Pochybujete o funkcnosti astrologie?


29.10.2017 - 13:11
(Lev) Loveorhate
Pochybujete o funkcnosti astrologie?
Su obdobia, kedy som o tom, ze to cele funguje a az zarazajuco do seba zapada, skalopevne presvedcena. No napriek tomu mi to zas niekdy pride, ze to je len chytanie sa slamky zufalych ludi. Tyka sa to ako nativity, tak aj tranzitov, ci inych prognostickych technik. Sleduje sa lunar, solar, direkcie, zatmenia, tranzity, firdarie, direkcie na radix, direkcie na direkcie, aspekry na osi, planety a dokonca midpointy?
Nie je to sialene? Ved s takymto pristupom vzdy najdeme nieco, preco je zivot taky aky je. A hlavne mi pripada, ze astrologia sluzi najma na to, aby si ludia vysvetlovali to zle a uz sa pod palbou negativity netesia ani na to dobre..
Na co sa maju vlastne tesit, na Jupiter? Ked uz o ten ide, vela ludom nikdy nic dobre pri tranzitoch nepriniesol... Za to saturn, pluto, a pod., tam uz kazdy najde nejake katastrofy...

Dost by ma zaujimali vase nazory..

Stránka: 1 2 3 4 5 6 7
Řazení:
29.10.2017 - 13:14 | Filtr
(Váhy) Buddha/2
Jen nástroj - nejvíc záleží na tom, jak ho kdo umí/chce používat.
29.10.2017 - 13:19 | Filtr
(Rak) dan162
Ne, nemáš se na nic těšit ani se bát. Můžeš jen porozumět ději, asi jako když rozumíš tomu, že mokneš na dešti nebo se hřeješ na sluníčku. A žádný aspekt není katastrofa, ale příležitost se posunout ve své cestě k sobě - kdo tedy chce.
29.10.2017 - 13:19 | Filtr
(Lev) Loveorhate » Buddha/2
To znamena?
29.10.2017 - 13:20 | Filtr
(Lev) Loveorhate » dan162
To je jasne, to su tie klasicke odpovede, ako pristupovat k astrologii. Mna skor zaujima, ci ste niekedy pochybovali o tom, ci to vobec funguje.
29.10.2017 - 13:24 | Filtr
(Váhy) Buddha/2 » Loveorhate
Tak to zkusím přirovnat: Ani ta nejlepší digitální zrcadlovka neudělá krásnou fotku sama, záleží i na fotografovi.
Snad je to tak jasné, aspoň doufám :3:
29.10.2017 - 13:26 | Filtr
(Lev) Loveorhate » Buddha/2
Ano, ano chapem... Podobne som aj ja zvykla skeptickym ludom odpovedat.

Nikdy ste vsak nepochyboval, ze to cele funguje?
29.10.2017 - 13:29 | Filtr
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele bubobubo, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Tak přijde na to,co chceš najít.Například pokud chceš nějak prolnout astrologii s psychologií,tak je to docela zajímavá cesta poznání sebe a svých nejbližších. :1:
29.10.2017 - 13:33 | Filtr
(Rak) dan162 » Loveorhate
Jsem rád, že mé odpovědi jsou klasické, psal jsem jen svůj názor, zkušenost. Nepochybuji, protože mi funguje, v rámci nějakých mezí. Nechápu jak je to možné, přijímám to. Možná je jedno, odkud přijmeme informaci, vyhodnocujeme to stejně až sami, prvotní údaje jsou často si odporující. Astrologie není univerzální, například nefunguje u člověka, který není sám sebou a vliv je méně viditelný u člověka, který má energetické přebytky a dokáže tranzit překlenout ze sebe.

Poznámka - nemluvím o klasické astrologii
29.10.2017 - 13:33 | Filtr
(Lev) Loveorhate » bubobubo
Jasne, tomu sa venujem roky. Prepajam astro s psychologiou. Bez toho by to totiz uz vobec nemalo nejaky hlbsi zmysel.

Urobila som nedavno taky test. Povedala som viacerym ludom, co sa do astro nerozumeju, ze maju kvadraturu saturna na lunu. (pritom radixova luna bola ukazkovo postavena). Opisala som im, co znamena aspekt luna kvadr. saturn... A oni s tym suhlasili a opisovali, akym mali zly vztah s matkou a v com vsetkom im ublizila, frustrovala, ublizila...

