Neptun kv. slunce


20.09.2017 - 18:35
(Rak) nanuk
Neptun kv. slunce
Máte někdo tento aspekt v radixu, jak se Vám s nim žije.....

Řazení:
21.09.2017 - 08:06 | Filtr
(Střelec) tiferett
Je nemám priamo Neptun kvadratúra Slnko, ale mám Neptún v 5.dome, čo je podobná kombinácia energií. Naznačuje hlavne mimoriadnu senzitivitu, vnímavosť, ktorá nevie byť dobre používaná, často človeka obmedzuje -hlavne pocitom, že je „iný“ ako ostatní ľudia, čo je v podstate aj pravda. A tým, že si Rak ( ja mám Mesiac aj asc. v Rakovi) sa citlivosť ešte navyšuje.Človek s týmito energiami sa dokáže naciťovať na myšlienky a emócie iných ľudí, dopredu vie, čo chcú povedať, čo si myslia - a iní mu neveria, že má tieto schopnosti a tým sa cíti nepochopený a osamelý.
Ľudia s týmito energiami majú tendenciu utápať sa v klamných ilúziách, nereálnych snoch, ale majú veľké schopnosti vnímať mystickú stránku života.
Takíto ľudia- s týmto aspektom sú často rodení „snivci“, majú schopnosť astrálneho cestovania, ich sny mávajú veľkú výpovednú hodnotu...
Je toho veľa, čo by sa dalo povedať...Neptún je celkovo ťažko popísateľný, lebo sa týka nevedomia, takých akoby „rozpustených a rozptýlených energií“...
A tak sa často aj cítia ľudia s takýmto aspektom –-rozpustení, stratení, sami...
21.09.2017 - 10:07 | Filtr
(Lev) Orfanikus
Velmi těžko budou zde po ruce pro srovnání dva horoskopy,které budou mít podobný
charakter a současně ve kterých bude mít Slunce,Neptun podobnou sílu a současně Sl.,Nept.budou vládnout stejným oblastem života.
Srovnávat mohu jen jevy srovnatelné.
Já osobně v radixu ten kvadr mám,ale nijak nim netrpím,je v padajících
domech.
Osobně si myslím,že odpovědi na tento dotaz vám nijak neposlouží,protože
nevíme,jak je kvadr u jednotlivých lidí zasazený do celku nativu,tedy
člověk o projevu stejného aspektu u jiných lidí získá obraz skutečně minimálně,nebo nezíská obraz vůbec,tak různé mohou být projevy.
V astrologii je přece každý paušal ošidný.
21.09.2017 - 11:58 | Filtr
(Štír) Artemissia » tiferett
děkuji tif, hodně přínosné! :16:
21.09.2017 - 19:44 | Filtr
(Rak) nanuk
Jak byste vyjádřili neptuna u tohoto jedince 19.4.1999 21:32 Olomouc.
22.09.2017 - 10:54 | Filtr
(Lev) Orfanikus » nanuk
Předpokládám,že jde o letní čas,tedy Asc cca 18st Štíra.

Mám rád tradiční astrologii,používám aspekty přes znamení -whole sing-
domy raději než Placidus,používám Alcabitus.
Při aspektech přes znamení v nativu není kvadr Neptun - Slunce,Slunce
je jasně v povýšení ve Skopci,na to aby šlo o kvadr v tomto systemu muselo
by být Slunce už v Býku.
Důležité - Neptun má ale kvadr na opozici škůdců Mars /Saturn.
Saturn je peregrin,v nočním nativu mimo sektu,bez důstojnosti, v padajícím domě,takže prvotřídní škůdce.( Ve firadriích Sat. aktivován obdobím velkého
Saturna !) Disharmonické hlavně propojení Nept-Sat.

V tomto případě má roli Neptun velkou,že přitvrzuje neblahou výše zmiňovanou
opozici škůdců v patologických domech ( 12 d.-6.d.),takže v oblastech života,kterým vládne v tomto nativu Mars a Saturn budou problémy.

Pak aktual. Sat.v tranzitu v opoz. na Lunu v 8.d.,Luna je světlem sekty a současně Sat dáva kvadr na Fortunu,která je Hylegem.
Majitel nativu je v krizi.
23.09.2017 - 19:38 | Filtr
(Vodnář) Yaretzi
Nič moc :)
Úlety do snových svetov počas dňa ... teraz už nie príliš, ale voľakedy - v mladosti to bolo na dennom poriadku. Trávila som takýmto spôsobom celé hodiny - možno som si tak niečo kompenzovala. Nepociťovala som to ako problém, jediným problémom bol nedostatok súkromia, ktorý je k takejto "činnosti" nevyhnutný :D. Neskôr som v zvýšenej miere pociťovala ťah k mimozmyslovým veciam, ale vďaka iným planétam a ich postaveniu sa to nikdy zvlášť neprejavilo a neprenieslo mimo svet príležitostných prianí ... či ako by som to nazvala. Ja mám navyše tento aspekt komplikovaný tým, že je vlastne súčasťou T-kvadratúry, na vrchole ktorej je Slnko, a ramená tvorí Neptún (v 3.dome) s opozíciou s Lilith ...
23.09.2017 - 19:48 | Filtr
(Vodnář) Yaretzi » Orfanikus
Mohla by som sa, prosím, spýtať, čo si o tejto mojej "štartovacej vesmírnej" konfigurácii myslíte Vy ?
Konkrétnte táto moja T-kvadratúra prebiehajúca medzi Slnkom a Neptúnom na jednej strane, a Slnkom a Lilith na opačnej ... doteraz sa mi to nepodarilo celkom rozlúsknuť ... :)
(27.1.1959, 18:35(cca), Myjava)
23.09.2017 - 20:11 | Filtr
(Rak) dan162 » ohenvoblacich
"DŮLEŽITÁ OTÁZKA, s kterou si lámu hlavu dodnes..
Pokud zachytím ten prvotní vteřinový pocit, dřív, než se zapojí rozum, jak rozpoznat, zda se jedná o INTUICI nebo SEBEKLAM ? "

