Nedostatek jednoho zivlu-co s tim?


21.09.2017 - 22:05
(Ryby) AndrejkaAndrea
Nedostatek jednoho zivlu-co s tim?
Ahoj,
resim posl. dobou jednu vec. V mem astro rozboru nemam ani jedno ohnive znameni. Nejvic u me prevazuje voda. Proste velka citlivost, spise pasivita. Ryba no. Rikala jsem si, ze bych se mela naucit vetsi dominanci, asertivite a jit na nejakou pozici, kde bych fungovala jako vedouci (i jssem takou praci vzala). Proste, abych se naucila. Ale jde to? Kdyz nemam zadny ohen v horoskopu? Muze jit ryba na vedouci pozici a NAUCIT se to? Jit proti zivlum, prip. planetam? Nebo je to treba ten ukol co mam-naucit se to?

Řazení:
21.09.2017 - 22:59 | Filtr
(Rak) dan162
Být vedoucí ? V pohodě, tvůj horoskop určitě není proti. Tobě se líbí, abys byla dominantní a asertivní ? Líbila by se ti taková tvoje vedoucí ?

Žádný oheň znamená například slabé nadšení. Učení se přejímáním. Nevzplaneš při každé blbosti. No a co ? Jsi taková, jaká jsi, a hlavně: nic ti nechybí ! Jak bych to popsal...Křídla. Mne chybí křídla. Nemám žádná křídla :9: Jen lítací sny a závratě. Jak se mám naučit létat ? Mám víc používat skoky s padákem ? Hodně lidí ve vzduchu mívá padák. Já ne. Vypadají tak šťastně. Asi si dny a měsíce mohou létat, s tím padákem by to určitě šlo. Ale ty závratě, fakt mi padák pomůže ? Že jo ?

Ad cesta : koukni se, jak se ti líbí Kozoroh ? Pečlivost, houževnatost, práce pro společnost, cílevědomost, upřednostnění odpovědnosti před krátkodobými emocemi. Když použiješ něco z tohoto seznamu, je to pro tebe v životě dobře nebo blbě ?
22.09.2017 - 01:00 | Filtr
(Rak) Natalie Lednicka
Ja ti nevim. Vzhledem k tomu Ze jsem na tom stejne jako ty, a taky mi chybi ohen, a prevlada voda, tak muzu rict ze naucit se to neda... Nebo se mi mozna taky nechce... Nevim, asi me to dostatecne nezajima na to, abych se to naucila..
22.09.2017 - 07:28 | Filtr
(Ryby) AndrejkaAndrea » dan162
No, ono ani nejde o to, jestli by se mi to libilo, byt asertivni. Ono jde o nutnost. Jde o nutny rozvoj, ktery jde ruku v ruce se sebehodnotou atd. Naucit se bojovat se sam za sebe, nenechat si vse libit. A jaka jina pozice nez takova, reagovat na protivne, nastvane lidi, je lepsi? Samozrejme to nechci delat dlouho, umerne k memu znameni se budu pozdeji venovat tomu, co ke mne vic sedi...
22.09.2017 - 08:14 | Filtr
(Panna) Mici Angóra
To je jako nějaká obecná teze, že člověk s neobsazeným ohněm nemůže být šéf? Podle mě záleží hlavně na MC a jeho vládci. Třeba můj táta dělal vedoucího půl života, má MC v Raku jako ty, taky málo ohně (Pluto ve Lvu v 11. domě-jediná ohnivá planeta u něj). Jinak v pasivních, jak říkáš, Rybách máš přece jen Slunce (řízlé Jupiterem-to je jako ve Střelci, takže se tam ten oheň najde) a Merkur, zbytek horoskopu je o něčem jiném. Takhle našlehlej 4. dům se jen tak nevidí, jak to vnímáš? :22: :17:
22.09.2017 - 08:17 | Filtr
(Panna) Mici Angóra » Natalie Lednicka
Myslím, že máš úplně jiný horoskop než tazatelka, jednak té vody nemá zdaleka tolik, jednak je taky důležité, které planety v ní jsou (třeba Luna v Kozorohu vs. v Raku je dost podstatný rozdíl atd). A ohně máš sice málo, ale ne žádný... :17:
22.09.2017 - 09:37 | Filtr
(Kozoroh) Sosna zvlčelý
No ano, naučit se to dá. Ale otázkou je, jak by to vypadalo? Já nemám nic proti kombinaci ryby a ohně - na grilu :69:. A časem by jsi se právě tak mohla začít cítit. Ne v práci, mohla by jsi si to začít vybíjet doma, s kamarády atd.
Zkrátka tento druh dominance není přirozený pro Tebe. A nejen kvůli nedostatku ohně, nezapomínejme, že v horoskopu máme i ohnivé planety, takže nějaký ohnivý živel je zkrátka zastoupen u každého alespoň trochu. V tvém případě je to však zejména způsobeno tím, že všechny planety stojí pod obzorem, vyjma Jupiteru. Jupiter je zde taková kotva (držadlo vědra), čímž získává na významu. Ale je v Panně (exil, tady je jeho možnost projevu oslabena), retrográdní a není ani v rohovém domu, takže i on se dostává do jakési pasivity (jeho projevy se opožďují).

