Ked sa zruti cely svet - pokracovanie


25.06.2017 - 21:43
(Beran) fantazy
Ked sa zruti cely svet - pokracovanie
Ahojte,

mozno si tu niektori na mna budete este pamatat. V marci (brezen)tu moj prispevok mal od Vas vela komentarov a podpory. Dlho som zvazovala, ci sem znova napisat alebo nie. No vela z Vas mi vtedy drzalo palce a tak si mozno zasluzite vediet, co sa stalo dalej. Ako viete, moj partner zomrel a ja som ostala tehotna. Po jeho smrti vysli najavo jeho klamstva a dvojity zivot. No napriek vsetkemu som sa rozhodla, ze si dietatko necham.
Vtedy som sa vyjadrila, ze rodine nic o pravom zivote mojho partnera nepoviem. No vedia uz o vsetkom a bola to ulava povedat im to. Hnevali sa, ale pochopili ma a stali pri mne. Zacali sa na vnuca tesit. Vsetci ma podporovali. Aj ja som bola konecne stastna.
No jedneho dna mi volala gynekologicka nech cim skor pridem, lebo som mala zle krvne vysledky. Vyslo podozrenie na Downov syndrom 1:18. Bolo to pre mna hrozne stresujuce a bala som sa. No hned mi lekarka ponukla zaplatit si presnejsie testy a tak som nevahahala. Cakanie na vysledky bolo hrozne. Modlila som sa cele dni. Nastastie vysli negativne. Dakovala som Bohu a ovela viac som si vazila dar dietatka. No aby sme mali istotu, ze je vsetko v poriadku, tak nas poslala lekarka na morfologicky ultrazvuk specialistovi.
V ten den ked sme tam isli (rodicia chodili so mnou na kazde vysetrenie), tak nejako sme mali vsetci zly pocit. Videli sme postihutych ludi. No sustredila som sa na to, ze vsetko dobre dopadne. Lekar zacal ultrazvuk s dobrou naladou, ale hned po par minutach ta dobra nalada aj presla. Nasiel, ze moja dcerka, ma velku cystu na mozgu a chyba jej vyvinuta cast mozocku. Dalej nasiel nalez na srdiecku. Bolo to hrozne. Lekar nam nepriamo naznacil, ze dietatko bude postihnute. Ale ako profesional mi hned pomohol vybavit o 2 dni odber plodovej vody. Preplakala som celu cestu autom domov.
Na genetike ma uz cakali. Hned mi na uvodnej konzultacii povedali, ze dietatko BUDE postihnute. Nedali mi nadej. No snazili sa mi urobit vsetky mozne vysetrenia. Ale upozornili ma, ze ich skor robia pre moju buducnost, ak by som chcela dalsie dietatko.
Ta bezmocnost bola strasna. Vysledky z genetiky boli v poriadku, dietatko malo vsetky chromozony spravne a nedokazali mi vysvetlit, preco sa spravne nevyvinulo. Nasledovali dalsie vysetrenia, kardio a magneticka rezonancia. Ta to tiez potvrdila.
Lekari na genetike mna nepriamo tlacili, aby som tehotenstvo ukoncila.Bolo to strasne. Doma som tiez nenasla podporu. Moja rodina sa postavila na stranu lekarov. Zrazu som ostala sama, proti vsetkym. Jedinu podporu som mala v kamaratke. Modlili sme sa za zazrak, no nestal sa. Aj posledny ultrazvuk ukazal, ze ziadne zlepsenie nenastalo.
A tak som proti svojmu srdcu a v uplnej bezmocnosti musela ist v 22-hom tyzdni na interupciu. Neprajem to zazit nikomu. Musela som porodit svoje dieta, ale domov som isla uplne sama. V nemocnici som to cele prezila len kvoli ukludnujucim injekciam, ktore mi stale pichali a tak som vacsinu dna prespala.
No doma prislo vytriezvenie a ja nie som schopna normalne zit. Mam pocit, ze uz nic nema zmysel a iba placem a rozmyslam. Zomrela aj cast mna. Mam pocit, ze uz nikdy stastna nebudem. Mam dobru psychologicku, ale toto bude boliet do konca zivota. Neskonci to nikdy.

Najhorsie su vycitky, ktore citim, ze to ja som vsetkemu na vine. Dietatko od zaciatku citilo stres. Zomrel mi partner a tak som smutila, nedalo sa to zastavit. No ublizilo mu to. Nedokazala som to ovladnut. Preto sa prejavili problemy na hlavicke a srdiecku.

