Noční můry a děsivé sny.


22.04.2017 - 13:41
(Býk) player
Noční můry a děsivé sny.
Každýmu se někdy zdá nějaký ten horoek , nicméně mám kolem sebe pár známých , kteří tím celoživotně trpí. Probouzejí se s výkřiky , neustále jsou pronásledováni , týráni.

Myslíte , že je to porucha? Nebo něco odtaženého z dětství?

Řazení:
22.04.2017 - 14:39 | Filtr
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele :):):), který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Šmarjá, takového známého nemám ani jednoho, natož více, aby celoživotně tímto trpěli.Osobně si myslím, že by měli rozebrat svůj strach a to asi s nějakým odborníkem.Dle mého názoru spíš než porucha tam vznikl nějaký hluboký blok. A tam se třeba půjde i hlouběji, než do dětství.
22.04.2017 - 15:01 | Filtr
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Koczka.obyczajna, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Od té doby co úmyslně nekoukám na horory a válečné filmy, tak mám sny jak miminko. Dřív mi to dost lezlo do snů a že jsem se párkrát hrůzou vzbudila. Brrr

Ale já mám sny hodně šmrncnuté realitou, takže co si před den odžiju, to si ve snu odbudu ještě jednou, byť trochu pomatenější či expresivnější formou. Proto možná ten velký vliv z filmů.

Někdy to je hrůza, např píšu obchodní email a snažím se něco vysvětlit, ovšem zacyklenou formou. Nebo po tanečních jsem pravidelně dotancovávala ve snu, oděná pouze do peřiny - což by se k noční můře dalo přirovnat.

Každý tady už jste mi prošel snem :2: (teď kecám :4:)

Takže mým úhlem pohledu jde o špatnou volbu literatury a filmů event o podobné negativní vlivy trauma apod, ještě nezapomenuté
22.04.2017 - 20:27 | Filtr
(Lev) Marhon
jo, moje celoživotní noční horory se naštvaly, když zjistily, že s nima manipuluju, jakože, "no tak na tohle se koukat nebudu, vypnout", "tohle už sem viděla, to mě nebaví", "a teď po mém, jo?"
asi se naštvaly, chvíli to ještě zkoušely a pak se asi urazily a už se mnou nemluví ani ve snu, takže ono to nebude jen nějaký bloky z minulosti nebo stres současnosti, ono to podle mě bude mnohem složitější, ale nepřišla sem na nic podstatnýho.
stejně jako si neumim přivolat hezký sen. přesněji, přijde třeba milá osoba do snu, ale dělá si co chce a spíš provokuje.
taky by mě zajímalo, kde se sny vlastně berou. mě to funguje jako živá bytost, která se urazí nebo si ze mě dělá blázny. :4:
22.04.2017 - 23:08 | Filtr
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele ., který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Zajímavé téma :15: Vesměs souhlasím s tím, co tu už bylo psáno, tak to vztáhnu víc na sebe.

Mně se spustily noční můry když mi bylo asi 6 měsíců. Nějak po křtu. To se mi opakoval tentýž sen třeba dvacetkrát za noc, buzení s křikem, brekem, bolestmi celého těla... postupně se to sice začalo zlepšovat, ale trvalo to až do mých dvanácti let. A až teprve vloni jsem zjistila, proč to tak bylo. No fujky.

Teď, když se mi zdá něco fakt ble, tak to naštěstí nebývá často a vždycky zjistím, proč se mi to zdá - většinou do pár hodin až dnů maximálně. Tak snad to tak vydrží. :1: Je to asi i tím, že nesleduju žádné horory, akčňáky, válečnosti a podobné věci, proto se mi výklad pak dělá mnohem lépe a podstata snu je mi jasnější.

