Horární astrologie


02.01.2017 - 15:48
(Kozoroh) Miu Miu
Horární astrologie
Zdravím vás, prosím o radu jak si vyložit hodinový (horární) výklad.
otázka zněla: Budeme přátelé(opravdoví, takoví co vás neopouští)? otázku jsem položila 2.1.2017 v 5:12,
Děkuji

Řazení:
02.01.2017 - 16:06 | Filtr
(Kozoroh) Alffie
Zdravím,

podle přiloženého kolečka to skutečně působí na pevné přátelství. 11 dům se nachází kousek ve znamení Panny, což ukazuje na přátelství, které může mít i pracovní charakter, jinak vládce 11 domu Merkur je v domě 1, takže ten člověk mohl přijít k tobě sám od sebe.

Spíše se ale projeví charakter 11 domu ve Štíru, kde je ten rozsah větší, Štír jak je známo je pevné znamení, takže přátelství bude mít ohromnou vytrvalost a také hloubku či porozumění. Spoluvládce 11 domu je Pluto v domě 2, což může ukazovat, že se navzájem můžete i učit vlastní sebehodnotě, a také se může zvednout finanční stránka.

KAŽDOPÁDNĚ abych tyto slova mohl více potvrdit, hodilo by se alespoň datum narození toho muže, (ještě lépe i s přesným časem) :3:
02.01.2017 - 17:37 | Filtr
(Kozoroh) Alffie » Miu Miu
Osobně jsem se s horárním horoskopem nikdy nesehnal, odvodil jsem ten popis podle data a času.

Vnímám to ale tak, že pokud se ptáte na přátelství, tak bych porovnával i oba radixy, protože dle jejich vzájemných energií se poznají ty silnější či slabší stránky vztahu.

Zkrátka porovnat polaritu, kvalitu znamení, živly, ale třeba i rozložení planet v horoskopu, může ukazovat důležitější faktory.

