Má to cenu?


18.01.2017 - 11:07
(Kozoroh) laserus
Má to cenu?
Mám přítelkyni, která si mě už naváží. Mě je 23 a jí taky. Jsme spolu 3 roky. Já jsem student a ona je nezaměstnaná a bydlí u rodičů. Díky tomu, že od sebe bydlíme 50 km, tak u ní přespávám. Díky tomu si rozumím docela hodně s její máti. Když jsem u nich tak pomáhám jí s domácností, aby měla na sebe (na nás) více času. Dělám jí "sluhu" (vysávám, zametám, věším prádlo, uklízím, dělám myčku, atd.). Poslední dobou mě začala, až moc využívat a začala se ke mně chovat jako k póvlu (to je pořád "Dělej,Udělej to, Debile" a další "krásné" výrazy). Miluju ji a její rodina si myslím, že i miluje mě, ale ona ne. Její máti chce abych s ní vydržel a tak jí snaží nějak umírňovat. Když bych se na ní vykašlal tak si myslím, kdo by s ní vydržel tak dlouho jako já. Když bych jí opustil štvalo by mě to, že jsem sám a nemám kam ujet z domácího shonu u nás. Prosím o radu.

Stránka: 1 2
Řazení:
18.01.2017 - 12:26 | Filtr
(Kozoroh) Sosna zvlčelý
Hele, popsal jsi to, myslím, hezky. A teď se zamysli:
Koho vlastně miluješ? Miluješ tu ženskou, kterou jsi popsal? Miluješ na ní to její jednání a chování k Tobě? Miluješ, když ti někdo říká "debile"?
Nebo miluješ tu ženskou, kterou v ní chceš vidět, jakou by jsi chtěl mít?
Jsou to totiž dvě reálné osoby a jediné pojítko mezi nimi jsi ty. Ony dvě spolu vůbec nesouvisí. Ta jedna je fyzická a podle toho s ní můžeš nakládat, ta druhá je vysněná. Má sice nyní její tvář, možná i její jméno, ale nic víc. A ty jsi zatím nepřišel na to, že její tvář i jméno se může velmi snadno změnit s tím, když potkáš někoho jiného, kdo té vysněné bude mnohem podobnější.
Já bych tu, kterou skutečně miluji, vzal za ruku a odešel s ní hledat tu, která se jí přeci jen více podobá.

PS: Samozřejmě to platí i obráceně. Možná i ona má svůj vysněný idol, kterému říká "Debil". Pokud ti to nevadí a ztotožňuješ se s ním, proč bys nezůstal?
18.01.2017 - 11:45 | Filtr
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele ., který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Mohla bych to chytit z více konců, ale začnu tím asi nejvíce evidentním: "Když bych jí opustil štvalo by mě to, že jsem sám".. domácímu shonu rozumím (ale.. to nemáš žádné koníčk, kamarády? To máš jen ji? Jestli ano, tak bych na Tvém místě zásadně přehodnotila svůj život)... - máš rád skutečně sám sebe?


Můžeš tedy zkusit tři věci:

Zaprvé: Promluvit si s ní. Říct to, cos napsal sem. Upřímně a narovinu, co Ti vadí.

Pokud nepomůže, můžeš ještě druhou věc: Jestliže ona nemění přístup k Tobě, změň Ty přstup k ní. Nauč se říkat NE, když něco dělat nechceš. Proč bys jí měl posluhovat, navíc když sám cítíš, že je něco špatně? To se vracím k tomu, co jsem psala úplně nahoře - Máš skutečně rád sám sebe natolik, aby ses dokázal vymanit z jejího vlivu (který zřejmě převzala od své matky)?

V tomto případě se přítelkyně buď smíří s tím, že nejsi její otrok, ale že jsi taky MUŽ, anebo se s tím nesmíří a přecházíme plynule k bodu č. 3:

Rozejít se s ní. Najdi si někoho, kdo si Tě bude vážit, a tedy Tě bude milovat. Pokud Tě ona ponižuje a využívá, tak to opravdu nemá s láskou nic společného. A pokud jsi Ty na ní závislý, závislý na její pozornosti (i když je to druh pozornosti trochu ujetý, ale druh věnované "energie" to je - stejně jako když mlácené děti milují tuto "pozornost" svých rodičů, protože je to to jediné, co znají), tak to taky nemá co dělat s láskou.

ÚCTA je ve vztahu základní věc. Tedy jedna z těch základních. A to znamená, že pokud není ÚCTA na jedné straně, půjde vztah vždycky do háje. A když ne vztah, půjde dřív do háje Tvůj celkový psychický stav.

