Farebné čiary v grafickom zobrazení horoskopu


15.07.2017 - 08:55
(Rak) Saly
Farebné čiary v grafickom zobrazení horoskopu
V základnom grafickom zobrazení horoskopu (asi sa to volá radix) sa vyskytujú farebné čiary (modré, červené, zelené) rôznych hrúbok.

Zaujímalo by ma, čo sa na prvý pohľad dá z týchto čiar vyčítať. Myslím niečo základné, do očí bijúce, pri čom je niečo z toho hneď zrejmé.

Stretla som sa tu v nejakých diskusiách s tým, že ak nemáte v tomto radixe hrubé červené čiary, tak je to v pohode. Rada by som vedela, čo si pod tým môžeme myslieť a či sú nejaké základné charakteristiky (pár slovami) k čiaram.

Alebo inak povedané, čo si ako prvé na základe čiar pomyslíte (vy skúsenejší v astrológii) keď sa pozriete na nejaký radix?

Vopred ďakujem za príspevky :1: :74:

Stránka: 1 2
Řazení:
15.07.2017 - 09:35 | Filtr
(Střelec) tiferett
:-))
Touto tvojou otázkou si mi pripomenula moju poslednú klientku - mladú ženu, ktorá ma pozorovala počas výkladu a odrazu povedala: Ako sa v tých farebných čiarách môžete vyznať? :-))
Je to ako naučiť sa písať - kým to neviete, zdá sa vám napísaný sext veľmi zložitý a naučiť sa písať nezvládnuteľné...Ale keď už písať viete, ide vám to celkom ľahko..A tak isto je to aj s čítaním "čiar" horoskopu....Keď to ovládate, ide to celkom ľahko...
15.07.2017 - 09:45 | Filtr
(Rak) Saly » tiferett
Chápem to, len by ma zaujímalo, prečo niekoho teší, keď v radixe nevidí žiadne hrubé červené čiary, iba zelené alebo modré? Niečo to predsa musí znamenať, či? :63: :32:
15.07.2017 - 09:53 | Filtr
(Kozoroh) Sosna zvlčelý
To je právě ten problém: Na první pohled se z toho nedá vyčíst nic! Toto skutečně na první pohled není možno hodnotit.
Na první pohled si lze všímat toho, jak jsou rozmístěny planety, zda je v radixu vědro, miska, ranec, rozptyl, lokomotiva atd. Na první pohled lze v radixu vyhledat nějaké výrazné figury (velký kříž a polokříž, velký trigon, drak, yod atd.), ale pro jejich interpretaci je nutno opět použít druhý, třetí a další pohledy (v jakých znameních figury jsou, jak se přenášejí enrgie ve figuře, v jakých domech, jakým oblastem tyto planety vládnou a co tedy spojují (rozdělují), kam se to promítá...
Na prní pohled si lze všímat toho, zda jsou v převaze aspekty harmonické, nebo disharmonické, ale zase je nutno vždy posoudit, jaké planety jsou aspektem spojeny, jakým domům (oblastem) vládnou...
Obecně je známo, že nedostatek rušivých aspektů (červené čáry) oslabují vůli. Člověk se nerozvíjí, protože není konfrontován s potížemi, jež by musel překonávat. Na počátku má sice náskok před druhými, ale ten často umí "obdivuhodně" promrhat a ve výsledku se dostat do nečekaných potíží, s kterými si sám neumí poradit, protože neměl takříkajíc dril. Modré čáry působící pohodu mohou mít ve výsledku neblahý dopad (například i dle rčení, že sytý hladovému nevěří - když to zvládám já snadno, tak je to snadné pro všechny a nepotřebují moji pomoc).
Oproti tomu člověk s převahou červených čar může být životem tak vycepován, že dosáhne mistrovství. Neměl sice takový talent jako druzí, ale vlastní pílí a překonáváním překážek se vypracuje. Disharmonický aspekt tedy ve výsledku přináší prospěch, užitek, růst (pokud to dotyčný sám předčasně nevzdá, což se mnohdy stává).
Ale zase tak jednoduché to není, abychom označili všechny s převahou harmonických aspektů za slabochy a naopak ty s převahou disharmonických za mistry. Harmonické aspekty jsou důležitou pomůckou, aby člověk vydržel tíhu disharmonických, je to pomůcka, oblast, kde můžeme hledat pomoc pro překonávání potíží. Zde si udržujeme své duševní zdraví, abychom se nezbláznili z mnohých neúspěchů a potíží, jež nám rušivé aspekty staví do cesty. Ovšem motivací (a často i generátorem energie) jsou právě aspekty disharmonické. Bez nich by nikdo nedokázal nic.
Z toho vyplývá, že nejvýhodnější je mít v radixu aspekty v rovnováze, což je velmi známá poučka.

