(Rak) Loreena Mckennitt » Marhon
ja som takto raz bola v tescu, ktore je otvorene do polnoci.. bola som posledny zakaznik, muz uz siel ku pokladni, a zrazu som pocula ako do megafonu hlasia: "pani, chodte na pokladnu, lebo tesco sa zatvara".. ta hanba :61: :61: :61: predavacka mi pri plateni povedala: "mame otvorene do polnoci".. tak som vytiahla mobil, zistila som, ze polnoc uz bola a ospravedlnila sa.. muz mi povedal, ze sa za mna hanbil, ze este mam tu drzost vytahovat mobil.. a ja som povedala: "ako som mala vediet, ci je v pravu, ked sa nepozrem na hodiny?" :61: :61: :61: podla neho, aj keby bolo za minutu polnoc, uz sa mam ospravedlnovat, ale podla mna nie.. ked raz je otvorene do polnoci, tak tam predsa mozem byt do polnoci :4: cestou von som sa zahanbene ospravednovala aj sbskarom, ale ti boli zlati - smiali sa a povedali mi, ze o nic nejde :20: :4: este asi dve hodiny potom si z toho moj muz robil srandu, ze som drza.. a ja som sa mohla zadrhnut smiechom :61: :61: :61: skratka, sen vsetkych predavaciek :21: :4:
18.11.2017 - 12:51 | Filtr
(Lev) Marhon » Loreena Mckennitt
někde to i hlásí, že budou končit. já, která sem bez hodinek a bez mobilu, tak aspoň vim, na čem sem.
já tohle dělám hlavně v týdnu, kdy se mi chce nebo musim do města. jenže přijdu z práce a usínám. :7: takže si na chvíli sednu, zapnu počítač, pak se jdu osprchovat, pak si zase sednu a pak sou najednou čtyři :39: a obchody sou do pěti. tak letim do města. a pak to zkoušim. prolezu ty do pěti a když už mam pocit, že je to na hraně, tak tam vlezu a ptám se, jestli můžu. a oni mi rovnou řeknou kolik je. :4: takhle nenápadně si zjišťuju čas. pak sou tu dva obchůdky do půl šestý, tak skončim u nich. a ti mi většinou hlásí, jen v klidu, já budu ještě počítat a pak se zakecáme a je z toho i šest. :4:
jinak obchoďáky se snažim prolítnou na rychlo i v pravý poledne. nemam to tam rád. :23:
18.11.2017 - 16:33 | Filtr
(Rak) Loreena Mckennitt » Marhon
oni asi aj hlasili, ale aj tak mi to pripadalo, ze to stihnem :4: to je od teba pekne, ze mas v sebe tu elementarnu slusnost :4: ja obchodaky bud otviram alebo zaviram, neznasam davy v obchodoch.. vlastne, davy obecne :1:
18.11.2017 - 17:31 | Filtr
(Lev) Marhon » Loreena Mckennitt
no, tak ono mi to přijde tak nějak přirozený, když vim, že sem lempl, nevykopala sem se z baráku včas a navíc sebou nemam hodiny, tak je pro mě jednodušší strčit hlavu do dveří a zahulákat, nezavíráte už? a oni většinou řeknou, jen pojďte. a jako bonus přihodí, ještě máte patnáct minut a já vim, že když sou tam do pěti, tak stihnu prolezt ještě dva obchody. :4:
horší je, když pak vyrazim ve správnou dobu s pěti hodinovým předstihem, ztratim se v prostoru i v čase a v kabince s hlavou v sukni od společenských šatů s třema spodničkama, s korzetem na zapínání vzadu, nejlépe a tři čísla menším, mě zarazí hlas co řekne, slečno, my už zavíráme... :22: :39: :41: :43: jejda. :14:
18.11.2017 - 20:05 | Filtr
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele :):):), který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Tak to jsi mně připomněl období mého vedení prodejny dětského zboží a hlavně kočárků, kterých tam bylo asi stopadesát druhů fyzicky v té době.Nám bouchali lidi na výlohy i po zavíračce, když se uklízelo,počítala se tržba a manžel majitelky, který často byl na prodejně (a pro korunu by si nechal vrtat koleno ),s oblibou otevíral a oni nám do toho ještě šlapali a nechali si ukazovat skládání a rozkládání kočárků, poutání autosedaček a klidně po půl hodině i déle řekli na shledanou ...a koupili si to na netu o dvě stovky levněji :61:.Na mě bylo tam zůstat, nebo mu sdělit, že takto ne. Jeho odpověď byla, že můžeme všichni jít...jenže mě to bavilo i :1:.Je fakt, že jsem byla někdy naštvaná, někdy třeba opravdu ale přijeli lidé i třeba sto kilometrů, protože tyhle velké prodejny tenkrát ještě tolik nebyly a nakoupili.