Velmi tuzim, aby sa ku mne vratila. Citala som, ze niekedy sa dusicky potratenych dusi vracaju. Myslite si, ze je to mozne? Ako jej mozem pomoct, aby mi odpustila? Prihovaram sa jej, posielam jej lasku a prosim ju o odpustenie. Ale nedostala som v sne ziadne znamenie. Iba mam obcas pocit, akoby nejaky hlasok krical, "mami, ja sa vratim." Ale bojim sa, ze je to iba moja fantazia.

A co ja? Ako ma potresta Boh? Budem v dalsom zivote bezdetna? Neviem..

Najviac ma trapi, ze moja dcerka - Veronka, bola pocata z lasky k mojmu partnerovi. Aj ked mi bolo ublizene, tak ho stale milujem a odpustila som mu. A trapi ma, ze tym, ze odisla Veronika, tak nas teraz nic nespaja. Milujem ich oboch a su moja rodina, ktoru mam v nebi.

Veronika, navzdy ta milujem a prosim o odpustenie. Odpust, ze som ta nedokazala ochranit a nedala som ti stastne podmienky na tvoj vyvoj. Odpust mi prosim. Verim, ze ked pride moj cas, tak ma s ocinom budete cakat v nebi. Amen. :79:

Stránka: 1 2 3
Řazení:
25.06.2017 - 22:02 | Filtr
(Kozoroh) Sosna zvlčelý
Udělala jsi vše, co jsi mohla! Nešlo více.
Bůh není o trestu, ale o odpuštění. I v Tobě je kus Boha. Odpustila jsi všem. Budeš muset odpustit i sama sobě. Přestože není co. To je někdy velice těžké. Kdybych mohl já, odpouštím Ti nyní vše. Ale není co odpouštět.
Škoda, že to takto dopadlo. Myslím na Tebe (vás)! Zapálím dnes za Veroniku svíčku. :62: :78:
25.06.2017 - 22:05 | Filtr
(Beran) fantazy » Sosna zvlčelý
Dakujem pekne, velmi si to vazim.

Nedokazem si odpustit, nejde to. Proste si ma jej dusicka vybrala za svoju mamu. MNA.. a pritom mohla mat miliony inych maminiek. A ja som ju sklamala. Bola tym najkrajsim, co ma v zivote stretlo. Bola zazrak. Strasne to boli.. :42:
25.06.2017 - 22:27 | Filtr
(Beran) fantazy » Zg
Dakujem za podporu.

Nechcela som nikoho rozplakat. Staci, ze to zijem ja. Pre mna samu je to uz strasne moc, od zaciatku roka sa mi ruca cely svet. Vlastne uz je po nom.. neostal kamen na kameni. Asi mam hroznu karmu. Kazdy vravi, ze som silna, ale uz naozaj nevladzem.
25.06.2017 - 22:29 | Filtr
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Koczka.obyczajna, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Všechno se děje přesně tak, jak se dít má. Věřím, že všechny naše prožitky jsou jen dílkem skládanky zvané život, jako puzzle. Nemůže žádný kousek chybět, bez něj by nebyl náš životní obraz kompletní. Je nutné tyto dílky prožít, přijmout jejich vliv na náš život a pochopit, čím nás v další etapě života posunou dál. Vše má hlubší smysl, ačkoliv to třeba v době bolesti či utrpení člověk není schopen či nechce slyšet.

Prosím vesmírnou energii, aby ti byla nápomocná při tvé aktuálně tak neskutečně těžké životní cestě. Moc prosím.
:17:
25.06.2017 - 22:35 | Filtr
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele :):):), který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Já si tvůj příběh vybavuji, už tenkrát mi bylo smutno a co čtu nyní, tak opravdu si říkám, že někdy dostaneme nálož, kterou sotva můžeme unést.Neumím tě utěšit, tu bolest musíš ze sebe dostat ven. Vím, že řekneš, že to nejde, ale plač co to půjde. I mně teď kápla slza, jak je tvůj příběh dojemný.
Verunka si jistě sama vybrala,že odejde. Jak se to stalo, si nevyčítej, prostě nemáš na tom žádnou vinu.Zcela určitě jí slyšíš dobře a vrátí se až nastane její čas.
Moje bývalá spolupracovnice měla už kdysi ve dvacátém týdnu těhotenství vyvolávaný porod, děťátko mělo Downový syndrom, a prostě to dopadlo takto. Rodila na pokoji do mísy mezi těhotnými ženami...opravdu příšernost.Psal se rok tuším 2000. Píšu to, že měla také velkou bolest na duši... V roce 2002 se jí narodil chlapeček zdravý.Věř, že bude lépe, ale na tohle se nezapomene...
Tady dost lidí má silné příběhy, nepopírám, že ten tvůj je jeden z těch co mě nejvíc dostal.I když to moc nepomůže,posílám obejmutí :62: :79:.
25.06.2017 - 22:35 | Filtr
(Beran) fantazy » Koczka.obyczajna
Dakujem ti zo srdca.