Myslím si, že intuice je postřeh, zášleh odnikud, trvá vteřinku a zmizí, občas se opakuje při podobné situaci. Sebeklam je možná spíš interpretace, trvá dlouho, je tam vědomí, někdy i konstrukce, přání.
23.09.2017 - 21:56 | Filtr
(Vodnář) Yaretzi » dan162
Intuícia je informácia, prichádzajúca "odnikiaľ". Bez opýtania. Proste náhle VIEŠ, bez toho, že predtým by si chcel vedieť. (presnejšie, aj si možno chcel vedieť, ale nie BEZPROSTREDNE predtým ...)
(Dosť bežne sa mi to stáva na križovatkách ... teda tesne predtým, ako tam dôjdem:))
23.09.2017 - 22:53 | Filtr
(Rak) dan162 » Yaretzi
Jo, souhlas. Amores Perros se ptala, jak má odlišit tuhle intuici od sebeklamu (při rodném aspektu Neptun kvadrát Slunce)
25.09.2017 - 09:39 | Filtr
(Ryby) MG34
Archetypálně do toho asi celkem spadám (mám k tomu Slunci navíc ještě Měsíc a Venuši) a asi se to celkem i projevuje, ať už je to příčina nebo jen shoda okolností.

Rozhodně se nedá spoléhat ně nějakou intuici, všechno je potřeba rozumně podložit z "druhé strany" a neustále křížně ověřovat, zpochybňovat, nechávat otevřené. Bez této rutiny ty výše zmíněné bludy hrozí naprosto enormně...
25.09.2017 - 09:52 | Filtr
(Ryby) MG34 » Yaretzi
Potkal jsem hodně lidí, co takhle najisto "odnikud" *věděli* - přesně jak popisuješ - ale byli úplně mimo (z mnoha důvodů - například se nechali něčím nachytat). Tzn. tímhle způsobem přijde klidně i nějaký blud, (sebe)klam, prostě cokoliv.
25.09.2017 - 20:35 | Filtr
(Vodnář) Yaretzi » MG34
Všimla som si, že keď si napr. "spomeniem" na nejakú intuíciu a vedome sa niečo opýtam a čakám na odpoveď odnikaľ, z vesmíru alebo bohvie odkiaľ, to, čo mi príde je zväčša hovadina. Ale keď na to vôbec nemyslím a príde to, napríklad pred tou zmienenou križovatkou, a následne sa to potvrdí ... to už je čosi iné.
Ale môžem sa aj v tomto mýliť (alebo si niečo nahovárať) - veď mám predsa tú kvadratúru medzi Slnkom a Neptúnom ... :D
25.09.2017 - 21:02 | Filtr
(Kozoroh) Bosch » Orfanikus
to je zajímavý rozbor.
26.09.2017 - 09:25 | Filtr
(Ryby) MG34 » Yaretzi
Ano - můžeš se "i v tomto" mýlit (a nejenom kvůli nějaké kvadratuře) - tento typ intuice v určitých pro intuici "chytákových" situacích fatálně selhává i "silným" jedincům, natož jedincům, kteří mají sklony k bludnému fantazírování a odvozování.

Jinými slovy 20x ti to vyjde a při 21. pokusu se šeredně sekneš.
26.09.2017 - 14:36 | Filtr
(Kozoroh) Bosch » Yaretzi
a co říká tvoje intuice?
26.09.2017 - 21:52 | Filtr
(Vodnář) Yaretzi » Bosch
Naposledy sa mi stalo, že mi povedala (ak to teda bola intuícia): "mala by si spomaliť, čo keď ti vybehne diviak" Bolo to na takom úseku, kde inokedy chodievam dosť rýchlo (ako aj všetci ostatní). Bolo ráno, niečo po šiestej, asi pred 2 týždňami. Už bolo skoro celkom svetlo. Spomalila som a asi o pol kilometra ďalej, za zákrutou, som fakt natrafila na 3 diviakov, ako prechádzajú cez cestu. Raz som už taký menší kŕdlik v končinách stretla, ale bolo to už dávno.
26.09.2017 - 21:54 | Filtr
(Vodnář) Yaretzi » MG34
...tento "typ" intuície ?
Sú viaceré typy ? :)
27.09.2017 - 08:42 | Filtr
(Ryby) MG34 » Yaretzi
Trochu divná otázka, když ty sama rozděluješ minimálně na 2 varianty...


Aktuální postavení planet
Aktuální
postavení planet
ukázat planety »
Lunární kalendář 2024
Lunární kalendář
Luna ve Štír Štíru
ukázat kalendář »