Jaký je v tom rozdíl? Zkus si představit divadlo. V tom klasickém jsou herci. Stojí na scéně, snaží se ve své roli vyniknout, komunikují (vyměňují si energii) přímo s divákem. A přijde aplaus, obě strany jsou nadšeny.
Na druhé straně je loutkové divadlo. Nastat může totéž, ale jinak. I ten aplaus, který dodá energii Tobě jako vodiči loutek, Tě nabíjí, ale vlastně patří loutkám. Ty nejsi za celou dobu představení vidět, ale výsledek tvé práce bude obdivován.
Tento druhý způsob představení (loutkové divadlo) odpovídá více radixu člověka, jako jsi Ty. Umíš tahat za nitky a to tuze zdatně. Ovládáš loutky. Určuješ děj představení, můžeš si sama napsat scénář. Ale neprojevíš se přímo (a dominantně). Přesto můžeš velmi úspěšně vést kolektiv, ale ne z pozice ohně.
Dostala jsi do vínku jiné vlastnosti, tak je použij (využij) ku prospěchu. Nehledej, co Ti není vlastní, ale použij, v čem vynikáš! A to v souladu s živly!
Nebo snad úspěšným šéfem se stávají jen lidé, kteří na druhé řvou, každou chvíli vyskočí jak čertík z krabičky, tu vzplanou...? Nic Ti nebrání se ze své pozice takovými lidmi obklopit, aby doplnili to, co sama nemáš (nerad to používám, ale někdo má i lidi na "špinavou práci", kterou sám vykonávat nechce), ale pořád Ty jsi šéf! Pokud si vybereš dobře spolupracovníky a vytvoříš společnost, kde všichni potáhnou za jeden provaz, k tomu jsou důležitější jiné věci, než ohnivý živel. A hlavně nepůjdeš proti své přirozenosti.
22.09.2017 - 10:19 | Filtr
(Střelec) tiferett
Vo vodcovskej funkcii majú všetky živly svoje nesporné výhody, ale ohnivý živel je nezastupiteľný.
Moji obidvaja rodičia boli „šéfovia“ - Otec viedol veľkú strojnícku firmu, mama zase veľké oddelenie v nemocnici.
Otec bol ohnivý Lev, ascendent v Kozorožcovi typický vodca. Mal v horoskope silno zastúpené všetky ohnivé znamenia aj planéty a výrazné aspekty medzi nimi. A zároveň silno asopektovaného Urána- bol veľký vynálezca.
Ohnivo sa správal , aj tak chodil, aj gestikuloval. Ohnivo sa prejavoval hlavne voči lajdáctvu a klamstvu, nestrpel lenivosť, nečestnosť atď....Zakročil vždy veľmi ohnivo a rázne. Toto citlivá Ryba nedokáže. Hocijaký zamestnanec, ktorý by bol ohnivý, by ju prevalcoval.

