Vďačnosť


02.03.2017 - 21:51
(Rak) Loreena Mckennitt
Vďačnosť
dobry vecer vospolok :1: :83:

ako sa tak motam po internetoch, vsimla som si, ze nie kazdemu je jasne, ze

Vďačnosť je bránou k hojnosti

ludia sa ma v poslednej dobe pytaju, kde najst stastie.. radim im, hoci ich nepoznam, takze su to take vseobecne rady, ktore podla mna sadnu kazdemu a sadli aj mne :1: ale vsimla som si u nich jednu spolocnu vec: ak sa niekto stazuje na to, ze mu v zivote nieco chyba, ak je nespokojny, je to vacsinou preto, ze si nevazi ani to malo, co ma.. a vesmir sa sprava podla prislovia: "kto si nevazi malo, nezasluzi si vela"..

tak som nieco ohladom vdacnosti hladala a oslovilo ma toto:

Slovo ďakujem je jedna z najsilnejších mantier, je to najsilnejšia modlitba. Jej častým opakovaním, nahlas, ale aj v duchu sa môže váš život zásadne zmeniť. Vibráciou tohto slova vytvoríte biomagnetické pole, ktoré vám do života začne priťahovať hojnosť, úctu, lásku.

Zamyslime sa, aký pocit máte spojený s týmto slovom?

Čo cítite, keď vyslovíte slovo ďakujem?

Ako sa cítite, keď vám niekto poďakuje?

Všimnite si, ako reagujú na toto slovo vaše kútiky očí a úst?

Vďačnosť je pocit, pri ktorom sa otvárame, naša pravá mozgová hemisféra sa aktivizuje. Prebieha proces, pri ktorom sa vylučujú do tela hormóny šťastia. Naše srdce je otvorené a napája sa na prúd, energiu vďačnosti. Tento pocit, ak ho zažívame často, potom sa prehlbuje, prerastá do úcty a neskôr do pocitu lásky. Cez vďačnosť sa učíme cítiť lásku. Naše telo je potrebné naučiť lásku cítiť. Ak si blokujeme energiu nesprávnymi postojmi, myšlienkami, zažívame stály deficit lásky, energie. Nemôžeme ju potom cítiť a zažívať.

Ak vám v živote chýba pozornosť, láska, začnite s rozvíjaním vďačnosti v sebe. Napíšte si zoznam, za čo všetko ste vďační?

Každý deň tento svoj zoznam dopĺňajte o nových ľudí, nové veci a udalosti, za ktoré ďakujete. Tento zoznam môže rásť donekonečna. Odložte si ho. Potom si ho z času na čas prečítajte, budete cítiť hlbokú vďačnosť a radosť, ako krásne naplnený je váš život.

Vďačnosť je brána, ktorá vedie k možnosti lásku zažívať ako prirodzený stav bytia. Mnoho ľudí to nevie. Nedokážu cítiť lásku v sebe, hľadajú ju mimo seba. Poznáte to? Citové vydieranie, výčitky, prejavy sebaľútosti, trápenie sa za seba aj za iných, to všetko sú prejavy volania po láske, prejavy túžby po pozornosti, ktorú človek nedokáže vyjadriť inak. Ukončite toto šialenstvo. Láska k vám nemôže prísť z vonka, lásku pocítite v sebe, keď naučíte svoje telo vnímať ju, cítiť.

Veľa ľudí je bez možnosti cítiť lásku v sebe. Sú doslova bezcitní. Nie je ťažké to rozpoznať na ich správaní, na farbe ich pokožky a najmä podľa slov, ktoré hovoria. Často z nich vyžaruje silná nespokojnosť so svetom, životom, ľuďmi, so sebou.