Mozno casom to pochopim. Mozno.. No ta bolest ostane uz navzdy. Mne bol teda nadeleny poriadne tazky obraz, ktory asi nie som schopna poskladat.
25.06.2017 - 22:37 | Filtr
(Kozoroh) Sosna zvlčelý » fantazy
Já vím, že byla tím nejkrásnějším... I že to straně moc bolí. To proto, jak moc Ti na ní záleželo. A tohle ta dušička ví, to ona cítila, poznala... A to jí a Tobě nikdy nikdo nevezme, když to ostatní vám bylo vzato osudem.
Některým věcem asi nemáme porozumět. Jen je prožít. Ty i Verunka. Moc s Tebou cítím. Přeji Ti sílu. Ať Vesmír stojí na Tvé straně.
25.06.2017 - 22:42 | Filtr
(Beran) fantazy » :):):)
Dakujem ti Anavi za podporu aj objatie. :79:

Uz mam niekedy pocit, ze sa mi zivot smeje do oci. Ak by som nebola zbabelec, tak idem na druhu stranu. Ale viem, ze by som si len pritazila a vsetko skomplikovala. Takto aspon dozijem tento zivot s nadejou, ze ich na druhej strane stretnem. No mam pocit, ze ma boli kazdy nadych.
Moj porod bol velmi traumaticky. Nechali ma trapit v bolestiach a vlastne som porodila sama na chodbe operacky. Nedokazala som sa na nu ani pozriet. Neslo to. Ta bolest bola obrovska, ta dusevna.

Nemam partnera, a neviem ci este niekomu dokazem otvorit srdce, po tom vsetkom, co sa stalo. Tak ani neviem, ci je nadej, aby sa jej dusicka ku mne vratila.
25.06.2017 - 22:46 | Filtr
(Beran) fantazy » Sosna zvlčelý
Milovala som ju tak moc. Vymenila by som za nu svoj zivot. No neslo to.. Neviem, mozno to bol moj osud, vychovat postihnute dieta. Prijat svoj osud. No nenasla som u nikoho podporu a bez partnera to neslo. Nemohla som svojim osudom zatazit aj rodicov. Sami sa k tomu vyjadrili. Nemala som na vyber..

Dakujem za podporu.
25.06.2017 - 23:03 | Filtr
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele bubobubo, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Je mi to moc líto. :62:
Přeji odvahu a sílu,se s tím vším nějak srovnat. :74:
25.06.2017 - 23:19 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » fantazy
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele :):):), který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
I já se chtěla kdysi v myšlenkách zabít a došlo mi, že snad nemám odvahu to udělat...přitom předtím jsem byla skoro na druhém břehu a chtěla jsem žít.Prostě paradox...Jsem přesvědčená, že uvidíš zase sluníčko, i když teď se to zdá nemožné.
Tedy medicínské metody v tomto směru nepostoupily dále, je to trestuhodné,myslela jsem, že jsi spala. Omlouvám se.
Pomoc psychologa by měla mít časem efekt... rozebrat to vše znova, odžít to i s pláčem, se vším co k tomu patří, všechny ty emoce ven...

Verunka ti sama řekla, že se vrátí, pro svůj žal jí pořádně neslyšíš, věř tomu.
26.06.2017 - 00:22 | Filtr
(Blíženci) tajga » fantazy
Sama píšeš, že si neměla na výběr. Když není možnost volby, neneseš vinu. Že pro ni truchlíš je dobře, určitě se dokážeš časem smířit i sama se sebou. Byla si odhodlaná nechat si ji a vychovat ji i v tak nepředstavitelně těžké situaci. Nemůžeš za její nemoc, ani za to, že tě ostatní nepodpořili. Jestli její duše něco vnímá, určitě to není zklamání, milovala si ji, trápíš se pro ni, ale nešlo to.
Prožila sis tolik těžkého, moc ti přeju, aby se tvůj život zase v dobré obrátil :62: :17:
26.06.2017 - 09:36 | Filtr
(Býk) Sivá
Všechna slova mi přijdou málo pro utišení tvojí bolesti posílám pevné objetí a svoji víru v tebe, ty to zvládneš, já ti věřím... :27: :27: :27:
26.06.2017 - 10:53 | Filtr
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele ., který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Drahá fantazy,

moc mě mrzí to, co píšeš. Už tehdy mi to bylo všecko líto, ono se na to i těžko reaguje, protože člověk ví, že vlastně nemůže pořádně pomoct. Ale chci Ti projevit soucit a dát Ti sílu aspoň na dálku. :62:

U nás v rodině se takové děti objevovaly velmi často. Spousta dětí, které se nestačily narodit, nebo které nás opustily hned po narození... věz, že vím naprosto přesně, jak se cítíš. Ale taky vím, že ta malá (velká) dušička moc dobře ví, co dělá. I když to moc bolí.