Nenech se takhle ponižovat! Máš na víc.. věř mi.. :3:

"Když bych se na ní vykašlal tak si myslím, kdo by s ní vydržel tak dlouho jako já?" - Nikdo. A o tom to je. Lekce jménem "važ si toho, co máš", je jedna z nejzásadnějších v životě. A bylo by fajn, kdyby ji tato lekce potkala co nejdřív.
18.01.2017 - 11:49 | Filtr
(Beran) Ruby
Stejně jsi sám, tak je snad jedno jestli jsi v domácím shonu doma nebo u přítelkyně. Pomož raděj mámě, určitě to ocení. Nebo se věnuj sobě, svým koníčkům.
Nechovej se jak "d....l", sama Tě tak už nazývá.
Jestli s ní někdo po Tobě vydrží nebo ne, to už není Tvůj problém.
18.01.2017 - 11:50 | Filtr
(Panna) Mici Angóra
Takže: je nezaměstnaná, ponižuje tě a nemiluje tě? Co z toho vztahu tedy máš, kromě zmíněného úniku z domova? S partnerkou, která ti už ve 23 letech říká debile (tedy-ne že by bylo ok, kdyby začala později), to podle mého názoru opravdu cenu nemá. Ledaže bys byl založením subík/masochista/otrok, to by tě pak mohl takový vztah dlouhodobě uspokojovat. Ale zdá se, že ti to nevyhovuje, takže je podle mě jen otázka času, kdy to ukončíš. Co se týče "domácího shonu" u vás, tak počítám, že to se vyřeší, až dostuduješ, najdeš si práci a vlastní bydlení. Pak nebudeš "nucen" zůstávat v takovém vztahu. :17:
18.01.2017 - 11:59 | Filtr
(Kozoroh) laserus » .
Děkuji za odpověď, koníčky mám, ale už nemám tolik času se jim věnovat, protože všechen čas co mám tak investuji do ní. Miluju jí, ale už si nejsem vším jistý. Jak jste psal ve vztahu chybí ÚCTA to jste perfektně vystihla. Já ji miluji a úctu jí prokazuji jak to jen jde (fin. prostředky, láska,...) z její strany ona to bere jako samozřejmost, ale já od ní nic necítím. Navíc ona má menší přivídělek a jezdí s jídle přes obědy a když jsem tam tak jezdím za ní samozřejmě bez nároku na mzdu vše jí nechávám.
18.01.2017 - 12:03 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » laserus
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele ., který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
:23:

Řekla bych, že je čas na změnu... ale myslím, že to Ty už víš sám... :3: Držím palce :15:
18.01.2017 - 12:17 | Filtr
(Kozoroh) laserus » .
Přemýšlím, že si s ní někde pěkně sednu a pěkně si mezi sebou vyříkáme. A jestli se to nezlepší tak s ní se opravdu rozejdu.
18.01.2017 - 12:26 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » laserus
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele ., který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
:15: :15:

Bacha - nenechat se pak opít slzama a sliby. :3:
18.01.2017 - 12:27 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » Sosna zvlčelý
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele ., který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
:22: Úžasně napsaný. To si někam uložím.
18.01.2017 - 12:48 | Filtr
(Kozoroh) laserus » .
Děkuji za rady a děkuji za to že mě někdo porozumněl. Jste perfektní. Děkuju.
18.01.2017 - 16:30 | Filtr
(Rak) dan162 » laserus
Co napsali Sosna s Khalií mi zní zcela dokonale. :15: Přidám k tomu jen toto :

1) partneři podobného nerozvoje sebe k sobě tíhnou, mívají partnery podobné aby se naučili, co nemají v sobě v pořádku. Neúcta ke druhým je možná jen tehdy, neexistuje-li úcta k sobě, to budete mít asi oba společné. Tobě to začíná docházet, nelíbí se ti její chování k tobě, které jsi předtím toleroval. Posunul jsi se, alespoň v hlavě, paráda, víš co máš v sobě zlepšit. Jakmile budeš umět aspoň trochu respektovat sebe, bude ti samota připadat výrazně příjemnější, ne děsivá, které je třeba se zaboha vyhnout. Samota je totiž společenství s laserusem, a to je fajn chlap, ne ?
2) řešit můžeš jen svoji půlku, druhý se buď přidá, nebo se cesty přirozeně rozejdou
18.01.2017 - 16:36 | Filtr
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Drzá Fikce, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Má cenu být s někým, kdo si tě neváží?
18.01.2017 - 17:53 | Filtr
(Štír) Freja
NEMÁ.
18.01.2017 - 18:35 | Filtr
(Váhy) Buddha/2
Miluješ někoho kdo Tě nazývá debilem ? Jsi asi zvláštní človík :32:
18.01.2017 - 19:47 | Filtr
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele :):):), který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Nemá to cenu.

Nejspíš máš jen obavy, že zůstaneš sám...Kdysi dávno jsem to měla nějak podobně.
Nyní to vím od svého syna, který po rozchodu s přítelkyní řekl(měli již svůj byt), -ale já nechci být sám -( a to tedy má kamarády)...přežil to :3: a po třičtvrtě roce dle mé intuice a zvýšené spotřeby pánské toaletní vody, začíná opět randit...
18.01.2017 - 19:52 | Filtr
(Býk) Onirique » dan162
Právě tohle, cos napsal ty je dle mého názoru úplně dokonalé...vnímám to taky tak :15:
19.01.2017 - 01:29 | Filtr
(Kozoroh) Tuatha Dé Danann
Ma cenu milovat nekoho kdo ti rika DEBILE a ocividne si te nevazi a nemiluje te????

