7. rok vo vztahu fakt kriticky?


23.02.2017 - 20:33
(Štír) Specialka567
7. rok vo vztahu fakt kriticky?
Sme 7. rok spolu a a nie je to dobre. Nevieme sa zladit,pomaly sa odsudzujeme. Mozno sme si po cely cas len nieco nahovarali a teraz to vyvrcholilo. Sme si emocne dost blizki, hlavne ako ludia, ale pride situacia ked sa nezhodneme a boom sme na noze, relativne casto. Vedel by sa sa nas niekto pozriet? Jeho datum: 15.12.1975 12:40. Mozno karmicky vztah a mame si nieco spolu vyriesit, uz fakt neviem co robit. Alebo je to len ten kriticky rok a musime tym prejst? hm? :63:

Stránka: 1 2
Řazení:
24.02.2017 - 00:21 | Filtr
(Býk) player
Doporučuju jednu knihu.

OSHO: Láska-samota-svoboda (Koán vztahů).
24.02.2017 - 02:09 | Filtr
(Beran) Háňa*
Asi není - už jsem ho v manželství absolvovala 2x a ani jednou nebyl zdaleka poslední.
24.02.2017 - 08:37 | Filtr
(Panna) Mici Angóra
Saturn ti vlezl do 7. domu, takže v následujících cca 2 letech bude vztah prověřen, zda je dostatečně pevný, když nebude, skončí, když jo, posílí se. Bez astrologie a obecně-asi to chce nějaký nový impulz. Partnerovi přechází přes ascendent Uran a Jupiter vlezl do 7. domu (teď ještě na čas couvne zpátky do 6.), myslím, že potřebuje změnu, Jupiter v 7. se prezentuje jako šťastný, ale často to není pro stávající vztah-člověk chce ve vztazích expandovat a pokud ve stávajícím nemůže, vztah může skončit. Držím palce! :17:
24.02.2017 - 11:20 | Filtr
(Kozoroh) Sosna zvlčelý
Že by právě 7. rok měl být kritickým, tak bych to neviděl. To si zpravidla říkají lidi vždy podle toho, kdy jejich vztah skončil, nebo procházel krizí, takže někdo má kritický 5. rok, někdo už 2., jiný 9. Ale jak známo, není to o číslech, jen o lidech. A pro vztah musí být vždy dva, jeden tahoun nestačí.
7 let není špatné číslo. Takové číslo se může stát dobrou motivací, ale i špatnou brzdou. Někdy to fakt nestojí za to, ale lidi nechtějí vztah opustit, protože jim je líto "ztracených" sedmi let. (Nikdy to není ztracený čas, vždy nám nějaké poučení přináší, ale možná jsme nepoučitelnými hlupáky my, pokud se z toho nepoučíme.) Jiným naopak takové číslo dá motivaci zkusit zabojovat a ustát nějakou tu krizi, která přijde všude. Nakonec se mraky rozeženou a slunko zase vysvitne. Ale přiznejme si, že ne vždy. Někdy se dva spolu zbytečně dále trápí a nedají šanci někomu jinému na hezký vztah. Co jinému, sami sobě ji nedají!
A vybrat si, kam spadáte vy, to musíš sama. Vlastně oba musíte. Ale možná by bylo dobré zamyslet se nejprve nad tím, co vlastně vedlo k této krizi. Možná přijdete na to, že vlastně oba chcete totéž, jen mluvíte o tomtéž jinou řečí a nerozumíte si.

