Neptun a Pluto - rezonance


20.12.2016 - 14:53
(Kozoroh) Sosna zvlčelý
Neptun a Pluto - rezonance
Oběžná dráha Neptuna a Pluta je v rezonanci v poměru 3 oběhy Neptuna = 2 oběhy Pluta. V důsledku toho dochází každých zhruba 495 let (494,6) k naprosto stejnému opakování aspektace. Po 495 letech se pravidelně opakují konjunkce, sextil, kvadratura, trigon, opozice a zase zpět ke konjunkci. Toto se v kratších periodách pochopitelně děje i mezi jinými planetami, avšak pokaždé v jiných znameních. Avšak mezi Neptunem a Plutem je to jinak!!! Zde v důsledku rezonance drah ke stejným aspektům dochází vždy ve stejných znameních!!! Když kolem roku 1892 došlo ke konjunkci obou planet ve znamení Blíženců, dojde k další konjunkci kolem roku 2387 a to opět ve znamení Blíženců (konjunkce bude vícenásobná vlivem přechodů planet do retrográdního a přímého pohybu, aspekt bude trvat delší období, proto uváděn přibližný údaj).
Možná by stálo za to vysledovat v historii, co se v této periodě 495 let za vzájemných aspektů stalo za události a porovnávat to s předchozími cykly.

Zatímco konjunkce trvala střídavě zhruba 10 let, mnozí z nás se narodili v období jiného aspektu těchto dvou planet a to při sextilu. Ten je mimořádně zajímavý a významný! S přestávkami trval od roku 1945 až do roku 1990, přičemž aspekt započal mezi znameními Lva (Pluto) a Vah (Neptun) a přesouval se přes dvojice Panna - Štír, Váhy - Střelec až do Štír - Kozoroh. Zpočátku byl Neptun vysílačem aspektu, Pluto se nacházel vně jeho dráhy, tudíž pomalejší, aspekt tvořil Neptun. Následně se Pluto dostává blíže Slunci (perihélium) a pohybuje se rychleji -stává se vysílačem aspektu (ač se to neustále přechody mezi retrográdním a přímým pohybem planet přelévalo). Pluto vybíhá z aspektu roku 1990, avšak protože již je za perihéliem, začíná se vzdalovat od Slunce a tím zpomaluje jeho rychlost. Proto stojíme na prahu dalšího dvacetiletého období 2017 až 2037, kdy se obě planety vrací do orbisu sextilu. Vysílačem aspektu je Neptun a aspekt bude mezi znameními Kozoroh - Ryby a Vodnář – Beran. Vynechána z aspektu je tedy dvojice znamení Střelec – Vodnář.
Plných 92 let tedy trvá sextil těchto dvou planet, což je více jak polovina oběžné doby Neptuna. A tato situace nastává každých 495 let stále stejně!

A mne by zajímalo, co Vás v souvislosti s výše popsaným vzájemným působením těchto dvou planet napadá?

Příspěvky v diskuzi

Řazení:
20.12.2016 - 15:39 | Filtr
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele ., který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Mě napadá to, že tomu astrologicky ani astronomicky vůbec nerozumím, ale pocitově mi to přijde totálně úžasný. :4: :117:
20.12.2016 - 16:09 | Filtr
(Kozoroh) Sosna zvlčelý » .
Dobře, já Ti (specielně Tobě) dám jednu nápovědu pro pocity (ale současně nechci, aby se diskuse odklonila tímto jediným směrem):
K sextilu, který prožíváme nyní, došlo třeba v letech 37 př.n.l. až 55 n.l. (4 cykly zpět).
Dále by se dalo zmínit, že to následovalo v období let 461 - 553 n.l. (3 cykly zpět); 956 - 1048 n.l. (2 cykly); 1450 - 1542 n.l. (1 cyklus). Vždy sextil těchto dvou planet. A vždy ve stejných znameních. Přidej si významy planet (Neptun jaky symbol víry, neviditelného, ideálu, iluze...; Pluto jako symbol smrti, vzkříšení, reformy...).
Vlastně nevím, proč Ti to píšu... Možná by se Ti to mohlo k něčemu hodit. :43: :3:

EDIT: a 5. cyklus zpět také není bez zajímavosti; 528 př.n.l. - 436 př.n.l.
20.12.2016 - 21:30 | Filtr
(Beran) Seher
Je dobré při tomto sextilu sledovat jestli se nedostala nijaká planeta či hvězda vůči nim do kvinkunxu.
09.09.2018 - 20:34 | Filtr
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele ., který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Oživuji. :17:

:14: :68:
09.09.2018 - 22:40 | Filtr
(Býk) Bé át
Napada me pouze to, co Khalii, ale stroze.