Třeba si vybavuju sen, kdy byla bouřka a nade mnou letělo letadlo, začalo bombardovat. Viděla jsem ten letoun, byl docela nízko, zapamatovala jsem si symbol na křídlech - dohledala jsem RAF, následně něco málo z historie.
Zkrátka to přišlo, ukázala se informace a zase to odešlo. Vzdala jsem hold svým předkům s pocitem, že o nich vím, a dál to nepitvala. Nebylo to potřeba, už se to pak nikdy neopakovalo.
23.04.2017 - 09:56 | Filtr
(Lev) Marhon » tulačka
tohle je sice pravda, ale na mě trošku moc všeobecný a pro mě nic, čeho by se dalo chytit. :63:
23.04.2017 - 10:00 | Filtr
(Lev) Marhon » .
tak to máš dobrý. já si sny bohužel vůbec vysvětlit neumim. jo, mam z nich nějaký pocit, co něco utvoří, ale většinou je to něco na dvou stranách a já nikdy nevim, která platí.
zkoušela sem i tady vložit pár snů, jestli mi někdo neporadí a většinou je to vysvětlení příliš obšírný, než abych si z toho něco konkrétního vzala.
:63:
co se týká nočních můr, s těma je sranda. :4: ty se urazili a nemluví se mnou. :75:
23.04.2017 - 10:19 | Filtr
(Lev) Marhon » tulačka
mě vyhovoval snář Jaromír Medo. ale ten už to tady zavřel. ale stejně to neumim poskládat do souvislostí. to mam stejně jako s kartama. prostě tam ten přběh nevidim.
jediný člověk, co mi dokázal naprosto přesně vysvětlit sen, tak abych to pochopila, byla tady Karamel. :15: je hodně šikovná.
bohužel, od té doby už nikdo.
krom toho, básničku o snech tady mam. minimálně jednu. :4:
23.04.2017 - 10:54 | Filtr
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Klaret, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Tak že by všechno se vším souviselo? :3:
Noční můry, nespavost, zdravotní věci, vztahy....asi nějaké spojené nádoby :1:
Jak se říká....nikdo nám nesliboval, že to bude jednoduchý :16:
23.04.2017 - 11:00 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » tulačka
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Klaret, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Škoda že nejde si stáhnout sen jako film :3:. Barevný sen o elfech bych brala :6:
To je příjemná forma hrabání... :3:
23.04.2017 - 11:09 | Filtr
(Lev) Marhon » tulačka
mě zas připadá, že když to vyloží někdo druhý, kdo to fakt umí, tak se na to dívá očima z venku a dokáže to celý posoudit, kdežto když si to dává dohromady člověk sám, tak se motá v tom svým a nevidí ty věci okolo. asi jak kdo.
23.04.2017 - 11:36 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » Marhon
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele ., který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Jooo, tak Jaromír Medo je bomba, toho používám často, když potřebuju nápovědu. Taky uvažuju, že do něj investuju, protože mi vždycky luxusně pomohl, když bylo potřeba. Zas ono ty dvě stovky či kolik nejsou mnoho. Asi si ho koupím k narozkám :4:
23.04.2017 - 11:40 | Filtr
(Lev) Marhon » .
mě by se to líbilo jako klasická knížka, kde můžu listovat. to asi neni. :63: takle přes pc mi ty knížky tak nějak "nevoní".
krom toho, jak sem už psala, já si ty slovíčka stejně neumim poskládat do příběhu, takže mi to nakonec smysl nedává. :63:
23.04.2017 - 11:47 | Filtr
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Buh je tlak, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
myslim, že to je tlak.

(bůh)
23.04.2017 - 11:56 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » Buh je tlak
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele ., který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
:61: :61: néé
23.04.2017 - 16:50 | Filtr
(Váhy) Buddha/2
Teď jsem něco našel a asi z toho budu mít noční můru :39: :85:
Zatím mám denní :4:
https://www.youtube.com/watch/…
YouTube


Aktuální postavení planet
Aktuální
postavení planet
ukázat planety »
Lunární kalendář 2024
Lunární kalendář
Luna ve Štír Štíru
ukázat kalendář »