Má někdo zkušenosti s vykládáním karet podle Madame Dubois?


24.03.2017 - 19:32
(Blíženci) soara
Má někdo zkušenosti s vykládáním karet podle Madame Dubois?
Zdravím :1:

Chci se zeptat,zda má někdo zkušenosti s vykládáním karet podle Madame Dubois?
Mám totiž staré karty,které jak jsem zjistila jsou navrženy právě podle Madame Dubois.
Jestli někdo z vás s takovými kartami pracuje,moc by mi to pomohlo vědět něco více-např.význam karet v různých spojeních,apod.

Předem Moc Děkuji. :74:

Stránka: 1 2
Řazení:
26.03.2017 - 19:44 | Filtr
(Ryby) Crumb
Zkusíme první lekci vykládání karet Madame Dubois. Můžeme začít třeba výkladem z devíti balíčků pro třech kartách.

Karty se řádně promíchají a třikrát se sejmou. Pak se na stůl vyloží devět balíčků po třech kartách.

Balíčky mají tyto významy:

1. Co je určeno osobě, které vykládáme.
2. Co je určeno osobě, o kterou se zajímá osoba, které vykládáme.
3. Co se stane v domově.
4. Co prožijete ve vlastním pokoji (bytě).
5. Co se odehrává na cizích místech.
6. Jaké zprávy přijdou.
7. Co bylo.
8. Co bude.
9. Co je právě nejdůležitější.

Popis na každé kartě udává její základní význam. Je ale třeba upozornit, že některé z karet mohou mít jiný význam, jsou-li položeny reverzně (obráceně). Např. "rovně" položené srdcové eso značí "vlastní dům", zatímco "reverzní" (obrácené) srdcové eso značí "cizí dům". Tak např. na otázku č. 8 ("Co bude?") vyjdou tyto karty: reverzní srdcové eso (obrácená karta "dům") - piková devítka ("osud") - kárový kluk ("štěstí"). To se tradičně vykládá tak, že tazatel/ka se řízením osudu (piková devítka) dostane do cizího domu (reverzní srdcové eso), ve kterém bude mít štěstí (kárový kluk).
28.03.2017 - 23:07 | Filtr
(Blíženci) soara » Crumb
Zdravím :1:

Ani nevíte,jakou mám radost!!!
1000x Vám ze srdce Děkuji. :17:

Chci se už teda zeptat k této první lekci-jestli je jedno kterou rukou karty sejmu kdyz vykládám sobě a když vykládám někomu?
A těch 9 balíčků po třech kartách vykládám lícem nebo rubem na stůl?
Jinak co mi dělá problém,je když mám vyložené takto 3 karty vedle sebe,tak určit jejich význam,protože vím,že vlastně některá spojení karet mají pak význam zcela jiný jsou-li takto vedle sebe.
Např.otázka č.8 Co bude? vyložila jsem karty: křížová 10 rovná(cesta) - kárová 10 obrácená(velké peníze) - kárový kluk rovný(velké štěstí).
Zn.to že mě čeká nějaká cesta do ciziny díky štěstí v nějaké loterii?

Předem Děkuji :74:
28.03.2017 - 23:51 | Filtr
(Ryby) Crumb » soara
Jsem rád, že se Vám lekce líbila.

Pokud jde o vykládání, mělo by se provádět tak, že osoba, které vykládáme, sejme karty pravou rukou. Ty se pak mohou v případě výše uvedeného výkladu pokládat lícem nahoru.

Některé karty dostávají ve spojení s jinými kartami nový význam. Kombinace, která Vám vyšla je velice příznivá. Dá se vyložit tak, že Vám nějaká cesta může přinést peníze, které pro Vás mohou znamenat velké štěstí. Kárová desítka značí příchod peněz, zisk (může jít o peníze neočekávané, např. v podobě dědictví, výhry apod.). Kárový kluk oznamuje štěstí, šťastný případ, dobrý konec.


