Estetika vs Hnus


16.12.2016 - 10:19
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Buh je tlak, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====

Estetika vs Hnus
Dopřál jsem si poránu masochistické cvičení a neutek před samotným peklem.
sedlo si proti mě v metru, mělo dlouhý ppoblitý vousy, blitky mu tekly po bundě, černý dlpohý nehty, pochcaný mastný gatě no však to mnozí znáte.
řidič zabrzdil a polovožralý peklo se na mě začlo řítit.

tak jsem si tak říkal, kde se bere ten pocit hnusu z těchhle lidí. objektivně vzato se prostě jen výrazně lišil od většinový společnosti. kde se tedy bere ten odpor nás navoněnejch? je to jen na základě tý radikální odlišnosti, nebo strachu z bakterií nebo máme estetiku oblíkání a hygieny tak pevně zažitou, že se nám ty jiný formy příčej?

když se ráno myjete a oblíkáte, máte k tomu nějakej vztah nebo je to automatickej proces?

jsou tedy jiný kultury s jinými hygienickými návyky z našeho pohledu nečistý, nebo nedostatečně nemilující sami sebe?

co je důvodem pro estetiku hygieny a oblíkání kterou máme my, evropani?

Řazení:
16.12.2016 - 10:45 | Filtr
(Kozoroh) Bosch
Jsme přecitlivělí, zhýčkaní. Maminky nám utírají odmala prcinky.
A tak nevíme co je svět. Bída špína a děs.
16.12.2016 - 10:45 | Filtr
(Beran) balschemtov
Nedávno jsem na jednom českém rádiu poslouchal diskusi odborníků týkající se hygieny. Jeden pan doktor doslova řekl, že vzhledem k tomu, že naše kůže je bydlištěm velmi prospěšných bakterií, které fungují tak, že se rády nažerou jiných bakterií a virů, které na naši kůži přiletí zvnějšku, je vhodné mýt se méně často a denně si mýt pouze tělesné otvory. Vysloveně kritizoval různá antibakteriální mýdla. Takže onen odporný jedinec je pravděpodobně mnohem odolnější než vyvoněný fešák. Další věc, která tam padla je fakt, že dětem vždy smrdí otec, prostě proto aby se zabránilo přirozeně incestu. Já si například nepamatuji jména, ale pamatuji si perfektně pach.

P.S. Nemohu si vzpomenout, kdy jsem se naposledy koupal. Myslím, že to bylo minulý pátek a nebylo to kvůli hygieně, ale kvůli plánovanému sexu. Po sexu se ale zásadně nemyji. Dobrá zpráva z vlastní zkušenosti je ta, že špatné hygienické návyky jako je koupání a nadměrné mytí se dají odnaučit a to celkem rychle. Ještě musím pochválit chlupy a vousy... To je vylepšenej kyrys.
16.12.2016 - 20:55 | Filtr
(Blíženci) il*ča
Hmm...mně osobně by to ASI až tak nevadilo po estetické strance, ale spíš po strance čichové. Špina, zvratky a ostatní výměšky ... z toho se jednomu zvedne kufr raz dva. Někdo tvrdí, že i na smrad se dá zvyknout, ale třeba já to tak nemám a některý zápach si zrejme nezvyknu.
17.12.2016 - 23:48 | Filtr
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele bubobubo, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Tenhle hnus jak píšeš nepociťuji,ale to bude tím,že moje práce se úzce týká všeho,co z člověka vychází,takže je to o zvyku.
Ale pravidelně se myji i voním,to zas jo,ale to je asi tím,že vodu mám ráda jako takovou...na koukání,na pití,na dotek,na poslech a tak...jo a přehnaně vymydlení lidé mi spíš vadí.
18.12.2016 - 19:56 | Filtr
(Beran) Háňa*
Často se mi daleko víc hnusí nažehlenej vystajlovanej a vyvoněnej frajírek v růžové košili, co někde mezi dveřmi div nesrazí babku s holí, protože ON JDE.
Často by jí právě ten "neestetický" pomohl do schodů.
Tím nechci říct, že hygienu zavrhuji, ale že tu "vyspělost" spatřuji něčem jiném. Pro mě je estetika hlavně o chování.
Jediné, co se mi opravdu hnusí, jsou dredy - z těch bych blila :28:
19.12.2016 - 19:38 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » exit
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Buh je tlak, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
tak měřítko čistotnosti je asi lidský šidítko, nebo zvířata rozlišujou mezi metrosexuálama a humusákama? tak od určitý extrémní míry asi taky jo.

jestli ten odpor není spíš biologicky zakodovanej strach z ohrožení přežití sebe a svýho rodu. to znečištění a smrad může znamenat parazity a tj poruchu šíření genů.

zoufalství odpuzuje, to je fakt. ale pocit štítivosti, to už je fyzický projev, ne?


Aktuální postavení planet
Aktuální
postavení planet
ukázat planety »
Lunární kalendář 2024
Lunární kalendář
Luna ve Štír Štíru
ukázat kalendář »