A prislo mi to divne... :)

(Samozrejme potom som im povedala, ze to bol len test)..
29.10.2017 - 13:36 | Filtr
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele ., který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Dobrá otázka. Astrologii jakožto nástroji věřím. Já nemohu zase soudit tolik, jelikož astrologie mi byla představena pouze konkrétními lidmi, a nikdy jsem se ji pořádně sama neučila. Čili většinu věcí o astrologii bych při výkladu spíš papouškovala od jiných.

Je fakt, že ty nejzákladnější věci v mém životě z mého radixu ještě nikdy nikdo nevyčetl. Možná proto, že o nich schválně nemluvím. Protože... je jasné, že když požádáš o výklad na vztahy, protože se Ti v nich nedaří - astrolog najde aspekt, kvůli kterému se Ti to nedaří.

Jasné je taky to, že lidé se v drtivé většine uchylují k těmto věcem (ezoterika, astrologie apod.) v případě, že jim něco schází. Jsou nemocní, nešťastní. Hledají kořen svých problémů. Ještě jsem tu neviděla příspěvek, kde by se někdo ptal: "Prosím, astrologové, řekněte mi, co je v mém radixu skvělého, že jsem tak šťastný?"

Ale za tohle podle mě nemůže astrologie sama za sebe. Je to na lidech, jak s ní pracují. Ona prostě jenom je.
29.10.2017 - 13:36 | Filtr
(Lev) Loveorhate » dan162
Poznamku o klasickej odpovedi som nemyslela znevazujuco, Skor tak, ze aj ja rovnako odpovedam ludom, ktori o astro pochybuju.

Pouzivate aj ostatne prognosticke techniky, alebo len tranzity?
29.10.2017 - 13:37 | Filtr
(Váhy) Buddha/2 » Loveorhate
Co Ti na to mám říct ? Samozřejmě že ano ... jenže pak objevíš někoho, kdo to umí a pochybnosti už nejsou ani tolik o astrologii, jako o výkladu těch neumětelů :4:. Tady pár šikovných je (beru asi 3 :15:)

PS Prosím o tykání. Ať v tom nemám chaos :20:. Díky :17:
29.10.2017 - 13:42 | Filtr
(Rak) dan162 » Loveorhate
Jen sekundární direkce a tranzity, dál mi to nesedělo. Často se ani až k nim nedostanu, problém člověka leží často mnohem mělčeji, už v radixu.
29.10.2017 - 13:43 | Filtr
(Lev) Loveorhate » .
Uplne suhlasim, ze k takymto veciam sa uchyluju hlavne ludia, ktorym v zivote nieco chyba, nech je to cokolvek. Cize ludia nejakym sposobom nestastni a nespokojni. Hladajuci odpovede. Odpovede, riesenia a mozno aj vyhovorky...

Vzdy sa mi pacila myslienka astrologie, ze nou clovek dokaze spoznat sam seba a pochopit sa. No po roznych skusenostiach, hlavne co sa tyka ludia nepoznacenych astrologiou, som zistila, ze mnohi si ani nevsimli, ze mali nejake obdobie "pekla", ktore astrologicke prognostiky naznacovali. Proste fungovali normalne. A teraz nemam na mysli mojich povrchnych znamych, ale blizkych, fakt uprimnych priatelov. Zeby boli tak "spracovani" a "vyrovnani", to si nemyslim. Ani to, ze by dokonale poznali sami seba. Su to obycajni ludia, ako my vsetci. Tak ako je mozne, ze si ani nevsimli, ze cez nich prefrcal uran aj pluto sucasne? :)
29.10.2017 - 13:45 | Filtr
(Rak) dan162 » .
Ale jo, jednou jsem tu měl nějaký radix co o něm mohu říci, a když jsem řekl, že tohle je úspěšný člověk, který je narozen pod velmi šťastnou hvězdou, tak mi to tazatelka potvrdila, že to sedí. Takže určitě jednou to tu bylo :-)
29.10.2017 - 13:46 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » Loveorhate
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele ., který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Jojo.

Já třeba pozoruju, že ve chvílích, kdy je mi nejhůř, jsem na tranzitech nikdy nic neobjevila. Ani se to nepodařilo nikomu jinému. A je fuk, jestli se jednalo o něco náhlého nebo nějaké delší období.

Na druhou stranu ale zase třeba pocitově poznám úplněk a nov. Zpětně si to pak dohledám... a fakt. :1:
29.10.2017 - 13:47 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » dan162
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele ., který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
No, to v porovnání s ostatními příspěvky není zrovna hodně. :4:
29.10.2017 - 13:50 | Filtr
(Lev) Loveorhate » dan162
A co ludia, ktori maju ukazkovy radix a napriek tomu sa zmietaju v problemoch?
Tiez sa to da obratit na nespracovane archetypy, planety potlacene do tiena...atd... Proste vzdy je odpoved...