Zde jsou ještě významy obrácených (reverzních) karet:

Srdcová sedma = cizí pokoj
Srdcová devítka = změna
Srdcové eso = cizí dům, domov (příp. město)

Kárová sedma = nejistota

Piková sedma = nevolnost, malé pohodlí, problémy
Piková devítka = budoucnost
Pikové eso = ztráta nebo krádež

Křížová sedma = nemoc, starosti
Křížová devítka = zdržení
Křížové eso = cizí místo
09.04.2017 - 19:30 | Filtr
(Blíženci) soara » Crumb
Zdravím :17:

A ohledně té Velké Tabule,je nějak rozdělená na budoucnost,minulost,apod.?
31.03.2017 - 17:42 | Filtr
(Blíženci) soara » Crumb
Zdravím :1:

Čili když vykládám karty sobě,sejmu levou rukou a karty budu pokládat rubem nahoru.Pokud vykládám někomu,dotyčný sejme pravou a karty u tohoto výkladu vyložím na stůl otevřeně,tzn.lícem nahoru.
Ještě se chci zeptat,když mám už takto tři karty vedle sebe,tak s výkladem začnu od levé karty,směrem k pravé?
U otázky č.4 Co zažiju ve vlastním bytě?
Mám karty: A křížové rovné (SMRT) - 8 křížová (ŽÁRLIVOST) - 9 křížová obrácená (ZDRŽENÍ).
Zn. to tedy: že mé starosti-problémy,věci nad kterými se trápím,pominou,ale né hned-za nějaký čas.
A u otázky č.6 Jaké zprávy dostanu? 9 srdcová rovná (NESTÁLOST) - B pikový obrácený (FALEŠ) - B srdcový rovný (VZPOMÍNKA) Tzn.že si budu nejistá svými myšlenkami které mě trápí. -tady asi ty zprávy nebudou pro mě nejlepší,jelikož mi budou dělat v hlavě zmatek? NO TAHLE OTÁZKA S TĚMITO KARTAMI,MĚ TROCHU DOSTALA,SE PŘIZNÁVÁM :63:

Předem Mockrát Děkuji. :17:
31.03.2017 - 20:27 | Filtr
(Ryby) Crumb » soara
Srdečně zdravím.

Když máme tři karty vedle sebe, začínáme s výkladem obvykle od levé ruky. Někomu vyjde např. kombinace: kárová dáma (PLAVOVLASÁ DÁMA), která označuje příbuznou ženského pohlaví (obvykle sestru), kárová osma (PENÍZE) a obrácené pikové eso (DÁREK), které v obrácené poloze značí "ztrátu" nebo "krádež". Tato kombinace se obvykle vykládá takto: Sestra (či jiná příbuzná) tazatele/tazatelky utrpí finanční ztrátu, nebo bude okradena.

U Vaší otázky č. 4 (Co zažiju ve vlastním bytě?), na kterou Vám vyšly karty křížové eso (SMRT), křížová osma (ŽÁRLIVOST) a obrácená křížová devítka (ZDRŽENÍ), je možný tento výklad: Křížové eso (SMRT) značí, že ve vlastním bytě můžete zažít nějakou významnou událost. Křížová osma (ŽÁRLIVOST) ukazuje, že ona důležitá událost by se mohla týkat žárlivosti, nějakých intrik, ztrát apod. Obrácená křížová devítka naznačuje, že k oné události nedojde brzy, nýbrž s určitým zdržením.

U otázky č. 6 (Jaké zprávy dostanu?), na kterou Vám vyšly karty srdcová devítka (NESTÁLOST), obrácený pikový kluk (FALEŠ) a srdcový kluk (VZPOMÍNKA), je možný tento výklad: Pikový kluk (FALEŠ) značí primárně faleš a nepřízeň. Leží-li pikový kluk vedle srdcového kluka (VZPOMÍNKA) a srdcového krále (MILENEC) nebo vedle srdcové dámy (MILENKA), může to znamenat, že si o osobě, o kterou se zajímáte, děláte mylný úsudek. Toho by se mohla týkat zpráva, kterou dostanete. Informace o dotyčné osobě může vyjadřovat srdcová devítka (NESTÁLOST).


Pro další studium přidávám ještě spojení některých karet:

Srdcová osma + kárové eso = milostný dopis.
Srdcová desítka + křížový král = svatba.

Kárová sedma rovná + piková sedma rovná = nemanželské dítě.
Kárová osma rovná + křížová sedma rovná = brzký milostný poměr.
Kárová osma + kárová desítka = velká výhra.