Huuusty! :22:
10.09.2018 - 07:18 | Filtr
(Štír) Nabi* » Seher
Proč zrovna v kvinkunxu?? Zkušenost? :1:
10.09.2018 - 07:56 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » Seher
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Iteza, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Můj případ: Lilith :21:
10.09.2018 - 08:09 | Filtr
(Kozoroh) Sosna zvlčelý » Nabi*
Protože pak vzniká figura Yod. Což právě kvůli dlouhodobému sextilu Neptuna a Pluta má poměrně velká skupina populace (v apexu s různým zastoupením).
10.09.2018 - 08:33 | Filtr
(Rak) aktigram
No možno by mi to aj hovorilo o tom čo mi deje v poslednom období a to aj v otázke zdravia - prevrátilo sa všetko na ruby. To čo celé roky lekári liečili ako chrbticu, srdce, priedušky a močové cesty odrazu sa behom chvíľky zmenilo. Už priznávajú že to bol iba dôsledok ale nie príčina.
Takže mne stojí Pluto na Severnom uzle v 11 dome, Neptún sa bahní na Lune za ASC a medzitým je nat. Cheiron v kvinkunxe na nat. Pluto. Nerozumiem všetkému čo si tu popísal ale myslím že to čo sa nám celej rodine deje ma niečo s týmto spoločné.
Ešte dopíšem že aj toho čo lekári liečili u mojich príbuzných sa odrazu zmenilo na niečo iné. moja mama 97 ročná, stále len tvrdili že za všetko môže cukrovka až pár týždňom pred smrťou sa zistilo že tam bola rakovina a ona musela neskutočne trpieť, ale už bolo neskoro už sa všetko v nej rozkladalo. Môj brat ktorému 12 rokov neuverili aké ma problémy v krku a nevie prežrieť a má bolesti. Stále iba zápal hrtana a antibiotika až tento rok povedal na krčnom - ja žiadne antibiotika nebudem už jesť, oni mi nič nepomáhajú pošlite ma niekde na vyšetrenie. Konečne poslala a tam na bronchoskopií krik na neho už po pár sekundach - človeče kde ste bol tie roky, toto vám nemohlo narasť behom mesiaca. Našťastie aj ked zhubný tak poriadne obalená hľúza. No ked si to vezmem tak potom ten Neptún už nezahmlieva skutočnú príčinu ale odhaľuje, vlastne tam Pluto už ide na koreň veci? či?
12.09.2018 - 09:11 | Filtr
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Žihadlo, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Mě k tomu nenapadá nic. :3:
Nezkoušel jsi ty sám někdy sledovat v historii, co se ve zmíněných letech událo? A zda to zapadá do principu Pluta a Neptuna?

Jestli jsem dobře počítala, tak třeba v období předchozího dlouhého sextilu spadá významná část renesance a zejména třeba Gustenbergův knihtisk, který umožnil šířit myšlenky. A třeba i ono Kolumbovo "objevení" Ameriky.
12.09.2018 - 11:05 | Filtr
(Kozoroh) Sosna zvlčelý » aktigram
Sice je to tématicky trošku jinde, protože jsem se snažil sledovat spíše ty globálnější vlivy (když se třeba 50 let rodili děti pod vlivem sextilu Neptuna a Pluta, jak tyto generace ovlivní svět), ale jinak máte pravdu, že Neptun a Pluto u Vás do zdraví mohli společně silně promluvit.
Pluto máte v nativu v 6. domu (zdraví), takže jeho dopad na zdraví bude vždy patrný (a pochopitelně i zastřený), takže tranzity Pluta také se zdravím souvisí.
A Neptun v současné době na Luně, jež je vládcem 6. domu, to snad také netřeba komentovat. Snad jen že tento tranzit může zcela zásadně změnit Váš přístup k sobě samé, ke svému zdraví, případně i zdraví jiných (jak naznačuje i dění ve vaší rodině). Stálo by to za důkladnější rozbor. :15:
12.09.2018 - 11:13 | Filtr
(Kozoroh) Sosna zvlčelý » Žihadlo
Já mám svým způsobem historii velmi rád, ale současně na to nemám kapacity. Naše školství mi v historii udělalo jen zmatek, který horko těžko doháním.
Takže na sledování těchto vlivů a jejich propojení s historickým děním jsem vyzval raději jiné zde v diskuzi (krom Tebe se ale zatím nikdo s něčím konkrétním nezapojil). Já se k tomu dostanu snad někdy, až ze mne taky bude historická osoba s bílým vousem až na zem. :4:

Dobrý postřeh s tou renesancí, ale přec jen začala o nějaký ten pátek dříve.
Šíření myšlenek (knihtisk) - to je zajímavá úvaha. Kolumbus taky, ale těžko říct, když víme, že nebyl první. :3:
12.09.2018 - 13:37 | Filtr
(Rak) aktigram » Sosna zvlčelý
Dakujem, takto to vnímam, viem že to malo byť o globalnom efekte, lenže toto čo sa nazhromaždilo u nás doma mi nedalo. Veru v roku 2017/4 mesiac sa udiali tie prevratné zmeny a ja som zmenila celý prístup k môjmu chorému telu. Konečne sa našiel vinník a mne už nikto nepcha lieky ktoré moje telo odmietalo.
Astrologií rozumiem iba okrajovo a teda nie som odborník, ja som skôr pocitový astrolog.
No a ešte som si myslela že pomôžem aj tomu čo sa deje vo veľkom, ja totiž verím že veci sa dejú rovnako na viacerých úrovniach.


Aktuální postavení planet
Aktuální
postavení planet
ukázat planety »
Lunární kalendář 2024
Lunární kalendář
Luna ve Štír Štíru
ukázat kalendář »