Černá Luna


29.07.2017 - 18:47
(Blíženci) Lupi
Černá Luna
Lidi, jak byste viděli černou Lunu přímo na ASC? Ale úplně přesná konjunkce - ve Střelci.

Řazení:
29.07.2017 - 21:23 | Filtr
(Kozoroh) Alffie
Černá luna přímo na ascendentu může symbolizovat, že člověk se cítí jako někdo, kdo je potížista, někdo, komu se pořád říká, že dělá věci jinak, špatně. Má pocit, že on je ten špatný, že za nic nestojí.

Pokud je to ve Střelci, je zde často spojováno téma víra, filozofie. Může se stát, že člověk odmítá víru, neboť je přesvědčený, že to, co hlásí, není pravda, stává se odpůrcem a jejím kritikem. Cesta jak z tohoto tématu ven, vede přes znamení Blížence, což je o tom, prozkoumat tu víru do hloubky, zajímat se proč je tomu tak, hledat souvislosti.

Druhý extrém může být, že člověk je tak silně věřící, že až manipulačně svou víru šíří do okolí.
29.07.2017 - 22:40 | Filtr
(Kozoroh) Bosch
V minulosti kněžský duchovní život. To je dobrý.
29.07.2017 - 23:35 | Filtr
(Panna) Namchan
Diskuzi na toto téma jsem tady založil už v roce 2008 a zajímavě tam odpověděla uživatelka s nickem UreaNayal.

diskuze zde: http://diskuze.najdise.cz/prispevek…
30.07.2017 - 12:45 | Filtr
(Kozoroh) Sosna zvlčelý
Nejsem na ČL odborník, normálně s ní pracuji jen tehdy, když je velmi těsný aspekt (především konjunkce a opozice), což tady je.
Když se usadí na ascendentu, tak jsem se setkal s dvěmi protichůdnými typy osobností: Jedni si absolutně nevěřili, slabá sebedůvěra, potlačená osobnost. A někdy až sebepoškozování (zejména psychicky, protože když došlo i na fyzickou destrukci, tak tam byl poškozený Mars, Pluto...).
Druhý typ (znám jen jednoho takového člověka) byl opakem, pravdu měl jen on, jen on znal pravdu. A druzí ji měli jen tehdy, když s ním souhlasili. Jinak "perlil" neustále hláškami o házení perel sviním atd. Neslo to až známky fanatismu, kdy onen člověk si k sobě přitahoval lidi snadno manipulovatelné, vlastně to byl takový jejich guru. Běda tomu, kdo se postavil na odpor, kdo si dovolil jen trošku vyjádřit pochybnost. To pak proti němu poštval druhé.
Pokud Černou Lunu bereme jako něco, co dokáže určité oblasti "zatemnit svým stínem", pak se jiné oblasti v tu chvíli otevřou o to více (do extrému, protože nejsou vyvažovány). Například potlačením vlastní osobnosti (ascendentu) nabývá na síle oblast partnerství, ale i veřejnosti obecně: patner může být despota, člověk se naprosto slepě podřizuje veřejnosti (obětuje se), nebo se naopak sám oním despotou stává (než aby byl někdo despotou mně, budu já jemu/jim).
Ve spojení se Střelcem pak může být tato oblast potlačena a projeví se opak (povrchnost, roztěkanost, neumí se zaměřit na konkrétní cíl), nebo zase člověk může sebe pozdvihovat na výši Boha (ostatní k němu musí vzhlížet, velmi omezené obzory).

Všechno je však nutno porovnávat s celým radixem. Pokud ostatní prvky budou toto vše popírat, odsune se to na nevědomou úroveň jako určitá tendence, kterou jedinec celkem dobře zvládá, jen občas ho to v hlavě "vystraší".
30.07.2017 - 15:07 | Filtr
(Panna) Namchan » Namchan
Ona UreaNayal tam v té starší diskuzi píše mimo jiné:
==
...Člověk s takovýmto postavením má zvláštní vyzařování-je to směs přitažlivosti a odporu-okolí na to reaguje většinou tak,že není nic mezi-bud tohoto člověka obdivuje a přijímá,nebo nesnáší a odmítá-málo kdy je interakce vlažná...
==

Mnohdy se tak děje člověku, který žije Pravdu, toto dvojí rozdělení lidí. Lidé, kteří nenávidí Pravdu a Světlo, tak nenávidí i takového člověka. A lidé, kteří jsou v nitru čistí a ušlechtilí a jen byli dočasně zaházení nějakými struskami, tak u těch vznikne úcta k člověku, který je duchovně výše.