A moja mama - Baran - zase typický vodca. Nedávala si servítku pred ústa, keď trestala lajdáctvo, nebola práve empatická, a už vôbec nie taktná ani citlivá. Typický Baran - ako buldozer. Prezívali ju „generál“.
Všetko má svoje výhody aj nevýhody.
Takýto ohniví vodcovia, ako boli moji rodičia, naháňali svojím správaním strach až hrôzu, ale ich pracovné úseky šlapali a boli najlepšie.
Ale samozrejme ulievači sa pod ich vedením necítili dobre..
Kým moji rodičia boli „pravou rukou“ riaditeľa firmy, „lenivci“ sa im vyškierali za chrbtom.
Ako by si poradila taká Ryba vo vedúcej pozícii, keby mala mojho otca alebo mamu ako radového zamestnanca? Nemala by šancu.
Je to diskutabilné. Oheň vo vedení je potrebný - aj keď samozrejme všetky živly v zastúpení sú veľké plus.
PAsivita vody a príliš veľká citlivosť sú skôr negatívom.
22.09.2017 - 10:25 | Filtr
(Střelec) tiferett
Moja dcéra sa tiež dostala do vedúceho postavenia v tom, čo robí a vôbec nemá zastúpený ohnivý živel. Je Panna kombinovaná s Kozorožcom. Získava si rešpekt a uznanie svojou pracovitosťou, svedomitosťou, zodpovednosťou, rozvážnosťou, múdrosťou.
22.09.2017 - 21:51 | Filtr
(Rak) dan162 » AndrejkaAndrea
No právě že o to jde nejvíc. Taky jsem se domníval, že tohle je potřeba, tohle mám blbě, tady jsem nemožnej. Že je nutnost chovat se účelně, abych dosáhl svého cíle, aby ostatní mi nedávali nic sežrat, abych...A taky jsem si myslel, že tím, že budu mít formální roli, třeba ten vedoucí, tak se lidé budou chovat líp. Takže je třeba umět být vedoucí a každého umět poslat dle potřeby do háje. Ne. Ne. Ne a ne. A nebo jo a po x desetiletích se k té otázce vrátíš zpátky a odpovíš ji normálně, jen ta desetiletí ztratíš. Vím jak to vzniká - nejde vyřešit emoční problém, a je to příliš nesnesitelné, tak je třeba tomu nějak pomoci.

Jenže je to fakt přesně obráceně, nejdřív sebehodnota a z ní vyplyne sebejistota, kterou druzí okopírují a nedovolí si. Není pak potřeba bojovat.

Když jsou lidi protivní, naštvaní, tak asi se jim něco přihodilo, nebo to tak chtějí, i kdyby už 50 let. Je to jejich. Tvoje je, že se tě to negativně dotýká jinak než soucitem.
22.09.2017 - 22:13 | Filtr
(Rak) dan162 » Sosna zvlčelý
To je božské: :61: "na grilu"
22.09.2017 - 23:58 | Filtr
(Kozoroh) Bosch
to vypadá na druhou půlku života postupně se vypracuješ
proti větru se nedá čůrat ale spousta věcí se dá zpracovat
23.09.2017 - 07:21 | Filtr
(Panna) Mici Angóra » dan162
Já třeba v horoskopu dispozici k vedoucímu místu mám, ale vůbec mě to neláká. Nebavilo by mě hlavně buzerovat ty, co nechtějí nic dělat, na to nemám povahu. :4:
23.09.2017 - 08:11 | Filtr
(Ryby) AndrejkaAndrea » dan162
No, ja si prave uvedomuju posl. dobou ty rodinne veci, co me ovlivnovaly. A prave na nich pracuju. Na pocitu sebehodnoty atd. Ale potrebuju to i nekde pilovat, posilovat a prave sem si rikala, ze kde jinde se to naucim, branit sebe sama, jednat asertivne nez na pozici vedouciho. Trochu jsem se to naucila prave za zivota u tety, ktera po me slapala. Sice jsem jeji pritomnost pak uz nevyhledavala, ale vim, ze vystavovat se takovym situacim mi pomahalo. Ale bezte dobrovolne do jamy lvove. Krom toho, jednou budu delat praci, kde sice nebudu primo vedouci, ale budu mit velkou zodpovednost a neco na ten zpusob delat budu. Takze to beru jako pripravu. Od noveho roku pak stejne pujdu delat praci, ktera bude vic v souladu s mym znamenim. Ale chtela sem vedet, jestli clovek muze jit pres znameni a zivly a naucit se to. No, ale panuji tu ruzne nazory, tak stejne to budu muset vyzkouset a zaridit se podle sebe :1:
23.09.2017 - 08:13 | Filtr
(Ryby) AndrejkaAndrea » AndrejkaAndrea
Ale diky vsem za nazory.
23.09.2017 - 12:03 | Filtr
(Rak) dan162 » AndrejkaAndrea
:30:

Máš prvotřídní pravdu, že v prostředí, kde je hodně zájmů, kde to jde víc na tělo, mimo komfortní zónu, se mnohem líp vyjeví osobnost člověka včetně slabin. Někdo na to si volí podvědomě vztah.