Hele, situace, kdy se neshodnete, to je naprosto normální! Klidně se i pohádejte. Ale pak se zamyslete nad tím, proč vlastně se neshodnete. Lidi se často dopouštějí jedné chyby a to té, že místo snahy po domluvě a otevřené komunikaci, kde mohou bez obav říct cokoliv, aniž by se hned druhý urážel, udělají si ze vztahu kolbiště. Chtějí něco říct, ale neřeknou, protože "by to zase bylo špatně", pak se to nahromadí, vybouchnou a řeknou i věci, které by si nemysleli, že kdy řeknou. Dokonce je třeba ani tak nemyslí, ale vyletí to z nich. Proč?
Protože si zpravidla myslíme, že naše řešení (náš návrh) je lepší, než řešení druhého. Protože své řešení jsme si rozmysleli, měli jsme na to čas. A i když s ním přijdeme náhle, je v souladu s naším uvažováním. A do toho nás druhý představí před svůj návrh. A my víme, že naše řešení je lepší. Ba co víc, jsme přesvědčeni, že je lepší dokonce i pro něj. A to jen z toho důvodu, že je vše v souladu s naším způsobem myšlení.
A teď ten druhý: Cítí to naopak, protože má vlastní řešení. A ví, přesně jako my, že jeho řešení je lepší, a to dokonce i pro nás "musí" být lepší.
Místo abychom se v tomto bodě začali hádat a prosazovat své řešení, bylo by dobře si uvědomit, že ten druhý to má také tak. A že to dokonce dělá s přesvědčením (třebas mylným, na tom teď nesejde), že chce pro nás to nejlepší. Hlavní je zde dobrý úmysl. Vždyť i my pro něj chceme to nejlepší (a nemusí to pro druhého být to nejlepší). A pak jsme zklamaní, když naše dobré úmysly jsou zavrženy! Tolik jsme to chtěli pro jeho dobro a on si toho neváží... (a už jsme zaujatí) ... a navíc přijde s šíleným návrhem, který jde přece úplně proti mně (ja zajímavé, že nevidíme, jak šel náš návrh proti němu)! A přitom pro mě chce ten druhý to nejlepší! Jako já pro něj. Je to vlastně důkaz lásky!
Vztah není kolbištěm, kde musí být vítěz. Buď vyhrají oba, nebo oba prohrají. Prostě musím vědět, že i pro druhého to je důležité. A předpokládat, že to nedělá s úmyslem poškodit mě a vyhrát za každou cenu. Kdybych to předpokládal, pak nejsem o nic lepší, protože ho posuzuji podle sebe. Není lepší druhému říct, že víme, že to myslí dobře, ale náš názor je jiný a pokusit se domluvit?
Kde není tato snaha po domluvě, dospěje to časem k tomu, že když spolu ti dva mluví, tak už rovnou útočně, protože zas a zas předpokládají konflikt, boj, střet... Ale pokud sám nejsem tím, kdo se chce hádat a druhého položit na lopatky, proč bych to měl předpokládat o druhém?
Ano, může se stát, že někdo má svárlivého partnera. A tam je na místě odejít, protože nikdy ve vztahu nebude dobře. Ale u normálních lidí se s tím dá pracovat.

Když o tom tak uvažuji, tak když jste se poznali, měl každý z vás jistě své záliby, které provozoval. Předpokládám, že i to Vám na druhém imponovalo, že dělá se zaujetím něco zvláštního. Nebo třeba ne zvláštního, ale že vůbec tu zálibu provozuje. A co teď? Děláte oba stále ty samé koníčky? Nebo jste se jich vzdali? Je chyba se jich vzdát!!! To pak nespokojenost zaručeně přijde! A právě tak je chyba požadovat, aby se jich druhý vzdal ve prospěch vztahu.
Po sedmi letech by bylo naivní myslet si, že vše bude stále stejné jako na počátku. Co bylo dříve na druhém jiné a přitažlivé, už je známé, může nudit... A z nudy snadno začne obtěžovat a lidi na sebe začnou vrčet. Energie se nahromadí, protože není upouštěna jinudy a hrozí výbuch. Ale právě ta přebytečná energie by se dala využít pozitivně. Možná je čas najít nějaké nové záliby. Buď společné, které by Vás spojily, donutily spolupracovat a vztah by byl oživen. Ale někdy je naopak lepší najít si své vlastní záliby, dát druhému větší volnost a nečekat, že bude pořád vše dělat jenom s námi. Co je špatného na tom, když pojedeš na víkend někam s kamarádkami a on jinam s kamarády? On třeba lézt na hory, kam Tebe by nevytáhl, a Ty na nějakou dámskou jízdu (co já vím, co ženské dělají)? A pravidelně, rozhodně ne jen jednou za rok!

Mici Angóra to popsala hezky astrologicky a já s tím souhlasím. Je to v souladu s mým tvrzením, že je čas na nové výzvy. A novou výzvou nemyslím konec vztahu, ale zkusit něco trochu nového, oživit to a to buď spoluprací, nebo volností. Samozřejmě se na tom domluvit, ne aby zas jeden druhého postavil před hotovou věc.
Ono to třeba nepomůže a vztah skončí. To zkrátka nejde předjímat. Ale je dobré, a rozhodně nejde o žádný alibismus, když si můžeš na konci říct: Aspoň jsem to zkusila. Nevyšlo to, ale nikdo mi nemůže vyčíst, že jsem neudělala nic!