Př. Člověk bude např. silně ohnivý a bude mu scházet živel země, těžko si porozumí s člověkem se silnou zemí a slabě obsaženým ohněm.
02.01.2017 - 17:57 | Filtr
(Blíženci) předsedkyně SVJ
ahoj miu, ráda zde vidím další horáristku, tento typ otázek je dost složité vyložit bez znalosti kontextu situace (vzhledem k tomu, že je tam ve hře retrogradita a pár důležitých prvků je na přelomu znamení, hodilo by se vědět, v jaké etapě je váš vztah teď - zda už má něco za sebou, nebo se znáte chvíli, jestli tam k něčemu došlo v minulosti atd.) - pokusím se to teda vyložit i bez kontextu, ale ber to spíš jako návod k výkladu horárů, než nějaký definitivní soud... samozřejmě budu ráda, když se potom vyjádříš k okolnostem celé věci.
tazatele signuje jupiter (vl. 1.) a do menší míry luna. jup je v nejvyšší elevaci, takže situaci dominuješ ty, máš tam větší slovo. teprve nedávno jup nabyl nějakou esenciální hodnost (před 1° vstoupil do vlastní tváře, předtím byl peregrinní), takže se v celé věci necítíš příliš ve vlastní kůži, resp. tvoje možnosti dělat tam přesně to, co bys chtěla, jsou omezené - a to proto, že jupiteru vládne venuše (vl. 11) a také je velmi silný v hodnostech merkura (vl. 7. - je v jeho triplicitě + hranici). 11. dům je přátelství, 7. je druhá strana, nejen partneři, ale i osoby, které pro nás jsou důležité, takže skuteční přátelé dle mého jsou spíše 7. než 11. dům. ale stručně řečeno, celé to říká, že přátelství dotyčného je pro tebe důležité, do jisté míry ti teď "vládne", proto se možná kvůli dotyčnému snažíš/máš tendenci chovat se jinak, než máš ve zvyku, nebo prostě potlačuješ určité stránky své osobnosti, abys to přátelství získala/udržela.
luna jako spolusignifikátor tazatele mluví spíše o jeho pocitech, přáních a touhách. zde luna bezprostředně aplikuje do konj. s venuší, vl. 11., což opět potvrzuje, že po tomto přátelství toužíš, nicméně celé to je v padajícím domě - takže opět realizace spíše v myšlenkách než realitě, a hlavně, luna i ven každou chvíli změní znamení - z fixního znamení brzy přejdou do pohyblivého, tj. stabilní situace se chýlí ke konci, a hlavně, ve vodnáři jsou v triplicitě merkura (vl. 7), ale v rybách budou v místě jeho exilu a pádu. tzn., že ty (luna) a vaše přátelství (venuše) jako takové brzy změníte vnitřní postoj vůči dotyčnému. teď se ti to jeví fajn (luna v místě trip. merkura), ale brzy se ti může dost zprotivit (přechod luny a ven do ryb, kde je merk. v exilu/pádu). na druhou stranu, tvoje racionální stránka (jup.) bude dotyčným ovládána ještě nějakou dobu (jup v místě dom. venuše a trip/hranice merk).
v čem je problém především, je dotyčného signifikátor merkur (vl. 7.) ten je teď retrográdní, a vrací se do míst svého exilu ve střelci. retrogradita většinou ukazuje na nějakou změnu postoje dotyčného. teď je v koz, tedy v místě pádu tebe (jupitera), což by znamenalo, že dotyčný tě nemá rád (ale to je asi nesmysl - nevím, nemůže na tebe dotyčný teď být z nějakého důvodu naštvaný?), ale brzy vejde do střelce - do místa domicilu jupitera, tedy jeho vztah k tobě by měl doznat změnu o 180° /samozř v pozitivním/, jenže to zas ten merk bude ve vlastním exilu. nevím, já mám dost neblahé zkušenosti s těmahle osobama, které signují retro planety, navíc ještě debilizované - většinou je to o tom, že ten člověk sám pořádně neví, co chce, nemůže se rozhodnout, v důsl toho se chová iracionálně, nevíš, co čekat... v kontextu toho, že zde téměř absentují pevná znamení, osa IC/MC, merkur, luna a venuše jsou na přelomu znamení, bych si od celé situace mnoho stability neslibovala.
abychom viděli pozitivní výsledek, potřebovali bychom aspekt /dokonaný aspekt!/ mezi hl sign, tj. merk/jup. mohlo by se zdát, že ten retro merkur se dostane do sextilu s jup, ale nedostane - někdy na 29° střelce se obrátí zpátky do přímého běhu, a pak půjde zpátky do kozoroha, tedy do místa pádu jupitera. tedy, aspekt merk/jup se dokoná na 24° koz/vah, ale půjde o kvadraturu s negativní recepcí (merk v pádu jup). na druhou stranu, tvůj hlavní sig jup bude tou dobou na velmi pozitivní stálici spica, takže sebehorší výsledek by na tebe neměl mít nějak neblahý dopad - spica je hodně spojovaná s ochranou, patronstvím, tj. eliminace negat vlivů.
