Zamilovanost nebo pobláznění ?


11.03.2017 - 22:02
(Ryby) Danylo
Zamilovanost nebo pobláznění ?
Myslím, že nadpis mluví jasně, chtěl bych se zeptat kde vidíte hlavní rozdíl mezi poblázněním druhou osobou a skutečným zamilováním se ? :1: :2:

Řazení:
11.03.2017 - 22:48 | Filtr
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele ., který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
No, je to asi o tom, jak kdo má nastavená slovíčka. Pro mě je zamilovanost a pobláznění totéž - nerealistické vidění partnera, růžové brýle, naivita, pudovost, závislost apod.
Ale milovat někoho, to je jiná... :1:
11.03.2017 - 22:57 | Filtr
(Kozoroh) Sosna zvlčelý » .
Máš pravdu, je to hodně o slovíčkaření.
Pobláznění je, když člověk naprosto ztratí soudnost a rozum, je manipulovatelný... Prostě hormony naprosto zatemní rozum.
Zamilovanost nemusí být o růžových brýlích, hormony se bouří, ale člověk se i přesto dokáže držet nějakých svých zásad a hodnot. Po objektu své zamilovanosti sice touží, ale třeba by se neponižoval, když by si to druhá strana přála (poblázněný by se ponížil).
Milovat někoho (láska)? Na to mám takový zjednodušující označení, které nemusí všichni pochopit (někteří zde jsou přesvědčeni, že je to zhola nemožné, ale já vím své a mluvím o svém způsobu vnímání, tak co už): Láska sama o sobě neexistuje (milenecká láska). Vzniká až tím, když se přátelství a zamilovanost spojí dohromady. Je to tedy dítě zamilovanosti a přátelství.
12.03.2017 - 15:11 | Filtr
(Hadoken) Hustokrutě obscénní Morti
Poblazneni je kdyz nekoho chceš, ze ma treba peknej zadek. Zamilovanej ses ve chvíli kdy ocenujes ze je to slusnej člověk :61:
12.03.2017 - 15:25 | Filtr
(Váhy) Buddha/2
Pobláznění je jen vyšší hladina hormonů :4:
12.03.2017 - 15:47 | Filtr
(Panna) Arezet
Tak dote´d to vlastně asi ani nevím a pokaždé jsem cítila něco jiného. :25:

Vlastně,když jsem si myslela,že skutečně miluji, tak jsem cítila že toho druhého miluji natolik,že i když mě něčím štve či rozčiluje, že místo toho abych od něj utíkala,tak mě ta itálie baví, že ač má ten druhý chyby,tak s nimi dokážu žít a jsou pro mě hlavní to dobré v něm.
Cítila jsem,že ač bych byla kdekoliv,tak tam jde je on je můj skutečný domov, i kdyby to znamenalo bydlet v jiném státě(s chutí bych se učila jiný jazyk) nebo třeba na lodi na moři(a to já se vody bojím) nebo za ním letěla ,kdyby byl někde daleko.

Nevím zda tohle je skutečná láska,protože to nevyšlo,bylo to jednostranné a cítím,že takhle se dá milovat snad jen jednou v životě.

Zamilovanost alias okouzlení nebo pobláznění,to je když děláte věci bez hrdosti,protože vám to absolutně nemyslí,protože lačníte po fyzické m sblížení a d áse říct,že to stejně člověk pozná po pár měsících,že to bylo oblbnutí smyslů.

Ono se to opravud hrozně moc špatně vysvětluje,zažila jsem takové vztahy,kdy jsem si nebyla jistá ničím,ani sama sebou :4:

Nejhorší je asi to být s někým z praktických důvodů, jelikož za čas člověk potká někoho zajímavého a je po vztahu,jelikož neholduju zrovna nevěrám.

Láska si myslím je to,když jste sami sebou,děláte ty blbosti co děláte,když jste s rodinou a děláte je i s tím druhým a ten na vás nekouká jak na blázna,ale směje se jak je to legrační a je to pro něj roztomilý.Kro mtoho,že láska chce čas,zamilování je hned a člověka ani neznáme,máme nějaké domněnky a představy a když nejsou naplněny,tak ze vztahu odcházíme a nebo se naučíme milovat druhého se vším co v něm je a to jepodle mě taláska,ale to už to melu asi po několikátý :61:
12.03.2017 - 16:49 | Filtr
(Beran) Háňa*
Pro mě je to totéž - zamilovanost je prostě pobláznění. Nebo třeba okouzlení by se dalo říct, to zní krásněji.

