Sliby -chyby se říká


01.03.2017 - 05:34
(Blíženci) movvin
Sliby -chyby se říká
Jenže mi nejde do hlavy proč?
Nesnáším, když někdo něco vypustí z huby a nestojí si za tím. Tak proč to sakra říká?! Proč ze sebe ty nesmysly vypouští?! Nechápu. :39: Proč se s někým na něčem domlouvají ti lidé, když to nemyslí vážně a nikdy nic nedodrží?! Dokáže mi to někdo vysvětlit? Proč to dělají... říkají?

Stránka: 1 2
Řazení:
01.03.2017 - 08:45 | Filtr
(Kozoroh) Sosna zvlčelý
Já to sice používám, ale nikdy ne ve smyslu, abych tím omlouval sebe! To snad může udělat jen blbec.
Prostě když někdo něco slíbí mě a pak to nesplní, tak vím, že jsem zase naletěl, když jsem se na něj spolehnul. V tomto smyslu si pak řeknu "sliby - chyby". A takovým lidem pak věřím méně a méně a když se pak diví, proč jim nevěřím, tak jim to klidně řeknu i s oním "sliby - chyby, vždy slíbíš, ale spolehnutí na tebe není!"
01.03.2017 - 08:47 | Filtr
(Beran) Elizabeth Crevel
Lide casto slibuji jen proto aby nekoho kratkodobe uspokojili a utesili... Presvdcili o opaku... Aby nemuseli nic vysvetlovat, proc to a ono a tak to reknou...a verte mi pak je jeste horsi dozvedet se jak to ve skutecnosti je... Nemuzete se na nikoho jineho spolehnout, jen sam na sebe
01.03.2017 - 09:05 | Filtr
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele :):):), který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Taky jsem kolikrát uvažovala, proč to lidé dělají, aniž bych je k tomu nutila :4:.
Nejvíce se mě dotkly sliby bejvalého vůči synovi, měl to jako své hobby a syn se poté uzavřel.Dodnes nemá vyřešený vztah s otcem.
01.03.2017 - 09:10 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » Elizabeth Crevel
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele :):):), který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
To může být, uspokojení, utěšení, ale taky tam je dělat se hezčími a s tím mám u několika lidí největší zkušenost.Je to krátkozraké a leckdy bolestné.
01.03.2017 - 09:14 | Filtr
(Beran) Háňa*
Já spíš nechápu, proč se člověk snaží opakovaně na něčem domluvit s někým, o kom už ví, že na jeho slova není spolehnutí.

Jinak, proč si někteří dělají z huby sráč, to může mít víc důvodů. Buď cítí nátlak a chtějí mít pro tu chvíli klid, tak to, co se po nich chce, odkývají. Nebo třeba to opravdu v tu chvíli myslí vážně, ale za hodinu už zase myslí vážně úplně něco jiného - jsou takové povahy. A pak jsou také ti, které to prostě baví, "dělat" z lidí idioty - potvrzují si tím svoji převahu - kterou skutečně mají, pokud někomu na jejich stanovisku nebo nějaké jejich činnosti, záleží nebo je dokonce na ni odkázaný.
Nebo takoví, co serióznost vnímají jako zkostnatělost a mají z ní takový strach, že pro jistotu mění své nálady a stanoviska co nejčastěji, aby náhodou nezkameněli, kdyby u nějakého zůstatali moc dlouho stát.

To jsou ovšem neduhy druhých. Ty se ptej spíš, proč se opakovaně spoléháš na sliby někoho, o kom víš, že je neplní.
01.03.2017 - 09:26 | Filtr
(Panna) Mici Angóra
Slibem nezarmoutíš, no...

Prý někde v Indonésii nebo kde je místním strašně žinantní říct NE nebo že něco nejde, tak naslibují modré z nebe (např. turistům nějakou exkurzi atd.) a pak nic, třeba vůbec nepřijdou a nedají ani vědět. Tam je to asi národní povaha. :1:

A někde jsem četla pseudoduchovní teorii, že ten, kdo v tuhle chvíli něco slibuje (a třeba to i myslí vážně), bude už zítra někým úplně jiným, takže za to vlastně nemůže a splnění slibu po něm tím pádem nemůžeme chtít :2:
01.03.2017 - 09:31 | Filtr
(Beran) Elizabeth Crevel » :):):)
Ano tim sem to naznacovala jak jsem rikala aby nemuseli nic vysvetlovat tak udelaji hezky oblicej a mysli si ze tim je to vyresene... Ano, bolestne, to urcite...
01.03.2017 - 09:39 | Filtr
(Býk) player
protože je čas.