Síla čar vypovídá jen o tom, které aspekty jsou skutečně těsné (orbis 1°), tudíž působí silněji (v dobrém i zlém). Ale je to plynulý přechod, aspekt v orbisu 2° je stále velmi silný, není to skok, že náhle klesne rapidně síla aspektu, když je orbil o jednu minutu přes stupeň.

No a na závěr je nutno mít na paměti, že přestože opozice a kvadratura jsou aspekty disharmonické, tak každý je jiného druhu a působení; stejně tak působení trigonu je jiného druhu, než působení sextilu, rozdíl není pouze v síle aspektů. Ale to se dá jednak vyhledat na webu, takže bych jen mlátil prázdnou slámu (neb kdo skutečně chce, ten najde), druhak je to na získávání zkušeností, kde praxi nic nenahradí.
15.07.2017 - 12:08 | Filtr
(Rak) Saly » Sosna zvlčelý
Díky za náhľad :74:

pochopil som to tak, že ak je v radixe červená hrubá čiara, môže to znamenať napr. to, že život jedinca bude náročnejší, bude mať počas cesty prekážky, ktoré sa učí prekonávať a zvládať nejaké ťažké lekcie zároveň ... naproti tomu, kto hrubé červené čiary nemá. Ten však nesmie zaspať na "vavrínoch" a nepremárniť svoj v celku nenáročný život, ale robiť niečo aj pre tých, čo to majú ťažšie a náročnejšie ako on.
Ešte sa mi núka otázka, či tá absencia hrubých červených čiar v radixe nebude vlastne za karmickú odmenu, že si môže človek oddýchnuť a odpočinúť, neprechádzať náročnými skúškami. A tým, čo majú naplánované náročnejšie úlohy a prekážky sa ako gesto útechy hovorieva, že je to lepšie mať "červené hrubé čiary" v radixe, lebo ich to viac posúva dopredu, rastú, prináša im to úžitok. Skrátka, aby vydržali a zvládli tieto skúšky, aby mali zo seba lepší pocit a nemysleli si, že je lepšie mať iba modré a zelené čiary, aby sa necítili horší, ako tí, čo už vládli to, čo oni nie. Pritom to naozaj tak môže byť, že je naozaj lepšie nemať hrubé červené čiary no len ak má človek súcit s druhými. To môže u niekoho znamenať, že je vo vývoji ďalej ako tí, čo ešte nezvládli isté veci a teraz majú príležitosť sa niečo naučiť prostredníctvom životných ťažkostí a náročných prekážok, úloh, problémov...

Trochu polopatisticky som si to zosumarizovala a snáď som to i pochopila. Dík ešte raz :44: :74:
15.07.2017 - 13:26 | Filtr
(Kozoroh) Sosna zvlčelý » Saly
Víš, já to s tou karmou nemám moc rád. Ne že bych v ni zcela nevěřil, ale naopak se mi zdá, že o ní víme velmi málo. Možná ani to jedno procento ne.
Ale jestli chceš můj názor, tak to vidím trošku jinak. Pokud totiž skutečně existuje karma, tak já věřím i v jisté poslání (což s karmou souvisí). A poslání nemá člověk jen sám za sebe. Každý z nás má odpovědnost i za svoji rodinu (své děti), ale i za celý rod a lidský druh. (A mnozí ji odmítají přijmout.) A nakonec i za tuto planetu, protože když jsme do ní začali šťourat a přetvářet ji, tak jsme tu zodpovědnost na sebe vzali (možná nevědomě).
Všichni víme, že člověk jako jedinec by nepřežil. Přežili jsme díky schopnosti spolupráce ve skupině. Ano, i určitého obětování.
Ukazuje se, že skupiny, které jsou vedeny tvorbou, spojováním, vzájemnou podporou a důvěrou, jsou krátkodobě méně efektivní než ty, které jako predátoři hledají slabiny okolí a obsazují pozice na úkor jiných. Ale dlouhodobě je tomu naopak. A společenství, která jsou vedena jen ziskem, jen osobním prospěchem, se postupně rozkládají. Vždy. Po období růstu, kdy získávají jako kořist méně opatrné skupiny kolem sebe, dochází k čím dál větší individualizaci seskupení, až nakonec uvnitř tohoto seskupení zuří skrytá válka každého proti každému. A to zákonitě končí rozpadem. Naproti tomu všechny civilizace, které fungovaly tisíce let, byly vedeny právě tou spoluprací, konstruktivností. Ale nemusíš hledat jen ve velkých uskupeních (v celých civilizacích), ono to je v menším měřítku krásně vidět i v kolektivech pracovních, kde někdo usiluje jen o post svého nadřízeného (dokud nebyl nadřízeným, tak to byl i kamarád), tedy jen o svůj vlastní prospěch a ambice, nikoli prospěch celého kolektivu...
A proto si myslím, že lidi, kteří mají radix zdánlivě příznivější mají také veliký úkol naučit se pomáhat druhým, spolupracovat s nimi. Ne odměna, ale poslání, velmi důležité poslání. Když si to někdo vyloží jako odměnu, dopouští se omylu. A v tom omylu škodí sobě, druhým a vlastně celému společenství. Ne tím, že ignoruje druhé a neškodí jim přímo, ale tím, že nevyužívá svého "daru" a poslání ku prospěchu celku.
15.07.2017 - 13:33 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » Sosna zvlčelý
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele ., který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
:30: :30: :30: :30: :30: :30: :30: :15: :62:
15.07.2017 - 13:58 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » .
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Koczka.obyczajna, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Hele, koťátko, mysli na budoucnost a nevyplácej si všechen obdiv hned v prvních letech vztahu. :2:

Ale napsal to hezky, kluk jeden ušatá, to jo. S takovým přístupem je jeden ještě rád za každý den, kdy se mu v životě něco pos..e. :4:
15.07.2017 - 14:04 | Filtr
(Rak) Saly » Sosna zvlčelý
Pekne si to napísal :15: :1:

Len niečo nesedí s mojim vnútrom... prečo by odmena mala byť v rozpore s poslaním? Nemôže byť poslanie za odmenu? Ak niekto dostane nejaké poslanie za odmenu, neznamená to, že bude druhých ignorovať, ale práve naopak, bude druhým pomáhať. Preto si ja nemyslím, že odmena neide ruka v ruke aj s poslaním. Ide len o to, že tým ľuďom, ktorým chýbajú hrubé červené čiary v radixe môže ísť všetko ľahšie od ruky a svoje poslanie je pre nich radosťou, sú si ho dokonca vedomí a netrpia toľko a tak ako ľudia s červenými hrubými čiarami v radixe.
Keďže ja verím, že reinkarnácia a karma existujú, spájam si to práve s tou odmenou, teda ten ľahší osud v spojení s veľkým poslaním a jeho príjemnejším, ľahším zvládaním práve kvôli skúsenostiam a zvládnutých lekcií z minulých životov.

Inak súhlasím so všetkým čo píšeš :14:
15.07.2017 - 14:15 | Filtr
(Kozoroh) Sosna zvlčelý » Koczka.obyczajna
Myslíš Vojtíška? :63:
15.07.2017 - 14:17 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » Koczka.obyczajna
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele ., který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Proč? Já ve vztahu stejně zatím vydržela max dva roky (necelé) :61: Takže "první léta" jsem vlastně ještě ani nikdy nezažila. Hah :4: Radši naplno a chvílu než to někde šmrdolit a šetřit na pozdějš jak když bezďák počítá korunky na pívo :61:
15.07.2017 - 14:27 | Filtr
(Kozoroh) Sosna zvlčelý » Saly
Ale jo, proti tomu já nic nemám. Jen podle mě na poslání záleží více, než na odměně. Možná proto, že odměna a trest je vlastně totéž, jen s různým hodnocením (minus a plus). Ale když odměna a trest nepřinesou zkušenost, tak je jejich aplikování zcela zbytečné. Proto jsou z mého pohledu v porovnání s posláním jen podružné. Nejsme tu pro odměnu (trest), ale s posláním. :3:
15.07.2017 - 14:30 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » .
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Koczka.obyczajna, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Tak tohle asi kolega číst nechtěl, ty tygřice :61:
15.07.2017 - 14:33 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » Koczka.obyczajna
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele ., který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Prosimtě my tu sedíme na posteli a pomalu si diktujem co má ten druhej psát :61:
15.07.2017 - 14:35 | Filtr
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Koczka.obyczajna, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Pokud bych mohla jednu ryze amatérskou poznámku k tématu.

