Polévka jako antibiotikum


15.12.2016 - 13:26
(Beran) balschemtov
Polévka jako antibiotikum
Kuřecí vývar je tradiční prostředek proti nachlazení. Já mám trochu vylepšenou a osvědčenou verzi na zimní dobrotu. Potřebujeme: kuřecí polévkovou směs, polévkovou zeleninu, nať petržele, kopr, hřebíček, bobkový list a klidně další oblíbená koření. Nejdřív uděláme vývar z masa. Já ho nesolím, pouze maso vložím do vody a vařím, vařím dokud nemám vývar. Necháme vývar pěkně vychladnout a sebereme z vrchu ztuhlý tuk, který si dáme stranou. Pak do vývaru dáme zeleninu (opět nesolím) pěkně na velké kousky a vaříme až do změknutí. Mezitím si vyrobíme to nejchutnější z celého jídla to jsou knedlíčky. Na ty potřebujeme strouhanku, vejce a právě ten stranou odložený tuk z masa, který dá knedlíčkům tu správnou chuť. Knedlíčky osolíme a dáme si je stranou. Z vývaru vyndáme zeleninu a vložíme tam knedlíčky, které krátce povaříme a opět je vyndáme někam na stranu. Pak polévku osolíme, přidáme maso a pokrájenou zeleninu a případně dochutíme.

Stránka: 1 2
Řazení:
15.12.2016 - 13:53 | Filtr
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Drzá Fikce, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Recept: Koupíme čínskou nudlovou polévku...
:75 :75: :75:
15.12.2016 - 14:11 | Filtr
(Beran) balschemtov » Drzá Fikce
To je ovšem éčková a někdy i melaminová specialita, která zarušeně zlikviduje i poživatele samotného:)
15.12.2016 - 15:41 | Filtr
(Štír) Freja » balschemtov
:4: :4:
15.12.2016 - 15:42 | Filtr
(Střelec) terere
recept je dobrý,jen z pohledu čínské medicíny je kuře horkého charakteru a to bych tedy nedoporučovala,protože chřipka je vlastně přehřátý střední ohřívač a tak jen přiložíme do kotle...tím spíše podpoříme nemoc...je třeba ochlazovat tělo potravinami chladnějšího charakteru,ale to je třeba znát... :17:
15.12.2016 - 15:50 | Filtr
(Beran) balschemtov » terere
Promiň, ale to je fakt hrozná a kýčovitá pitomost to, co píšeš.
Chřipka není žádný přehřátý ohřívač, ale tělo napadené virem. Tělo se mu brání imunitní reakcí. Samo dokonce zvýší teplotu a pokud ho v tom podpoříme máme velmi dobrou šanci se virózy zbavit rychle bez větších následků, což je tradiční metoda ověřená generacemi. Vypotit se a to řádně.
Před čtrnácti dny jsem podobný stav zažil. Měl jsem chřipku pouze tři dny. Ten třetí den jsem nekompromisně zatopil v kamnech tak že v místnosti bylo nesnesitelně horko, sám jsem se ještě oblékl a přikryl jsem se péřovou peřinou. Ráno jsem se probudil úplně bez horečky i příznaků nachlazení. Polévku jsem použil jako podpůrný prostředek k rekonvalescenci.
15.12.2016 - 17:32 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » balschemtov
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Drzá Fikce, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Jak by to mohlo obsahovat éčka? Vždyť je to jen čistá ropa.... :75:
15.12.2016 - 18:04 | Filtr
(Střelec) terere » balschemtov
ano :4:...jsem psala z pohledu čínské medicíny...ta se zabývá hlavně příčinou a protože máš špatně nastavený jídelníček,dostal jsi chřipku :6:
15.12.2016 - 19:48 | Filtr
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele :):):), který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Tak to si nějak nedokážu představit s hřebíčkem, koprem a ještě si tam tedy můžu dát oblíbenou skořici...
Já si dělám jednoduchý nápoj a to zázvor,skořice, hřebíček, když trochu zchladne tak med, šťávu z citronu.Nebo česnečku a do toho vyvařím cibule i se slupkou.
Pokud dělám vývar,tak z celého kuřete, jelikož to, co je prodáváno jako polévková směs je kostra,dvě křídla s peřím a kůží.Každopádně jak kuře, tak polévková směs už samo o sobě je antibiotikum.