Piková sedma rovná + pikové eso = příznivé ukončení nějaké záležitosti nebo obchodu.
Piková sedma reverzní + pikové eso = nepříznivé ukončení nějaké záležitosti.
Piková osma + křížová desítka = cesta po moři.
Piková osma + křížové eso = daleká cizina.
Piková desítka + pikové eso rovné = drahocenný dárek.
Pikové eso + křížové eso rovné = neočekávané dědictví, sdělení o pozůstalosti.

Křížová sedma reverzní + křížové eso rovné = sebevražda.
Křížový kluk + křížový král = soudní záležitost.

Tři kluci = velká společnost.
Tři dámy = klepavost, klevety.
Tři králové = důležitá porada.

Tři karty stejné hodnoty (např. tři sedmy) = změna (tím větší, čím je vyšší hodnota karet).
01.04.2017 - 21:55 | Filtr
(Blíženci) soara » Crumb
Zdravím :1:

Takže vlastne osoba o kterou se zajímám,není tak stálá jak jsem si myslela,ale to se dozvím?Pochopila jsem, to správně,u otázky č.6?

Na otázku č.1.,mám karty: 9piková obrácená(tzn.BUDOUCNOST) - A pikové rovné (DÁREK) - 7 kárová (NADĚJE) - vyložím takto: za delší dobu-za více jak rok,čili ve vzdálené budoucnosti,dostanu dárek,nebo mě potká příznivá nečekaná událost,která mi dá naději na zlepšení své situace,nebo mi pomůže z vybřednutí z problémů.

Otázka č.2: 8 piková(SMUTEK) - 7 srdcová rovná (VLASTNÍ POKOJ) - K srdcový obrácený (MILENEC) : VÝKLAD: trápení,smutek nám bude způsobovat byt-kde budu jen tak vídat a stýkat se s dotycnou osobu-milencem. Když je K srdcový obrácený-MILENEC,mění se nějak význam?

Vykládám to správně?nejspíš se v tom tak nějak motám,že? :63:
01.04.2017 - 23:10 | Filtr
(Ryby) Crumb » soara
Zdravím.

Myslím, že si počínáte dobře.

Tu otázku č. 6 vykládáte trefně. O osobě, o kterou se zajímáte, si můžete dělat mylný úsudek. Nemusí být tak stálá, jak si představujete, nemusí být zcela upřímná apod. Nejspíš se o tom dozvíte z nějakého neočekávaného zdroje, formou nějaké zprávy apod.

Trefný je i výklad u otázky č. 1 (Co je určeno osobě, které vykládáme). Podle uvedených karet to vypadá, že v budoucnu se Vám dostane něčeho, co bude možné pokládat za dar, může to být i konkrétní dar, může také jít o neočekávanou příznivou událost, příznivou změnu apod. Mělo by Vám to přinést naději na zlepšení Vaší situace, pocit jistoty, bezpečí apod.

U otázky č. 2. (Co je určeno osobě, o kterou se zajímá osoba, které vykládáme) Vám vyšly karty: piková osma, srdcová sedma a reverzní srdcový král. Piková osma přináší narušení štěstí, mrzutosti a smutek. Srdcová sedma značí vlastní pokoj. Srdcový král (MILENEC) představuje partnera (nebo také osobu mužského pohlaví, které se vykládá). V obrácené poloze nemá tato karta zvláštní význam. Uvedená kombinace může znamenat, že osoba, o kterou se zajímáte, může mít ve vlastním pokoji (bytě, bydlišti) nějaké mrzutosti, nepříjemnosti, ze kterých bude smutná.

V dalším příspěvku dodám podrobnější významy karet a jejich spojení. Pak můžeme probrat další způsob výkladu, tzv. hvězdu.
02.04.2017 - 19:56 | Filtr
(Ryby) Crumb
Zdravím.

Slíbil jsem bližší výklad karet a jejich spojení podle Madame Dubois. Uvádím přehled všech významů, na které jsem přišel. Snad jsem je popsal správně. Vytvořil jsem to podle poznámek, které jsem si kdysi pořídil - v době, kdy jsem se zajímal o kartomantii, o věštění podle různých karetních souborů, podle tarotových karet, karet Lenormand, mariášek atd.). Místo karet Madame Dubois lze použít mariášové karty odpovídajících hodnot, např. místo kárové desítky kulovou desítku.