Alebo ludia, ktori radix plny opozicii, kvadratur, ani jeden trigon a napriek tomu si ziju relativne v klidku...

Zboznujem astrologiu, celu jej myslienku, no kazdopadne - pochybujem.
29.10.2017 - 13:52 | Filtr
(Rak) dan162 » Loveorhate
Třeba tím, že člověk není otevřený (vnějším vlivům) ? Pak také kdo se pohybuje na krajnosti svých energetických možností nebo nežije svůj horoskop, tak je velmi náchylný na dodatečné energie z tranzitů, vznikají chronické problémy. Nebo jemné energie nevnímá, protože jeho běžné výkyvy jsou silnější ?

U sebe v raných dobách jsem se na tranzity třeba vůbec nedíval, a až začal nějaký vliv, jsem se podíval a sedělo to.

třeba potřebuješ se z astrologie někam hnout ?
29.10.2017 - 13:53 | Filtr
(Lev) Loveorhate » .
Ja som zas vypozorovala, ze v chvilach, ked mi bolo najhorsie, mi Uran tvoril sextily na stelium a na to iste stelium Jupiter tvoril trigony. Napriek tomu som mala obdobie plne "krviprelievania" :)
29.10.2017 - 13:57 | Filtr
(Rak) dan162 » Loveorhate
radix plný opozic má svůj klid vykoupený pořádnou prací na sobě. myslím si, že skrz nás nebo do nás proudí energie, nežité části radixu ji zadržují a energie se vybíjí jednorázově tranzitem nebo postupně aspektem. Kdo danou planetu žije, tak se zde žádná energie nehromadí, žádný háček, za který by aspekt mohl silně trhnout. Neaspektované planety totéž.

Lidi, kteří mají samý harmonický aspekt to dostali zadarmo, asi jako výhru ve sportce, a neumí ani malou běžnou vlnku ustát.

Takhle si to myslím.
29.10.2017 - 13:57 | Filtr
(Lev) Loveorhate » dan162
Mmm... na tom moze nieco byt, ze kto nie je otvoreny vonkajsim vplyvom, tak nim otrasie aj najmensi tranzit. Ten, kto sa vsetko snazi udrzat vo svojich rukach.

Ako si presne predstavujete myslienku, zit svoj horoskop? Neprisposobovat sa a robit len to, co je nam prirodzene?
29.10.2017 - 13:58 | Filtr
(Rak) dan162 » Loveorhate
Áno.
29.10.2017 - 14:03 | Filtr
(Lev) Loveorhate » dan162
To sa mi paci :). Vzdy ked som padla na drzku, robila som nieco, co mi nebolo prirodzene.

Ako problem mi to pride, ked su v native dve sebe totalne odporujuce, ambivalentne energie a clovek chce aj jedno aj druhe.

Napr. ako ma niekto s Venusou v kvadrature na Uran, no zaroven v trigone na Saturn najst to, co vo vztahu potrebuje. Uteka, meni, rozvracia a potom zas hlada stabilitu. Tym padom nici seba, aj svoje okolie...

A takychto zapeklitych konstelacii moze byt viac... Kedy sa tazko hlada, co je podstata cloveka a co presne ma robit, aby dobre bolo..
29.10.2017 - 14:13 | Filtr
(Rak) dan162 » Loveorhate
Přesně. Často nacházím v radixu tlustou čáru - dvě nebo více oblastí, které jsou aspektem nepropojeny. když ignoruju propojení přes vládce znamení, mám model rozpolceného člověka, který jednu část sebe opomíjí. Nebo se podívám na Slunce a kouknu na jeho aspekty, co ten člověk ovlivňuje svou vůlí, kam se tlačí, co si uvědomuje - a co ne. Pak jsou silně vypovídající uzly, kdy člověk zarytě trčí v sestupném uzlu, nepochopení vývoje svého IC/MC, púřípadně strach použít nějaký napěťový aspekt, třeba se zdržet aktivity při poškozeném Marsu ...
Příspěvky: 1-25 26-50 51-75 76-100 101-125 126-150 151-156
« předchozí  další » »|
Aktuální postavení planet
Aktuální
postavení planet
ukázat planety »
Lunární kalendář 2024
Lunární kalendář
Luna ve Štír Štíru
ukázat kalendář »