No a já sama si nepamatuju, že bych někde byla těsně před zavíračkou, ale asi se to stalo.Ovšem v hospodě po zavíračce jsem byla několikrát :61:.
18.11.2017 - 22:40 | Filtr
(Štír) tronco
Ja jsem nikde na obchodu nevidel ceduli s napisem uzaviraci doba, ale oteviraci. Pri cestach po Evrope se mi nestalo, ze by se nekdo mracil, kdyz jdu pet minut pred koncem oteviraci doby dovnitr. Je preci stale otevreno. Ale.... jiny kraj jiny mrav...
19.11.2017 - 03:15 | Filtr
(Rak) Loreena Mckennitt » Marhon
:4: takze pri satickach stracas pojem o case :4:
19.11.2017 - 07:50 | Filtr
(Býk) 144 » Loreena Mckennitt
takze pri satickach stracas pojem o case :4:

ja to pochopil ze pojem o case straci kdyz je svlecena v kabince :61:
19.11.2017 - 09:06 | Filtr
(Beran) Háňa*
Zajímavý úkaz - ti, co se nejvíc přejí, aby ostatní měli k jejich osobě a práci úctu, sami ji k druhým a jejich práci nemají - neprojevují.
"Proč bych se omlouval, když je do zavíračky ještě pět minut ?"... No, a proč ne, vždyť to nebolí, je to jen projev laskavosti. Říct: "Omlouvám se, že jdu na poslední chvíli", tím se nikdo nijak nesníží, spíš naopak.

Jak jsem pozorováním v terénu zjistila, ve společnosti funguje něco jako mazácká vojna - čím méně uznání a úcty se jednomu dostává, tím méně jí projevuje druhým ... a oni potom na oplátku zase jemu, a tak dokola.
Takoví lidé jsou pak v začarovaném kruhu věčné hořkosti.
A zrovna ti vám pak řeknou, že SPOLEČNOST je zkažená a LIDÉ na sebe zlí. :4:
Oni, ne, kdepak, jich se to netýká - to všechno společnost a lidé :4:

19.11.2017 - 11:04 | Filtr
(Rak) Loreena Mckennitt » 144
:61: ty si gentlemanovo alter ego, co? :61:
19.11.2017 - 11:17 | Filtr
(Býk) 144 » Loreena Mckennitt
mozem ta pozvat do kabinky ?
19.11.2017 - 11:20 | Filtr
(Rak) dan162 » Háňa*
tý jo ty máš zase postřeh :15: mazácká vojna - uznání, úcta - ve společnosti. Díky.
20.11.2017 - 02:38 | Filtr
(Rak) Loreena Mckennitt » 144
iba ze by sme v tej kabinke pomahali Marhon s vyberom siat :61:
20.11.2017 - 04:08 | Filtr
(Býk) 144 » Loreena Mckennitt
a sakra :75:
20.11.2017 - 05:59 | Filtr
(Rak) Loreena Mckennitt » Háňa*
"Proč bych se omlouval, když je do zavíračky ještě pět minut ?"

mne ide o princip.. omlouvam sa, ked viem, ze som spravila chybu.. ked viem, ze nie, nebudem sa predsa omlouvat.. :63: chodit na poslednu chvilu, ak sa to s nakupom stiha do zaviracky, je predsa uplne v poriadku, ved ten cas je urceny pre zakaznikov.. :15:
20.11.2017 - 08:00 | Filtr
(Rak) dan162 » Loreena Mckennitt
Tak ne omlouvat, ale utěšit prodavače v jeho zklamání, že konec směny ještě nenastal. :4:
Příspěvky: 1-25 26-50 51-75 76-100 101-103
« předchozí  další » »|
Aktuální postavení planet
Aktuální
postavení planet
ukázat planety »
Lunární kalendář 2024
Lunární kalendář
Luna ve Štír Štíru
ukázat kalendář »