Srdcové karty:

Srdcová sedma rovná = událost se odehraje ve vlastním pokoji.
Srdcová sedma reverzní = událost se odehraje v cizím pokoji.
Srdcová sedma u srdcové osmy = upřímná, věrná láska.
Srdcová sedma u srdcové desítky = velká společnost, nebo brzký sňatek.
Srdcová sedma reverzní u pikové sedmy rovné = překážky, mrzutosti.
Srdcová sedma rovná mezi reverzní pikovou sedmou a křížovou sedmou = brzké přerušení/ukončení milostného vztahu.

Srdcová osma = láska.
Srdcová osma u srdcové devítky = brzké zasnoubení.
Srdcová osma u kárového esa = milostný dopis.
Srdcová osma mezi pikovým a křížovým klukem = odhalení podvodu.
Srdcová osma u reverzní křížové sedmy = brzké narušení harmonického milostného či rodinného života nepříznivou ženou.

Srdcová devítka = nestálost
Srdcová devítka reverzní = změna
Srdcová devítka u kárové desítky = brzký zisk.
Srdcová devítka u pikové osmy = mrzutosti v blízké budoucnosti.
Srdcová devítka u reverzní křížové osmy = varování před náhlým onemocněním.

Srdcová desítka = veselost
Srdcová desítka u kárové desítky = bohatý sňatek, nebo výhodné spojení.
Srdcová desítka mezi rovnou srdcovou sedmou a reverzní křížovou sedmou = problémy v domácnosti.
Srdcová desítka u pikové osmy = odklad nebo zrušení sňatku.
Srdcová desítka u křížové osmy = možná nevěra partnera.
Srdcová desítka u křížového krále = sňatek, svatba.

Srdcový kluk = odkazuje na druh myšlenek osoby, o kterou se zajímáme.
Srdcový kluk obklopený srdcovými kartami = osoba veselá, laskavá, upřímná.
Srdcový kluk obklopený károvými kartami = osoba milá a přátelská, ale ne zamilovaná.
Srdcový kluk obklopený pikovými kartami = osoba nešťastná, ale ne zcela upřímná.
Srdcový kluk obklopený křížovými kartami = osoba nepoctivá, zlomyslná a zákeřná.

Srdcová dáma = žena, které vykládáme.

Srdcový král = muž, kterému vykládáme.

Srdcové eso rovné = událost se odehraje ve vlastním domě.

Srdcové eso reverzní = událost se odehraje v cizím domě.


Kárové (kulové) karty:

Kárová sedma = věrnost, naděje.
Kárová sedma reverzní = nejistota.
Kárová sedma reverzní u srdcové osmy = ukazuje na nestálost milované osoby.
Kárová sedma u pikové sedmy = nemanželské dítě.

Kárová osma = peníze, malé peníze.
Kárová osma u kárové devítky = příslib dobrých obchodů.
Kárová osma u kárové desítky = velký zisk, velká výhra.
Kárová osma u křížové sedmy = brzký milostný poměr.
Kárová osma u křížového krále = příznivé ukončení (soudního) procesu.

Kárová devítka = obchod.
Kárová devítka u srdcového esa = stěhování/přesídlení, nebo stavba nového domu.
Kárová devítka u pikové osmy = velké finanční problémy v obchodě.
Kárová devítka u pikového kluka = varování před podvodnými společníky.
Kárová devítka u pikového esa = příslib obchodních úspěchů.
Kárová devítka u reverzního pikového esa = velké obchodní starosti, způsobené nepoctivými/podvodnými zaměstnanci.
Kárová devítka u křížové desítky = přesídlení do ciziny.

Kárová desítka = bohatství, velké peníze.

Kárový kluk = štěstí; šťastný případ/šťastné ukončení nepříznivé situace.

Kárová dáma = označuje blízkou osobu ženského pohlaví, např. sestru.

Kárový král = označuje blízkou osobu mužského pohlaví, např. bratra.

Kárové eso = dopis, psaní; zpráva, která přijde tím dříve, čím blíže leží tato karta u srdcové dámy/srdcového krále.

Kárové eso u křížového esa = smutná zpráva.


Pikové (zelené) karty:

Piková sedma = dítě.
Piková sedma reverzní = nepohodlí, nevolnost.
Piková sedma u pikové osmy = velké starosti, těžkosti, nepříznivé události.
Piková sedma u pikového esa = příznivé ukončení nějaké záležitosti, obchodu.
Piková sedma reverzní u pikového esa = nepříznivé ukončení nějaké záležitosti.
Piková sedma reverzní u křížového esa = vážná, život ohrožující choroba; nebezpečí je vyšší, pokud je u těchto karet pikový kluk; pokud je v jejich blízkosti kárový kluk, lze doufat v uzdravení.

