Výzva


14.02.2017 - 10:22
(Ryby) MG34
Výzva
Apeluji na uživatele diskuzí - hlídejte si svoje příspěvky z hlediska blind-friendly obsahu.

Snažte se místo smajlů, obrázků a videa používat (popisný) text. Slepí nebo více zrakově postižení lidé (a nevím, kolik jich tu je) mají možnost automatem předčítat text, ale obrázky a video (pokud nejde jen o zvuk) je pro ně nečitelná informace.

EDIT: ...a z podobného důvodu nepoužívejte zvukové vyjádření myšlenky nebo odpovědi - kvůli hluchoněmým.

Řazení:
24.12.2017 - 08:54 | Filtr
(Ryby) MG34
Docela by mne zajímalo, jestli se diskuzí účastní někdo s vážným smyslovým poškozením - plná hluchota nebo slepota. V "tomto čase" je dobré si uvědomit, jak moc jsme "nekoncentrovaní" - leckdo hodí minci žebrákovi (třeba i smažce, která si za "to všechno" může sama), leckdo polituje holčinu, která tady posté řeší nějaké svoje permanentní vztahové problémy a na naše "bratry a sestry", kteří ne vlastní vinou nemají tolik smyslů co my, nikdo nebere ohled. Přitom stačí tak málo...

Nedávat místo vlastní myšlenky v reakci "mluvící videa" (kvůli hluchoněmým) a nenadužívat smajly a obrázky (kvůli slepým)... Text je "čitelný" pro všechny - jedni ho prostě vidí a druzí si ho můžou nechat přemluvit automatickou čtečkou.

Docela rád se někdy dívám na večerní zprávy s tlumočením do znakové řeči. Ty zprávy mne přitom vůbec nezajímají, ale fascinuje mne ten svět "jiného jazyka".
24.12.2017 - 09:29 | Filtr
(Střelec) Drahomiluše
Tato "výzva" zde již zazněla přibližně tak před rokem, prosil o to uživatel Petr5i9, protože má potíže se zrakem. Asi jsme již na to pozapomněli.


Aktuální postavení planet
Aktuální
postavení planet
ukázat planety »
Lunární kalendář 2024
Lunární kalendář
Luna ve Váhy Vahách
ukázat kalendář »