Ak sa v týchto vetách čo i len čiastočne rozpoznávate, potom začnite tým, že si uvedomte hoc aj drobnosti, ktoré máte a poďakujte.


co vy a vdacnost? :1: :83:


dakujem za prispevky :1: :17:

Stránka: 1 2
Řazení:
02.03.2017 - 22:11 | Filtr
(Panna) Jaňajs
Díky a vďaka Ti milá duško. Tak aj ja to cítím a vnímám. A tak děkuji všem a všemu , co mě potkává. Já blb děkuji i ptákům, že jim chutná slunečnice a že se na ně můžu jukati. Děkuji všemu živému, všem živým tvorům. :1: Myslím , že každý človík je vděčný za něco , co ho potkává. Vděčnost je hezká věc. A tak díky za toto téma ty vejre. :44: :29: A věřím, že neexistuje člověk , který není za cokoli vděčen. Takový není prostě. Každý je vděčen. :74:
02.03.2017 - 22:15 | Filtr
(Rak) Loreena Mckennitt » Jaňajs
:1: vejre, dakujem ti :1: :17: ked ta citam, usmievam sa :6: :17:
02.03.2017 - 22:22 | Filtr
(Panna) Jaňajs » Loreena Mckennitt
A tak to má býti a já jsem ráda, že sa usmievaš. :74: :62: A se nedivím, že sa usmievaš, bo já když sa vidím a dumám o mých myšĺenkách , tož je mi tiež do smíchu. A to je asi dobře. :3: Jojo, halt vděčnost za vše, co nám přináší ten život podivný. :63: :17:
02.03.2017 - 22:26 | Filtr
(Lev) Lahodny poeta
Z vděku, že si mohu číst…
I podpořit tohle téma…
Jsem si vážně zcela jist…
Že to jiné nemám…
:98:
02.03.2017 - 22:50 | Filtr
(Lev) Marhon
někdy mam dojem, že lidi maji k dispozici příliš mnoho slov a příliš málo vnímání. :63:
a mě asi ani těch mnoho slov nestačí k tomu abych teď řekla, jaký mam pocit. :4:
no nic. něco málo slov z minulosti. třeba se to bude někomu hodit. :20:

vděčnost

vděčnost
jsou ruce založené v klíně,
čas, kdy touha po rodině,
se mění v návrat domů,
vděčnost
je dotek pohlazení
a pohled v rozednění
do vršků stromů.

vděčnost
je láska položená v dlani,
když člověk hledí do svítání,
když ví, že je,
vděčnost
je úsměv krásné tváře,
ten jas ze svatozáře,
co v srdci hřeje.

vděčnost je krátká chvíle,
pohled, dotek, ruce v klíně,
vděčnost jsou okamžiky
a za ně díky.

:74:
02.03.2017 - 23:04 | Filtr
(Rak) Áta22
Milamora, děkuji za vše a jsem si toho vědoma; každý den; za ranní nadechnutí; za to, že mi pracuje srdce a celé tělo; mám dvě nohy, ruce, oči, uši...mám co jíst, pít, v zimě je mi teplo, mám střechu nad hlavou. A co bolest a utrpení blízkých osob; fyzické utrpení; jejich nemoci; když se moji blízcí tou bolestí svíjí do klubíčka; za to mám také poděkovat? A jen se dívat?
Co poradíš... mimochodem letos už přiletěly divoké husy; obrovský rachot na obloze a seřazený šik do 1 :1:
02.03.2017 - 23:07 | Filtr
(Panna) Jaňajs » Marhon
:15: :74: :17: :62: Jsi prostě skvělá jasan???? :34: :62:
02.03.2017 - 23:15 | Filtr
(Vodnář) edeka
dakujem za krasny namet :12: pri zhrnuti a precitani mna napadlo len jedno slovo ani neviem preco " Pokora" :17:
nie je to kazdy den ale snazim sa a casto to ide uplne samo ked sa zobudim si poviem Boze dakujem ze som sa zobudila .. :35:
02.03.2017 - 23:16 | Filtr
(Lev) Lahodny poeta » Jaňajs
:1: :35: :3: :74:
03.03.2017 - 16:22 | Filtr
(Rak) Loreena Mckennitt » Jaňajs
:1: sak zakial sa smejeme, tak je dobre :75: :6: :83: je to najlepsie :37: :79:
03.03.2017 - 16:24 | Filtr
(Rak) Loreena Mckennitt » Lahodny poeta
:15: nadhera :6: :83: chcela by som ti vo versoch odpovedat, ale to by som musela tvoj talent mat :61:

dakujem ti :1: :17: rada ta citam :1: :83:
03.03.2017 - 16:27 | Filtr
(Rak) Loreena Mckennitt » Marhon
:4: ludsky jazyk je velmi obmedzeny, rozumiem ti :4: :6: :83:

krasne, dakujem :1: :17:
03.03.2017 - 16:37 | Filtr
(Rak) Loreena Mckennitt » Áta22
Ata, nemas za co :1: co poradim? tazko v takych zalezitostiach radit, napokon, clovek si sam vzdy rozhodne najlepsie, ci sa bude burit donekonecna alebo prijme.. vsetko chce cas.. :17:

ked som zakladala tuto temu, mala som na mysli dakovat za dobra zivota.. niekto nedakuje ani za to, a potom sa cuduje, ze je "vecne nestastny a nespokojny".. tak som sa zamyslela, co vecne nespokojnych spaja.. a zistila som, ze neocenuju dobra, co im uz zivot dal.. dala som to sem ako pripomienku, ze na vdacnost netreba zabudat a vzdy je za co byt vdacny :79: vdacnost je teda to najlepsie, co mozem poradit :1: neznamena, ze som vdacna okamzite za nejaku tragediu (to chce odstup), ale ze ocenujem VSETKO DOBRE, CO MI UZ VESMIR DAL.. a toto je u mna zaklad spokojneho zivota a stastia :1:
03.03.2017 - 16:41 | Filtr
(Rak) Loreena Mckennitt » edeka
:1: nemas za co, moja :62:
pokora :6: :15: dakujem :1: :17:
03.03.2017 - 19:57 | Filtr
(Býk) dawsoo
Neumím použít tolik vznešených slov a frází,ale chci říci že vděčnost považuji za jednu u mě nejvíce ceněných vlastností,protože kdo je opravdu vděčný a je jedno komu a za co,tak má automaticky i dalších x kladných vlastností které to podstatně podmiňují a nebo s ní souvisí. :1: Stejně jako nevděk pro mě je vlastnost ryze záporná a negativní a charakterizuje opět někoho kdo k tomu má i ty další neduhy... :84:
03.03.2017 - 20:14 | Filtr
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Sssiksseilor, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Já tedy budu proti (když se k tomu nikdo nemá) a napíšu, že ´vděčnost´ je jedním z největších vysavačů energie a v omezenosti ukotvující uměle zplozený nános plynoucí z pochroumaných v úpadku myslících hlav s podstatě vypnutým myšlením a nulovým uvědoměním.
Už by se proto celkem hodilo tohle slovo i význam (a jeho dopad) vymýtit a nahradit něčím mnohem více na úrovni, co by bylo pro bytost, ke vší té radosti, prospěšné.
Jen se hlavně vyhnout její sestřičce ´pokoře´, což je technicky to samé v bledě hnědém.
03.03.2017 - 20:20 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » Sssiksseilor
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele musiúa, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Ono je dobré si nejdřív uvědomit, jestli nezaměňujeme vděčnost se servilitou a pokoru se srabáctvím... :3:

Osobně si myslím, že takový ten všeobecný strach z vděčnosti a pokory je známkou slabosti... a pokud jí trpí většina, není divu, že máme problémy :25:
03.03.2017 - 20:22 | Filtr
(Lev) Marhon » dawsoo
přemýšlím, jestli vděčnost je vlastnost. já osobně to považuju spíš za schopnost. ale to nad čím teď přemýšlím je pro mě jen nedůležitý slovíčkaření.
chci něco jinýho, mě jen překvapují ty vlastnosti. pořád se řeší vlastnosti, jaký člověk je a podobně a narazila sem před časem na zajímavýho člověka a měla sem "pocit".
chtěla sem si ho zaškatulkovat, jako spoustu jiných lidí a začala mu přidávat vlastnosti. dobrý a hledala sem ty špatný, každý je máme, ale tady sem nenašla nic. strašně špatně se mi ho popisovalo a i nedavno mi jeden človíček řekl, a co si o něm myslíš? a já chtěla vyhrabat jeho vlastnosti a najednou sem zjistila, že mi nejde ho popsat. jen sem naprázdno zalapala po slovech rozhodila rukama, ale nic nenašla.
nakonec sem jedno vyhrabala, ale stejně mi nestačilo k tomu, co sem chtěla říct. bylo to málo.
zato sem měla pocit, který se dal nazvat jen jedním jediným slovem. vděčnost. byla sem vděčná, že toho člověka znám.
a takových lidí mam víc. když se ohlédnu zpětně, tak například dvě ženy tady z najdise. když sem je viděla a byla v jejich přítomnosti, tak sem roztála, naprosto bezdůvodně se culila jak idiot a bylo mi krásně.
asi u některých lidí vůbec nepotřebuju škatulkovat jejich vlastnosti, ale potřebuju mít pocit.
a když se vrátim k tomu škatulkování, byla na konci toho všeho skutečně vděčnost? jako by tam ještě jeden krok chyběl.
když tenhle list nadzvednu, tam na konci toho pocitu neni vděčnost, je jiný slovo. řekla bych, že je to láska. taková ta obyčejná usměvavá v jejíž přítomnosti je člověku dobře a je šťastný.
03.03.2017 - 20:24 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » Marhon
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele musiúa, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
dík tobě chci říct ještě něco :6:

vděčnost i pokora jsou stav...

a mizim, mějte se :4: :29:
03.03.2017 - 20:26 | Filtr
(Rak) Loreena Mckennitt » dawsoo
dakujem :1: :17: vnimam to rovnako :1: :83:
03.03.2017 - 20:28 | Filtr
(Rak) Loreena Mckennitt » musiúa
:15: :1:
03.03.2017 - 20:29 | Filtr
(Rak) Loreena Mckennitt » musiúa
:1: stav :1: dakujem za dobru pripomienku :1:
03.03.2017 - 20:32 | Filtr
(Vodnář) edeka » Sssiksseilor
to je ale ,zase vec nazoru jak si vdek a pokoru predstavuje kazdy z nas ..
"pokora nezabiji ego spis ho osvobozuje.".

pro mne slovo pokora neznamena ze jsem napr,nabozensky fanatik :)))a ze mam v sobe vdek mne nikterak nevysava spis naopak...

ale jak pisu ty mas nazor takovy a ja treba makovy :)))))) :17:

:1:
04.03.2017 - 00:20 | Filtr
(Býk) dawsoo » Sssiksseilor
Každej to vidíme jinak,ale to je v pořádku co člověk to názor,nicméně pravdou ale je že bez pokory a vděčnosti nikdy nelze dosáhnout skutečné velikosti,to je moudrost která je ve všech pokročilých a nebarbarských kulturách... a ano ta západní a ještě jedna nejmenovaná taková skutečně není,ty zabíjejí lidství a zotročují duši nenávistí .... já jsem rád že to mám právě tak jak to mám a i díky tomu mam té pozitivní energie dostatek. :3: :4: :46:
Jinak samože Nic ve zlým :84:
Příspěvky: 1-25 26-43
« předchozí  další » »|
Aktuální postavení planet
Aktuální
postavení planet
ukázat planety »
Lunární kalendář 2024
Lunární kalendář
Luna ve Štír Štíru
ukázat kalendář »