Piková osma = smutek, mrzutosti, narušení štěstí; podle toho, u které obrázkové karty leží, lze usuzovat na osobu, od níž narušení štěstí přichází.
Piková osma u křížové desítky = cesta po moři.
Piková osma u křížového esa = daleká cizina.

Piková devítka = osud.
Piková devítka reverzní = budoucnost.

Piková desítka = výhra, štěstí, neočekávaný a příznivý obrat.
Piková desítka u pikového esa = drahocenný dárek/dar.

Pikový kluk = faleš, nepřízeň.
Pikový kluk u srdcového kluka a srdcového krále nebo u srdcové dámy = o osobě, o kterou se zajímáme, si děláme mylný úsudek.
Pikový kluk u reverzního pikového esa = varuje před jednáním s podvodníkem.
Pikový kluk v blízkosti příznivých karet = osoba, o kterou se zajímáme, je lepší než si myslíme.
Pikový kluk v blízkosti nepříznivých karet = osoba, o kterou se zajímáme, může být egoistická a prolhaná.

Piková dáma = vdova; přítelkyně nebo příbuzná.

Pikový král = velký pán; přítel nebo příbuzný.

Pikové eso = dárek; dary, neočekávané příznivé události.
Pikové eso reverzní = hrozba ztráty, krádeže, podvodu, zklamání.
Pikové eso u kárové osmy a srdcové devítky = nabádá k opatrnosti při obchodování.
Pikové eso u pikové dámy = intrikánská sokyně, před níž je třeba mít se na pozoru.
Pikové eso u křížového krále = beznadějný soudní proces.
Pikové eso u křížového esa = neočekávané dědictví.


Křížové (žaludské) karty:

Křížová sedma = milostný poměr.
Křížová sedma reverzní = onemocnění.
Křížová sedma u obrázkové karty = dotyčná osoba churaví, nebo brzy onemocní.
Křížová sedma u reverzní srdcové devítky = nevěra osoby, kterou milujeme.
Křížová sedma u srdcové devítky a křížové desítky = varování před nehodami na cestách.
Křížová sedma u pikové sedmy = ohlašuje porod nemanželského dítěte.
Křížová sedma u křížové osmy = podezřívání.
Křížová sedma reverzní u křížového esa = sebevražda.

Křížová osma = žárlivost, intriky, ztráty; obrázkové karta v blízkosti křížové osmy ukazuje na osobu, od které můžeme uvedené nepříjemnosti očekávat.

Křížová devítka = vbrzku; naznačuje, že se věc, která leží v blízkosti, splní brzy.
Křížová devítka reverzní = zdržení; naznačuje, že se věc, která leží v blízkosti, splní později.
Křížová devítka reverzní u kárového esa = zpráva, která přijde se značným zdržením.

Křížová desítka = cesta.
Křížová desítka u srdcového esa ležícího u osoby, které vykládáme (srdcový král nebo srdcová dáma) = přesídlení do ciziny.

Křížový kluk = zpráva (obvykle nečekaná).
Křížový kluk u křížového krále = soudní proces/záležitost.

Křížová dáma = starší dáma; označuje obvykle matku tazatele/tazatelky; představuje také osamělou nebo rozvedenou ženu.

Křížový král = soudce, právník; také lékař, učitel; ohlašuje soudy, soudní spory apod.

Křížové eso = smrt, úmrtí.
Křížové eso reverzní = cizí místo; ukazuje na významné události, které se odehrávají na cizím místě.

Tolik tedy k významům karet a jejich spojení. V další části můžeme probrat výklad podle tzv. "hvězdy". I v tomto případě jde o výklady skupin o třech kartách.