Já mám v radixu čáry docela tlusté. Což mi vyhovuje, mám radši extrémy než plytký průměr. A tu červenou mám aktuálně z radixu nejradši. Teď když o ní vím, konečně jsem pochopila (možná) v čem mi tak trochu škodí. Tedy teď se ji snažím úmyslně využívat tam, kde cítím, že by mohla být prospěšná.

Je to zatím experiment, tak snad neskončím v pekle :5:
15.07.2017 - 14:51 | Filtr
(Rak) Loreena Mckennitt » Sosna zvlčelý
krasny vyklad, dakujem :17: tak sa pozeram na tie moje ciary, dost modrej aj zelenej, aj hrube su.. cervenych malo a setky tenke ako ucho ihly.. holt, na majstra to nevypada :61: :4:
15.07.2017 - 14:52 | Filtr
(Rak) Saly » Sosna zvlčelý
Takže z tvojho pohľadu existuje poslanie a odmena, ktorá môže byť buď trestom príjemným, alebo nepríjemným a ľudia, ktorí majú v radixe hrubé červené čiary sú tu za odmenu, ktorá je trestom no tí, čo nemajú žiadne hrubé červené čiary v radixe tu majú poslanie, čiže žiadny "trest"?

Alebo existuje len poslanie, ktoré je ťažké (náročné), alebo poslanie, ktoré je ľahké a človek život ľahšie zvláda?

Stále mi nie je jasné, prečo, z akého dôvodu má niekto "poslanie" ľahké a niekto ťažké :63: Nedáva mi to zmysel bez predchádzajúceho vývoja a teda reinkarnácie a karmy. Ale nevadí, možno sa raz všetko objasní :76:
15.07.2017 - 14:55 | Filtr
(Rak) Loreena Mckennitt » Saly
:1: :15:
15.07.2017 - 14:57 | Filtr
(Rak) Loreena Mckennitt » Koczka.obyczajna
ved je to daky kozorozec, nie? :4: ti su na prekazky stavani :30: az po zhliadnuti doku o tom, ako kozy s lahkostou behaju po kolmom utese, som naplno pochopila vyraz "terenkoza" :75:
15.07.2017 - 14:59 | Filtr
(Rak) Loreena Mckennitt » Saly
:1: tento vyklad sa mi, ako modrozelenej, celkom pozdava :75: :6: :83:
15.07.2017 - 14:59 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » Loreena Mckennitt
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Koczka.obyczajna, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Kozorozi mají vstup zakázán, a může za to můj ex. Ale jinak na předsudky netrpím :4:
15.07.2017 - 15:02 | Filtr
(Rak) Loreena Mckennitt » .
:1:vycerpania obdivu sa neboj :4: napriklad u mna je to tak, ze to stale narasta.. :4: az to ide "idolu" na nervy :61: len pochval, ked je zaco.. a ked znesie (ten moj je uz na to alergicky :61:) :4:
15.07.2017 - 15:06 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » Loreena Mckennitt
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele ., který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Hele, já si dělám srandu :4: Zatím můj obdiv nepadl ani po 11 a více letech. Můj obdiv totiž málokdy padá. :15: Když je pro mě někdo jednou dokonalý, tak už prostě je. :1: Taky mi to spíš "roste nahoru".. :61:
15.07.2017 - 15:12 | Filtr
(Rak) Loreena Mckennitt » .
:4: asi to s tym obdivom bude ako s laskou - ked nerastie, zmensuje sa :4:

:1: :83: :79:

(a teraz sa ti v ramci temy pozrem na ciarky :61:)
15.07.2017 - 15:16 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » Loreena Mckennitt
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Koczka.obyczajna, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Lidi na to hrozně zapomínají.

Já si z těch hrdliček dělám legraci, je to milé pozorovat :62:

Já osobně mám spíše ty ochranitelské tendence, jak občas ImHO vykazuje Sosna. Tedy měla jsem, a zase budu mít. Časem.
15.07.2017 - 15:18 | Filtr
(Rak) Loreena Mckennitt » Koczka.obyczajna
:1: ja sa smejem tiez, ale na sebe..(a ze je na com) :61:

taky mam ty tendence :37:
Příspěvky: 1-25 26-40
« předchozí  další » »|
Aktuální postavení planet
Aktuální
postavení planet
ukázat planety »
Lunární kalendář 2024
Lunární kalendář
Luna ve Lev Lvu
ukázat kalendář »