16.12.2016 - 08:19 | Filtr
(Beran) balschemtov » terere
Co na to odpovědět že? Můj jídelníček je nastaven tak, aby mi poskytoval dostatek živin, energie a nezatěžoval zbytečně mé trávení. Jsem si jistý, že je nastaven velmi dobře, protože předevčírem jsem byl u lékaře na preventivní prohlídce a ten mi řekl, že moje orgány fungují skvěle a moje hodnoty cholesterolu ho přímo udivují. Žiji na venkově v domě bez centrálního vytápění. Mám každodenní kontakt s přírodou a moje tělo má šanci reagovat na rytmus roku a proměnu teplot a může si dovolit ten luxus poprat se s chřipkou. Můj názor zase je, že máš popletený hodnotový systém a tím pádem máš zmatené názory. Neschovával bych to za čínskou medicínu, té určitě nerozumíš a rozumět ani nemůžeš, protože nevěřím, že bys ovládala mandarínskou čínštinu a studovala si ji u nějakého čínského odborníka. To co mi předkládáš jako čínskou medicínu je bohužel asi jen odvar typu čínské polévky v sáčku. Úplně klidně to někde zahoď a věnuj se třeba tradiční české cestě. Chápu, že to není tak exotický a na úrovni, ale to je omyl. Včera jsem se bavil s kamarádkou, která se věnuje českým tradicím a vždy mne totálně překvapí jak mnoho jsme toho zapomněli. Neber to jako kritiku, ale spíš jako námět k diskusi. Já osobně vidím jádro našeho konfliktu v postoji ke zdraví. Dnes je takový trend "posedlosti zdravím", který ale považuji za dětinský a který má téměř náboženský rozměr. Snažím se to pochopit, neboť jsem zažil jak tahle posedlost dovede zničit hodně pěkných věcí mezi lidmi. Zvláštní je, že jsem našel odpověď přímo v naší kultuře. V životě člověka nejde vůbec o zdraví, ale o něco jako štěstí a naplnění. Hebrejské slovo pro to použité je od kořene rovný, přímý. Zdraví je špatné paradigma musíme to změnit.
16.12.2016 - 08:20 | Filtr
(Beran) balschemtov » :):):)
Hřebíček ani kopr nejsou ve vývaru nijak výrazně cítit, pokud ovšem nepoužiješ čerstvý kopr, který do polévky přidáš zcela na závěr.
16.12.2016 - 09:39 | Filtr
(Střelec) terere » balschemtov
dobře,je to tvoje přesvědčení a nebudu ti nic vyvracet,čínskou medicínu mám za léta praxe vyzkoušenou a prověřenou,takže se nemusím za nic stydět ani schovávat... :3:
to,že žiješ zdravě ti nevyvrací nikdo,ale skladba jídelníčku je nastavená podle západního systému a tedy termoregulační hodnoty potravin nejsou známy...čínská medicína to má podrobně rozkódované a přesně určené a tím je vlastně jedinečná,protože cíleně nastaví potraviny ke zdravotnímu oslabení...asi bych řekla,že ti nepřísluší posuzovat něco čemu nerozumíš a zlobíš se když se napíše jiný názor nebo zkušenost,místo toho aby ses zeptal jak to funguje,se rozohníš a vaříš z vody a ano toto je na jinou diskuzi...
16.12.2016 - 10:26 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » balschemtov
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele :):):), který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Já tedy taky dost často na prohřátí v zimě používám polévku,je to spíše než na chřipku, tak na nachlazení.Ale v naší zemi je často vývar podáván chorým s chřipkou.I většinou není chuť k jídlu a tak je to lehké, výživné jídlo...Taky bych to brala, že něco do sebe to má, jelikož se může pak člověk zpotit a lépe se tělo zbavuje toxinů,tak si to vykládám.
Jen jsem třeba letos v zimě udělala pěknou blbost a tu mi terere zpětně perfektně vysvětlila.Tady se traduje už hodně let očista zeleninovými šťávami.Mé kdysi heslo když už tak už, jako ne dvě deci... a pila jsem jich asi litr denně...podotýkám, že jsem k tomu jedla, nebyla to klasická hladovka.Místo abych byla zdravější, se mi udělalo ještě hůře, rozhodila si více trávení a spadla jsem do větších únav atd. .Měla jsem kdysi onemocnění lymfatických uzlin,a já ochlazovala dva měsíce v zimě slezinu...Musím tedy potvrdit, že na tom něco je.Nikde jsem se nedočetla, že tuto metodu dělat v chladném období by neměl každý.Myslela jsem, jak budu ulevovat svému tělu..., jak se bude čistit.Ty šťávy měly pokojovou teplotu. Chybami se člověk učí...