Sice to neni absolutne muj styl, jelikoz jsem zaprisahly pacifista a zenu bych neuhodil ani ve snu, ale v tomhle pripade by jsi mohl by jsi zkusit strategii anglickeho krale Vilema Dobyvatele. Ten si mel vzit za manzelku francouzskou princeznu, jenze ta ho nechtela a nevazila si ho protoze byl " bastard", slechtic jenom z poloviny. No, tak ji Vilem poradne serezal a nacez princezna totalne otocila, protoze v nem uvidela "OPRAVDOVEHO CHLAPA"a ne SLABOCHA, zamilovala se do nej a meli spolu 9 deti a zili spolu stastne az do smrti :3:
19.01.2017 - 09:31 | Filtr
(Býk) Glimmer Man
Jsi na omylu. Tvůj problém není, že máš přítelkyni, která si tě neváží. Tvůj problém je ten, že si nevážíš sám sebe.

Máš přesně takovou přítelkyni, jakou si zasloužíš. Takže pěkně poslouchej, šúruj dle pokynů a miluj ji dál celým srdcem. Na nic jinýho zatím nemáš...
19.01.2017 - 14:06 | Filtr
(Býk) player
Zmiz.

Má to cenu jedině sexuální , ale to se ti nevyplatí za ty frustrace. Odejdi. Jestli pocítí ona velkou ztrátu , třeba ji to nastartuje a tu línou prdel rozhýbe. A třeba časem navážete , ale teď ne. Jakmile ztratíš svoji hrdost sám před sebeou kvůli pipině , je to pozen. Na hovno.
19.01.2017 - 15:41 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » Glimmer Man
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele :):):), který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
:61: hezký..., ale snad to pochopí,třeba časem, mně to tenkrát taky trvalo :63:
19.01.2017 - 16:36 | Filtr
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele funik, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
No mě přijde,že to cenu má.Asi to i slyšet chceš a potřebuješ,jinak bys to už asi uzavřel a neptal se.Oba jste mladí a už jen to si zaslouží to zkusit.To že ted chybujete je normální,ale posouvá tě jejich řešení,ne konec.Na tvém místě bych se srovnal a jednal.Ukázal svojí cenu,to se v tomto případě dá provést např.klidnýma reakcema na osočení,ale trvat na jiném jednání,nebo přijít se svým návrhem rozdělení prací.Utéct můžeš vždy,ale mezi náma,jsi student a moc bych si nevyskakoval a respektoval poměry,ve kterých oni žijí.Za nedlouho už budeš svým pánem a zařídíš se víc podle sebe,drž se :29:
19.01.2017 - 16:55 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » funik
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele :):):), který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Takže udržovat něco za cenu toho, že jsem student a mám kde jíst a spát u přítelkyně a čekat na to, až dostuduju a budu mít výplatu a řeknu pak, už stačilo? ...Samozřejmě, že počítám s tím, že už své milé řekl, že nechce býti debilem a rohožkou, jinak snad by se nešel radit.A v případě, že se mnou někdo jedná tímto způsobem nadále,já osobně ani z prospěchu, si to líbit nenechám.No, každý máme na to jiný názor.
Je to přesně o tom, co se zde již napsalo, neváží si sám sebe a přitahuje k sobě přesně to, co potřebuje zažít.Jak dlouho to chce snášet, je jeho věc.Změnit musí nejdříve sám sebe :3:.Opravdu vím, o čem mluvím.

Jinak je tam ještě jedna zajímavost, takové chtění od maminky, to je taky věc, takže vlastně ještě plní očekávání potencionální tchyně... :4:
19.01.2017 - 16:56 | Filtr
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele 16ka, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Debile .... hmmmm

Kvůli neúctě jsem zahodila podstatně delší vztah. Jestli tě to mrzí, nevěřím že to bude lepší. Pro mě by to byla ztráta energie.

Ale taky jsou páry, které se titulují různě a může to být z lásky. Zrovna předevčírem jsem viděla maminku s 3 malými dětmi, roztomilé. Chlapeček se trochu vzdálil a ona volala "Kam utíkáš ty rakovino." Jak asi říká manželovi. :4:


U tvé slečny to nakonec ani nemusí být neúcta - jak spolu mluví její rodiče, jak ona mluví o ostatních lidech? - třeba je jen vulgárnější, teď je na tobě, zda to je i tvoje úroveň.
19.01.2017 - 18:47 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » .
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele 16ka, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
No, to si rozhodně ulož. Snad nenastane po několika letech příležitost, abys to svému milému vomlátila o hlavu :4:

(ehmm jak jsem úplně náhodou zjistila, že se to tady teda setsakra pěkně páruje) :3:
19.01.2017 - 18:57 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » 16ka
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele ., který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Joo, i proto si to ukládám :6: :61: Ale můj milý tyto postoje naštěstí nemění. :4:

No, páruje... ale pár za chvíli už nebudem, za chvíli jsme tři :43: :4: :75:
Příspěvky: 1-25 26-38
« předchozí  další » »|
Aktuální postavení planet
Aktuální
postavení planet
ukázat planety »
Lunární kalendář 2024
Lunární kalendář
Luna v PannaPanně
ukázat kalendář »