Jako nejokatější příklad je Ježíš. Tam také lidé namnoze byli buď pro něho a jen zrůdy z temnot volaly ukřižuj ho!

Podobně se dnes může dít u duchovně zralých lidi. Není se ovšem čemu divit, když dnes se naše země už nachází v temnotách.
30.07.2017 - 15:46 | Filtr
(Kozoroh) Bosch » Namchan
ježíš měl lilith na asc?
30.07.2017 - 15:54 | Filtr
(Panna) Namchan » Bosch
To netuším. Já jsem vysvětloval proč jsou lidé vůči některým lidem striktně pro anebo proti. Tedy proč tam není lhostejnost.

Ono to přece není kvůli postavení planet. Postavení planet je přece kvůli nám. Jsme takoví a takoví a proto jsme se mohli inkarnovat jen při zcela určitém postavení hvězd.
30.07.2017 - 17:36 | Filtr
(Kozoroh) Bosch » Namchan
"Ono to přece není kvůli postavení planet. Postavení planet je přece kvůli nám. Jsme takoví a takoví a proto jsme se mohli inkarnovat jen při zcela určitém postavení hvězd."

To jsem si právě z tvého povídání myslel že ježíš je takový a takový jako ti s lilith na asc když o tom rozepisuješ. Je přeci řeč o zcela určitém postavení planet. Či ne?
30.07.2017 - 23:15 | Filtr
(Lev) Alberto
Hlavní význam: 1) nesmiřitelnost, fanatismus z min. životů nyní žádá korekci, harmonizaci, relativizaci. 2) Člověk je lilith fascinován, často je jí zabývá, 3) Člověk se nechce ztotožnit s tělem, hmotou, vtělením; chce jakoby zůstat nad tím vším a pozorovat vše svrchu.

Lilith na ASCENDENTU

Obraz: Letadlo přistávající na Zemi snažící se manévrováním směrových letek o rovnováhu. Jde o vyrovnání energií 1. a 12. domu. Člověk chápe vtělení jako svého druhu adrenalinový zážitek. Ví, že je zde jen na chvíli, jakoby „na tripu“ a nikdy se zde plně neusadí. Zůstává vědomí nezávislosti na všem hmotném, postoj pozorovatele „na tripu“. Minulé životy: Fanatici a bojovníci, kteří se příliš ztotožnili s nějakou velkou „pravdou“. Nyní naopak zakoušejí život z nadhledu a manévrují mezi protiklady (1. a 12. domu) a i kdyby chtěli, tak vlastně žádné velké „pravdě“ propadnout nemohou; zůstávají v této „nadhledové“, ale labilní pozici. Nemohou nic dost dobře brát vážně, s něčím se ztotožnit. Nyní zakoušejí, že vše je relativní. V tomto životě se rovná jejich fanatismus, excentrické vychýlení, k větší relativitě. Jakékoli pokusy o fanatické a jednostranné jim nyní nebudou fungovat. Mohou život více vnímat jako „trest“, nehodlají se smířit s dualitou, jakoby nuceným vtělením, které je rovná po uplynulých jednostranných zkušenostech. Nerovnováha se mohla týkat jin-jang, mužské-ženské, slunce-luna apod. V tomto životě jsou nuceni zmírnit svůj nějakým směrem vyhraněný egoismus.

První kvadrant (1.-3. dům) – úkol: najít zde na Zemi domov, zakořenit, najít zde bezpečí. Duše zakouší příchod na svět jako (spíše nepříjemný) sestup někam dolů a po fázi sestupu následuje odmítání a zdráhání se zde dole opravdu zakořenit, ubezpečit se, že je zde dobře. Cílem je upevnění v zemském živlu, přijetí života na Zemi. Zní to jednoduše, ale pro tyto duše je to neskutečný úkol, v němž často potřebují terapeuticky provést. Přijetí – nepřijetí pozemských podmínek života mění, ovlivňuje radikálně kvalitu života a vyznění celého horoskopu. Minulé životy se mohly odehrávat ve znamení vzpoury, pýchy nebo člověk „přicestoval“ odněkud ze sféry mimo Zemi. Také může mít příliš zaryté představy, jak by svět měl vypadat a z této pozice hodnotí život na Zemi příliš kriticky, idealisticky a nadřazeně, tj. nepřijímá jej. Zesilujícím tlakem, kdy prochází lekcí pokory, je k této akceptaci (pokleknutí před řádem Země) přiveden. Pak může teprve zakoušet i veškeré zemské požehnání (podporu, lásku, hojnost).