Kdo má dobrý základ, tak v krizi opravdu se dost posune, protože na problém reaguje správně. Sám by se tomu dobrovolně nevystavil, takže zvolit si takové prostředí je ok. Je to příkrá cesta, urychlení, proč by ne. No jedno riziko bych viděl - může toho být až moc, a člověk se někde raději zavře a něco nadlouho v sobě zazdí.
23.09.2017 - 12:07 | Filtr
(Rak) dan162 » Mici Angóra
Je pravdou, že při vedení na střední úrovni se víc uplatní vidění cíle, které se uměle nadřadí ostatnímu. Takový kotrmelec je spíš mužský. Pak to ale na druhou stranu není buzerování, ale ladění orchestru.
23.09.2017 - 14:33 | Filtr
(Beran) Háňa*
Máš, co máš. Tvůj úkol není "jít proti živlům". Co nemáš, to nemáš, prostě, a učit se být ohnivá, když nemáš oheň, to je jako chtít po psovi, aby létal a kokrhal. Ale on je pes. Když dělá to, co je psí - co mu přísluší, je všechno v pořádku.
Tvůj úkol je uplatnit se s tím, co máš - najít si to své, co k tobě pasuje, ne se stát něčím jiným.
A nenechat si vše líbit ? Jistě, nenechej, ale po rybím.
Všichni jsme pro život dostali všechno, co konkrétně k tomu našemu životu potřebujeme, nikomu nic nechybí. Jde jen o to naučit se s tím pracovat.
17.10.2017 - 15:48 | Filtr
(Lev) Alberto
Ahoj Andrejko, asi nejde sebe předělat v pravý opak, v naprostého ohnivaka. Ale! V tvém případě je cesta k ohni dana zpracováním chironskeho zranění ve znamení lva. To je téma malé sebedůvěry a plachosti při sebevyjádření a seberealizaci. Pokud by se toto téma uvolnilo, dojde k navýšení lvi energie a tím i slunce. Bude pak cítit větší sebeduveru, chuť do věcí,nebudeš se tak držet zpátky a okrikovat se, budes žít spontanneji a volněji zpívat , co se ti chce , bez ohledu, což když tě někdo uslyší a co tomu řeknou lidí.
17.10.2017 - 16:28 | Filtr
(Kozoroh) Bosch » AndrejkaAndrea
není to ani tak otázka učení, pochopení, jako spíše vstřebání povahově odlišného bytí
rozdíl mezi horoskopem a kosmogramem ukazuje zda je naší přirozeností v tomto ohledu na sobě "pilovat", něco takzvaně doplňovat
to že se uvedeš sama do prostředí kde je "vyžadován ohnivý přístup" není záležitostí ani tak rozumové úvahy tedy toho co bych měl..jako spíše reakce na vnitřní tlaky které tě tam buď dotlačí anebo ne
tyto tlaky zobrazuje právě diskrepanc mezi kosmogramem a horoskopem
tedy rozdíl mezi způsobem využívání našich vnitřních energií a prostředím ve kterém je máme příležitost uplatnit - jejich kompatibilita
oboje je víceméně zrozením dané
občas se stane že celkem pasivní tvor dokáže po létech vnitřních bojů (bez nich se přirozenost nemění) takzvaně "doplnit" živel
případně soužitím s někým kdo takový živel má již v sobě přechází část této zkušenosti přenosem podobně jako z matky a otce na dítě
takže ano měnit se to dá
jde o to jestli to má bolet tedy za jakou cenu
a pak šéfovství se nezakládá jen na ohnivém prvku
šéfovství je spojené například s rakem, váhami, štírem, kozorohem..10 domem, a nic z toho není ohňové.


Aktuální postavení planet
Aktuální
postavení planet
ukázat planety »
Lunární kalendář 2024
Lunární kalendář
Luna ve Štír Štíru
ukázat kalendář »