Tranzitní Pluto konjunkce Severní uzel


27.02.2017 - 15:51
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele martulllka, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====

Tranzitní Pluto konjunkce Severní uzel
Zdravím,

právě jsem zjistila, že se tranzitní Pluto přiblížilo k mému severnímu uzlu v 6.domě. Prošlo přes Uran, po-té přes Neptun a ted je pouhé 4 stupně od Severního uzlu.
Je tu někdo takový, kdo by se podělil o své vlastní zážitky (pocity), události v době působení tohoto tranzitu? Pluto prý nenechá kámen na kameni...

Děkuji :-)
M.

Řazení:
28.02.2017 - 09:48 | Filtr
(Kozoroh) Sosna zvlčelý
Ale jó, Pluto nechá kámen na kameni, jen je poskládá jinak (transformace), takže vrchní kámen se ocitá dole, spodní nahoře...

A každý pak tiše žasne
Když minulost v dáli zhasne
Jak vše je náhle úplně jinak krásné
28.02.2017 - 13:14 | Filtr
(Rak) allika » Sosna zvlčelý
Moc hezky napsané...
Pokud jste někdy četli Kefera, na kterého já nemám nervy, tak to, jak jsi to napsal Ty, je nádherné něžné :15:
28.02.2017 - 14:55 | Filtr
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Iteza, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Uzel bych úplně nepřeceňoval, přece jen je o dost slabší, než klasické planety. Konjunkci samu bych interpretoval jako "povolání" ve své doslovné podobě - povolání Velkým duchem, Bohem, Osudem, vyšším já, k naplnění svého osudu, své dharmy, svého životního cíle, který spočívá v praktickém budování struktury, systému, společnosti, tradice, a to v rámci každodenních radostí i strastí, zaměstnání, péče o zdraví, služebnosti. Kombinace Kozoroha a šestého domu mi přijde zajímavá, protože Kozoroh přirozeně vede, je leader, kdežto šestý dům se naopak projeví spíš v podřízenosti, případně ve službě. Možná teď dostanete příležitost v zaměstnání k tomu, uplatnit svoji moc a vůdcovské schopnosti. Nebojte se, a jděte do toho. Potlačovat tuto moc a dělat, že tu žádná není, by nadělalo víc škody. Další význam, co mě k tomu napadá, je zjištění, že za většinu svých zdravotních problémů si můžu jen já sama, a to konkrétně tím, jak se vzdávám své moci/ jak ji zneužívám, případně jak lpím a křečovitě se držím něčeho, co mi už vůbec neslouží, nějakých zvyků, každodenních rituálů, pocitu, že musím věci kontrolovat, řešit, analyzovat atd. Pustit se kontroly a důvěřovat onomu proudu života, to je výzva!
02.03.2017 - 10:52 | Filtr
(Blíženci) msvejda » allika
Kefer nebyl astrolog, ale okultista z Univerzálie. Proto se to nedá číst a jsou tam i matematické chyby, ale pro starší generaci astrologů velmi dobrý počin v češtině.
02.03.2017 - 23:01 | Filtr
(Lev) Orfanikus » msvejda
Kdo nemá trpělivost,ten Kefera skutečně nepřečte.
Těm netrpělivým se lépe čtou lektvary HATA.
05.03.2017 - 19:22 | Filtr
(Rak) allika » Orfanikus
Nooo, u mě to není o trpělivosti, spíš to na mě působí dost masochisticky..
:41:
10.05.2017 - 11:18 | Filtr
(Blíženci) msvejda » allika
Ta doba byla taková. Kategorické soudy, přísná pravidla, mentální spekulace – to vše je i v knize od Kefera. Je to spíše historicky zajímavé a pro mě povzbudivé, jak se astrologický koncept rychle vyvíjí, kde byl tehdy a je dnes.
10.05.2017 - 11:50 | Filtr
(Blíženci) msvejda » Orfanikus
Notak... Při existenci děl od nakladatelství Trigon a Sagitarius (i dalších samozřejmě) je pročítání Kefera skutečně trochu masochismus, ale je to poučné. České prostředí je velmi bohaté na překládanou literaturu i původní texty, od braku až po Rudhyara.
Pokud ale chcete přitvrdit, doporučuji „Příručku nativní astrologie“ 1-4 od Jindřicha Šoba (1945, repr. 1991).


Aktuální postavení planet
Aktuální
postavení planet
ukázat planety »
Lunární kalendář 2024
Lunární kalendář
Luna ve Štír Štíru
ukázat kalendář »