http://lilith-prakticky.blogspot.cz/…
03.08.2017 - 15:03 | Filtr
(Blíženci) Lupi
Díky všem, nějak si to přežvejkám a uvidím. Co z toho sedí uvidíme až časem, je to úplně čerstvé mimino.
A teď to vezmu popořadě.
03.08.2017 - 15:05 | Filtr
(Blíženci) Lupi » Alffie
Pokud vede cesta přes Blížence, bude to mít kapku usnadněný - jednak já jsem všech merkuriků kapitánka a druhak má ještě Blížence bratrance - a ten má navrch Lunu ve Štíru. Tak snad pomůžeme.
03.08.2017 - 15:20 | Filtr
(Blíženci) Lupi » Namchan
vlastně se doplňujete se Sosnou, viď?
čili jak koukám, bude to chtít korigovat extrémy.....tak to by u nás taky šlo :-)
03.08.2017 - 15:29 | Filtr
(Blíženci) Lupi » Namchan
Tak jen doufám, že Urea nemá pravdu stran toho brzkého umírání....Jupitera má ovšem přímo na Mc. V kvadratuře na Pluta...a na Lunu v Raku.
Mno, to nevypadá, že by mu někdy bylo moře po kotníky....
03.08.2017 - 15:39 | Filtr
(Blíženci) Lupi » Sosna zvlčelý
Sosno, on má hned nad Asc ještě Saturna, tak ti teď nevím - to by snad mohlo celou situaci kapku usnadnit. Už jsem upozorňovala, že to bude opatrňouch, ať ho proboha nikam necpou silou.
Vůbec má dost napjatej radix - kromě kvadratury Jupitera na Lunu a Pluta ještě kvadraturu Slunce - Uran, plus konjunkci Slunce/Mars.
A Venuši na Dsc, v opozici na Saturn.
Napětí, napětí a zase napětí.
Co bude chudák dělat s tou račí Lunou, to by mě zajímalo....
A nevyváže se - komplet všechno aspektovaný.
Apoň, že já s tímhle mám nějaké ty zkušenosti.
03.08.2017 - 15:46 | Filtr
(Blíženci) Lupi » Alberto
No oni ti "pricestovavší" to mají vůbec asi komplikovaný - mám takové dvě kamarádky, jednu blízkou a vím tedy, jak strašně pro ně bylo důležité přijetí ve smyslu "vítej, vzácný hoste".
Vzpoura a pýcha, s tou brouček v naší rodině nepochodí.....to dostane chudák lekci hned zkraje. :1:
Ale s tou rovnováhou bych mu mohla pomoct já a jeho teta - jsme v tom dobrý.
Mmch, on má ohnivý trigon (Uran, Saturn a Merkur) a jeho sestřička vodní (Slunce, Luna a Neptun)
Ježišmarjá, to je sadomaso.

Tak díky všem, tohle bylo pro mě hodně poetické a inspirativní odpoledne, mám o čem přemítat.
10.08.2017 - 16:15 | Filtr
(Blíženci) Lupi
Našla jsem docela zajímavý výklad Lilith, třeba se někomu šikne:

http://lilith-prakticky.blogspot.cz/…
10.08.2017 - 19:17 | Filtr
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Berit, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Podle mě. Jednoduše. Bude si věci dělat po svém. Narušovat zavedený řád. Půjde vždy svou vlastní cestou, s vírou v sebe a v nic jiného.
Zajímavá osobnost. Trochu nekonformní, ale o to pravdivější. :15:
11.08.2017 - 13:50 | Filtr
(Štír) Ilona Regina » Alffie
Střelec může ukazovat i na vliv ciziny:))
14.08.2017 - 01:24 | Filtr
(Panna) elaviel » Namchan
Díky, že jsi sem dal ten odkaz. Sice se mě netýká CL na asc, ale tehdejší odpověď od Urey mi teď zpětne hodně dala.


Aktuální postavení planet
Aktuální
postavení planet
ukázat planety »
Lunární kalendář 2024
Lunární kalendář
Luna ve Štír Štíru
ukázat kalendář »