Hlavně si nic nevyčítej. Já jsem přesvědčená, že jsi udělala to nejlepší, co jsi mohla, rozhodla ses v každé situaci tak, jak jsi nejlépe dovedla a Verunka to moc dobře ví. A moc dobře ví, co k ní cítíš.

Jen dodávávám (a myslím, že Ty s tím zrovna problém nemáš, ale jen mne to napadlo, tak to připíšu) - neboj se truchlit, být smutná. Dovol si to, všechny emoce, i hněv. Znám i to, co se stane s člověkem, když si to nechce připustit. Když se uzavře a stáhne a stane se ztělesněním chladu. Třeba moje babička, ta přišla o tři děti. O některé z nich způsobem, že se mi o tom nechce ani psát. Nicméně její nezpracovaná bolest se táhla dál a dál... a pak se její přístup samozřejmě odrazil na dětech, které měla potom. Zkrátka přístup "Hlavně se k nim moc nepoutat, nic necítit, abych to už nemusela zažít"... ale to je asi normální obranná reakce organismu. Nelze jí to vyčítat.

Chci jen říct - někdy se prostě nedá nic dělat. Je to strašně těžké téma a já budu nadosmrti obdivovat každého, kdo si takovou bolestí musel projít. Na těch lidech je to pak znát - ale v pozitivním slova smyslu. Jsou to neskutečné silní lidé, a když přijmou vše, co se stalo, jsou i neskutečně milující a plní vnitřního klidu a míru.

A já věřím, že Ty budeš po tom všem opravdu úžasným člověkem. Neboj se ničeho. Nic jsi neudělala špatně - právě naopak. A jednou se Ti miminko vrátí - uvidíš. :62:
26.06.2017 - 11:14 | Filtr
(Štír) Anna83
Souhlasím s tím, co tu psali jiní přede mnou, vezměte si to k srdci.
Nemyslím si, že Bůh za něco trestá, jen asi musíme prožít nějaké lekce... někdy je nechápeme, někdy si jejich význam uvědomíme později. Někdo může říct, že co prožíváme může mít provázanost s minulými životy... karma... ale aj to může být diskutabilní.
Taky je možné, že duše dětí ví, do čeho jdou, třeba i jak to dopadne a určitě se můžou v pravý čas vrátit.
Přeji hodně sil.

Anička
26.06.2017 - 11:15 | Filtr
(Beran) fantazy » bubobubo
Dakujem za podporu. Vazim si to. :74:
26.06.2017 - 11:23 | Filtr
(Beran) fantazy » :):):)
Dakujem ti za podporu. :74:

Ja som nespala pri porode. Je aj taka moznost, ale lekari pre moj vek (31) a perspektivu do buducnosti urobili vsetko pre to, aby to bol prirodzeny porod. Aby sa mi vnutri nic neporusilo a mohla som mat este deti. Ak by urobili sekciu, tak uz by sa to bralo ako operacia a mohli by byt komplikacie.


Aj ked som ponorena v tme, tak predsa len mam nadej, male svetielko, ktore mi sepka, ze mozno bude raz dobre. Mozno..

Veronka mi dala ten najkrajsi dar, zobudila vo mne materske city a dala mi zmysel zivota.
26.06.2017 - 11:24 | Filtr
(Beran) fantazy » tajga
Dakujem ti za uprimne slova. Vazim si to. :17:
26.06.2017 - 11:24 | Filtr
(Beran) fantazy » Sivá
Dakujem ti za povzbudenie. Budem sa snazit. :74:
26.06.2017 - 11:32 | Filtr
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Buh je tlak, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
ahoj, kdysi jsem přeneseně zažil stejnou situaci.
je to šok a velká bolest, ale i když to tak zezačátku nevypadá, je to i dar.

jen to může chvíli trvat vstřebat ho..

tak ať se ti to podaří, držím palce.
26.06.2017 - 11:39 | Filtr
(Beran) fantazy » .
Mila Khalia,

dakujem ti velmi pekne za tvoje slova a podporu.