summa summarum myslím, že odpověď je NE, a to především proto, že tento horár říká, že sama brzy na dotyčného změníš názor, a protože žádné velké indicie stability/trvalosti zde nejsou - ale jak říkám, bez kontextu je obtížné mluvit v definitivech. plus je otazné, zda za signifikátor dotyčného muže brát vládce 7. nebo 11. - z mých zkušeností na ty skutečné kamarády poukazuje spíš vládce 7., ale jsou hor. astrologové, kteří řeší fakt jen vládce 11. - nejlepší by asi bylo, kdybys sama na základě znalosti dotyčného určila, jestli ho víc charakterizuje ten merkur (vl. 7.), nebo venuše (vl. 11). doufám, že ti to aspoň trochu pomohlo :)
02.01.2017 - 18:09 | Filtr
(Váhy) 0RLAND0
horarne horoskopy sa vykladaju uplne inak ako bezne horoskopy...v horari je dolezite, ci signifikatori su pozicne silny (domicil, povysenie, priamy pohyb, aplikacne aspekty...). Naopak minus v horari je ked su signifikatori peregrinny, v pade, tvoria separacny aspekt... ty mas dvoch hlavnych signifikatorov peregrinnych, pricom venusa sa vzdaluje od jupitera... plus v tomto horoskope je luna (vseobecny signifikator) bliziacasa do konjunkcie s venusou...tiez ziadny signifikator nie je retrogradny... preto tazko dat nejaku jednmoznacnu odpoved, uz len z toho dovodu, ze horat plati asi tak cca pol roka...potom cloveku musi opat si zotrojit novy horar a ty ked sa pytas na nieco trvale, stabilne, tak horar je naproste nevhodna astro technika na zodpovedanie takehoto niecoho... skor by som pouzil kombin a progresivnu (aj klasicku) synastriu. odtial by si sa mohla dozvediet viac, len tam treba presne casy obidvoch ludi....
03.01.2017 - 16:40 | Filtr
(Blíženci) předsedkyně SVJ » Miu Miu
super, díky za zpětnou vazbu - tak pokud váš vztah už něco má za sebou, potom ten retrográdní merkur určitě bude signovat kamaráda. recepce si můžeš představit jako vstřícnost nebo otevřenost ke spolupráci mezi jednotlivýma planetama - tady tvůj sign jupiter je v místě triplicity a hranice merkura, tedy ty k té spolupráci otevřená jsi, ale merkur je v místě pádu jupitera, takže on vůbec ne, což asi podvědomě cítíš. jinak, pád narozdíl od exilu v sobě má takovou hořkou příchuť "ponížení" - často když je něčí signifikátor v místě pádu jiného, tak se ten člověk cítí ukřivděný, uražený tím druhým - je možné, že v minulosti si dotyčný nějak špatně vyložil nějaký tvůj čin nebo slova, nebo jsi mu prostě udělala něco, co se ho dotklo, proto se stáhl a teď se na tebe zlobí. já myslím, že současná situace ti bude dost házet klacky pod nohy, kdybys chtěla směrem k němu podniknout nějaký krok, bude to dost těžko realizovatelné (mezi hlavními signifikátory chybí aspekt (aspekt = událost), resp. po přechodu luny do ryb (tj. v blízké budoucnosti) tam bude sextil luna/merkur, ale ten bude s negativní recepcí (luna v pádu/exilu merkura, merkura v exilu luny) - čili to už bude dobou, kdy tvoje vnitřní, citová stránka, bude na dotyčného naštvaná taky. dělej, co uznáš za vhodné, ale za mě to tady opravdu moc nadějně nevypadá - asi bych se orientovala spíš na spolehlivější a důvěryhodnější kamarády. a ještě jednou díky za velmi zajímavý případ.
04.01.2017 - 22:14 | Filtr
(Blíženci) předsedkyně SVJ » Miu Miu
v kontextu toho horáru docela chápu tvoje rozhodnutí. učila jsem se z

lilly - křesťanská astrologie¨
bonatti - 146 aphorisms
al-kindi/dykes - forty chapters
hermann z carinthie/dykes - the search of the heart
dariot - introduction to the judgement of stars
frawley - the horary textbook, sports astrology, horary examples
+ výklady zahraničních hor. astrologů na zahraničních ast. fórech

z toho, co je k dostání v češtině, určitě doporučuju lillyho - je to sice napsané dost těžkopádným stylem, ale těžko najdeš významnějšího horáristu než byl lilly, a všichni moderní h. astrologové z něj čerpají. tu UHA jsem nečetla, ale jak se na to dívám - rozbor 32 horárů jen na 211 stranách? to tam asi moc místa pro teorii nezbylo... HA není složitá, ale v první řadě je důležité pochopit celou teorii za tím, proto já mám třeba ráda frawleyho, který všechno vysvětluje jako pro 5 letý dítě, takže pokud ti nedělá angličtina problém, určitě bych se podívala aspoň na horary textbook. ale s lillym určitě chybu neuděláš.


Aktuální postavení planet
Aktuální
postavení planet
ukázat planety »
Lunární kalendář 2024
Lunární kalendář
Luna ve Štír Štíru
ukázat kalendář »