Most a voda


25.07.2017 - 17:54
(Rak) Loen
Most a voda
Dnes se mi zdál zvláštní sen,

chystali jsme se s mým partnerem přejít most přes řeku (jen pěší) - je to most kousek od mého bývalého bydliště...akorát v tom snu sahala vodní hladina úplně k němu. Po mostě šli dva lidé, každý v jednom směru - byli v pohodě, klidní. Vstoupili sme na most a v tom se začal jakoby prohýbat pod vodu...nedošli jsme ani po půlky mostu a voda už nám sahala po pás. Dostala sem strach a voda navíc nebyla úplně čistá. odtáhla sem v mírné hysterii muže za ruku zpět na břeh- že počkáme až přejdou ti lidé, pak nebude most tak zatížený a přejdeme my (přitom když na mostě byli jen ti lidé, most se neprohýbal) A tak jsme i učinili, most se pod námi prohýbal stejně, ale ne tak moc (a já měla furt trochu strach) - vodu sme měli max do půli lýtek a most jsme přešli.

Řazení:
25.07.2017 - 18:35 | Filtr
(Střelec) tiferett
Takýto most v snoch predstavuje most medzi naším svetom a svetom „nebeským“, tou „druhou stranou“. Voda v snoch je symbolom našich emócií, emocionálnej zložky nášho vedomia. Kalná voda, voda, ktorá nás pocitovo zaplavuje , sú naše „kalné emócie“, kalná stránky duše, ktorá nás sťahuje nadol , a nepustí nás do nebeských sfér.
Preto treba preskúmať, čo vo vašich emociách, vo vašich dušiach nie je „rýdzo čisté“ a čo treba prečistiť, aby sa cesta do vyšších sfér uvoľnila..
25.07.2017 - 18:51 | Filtr
(Býk) 144 » tiferett
to je zaujimave vysvetlenie

ale preco tam vadili ti cudzi ludia na moste a cakalo sa az odtial uvolnia zatazenie ?
25.07.2017 - 19:50 | Filtr
(Rak) Loen » tiferett
Díky za výklad.

Voda - emoce, může být...

Můj muž mi zas říkal, že voda ve snech je smrt a toto nějaká manifestace strachu ze smrti.

Ale je pravda, že tam bylo dost markantní to "špekulování" nad tím, že počkáme až přejdou ti druží... a že na mostě nemůžeme být zároveň s nimi
25.07.2017 - 23:45 | Filtr
(Rak) Áta22
Když čtu tvůj sen, tak se mi vybavuje Crowleyho tarot; karty,
5 až 8 pohárů. Zklamání, rozkoš, zkaženost, netečnost? Za to může ta špinavá voda...
26.07.2017 - 10:05 | Filtr
(Beran) Háňa* » 144
Ti cizí lidé ale nevadili. Pod nimi byl most přece v pořádku. Byl to jen tvůj dojem, že tam nemůžete být s nimi současně.
Na jeho prohýbání pod vámi přece ONI neměli žádný vliv, jak jsi pak zjistila ...
Často máme dojem, že za naše problémy mohou nebo nám vytváří překážky nějací ONI - není to tak :3:
26.07.2017 - 10:47 | Filtr
(Rak) Loen » Háňa*
Nj, to je mi jasné, že oni za naše prohýbání nemohli (vlastně i přítel byl v klidu, jen já zažívala paniku z toho potápění) :61: ale zase když tam nebyli a šli sme sami, tak se to prohýbalo mnohem míň a normálně sme to prošli :4:

PS: ti lidi byli strašně zvláštní, tak trochu mimo - takovej ten nepřítomnej pohled, ničím nerozptýlenej a prostě du...
26.07.2017 - 10:52 | Filtr
(Rak) Loen » Áta22
Ona to, že ta voda byla špinavá bylo až druhotné, takový postřeh...spíš něco jako: "sakra, Brněnská řeka" - nebyly to žádný splašky, prostě nromální městská řeka :4:
- nejmarkantnější (krom mého strachu) byly ti dva lidi na mostě (jak byli podivně mimo, nepřítomní pohledem a šli), to že když byli na mostě sami, tak se neprohýbal a když sme tam vstoupili my, tak se začal rychle a hluboko prohýbat (nicméně ti lidi furt v pohodě šli) a moje vyhodnocení, že projdem jen když oni tam nebudou, že to bude menší zátěž... a ten moment rozhodování jestli to zkusit přejít a nebo se vrátit a počkat.
26.07.2017 - 12:33 | Filtr
(Ryby) thééé
Mě se tam asi nabízí to známé nudné klasické :61: ne smrt, ale v určité interakci (situaci) se dostávám blíž ke kolektivním stavům, emocím, afektivnímu "spojení" se s tím nevědomým. Sice hledám, jak to obejít (most), třeba komunikací, ale stejně, mě tito "lidé" či situace tahají dolů, s proudem..
27.07.2017 - 09:41 | Filtr
(Beran) Háňa* » Loen
Mimo ... no, byli symbol - ve snu je všechno symbol. Možná to byli "zástupci společnosti", kterou často vnímáme jako lhostejnou, jdoucí si přes mrtvoly za svým, NÁS jako osoby nevnímající a NÁM překážející. Případně někam nás tlačící, nutící, ...
Stačí si poslechnout věty: "Dnešní společnost vyžaduje ..., doba je zlá, ..., je třeba držet krok, ustát kdeco, všechno je těžké a život je boj. Obtěžuje nás to, unavuje a vyvolává strachy, abychom v tom obstáli, abychom se v tom mumraji neutopili (vinou druhých - vinou té společnosti), a došli bezpečně domů, když už jsme venku.
Vidím v tom snu informaci pro tebe - že utopit se člověk může jen ve své vlastní stoce, ať už se okolo děje cokoli. Takže se nemusí bát "projít davem".
Prostě projde - stylem "třeba se tu pozabíjejte, já bych, s dovolením, prošel". :3:
27.07.2017 - 16:13 | Filtr
(Rak) Loen » siili
Díky...hmm...to by mohlo být ono :1: Strach z nestability a nejisoty by seděl :4:

kolem toho snu byly další vci, co si nepamatuju...a ani nevím od kud a kam sme šli...(pamatuju si jen to, co jsem popsala) ale to místo mám spojené s bývalým bydlištěm a rodinou. Na březích nic zvláštního, vypadaly asi jako ve skutečnosti


Aktuální postavení planet
Aktuální
postavení planet
ukázat planety »
Lunární kalendář 2024
Lunární kalendář
Luna ve Štír Štíru
ukázat kalendář »