:68: :68: :27:
24.02.2017 - 14:21 | Filtr
(Panna) Mici Angóra
A ještě bych dodala k tomu "nahováraniu" a nemožnosti se sladit: máte vzájemně napěťový aspekt Mars-Neptun, tam bude možná zakopaný pes. Navíc ten jeho Mars je v synastrii přímo u tebe na ascendentu a v jeho horoskopu to jde do oblasti komunikace. Aktivoval to taky ten Saturn. Jednou z možností je tedy podle mě konečně odhalit svoje pravá já a vzájemně se pokusit přijmout partnera takového, jak jste ho dosud neznali. I to může být ten nový impulz, i když asi nemusí být moc příjemný. :17:
24.02.2017 - 14:42 | Filtr
(Býk) player
Hlavně - pokud nemáte děti , je dávno přechozený...co si ještě můžete nabídnout po dvou a půl tisíce dnech? Pokud netvoříte spolu něco velkého nebo neodchováváte potomstvo , už vás to jenom brzdí v dalším posunu. Tom i tom.
24.02.2017 - 14:48 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » player
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele ., který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Každý člověk se postupem času vyvíjí, čili je úplně jedno, jestli jsou spolu dva tisíce dní nebo dvacet tisíc dní - vždycky je co nabídnout. Nějaká chronologie času je v tomto docela mimo. Krize přichází v závislosti na nějaké události, ne na čase.
24.02.2017 - 15:30 | Filtr
(Vodnář) edeka » Sosna zvlčelý
moc hezky napsane kloubouk dolu :1: :17:
24.02.2017 - 16:06 | Filtr
(Blíženci) tajga » player
Jistě, tvé příspěvky jsou živoucí ukázkou toho "posunu". Vždy tak neočekávané a překvapivé :4:
24.02.2017 - 16:15 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » tajga
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele ., který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
:61: :61: :15:
24.02.2017 - 16:45 | Filtr
(Býk) player » tajga
Proč "posunu" ? Proč ne posunu? Ty mě znáš?

Já ji posílám z krize do nového. A co je nové , je vždy minimálně přínosné , pokud to není nevyléčitelný nádor.
24.02.2017 - 16:50 | Filtr
(Štír) Měsíční štírka25 » player
Co to je přechozený vztah? :3: :32:
24.02.2017 - 17:13 | Filtr
(Býk) player » Měsíční štírka25
Každej takovej , kterej přináší víc neradosti než radosti. A takovej , kde diskusní pole se smrsklo na slepičí hovínko. A takovej , kdy jeden čumí do kalendáře a říká si , no jo , dneska už musim splnit manželskou povinnost i když raděj bych...


Je fakt , že někteří lidé si prostě zvyknou.Mám spolužačku velmi vzdělanou , která žije s manželem a jejich konverzace jsou 2 - 4 věty denně a sex už 10 let nula. Ale ona říká: neumim si představit , že bych si zvykala na novýho chlapa...

Každej to má jinak. Ale zvyk je statickej. A člověk je dynamickej.
24.02.2017 - 17:20 | Filtr
(Blíženci) il*ča
Jsem z partnerem uz 27 let, zasadni krize jsme meli dve, ale zadna nemela se sedmickou nic spolecneho. Jedna byla po 10 letech vztahu, druha nasledovala za 6 let. Si spis myslim, ze na ty krize ve vztahu pusobi i vnejsi okolnosti....ztrata zamestnani, tezka nemoc v rodine atd...ony ty problemy pár nejdrive semknou, ale az pominou, můžou se dít věci... :4: . No nic, zvladli jsme to.
K tem přechozeným vztahum , jak psal Player - cítím to vlastně stejne. Tech dvojic, co to spolu tahlo 6 a vice let...co furt jen planovali, vyčkavali..a nakonec sli od sebe , je kolem dost. A pak si kazdy z te rozpadle dvojce nasel novy protejsek a do dvou let byl na svete potomek, zacal se stavet dum, ci kupoval byt.
Ale pravidlo to neni, znam dva, co spolu začali chodit, kdyz ji bylo 15 a mu 17 let...bez jakekoliv prestavky jsou spolu dodnes ( je jim ted 30 a 32 let), maji postaveny dum, trileteho chlapecka a druhe mimčo je na ceste.
24.02.2017 - 17:22 | Filtr
(Býk) player
Já si myslím , že Speciálka by si teď měla najít někoho , kdo vlastní (aspoň menší) hvězdářský dalekohled. :61:

(A miluje Krétu).
24.02.2017 - 17:28 | Filtr
(Štír) Měsíční štírka25 » player
Ale od Tebe vše vyznělo,že 7let a výměna partnerky. :32:Po 7letech se partneři můžou stále bláznivě milovat :79: a když se po 7-8letém chození narodí dítě, tak vztah to naopak posílí. :2: Myslím, že je to pár od páru nelze paušalizovat. :3:
24.02.2017 - 17:34 | Filtr
(Kozoroh) Sosna zvlčelý » il*ča
Jo kdyby do dvou let potomek... :61:
Jsou borci, co to zvládnou pod rok! :41: :20:
24.02.2017 - 17:40 | Filtr
(Štír) Měsíční štírka25 » Sosna zvlčelý
Jo, jo jsou borci :32: co mají první sex a :11: a :41:mimčo je na cestě :75: :41:
24.02.2017 - 17:42 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » Měsíční štírka25
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele ., který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
No, u nás to nebylo napoprvé, ale bylo to pod čtvrt roku, to je fakt :61: A když se ostatním vysvětluje, že to nebyla nehoda, tak jen nevěřícně kroutí hlavou :61:
24.02.2017 - 17:43 | Filtr
(Kozoroh) Sosna zvlčelý » player
Dobrá rada. :15: Ale já na místě Speciálky bych koupil ten dalekohled tomuto jejímu chlapovi (nebo něco jiného). A zkusil ho vzít na Krétu (nebo někam jinam), třeba si to tam zamiluje. A kdyby nic, tak bych se teprve po někom takovém poohlédl.
Někdo prostě zmizí, aniž by se o něco pokusil. Je to jednoduší. A pak ještě udělá z nouze ctnost tím, že bude tvrdit, jak mu to bylo dávno jasné, protože už druhé zná a blablabla, ale ve skutečnosti udělal co? Své představy aplikoval na druhého a nedal mu šanci. Dal druhému najevo, že mu za tu šanci ani nestál.

Jestliže sem Speciálka napsala tento příspěvek, že ji takový stav ve vztahu trápí, předpokládám, že chce něco zkusit ještě udělat. A zaslouží si svoji šanci. Proč být předposraný předem a rovnou zdrhat?
24.02.2017 - 17:49 | Filtr
(Štír) Měsíční štírka25 » .
Každý to má prostě jinak a pokud to oba cítí, že chtějí mít dítě,tak proč ne :75:Někdo si udělá dítě po čtvrt roce a někdo až po 8etech :98:
24.02.2017 - 17:54 | Filtr
(Kozoroh) Sosna zvlčelý » Měsíční štírka25
Po osmi letech? :22: To už bych v mém věku fakt nedal! :41: To už radši po osmi dnech! :75: Já jsem rád, že ještě mám dobrou hemživost. Ono u chlapů v současné době už to zdaleka není taková samozřejmost. A u mladších! :24:
:4:
24.02.2017 - 17:59 | Filtr
(Štír) Měsíční štírka25 » Sosna zvlčelý
problém chlapů je,že se špatně stravují a hrozně chlastají :36: pak mají špatnou hemživost :3:A pak se mají rodit děti :9:
24.02.2017 - 19:31 | Filtr
(Blíženci) tajga » player
No protože obsah tvých příspěvků je pro mě téměř tak předvídatelný, jako že ráno vyjde slunce. Jistě, že tě neznám, píšu o tvé sebeprezentaci skrze příspěvky. A ty taky neznáš zakladatelku, ani jejího přítele a stejně ti to nebrání udílet jí rady. Protože ty přece VÍŠ, ostatně jako vždycky.
Lidi se třeba můžou taky milovat, víš? a zároveň mít krize. Ono nejde každému výhradně jen o klitoris a orgáček :27: Myslím, že jsem to mohla povědět kaktusu a vyšlo by to na stejno, ale nevadí :4:
24.02.2017 - 19:43 | Filtr
(Býk) player » Měsíční štírka25
No , myslím , že to je spíš regulace přírody. Ubývá spermií , protože ekosystému už natolik škodíme a ničíme ho , že se příroda staví na zadní a polovinu nás vygumuje.

Jinak - ano , vztahy nejde paušalizovat. Já vycházím z toho , co vidím kolem. ano , pár párů se po sedmi letech stále zbožňuje , ale většina trpí nebo spolu již dávno nejsou. Výrazná většina.

Já nejsem proti soužití , jen vysvětluju podstatu dneška. A tou je dynamika. Civilizace nabrala totální kalup a hlavně - žije pro hry. zase - neříkám , zda je to dobře nebo špatně , je to prostě tak.

V Řecku je nepsaný zákon. Jakmile maj manželé krizi , okamžitě jdou zplodit dalšího potomka , aby na krizi neměli čas...

Ale prostě - tady je nyní prostě standardem duševní hygiena. Vychodit vztah a najít nový. Dynamika. Celý problém je , že se vždycky hledá viník. Ale viník neexistuje. Pouze spoluviník. a tím je virtuální realita.
Příspěvky: 1-25 26-42
« předchozí  další » »|
Aktuální postavení planet
Aktuální
postavení planet
ukázat planety »
Lunární kalendář 2024
Lunární kalendář
Luna ve Střelec Střelci
ukázat kalendář »