Mrzi ma, cim ste si vo svojej rodine presli. Moja stara mama z otcovej strany, ktoru som ale nikdy nepoznala, tak tiez prisla o 3 miminka. Zili iba par dni alebo tyzdnov po narodeni. Nikto nevie dovod, preco odisli. Vtedy este medicina nebola na takej vysokej urovni. No mali este dalsie deti, no stara mama odisla skoro v 45-tich rokoch.
Neviem ci to ma nejaku geneticku suvislost s Veronkou, alebo karmicku. To sa uz nedozvieme.

Veronka mi dala velmi vela. Bola pre mna zazrak, dala mi zmysel zivota. Uvedomila som si, ze to najkrajsie, co zena moze citit, je byt mamou. Tesil ma kazdy jej kopancek. Konecne som bola stastna. Bola pre mna vynimocna aj tym, ze bola spojenim mna a mojho partnera. Bola spojenim nasej lasky. Citila som naplnenie, ze mi tu nieco po nom ostalo. Dal mi ten najkrajsi dar na rozlucku, aky len mohol. Nase dievcatko.

O to viac ma boli, ze som sa jej musela nedobrovolne vzdat. Ten pocit prazdnoty, je hrozny. Nic ho nezaplni. Mozem zit dalej, ale ten pravy zmysel zivota, uz mi bude navzdy chybat.

Mas pravdu, ze ma to velmi zmenilo. Ten den ked som o nu prisla, tak zomrela ja cast vo mne. Veci co mi dovtedy prisli dolezite, teraz stracaju vyznam. Ovela viac si uvedomujem hodnotu rodiny, pomoci inym. Pomohla som v mene Veronky aspon financne jednemu postihnutemu dievcatku a budem dalej pomahat.

Mozno si casom dokazem odpustit. No este to nejde. Je to prilis cerstve.

Neviem, ci este budem mamou. No Veronka navzdy bude moja dcerka.

Dakujem za podporu. :79:
26.06.2017 - 11:40 | Filtr
(Beran) fantazy » Anna83
Dakujem ti Anička, vazim si tvoju podporu. :17:
26.06.2017 - 11:41 | Filtr
(Beran) fantazy » Buh je tlak
Dakujem za podporu.

Mas pravdu, bol to dar. Aj napriek vsetkej tej bolesti, moja dcerka bola ten najkrajsi dar.
26.06.2017 - 12:25 | Filtr
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Klaret, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Velmi dobře si pamatuju tvůj příběh.
Většině lidí pomůže, když se svěří se svou bolestí a tak zjistí, že je hodně dalších, kteří prožili a hlavně zvládli podobné věci.
Já se o svém životě moc nerozepisuju, ale spoustě příběhů a tomu co cítím z lidí velmi dobře rozumím.
Je hodně těžké si připustit, že to, co je pro nás nejhorší má svou velkou cenu. Člověk po takových zkušenostech a prožitcích hodně pochybuje....o sobě, o lidech, o životě vůbec. Někdy i nějaký čas nenávidí, vzdává se, ztrácí smysl proč jít dál.

Nakonec stejně přijme, že má jen dvě možnosti. Zatratit sám sebe, nebo podržet sám sebe.
To druhé je těžší.
A je jedno jak to pojme. Někomu pomůže obrátit se ven...pomáhat lidem, obklopit se přáteli.
Někdo se víc uzavře a je mu dobře mezi knihami, s hudbou a tak.
Neuzavírej se ale do výčitek a očekávání trestu. To by měl řešit jen ten, kdo staví vědomě a záměrně svoje ego a svůj prospěch nad životy druhých.
Držím ti pěsti ať vše zvládneš a najdeš brzy klid.
26.06.2017 - 16:58 | Filtr
(Beran) fantazy » Klaret
Mila Klarion, dakujem ti za podporu.

Je to tazke. Priznam sa, ze netusim ako mam dalej zit. Kam smerovat svoje kroky. To ukaze asi cas. No uz nikdy nebudem ta zena predtym. Je to rana vypalena do srdca a ta nezmizne.
Ja som dost introvert a nedokazem sa len tak niekomu otvorit. No mam teraz to stastie, ze sa dokazem otvorit najlepsej kamaratke a psychologicke. Viem, ze ma neodusia a mozem im povedat, aj tie najciernejsie myslienky.

Mozno bude zivot ku mne milostivy a skrati moj cas na tejto Zemi alebo sa objavi nejake to svetielko.

Dakujem, vazim si to.
Příspěvky: 1-25 26-50 51-63
« předchozí  další » »|
Aktuální postavení planet
Aktuální
postavení planet
ukázat planety »
Lunární kalendář 2024
Lunární kalendář
Luna v PannaPanně
ukázat kalendář »