HVĚZDA

Zamícháme všechny karty. Osoba, které vykládáme, je sejme třikrát pravou rukou. Z balíčku karet pak vybereme osobní kartu. Vykládáme-li ženě, je osobní kartou srdcová dáma (MILENKA); vykládáme-li muži, je osobní kartou srdcový král (MILENEC). Osobní kartu položíme lícem na stůl. Nad ni pak položíme rubem vějířovitě tři následující karty z balíčku. Nad tuto trojici pak položíme rubem vějířovitě další tři karty. Další skupinu třech karet položíme pod osobní kartu. Po třech kartách položíme vějířovitě rubem další dvě skupiny karet také vpravo a vlevo od osobní karty. Vznikne tak jakási hvězda, s osobní kartou uprostřed. První trojice karet nad osobní kartou mají přímý vztah k tazateli/tazatelce. Tři karty nad první trojicí karet naznačují, čím se mysl tazatele/tazatelky zabývají nejvíce. Karty ležící vlevo od osobní karty ukazují na minulost, karty vpravo a pod osobní kartou na budoucnost. Po rozložení karet se karty obrátí a může se začít s výkladem.
03.04.2017 - 15:45 | Filtr
(Ryby) Crumb » Freja
Díky. Také zdravím :17:
04.04.2017 - 10:59 | Filtr
(Blíženci) soara » Crumb
Zdravím :17:

Když u té Hvězdy dotyčný sejme a já pak vezmu balíček do ruky,abych vybrala osobní kartu,tak celý balíček karet mám otočit lícem té spodní karty balíčku nahoru a po jedné kartě tak hledat os.kartu a dávat dospod balíčku,dokud ji nenajdu?A nebo balíček uchopím,tzn.tak jak je - rubem nahoru,a po jedné kartě mám karty otáčet a dávat je dospod balíčku,dokud osobní kartu nenajdu?
Doufám,že jsem to napsala správně a nepopletla jsem vás,ale vážně těžko se to popisuje :63:
A ještě se chci zeptat-Na budoucnost jsou jak ty karty vpravo tak i pod?
O té Hvězdě jsem něco už myslím četla,jen mám dojem,že ty karty pod,zn.něco jako,že je nemá člověk brát vážně,nebo něco takového - to si vzpomínám,protože jsem nechápala,proč tam pak vlastně ty karty pod,jsou?
Jestě se vám chci omluvit,za některé své otázky,ve kterých zacházím až do takových detailů či maličkostí,ale opravdu mě tohle všechno hodně zajímá :3:
A moc Vám opravdu DĚKUJI :74:
04.04.2017 - 16:47 | Filtr
(Ryby) Crumb » soara
Zdravím. Vaše otázky mě vůbec neobtěžují.

Pokud jde o osobní kartu, tak v tomto případě (v případě Hvězdy) ji lze vybrat z balíčku ještě před mícháním a snímáním, aby se pak už nemusela hledat v promíchaném balíčku. Po vyjmutí osobní karty se zbývající karty promíchají, provede se snímání atd.

Důležité karty odkazující na budoucnost leží vpravo od osobní karty. Na budoucnost mají ukazovat také karty umístěné pod osobní kartou. Neměly by to ale být události tak významné jako ty, které ohlašují karty položené vpravo od osobní karty.
05.04.2017 - 12:10 | Filtr
(Lev) Janina:-) » Crumb
Zdravím, chci se zeptat, chci se zeptat, zle uplatnit způsob výkladu i na jiných druh karet, příklad Lenormand? Děkuji :1:
05.04.2017 - 15:47 | Filtr
(Ryby) Crumb » Janina:-)
Zdravím. Karty Mademoiselle Lenormand, slavné a uznávané jasnovidky, patří k mým oblíbeným. Způsob výkladu karet Madame Dubois se v řadě věcí liší (významy karet, jejich kombinacemi atd.) od karet Lenormand. U karet Lenormand je např. velmi oblíbený výklad s devíti kartami. Často se používá také tradiční metoda "blízký-vzdálený". Používají se také metody známé jako "křížový výklad", "kříž osudu" či "karmický kříž". Při těchto výkladech se používají všechny karty souboru, z nichž se vytváří tzv. "velká tabule". Tento způsob vykládání je oblíbený např. na některých německých ezoterických fórech, kde se z karet Lenormand věští o sto šest. Lidé si tam vyměňují své zkušenosti, porovnávají si své výklady atd. (Občas tam přispěji svou troškou do mlýna. Dá se tam toho o kartách Lenormand hodně naučit.) Podobně jako u karet Lenormand lze vykládat ze všech karet i u souboru Madame Dubois. Promíchané a sejmuté karty (místo karet Madame Dubois můžeme použít odpovídající mariášové karty) se rozloží do čtyř řad po osmi kartách. Při výkladu se pak vychází od osobní karty, tj. od srdcové dámy (MILENKY) - v případě mariášek od srdcového svrška -, věštíme-li ženě, nebo od srdcového krále (MILENCE), věštíme-li muži. Podobně jako u karet Lenormand se pak zkoumají vztahy karet ležících v úhlopříčce od osobní karty, karty ležící vedle osobní karty atd.
07.04.2017 - 21:30 | Filtr
(Blíženci) soara » Crumb
Zdravím :17:

Vyberu tedy osobní kartu,dotyčné osobě dám karty zamíchat a sejmout.A ještě když jsem u toho sejmutí,tak se chci zeptat,v jakém pořadí dávám ty 3 sejmuté kupky do jednoho balíčku?Je správně,když jako první kupku vezmu tu,co je mi nejblíž,pokračuji kupkou,která byla uprostřed a nakonec vezmu tu,co je nejdál odemně?
A pokud vykládám karty sobě,tak karty beru ve stejném pořadí nebo v jiném?

Dál k té Hvězdě - Jak budu mít už karty sezbírané do balíčku,první 3 karty budu brát z vrchu - tzn.karty co jsou rubem nahoru v balíčku a postupně pak ty další 3,apod.Říkám to tak správně?

Mé karty na os.kartě: 7 křížová rovná (MILOSTNÝ POMĚR) - A křížové rovné (SMRT) - 10 srdcová obrácená (VESELOST)
karty horní/nad os.kartou: 7 kárová rovná (VĚRNOST)- 7 piková obrácená (STÍSNĚNOST,MALÉ POHODLÍ,NEVĚRNOST) - D piková obrácená (VDOVA)
karty vlevo: 9 srdcová rovná (NESTÁLOST) - 9 křížová rovná (VBRZKU) - K kárový obrácený (DŮSTOJNÍK)
karty vpravo: K křížový obrácený (SOUDCE) - 8 piková rovná (SMUTEK) - B kárový rovný (NADĚJE)
karty dole: 8 srdcová obrácená (LÁSKA) - D kárová obrácená (PLAVOVLÁSKA) - 8 křížová obrácená (ŽÁRLIVOST)

Vyložím takto:
k.na os.kartě: milostný poměr ukončím s veselostí-čili bez nějakého velkého trápení.
k.horní/nad os.kartou: přemýšlím nad stálostí ve stísněnosti,co mi pusobí starosti a trápení a nebo nějaká starší žena,mi působí stísněnost.
k.vlevo: velice brzy jsem byla nestálá ke svému příteli.
k.vpravo: úřady mi budou dělat starosti a problémy,ale všemu se mohu vyhnout a zabránit tomu.
k.dole: z lásky budu žárlit k příbuzné blízké ženě-dívce.
07.04.2017 - 23:01 | Filtr
(Ryby) Crumb » soara
Zdravím.

Děláte pokroky a postupujete správně. Jenom poznámka k tomu míchání - po vybrání osobní karty míchá karty vykládající, snímá je pak tazatel/ka a vykládající je pak sbírá a pokládá tak, jak uvádíte.

Také ty Vaše výklady rozložených trojic jsou trefné.

U horních karet (nad os. kartou): 7 kárová rovná (VĚRNOST) - 7 piková obrácená (STÍSNĚNOST, MALÉ POHODLÍ, NEVĚRNOST) - D piková obrácená (VDOVA), by se v přídě pikové dámy mohlo jednat o nějakou vaši přítelkyni, nebo známou, nebo o manželku známého, příbuzného apod.