Láska je něco jiného - když někoho miluji, nezkoumám, jak se to jmenuje a jestli je to to nebo ono - cítím, co cítím, a to mi stačí.
01.09.2017 - 16:19 | Filtr
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele VerONE, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Pobláznění nemá dlouhého trvání...je krásné,trvá chvíli asi jako zážitek z horské dráhy....čim více se vznášíš,tím horší je pád.U mě v lásce zůstávají nohy pevně na zemi.





Pro mě skutečná láska je vzájemná,skuteční milenci bez sebe jsou schopni vydržet i delší dobu,musí-li to být.Nešílí,když se týden nevidí.Samo že smutno je jim,ale nemají tendence si na zeď,profil spamovat milion zpráv,jak moc si sobě chybí...Je to už moc přislazené :23:

Já poblázněná naštěstí nejsem,dozrála jsem do toho stavu,že věřím 100% svýmu muži a on věří mě. Doplňujeme se,máme stejný humor,vždy si máme co říct,je tam takové to souznění,chápeme se a když už dojde k nějakému nedorozumění,vždy nás to přejde,jsme tzv. splachovací :-)

Vždy nás to zamrzí..ale oba dva v nitru cítíme,že jsme jeden pro druhého stvořeni.
:79:
01.09.2017 - 16:22 | Filtr
(Střelec) locin12
Ta slova jsou pouze synonyma... se skutečnou láskou to nemá pranic společného... Zamilovanost / pobláznění je pouze chemická reakce a nejsou to opravdové city (proto člověk dovede v jednu chvíli "milovat" a vzápětí "nenávidět")... Miluji, když toho druhého vidím takového, jaký je, a přesto s ním chci být, akceptuji ho i s jeho nedostatky... ba dokonce ho mám ráda i přesto, když on se rozhodne vydat jinou cestou... skutečná láska nemá podmínky... proto se třeba vidí málokdy, že by rodič zavrhl dítě, nebo dítě snadno zavřelo vrátka za problémovým rodičem..
01.09.2017 - 16:49 | Filtr
(Štír) tronco
Nikde.
01.09.2017 - 21:40 | Filtr
(Štír) tetragold
Moje osobní zkušenost mluví asi takto:

Zamilovanost = Cit hlubší, jemný... Při zamilování pociťuji v břiše motýlky...Není to láska, ale může se v ní vyvinout.
Pobláznění = Vzrušení... Při pobláznění mě mrazí, brní tělo...Z pobláznění u mě vzniká obsese, ale ne láska.

Není vyloučeno spojení obojího. :16:
01.09.2017 - 21:57 | Filtr
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Buh je tlak, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
je to jedno

protože oboje je tak trochu přiblblej film a dotyčný/dotyčná slouží jako promítací plátno.
02.09.2017 - 07:13 | Filtr
(Býk) 144
Pobláznění třeba za hezkým zadkem

Zamilovanost je ten pocit když ten zadeček můžeš kdykoliv ošahávat
:75:
02.09.2017 - 09:38 | Filtr
(Býk) player
Jsou to synonyma z hlediska hormonů.

Z hlediska duše je to tak , že abych se zamiloval , musím dostat důvod. Musí mě ta druhá osoba fascinovat něčím jiným , než hezkým tělem či úsměvem.
02.09.2017 - 19:39 | Filtr
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele bubobubo, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Zamilovaná jsem,když myslím,že by z toho mohl být vztah komplet a poblázněná,když si zpětně uvědomím,že mi šlo vlastně o sex.Zpočátku se mi obě možnosti prolínají takže je to rozlišení beztak k ničemu. :4:


Aktuální postavení planet
Aktuální
postavení planet
ukázat planety »
Lunární kalendář 2024
Lunární kalendář
Luna v PannaPanně
ukázat kalendář »