Slibovat se musí. Ale prostě - mnohdy si lidé slibují to , co splnit ani skoro nejde...
01.03.2017 - 09:51 | Filtr
(Střelec) Drahomiluše
Něco se může seběhnout, přihodit, co nepředpokládáme a nám se nepodaří slib dodržeT. Co takové sliby, které dáváme z celého srdce a z hlouby naší duše, bytostně se do toho položíme a ješte to tř. podepíšeme, vstup do manželství a jiné smlouvy, není možné, že by se takovéto "opravdové" sliby, že by se nám táhly při nedodržení do dalších životů ?
Ono se neříká jen sliby chyby, ale také nikdy neříkej nikdy...nikdy te nezklamu, nikdy tu smlouvu neporuším, nezruším. :39:
01.03.2017 - 10:43 | Filtr
(Blíženci) movvin » Sosna zvlčelý
Jasně, to chápu, taky se pak už na ně nespoléhám... to bych musela být blbá. Jen z mého úhlu pohledu nechápu proč to tak mají :8:
01.03.2017 - 10:45 | Filtr
(Blíženci) movvin » Elizabeth Crevel
No ale když si domluvím výlet s několika lidmi a ten/ta dotyčná/á je nadšený/á při plánování a pak bez nějaké omluvy dělá mrtvýho brouka :47: chápu, že do toho něco vlezlo... ale toto?!
01.03.2017 - 10:46 | Filtr
(Blíženci) movvin » :):):)
Ou tak :39: tohle je ta snad nejhorší varianta, když se slibuje dětem :8:
01.03.2017 - 10:47 | Filtr
(Blíženci) movvin » :):):)
Já to neřeším jako bolestné pro mně, ale nechápu proč to dělají, když dopředu vědí, že ne a že je člověk prokoukne :32:
01.03.2017 - 10:51 | Filtr
(Blíženci) movvin » Háňa*
Já se opakovaně nespoléhám na sliby jiných... jen jsem narazila na toto téma a zajímaly mě vaše názory a zkušenosti.
Jo jednou se spálím a podruhé už s ostrahou a potřetí do toho už nejdu... mávnu rukou, že je to kecal/ka :27:
Ta převaha a zkostnatělost je docela zajímavý pohled na věc :15:
01.03.2017 - 10:52 | Filtr
(Blíženci) movvin » Mici Angóra
:39: no to je mi pěkná duchovní teorie :61: :61: že bych se jí taky naučila? :20:
01.03.2017 - 10:55 | Filtr
(Blíženci) movvin » Drahomiluše
Neříkám, že se všechny sliby musí splnit. Ale existuje normální domluva a čék pochopí nějaké nenadálé události atp.... Kurňa máme přeci hubu nee :35: :4:
01.03.2017 - 11:01 | Filtr
(Beran) Elizabeth Crevel » movvin
tak nic neslibuju...
řeknu že nevím jesli to můžu splnit... tím nic nepotrzuji a tím nedávám příležitost aby s tím někdo počítal... jenom proto abych se někomu zavděčila, tak to na oko slíbím ale zase abych se nemusela vymlouvat tak mlčím...
stejně ale nechápu co je na tom těžkého říct po pravdě jak to je a ne slibovat jak to půjde, jak to udělám a nakonec nic...
"To je hnus velebnosti... kam jsme to dojeli?" :2:
01.03.2017 - 11:27 | Filtr
(Beran) Háňa* » movvin
Taky to tak mám - když nemám s někým dobrou zkušenost, nezlobím se na něj, klidně s ním jdu "na pivo", ale už si s ním prostě nic nedomlouvám.
01.03.2017 - 14:57 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » movvin
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele :):):), který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
No dětem...je to fakt bolestné, když desetiletému synovi slíbil, jak pojedou v pátek na víkend pod stan a chytat ryby a pak se odpo sbalil sám ( kluk již byl připravený s batůžkem),a řekl mu, že se nehodí, aby tam jezdil, že tam nikdo nebude mít s sebou dítě.To jsem nevydržela a tenkrát,při své klidné povaze, ho poslala kamsi. Prásknul dveřmi, nechal tam plačící dítě, kterému jsem nemohla ani v tu chvíli říct, že se táta zachoval jako kreten, a jel si užívat.
Od té doby mu nasliboval ještě mnoho(synovi je 26)a kluk na něm visel.Dnes mi píše, že syn adoptoval za otce mého kamaráda, že mu nenapsal k Vánocům a já jsem tím vina.V synovi je to dodnes a téma otec nechce rozebírat.
No ani se nedivím..., ono to ještě mělo dohru,že si pořídil novou rodinu,partnerku má ve stejném věku jako dceru a nyní ve svých 52 letech s ní čeká druhé dítě.Ty naše dospělé ho nezajímají...