U karet vlevo: 9 srdcová rovná (NESTÁLOST) - 9 křížová rovná (VBRZKU) - K kárový obrácený (DŮSTOJNÍK) by mohlo jít o nějaké zklamání, které Vám připravil blízký příbuzný, např. bratr.
07.04.2017 - 23:20 | Filtr
(Blíženci) soara » Crumb
Vykládala jsem Hvězdu kamarádce,ale karty jsem nechala zamíchat jí.To je asi problém,že?Nejspíš bych celý výklad měla tedy provést znovu,jelikož tento by nemusel být tím pádem pravdivý.Je to tak?
07.04.2017 - 23:29 | Filtr
(Ryby) Crumb » soara
Zkuste nový výklad s tím, že karty zamícháte Vy. Pak oba výklady porovnejte. Buďto vyzní podobně, nebo se budou lišit. Uvidíte, který z nich bude trefnější.
07.04.2017 - 23:44 | Filtr
(Blíženci) soara » Crumb
Mockrát Děkuji.Vyzkouším.A chtěla jsem se zeptat,pokud bude chtít vyložit karty nějaká dotyčná osoba a bude chtít vědět např.odpověd na otázku:Co má dělat když se s ní určitá osoba přestala bavit a ignoruje ji? Chci vědět zda svou otázku může položit takto,nebo musí být formulovaná jinak?A taky jaký druh výkladu mám v tomto případě použít?Předem moc Děkuji :74:
08.04.2017 - 00:18 | Filtr
(Ryby) Crumb » soara
Na tuto otázku by bylo možné použít např. výklad na tři karty typu "Co se děje na cizích místech" (v cizí hlavě apod.) a pak "Co je v této chvíli nejdůležitější", tedy upravené otázky č. 5 a 9. Lze také použít tzv. "velkou tabuli", rozložení všech karet. Při tomto způsobu se zkoumá, na co dotyčná osoba myslí atd.
08.04.2017 - 18:10 | Filtr
(Blíženci) soara » Crumb
Zdravim :17:

Chápu,tedy jakoukoli otázku bych měla přizpůsobit některé z otázek které jsou označeny u těchto výkladů.
A co se tyče té Velké Tabule,tak ta mě zajímá hodně :1:
08.04.2017 - 19:13 | Filtr
(Ryby) Crumb » soara
Zdravím.

Ano, velká tabule je zajímavý výklad. Používá se také u karet Lenormand, u mariášek atd. Při tomto výkladu se používají všechny karty. Ty se nejprve důkladně promíchají. Karty promíchá vykládající (může je pak promíchat ještě tazatel/ka a pak ještě jednou vykládající). Tazatel/ka pak karty dvakrát sejme pravou rukou zleva doprava a utvoří tak tři hromádky. Vykládající položí první hromádku na třetí a spojené hromádky pak položí na hromádku druhou (prostřední). Ze vzniklého balíčku obráceného rubem nahoru pak bere kartu za kartou a pokládá je lícem nahoru na stůl do čtyř řad po osmi kartách. S výkladem pak začíná u srdcové dámy (MILENKA), vykládá-li ženě, nebo u srdcového krále (MILENEC), vykládá-li muži. Vykládající se snaží určit vztah mezi kartami ležícími diagonálně (úhlopříčně) od osobní karty. Karty ležící horizontálně a vertikálně dokreslují a zpřesňují výklad. Rozložení karet poskytuje jakýsi "osudový obraz" tazatele/tazatelky.
09.04.2017 - 02:06 | Filtr
(Blíženci) soara » Crumb
Zdravím :74:

A u Velké Tabule když budu vykladat sobe,tak rovněž je postup-míchání,sejmutí,atd.stejný?
09.04.2017 - 16:24 | Filtr
(Ryby) Crumb » soara
Pokud vykládáte sobě, postup míchání, snímání atd. je stejný. Máte v takovém případě jakousi "dvojroli" - zastupujete osobu, která vykládá, a osobu, které je vykládáno.
09.04.2017 - 22:46 | Filtr
(Ryby) Crumb » soara
Zdravím.

Ano, velké tabule se obvykle rozdělují na minulost, přítomnost a budoucnost. U karet Madame Dubois se zkoumají především karty ležící v úhlopříčkách. Karty směřující doprava mají ukazovat na současnost, karty směřující doleva na budoucnost. Jsou ale i jiné možnosti rozdělení velkých tabulí. Jednou z nich je následující rozdělení: Karty nad osobní kartou ukazují na současnost (na to, co se osobě, které vykládáme, právě honí hlavou); karty ležící pod osobní kartou ukazují na přítomnost (nebo na blízkou budoucnost); karty umístěné horizontálně vpravo od osobní karty ukazují na vzdálenější budoucnost (asi do šesti měsíců), karty ležící vpravo diagonálně od osobní karty ukazují na ještě vzdálenější budoucnost (asi do dvanácti měsíců); karty ležící vlevo od osobní karty ukazují na minulost.
Příspěvky: 1-25 26-31
« předchozí  další » »|
Aktuální postavení planet
Aktuální
postavení planet
ukázat planety »
Lunární kalendář 2024
Lunární kalendář
Luna ve Váhy Vahách
ukázat kalendář »