Nechala jsem se unést vhledem do minulosti, ale běžné sliby od druhých, že jako zastavím se,zavolám,dojdu, vyřídím,opravím a bla bla...tak to neřeším.Ale neříkám,že mi to je jedno :4:.Umím s tím již pracovat :75:.
A v neděli jsem slíbila zašít drblou mikinu a zrovna syna :3:, tak jdu na to :4:.
01.03.2017 - 22:37 | Filtr
(Štír) Dr.Voštěp » :):):)
hmmm...tak to já jsem si o sobě myslel, že jsem dóst velkej čů.ák, ale tenhle mne trumfne. :14:
01.03.2017 - 23:05 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » Dr.Voštěp
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele :):):), který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Kdo je schopen si přiznat chyby, je již o dost dále.

Bývalý si toto myslí o ostatních, on se vidí v nejlepším světle.Narodil se mu v prosinci vnuk od naší dcery a ani se na něj nejel podívat...víš, jak mi bylo, utěšovat ještě plačící dceru, že na ní táta sere? Ona rodila dva dny a on místo aby se zeptal, jak jí je,tak jí řekne, že čeká taky mimino...
Byl pro mě opravdu významným životním učitelem...a za to mu děkuji :37:.
02.03.2017 - 05:25 | Filtr
(Blíženci) movvin » :):):)
:15: není co dodat. Doufejme :27:, že ta hořká zkušenost syna zformovala k jeho prospěchu :76:

Já zase vnoučkovi nový zip na bundu... včera jsem už koupila ten správný odstín nitě :4:
02.03.2017 - 05:27 | Filtr
(Blíženci) movvin » :):):)
Joo to byl/je teda echt učitel :42:
02.03.2017 - 05:33 | Filtr
(Blíženci) movvin » Dr.Voštěp
A to tenhle není vyjímka. Kolegyně v práci taky řeší něco podobného... dva malí úžasní kluci a táta na ně nemá čas, taky jen pořád samé sliby kam je vezme... kua proč to (těm dětem) dělají ?
Co Ty na to když si myslíš, že spadáš alespoň okrajově do této kategorie?
02.03.2017 - 11:22 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » movvin
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele :):):), který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
No obávám se, že má syn v sobě tu hořkost stále.Já jsem již dávno povznesená, ale povahu mého ex nechápu.Minulý týden mi psal, že bychom se mohli vidět...no ona je těhotná...a já bez partnera.Co k tomu dodat? Kdysi jsem byla fakt blbá a neviděla a nechtěla vidět plno věcí.
Syn ty zprávy četl a pronesl cosi sprostého...On, i když ho slušně odpálkuju, nestydí se napsat po čase znovu.A to kdysi dávno odešel, když jsem dochodila chemo...no já už obrázek mám dávno...
Příspěvky: 1-25 26-29
« předchozí  další » »|
Aktuální postavení planet
Aktuální
postavení planet
ukázat planety »
Lunární kalendář 2024
Lunární kalendář
Luna ve Štír Štíru
ukázat kalendář »