16.12.2016 - 10:55 | Filtr
(Beran) balschemtov » terere
Vidím, že čínská medicína je tvoje mantra natolik, že cokoliv říkáš je to jen "čínská medicína". Mě osobně vlastně ale vůbec nezajímá co si o čemkoliv myslí "čínská medicína" zajímá mne ovšem co si o čemkoliv myslíš ty, pokud ještě existuješ nejsi jen "čínská medicína" tedy svůj vlastní symptom. To čemu říkáš "čínská medicína" je spíš nějaký tvůj systém, který má uspokojit především tebe a jedině to je na něm zajímavé. Nepochybně to ale není "čínská medicína" jako moje názory na židovství nejsou židovství a já nejsem žid. Nakolik mám vlastní názor a jsem schopen nést za něj zodpovědnost přísluší mi posuzovat cokoliv se mi nezdá a nelíbí a s klidem to mohu odsoudit, odhodit a nezabývat se tím. Je úplně normální se v kontaktu s druhými setkat s trojím postojem: souhlas, mlčení, nesouhlas.
16.12.2016 - 10:57 | Filtr
(Kozoroh) Bosch
Dělám pekingskou. Číňan se vyzná. Je vyvážená a výživná.
Dlouhý vývar, důležité je správné zahuštění a složení chutí jídlo má obsahovat všech 8 chutï aby bylo harmonické.
Patří tam i kousíček zázvoru a chilli pasty. Hlavně teď v zimě.
Na vývar beru bio maso kuřecí žádná slapice ta je tvrdá nehodí se tu použivají číňani když vaří polívky čechům v jejich restauranu.
16.12.2016 - 11:00 | Filtr
(Beran) balschemtov » Bosch
Také vařívám kuřecí polévku v čínském stylu přesně s tím zázvorem a chilli. Slyšel jsem, že prý čínští kuchaři používají místo glutasolu právě kuřecí želé.
16.12.2016 - 11:06 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » Bosch
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Drzá Fikce, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
To jsem nečekal, že z polívky z pytlíku vznikne taková aféra... :4:
16.12.2016 - 11:08 | Filtr
(Kozoroh) Bosch » balschemtov
kuřecí demi glace z vývaru kostí. ale obyčejní tam vaří nožky a odpady z kuřete získají taky gel ale je to celkem humus berou samozřejmě to nejlevnější když to koupíš v čínské restauraci je to většinou mizérie. nechtít vidět proces. ty šupiny z nožek tam často i najdeš. to nemusím.
beru sójovku tamari od sonfoodu a pak i misopastu. vývary z kostí jsou čínská medicína. trvá to min jeden den než se to správně uvaří, s kořením nakonec se přidává zelenina. u hovězích i týden varu.
16.12.2016 - 11:10 | Filtr
(Kozoroh) Bosch » Drzá Fikce
žádný pytlík. ty já nekupuju. max občas bio kostku z vegy.
16.12.2016 - 11:25 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » Bosch
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Drzá Fikce, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
To byl vtip. BIO? To bude určitě něco hodně zdravého. :4:
16.12.2016 - 14:20 | Filtr
(Váhy) Buddha/2 » balschemtov
Bože, Ty ses rozjel :4:
Jako uargumentovat čínskou medicínu tím, že v životě nejde o zdraví, to je fakt síla :4:.
Naše kultura ? To je co ? Kantýny a fastfoody, když to vezmu kvantitativně.
A jo, číňani mají o vlastnostech potravin daleko větší povědomí a hlavně několikatisíciletou tradici a tudíž zkušenosti. I selský rozum mi říká, že pomeranče jsou fajn v tropech, ale ne pro člověka v mrazech. Tomu udělá rozhodně lepší službu zeleninový vývar nebo zázvorový čaj.
Pokud jde o koupené kuře, jo, je plné antibiotik, ale jestli bych si zrovna takhle chtěl léčit chřipku, to bych si vzhledem k obsahu jiných dobrot dvakrát rozmyslel (což jako vegoš naštěstí řešit nemusím :5:).

Kdybych chtěl porovnávat výsledky české a čínské kuchyně (mírně neobjektivně :20:), poukázal bych na čínského důchodce, který v 80 bez problémů cvičí tai čchi a českého, který se ráno o francouzských holích dobelhá do čekárny pro svoje prášky :69: (máme přece jiné hodnoty než zdraví, že ?:4:)
16.12.2016 - 19:36 | Filtr
(Střelec) terere » Buddha/2
asi tak nějak :30: :75: :15:
16.12.2016 - 19:40 | Filtr
(Kozoroh) Bosch » Drzá Fikce
tak je to od farmářů tu kvalitu poznáš už podle chuti textury a tak.
tak často maso nejím tak se za to vyplatí ty peníze dát nemusím mít nejnovější mobil.
směs na polévku není zas tak drahá
http://www.farma-obchod.cz/bio-kure…
těch možností je už dneska spousta třeba v gruntu mívají i krůtí krky ty jsou na polívku vynikající.
17.12.2016 - 00:57 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » Bosch
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Drzá Fikce, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
No tak u nás když jsem viděl jak se připravují výrobky, tak jsem zjistil, že je zdravější jíst kompost, než tohle.
17.12.2016 - 09:03 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » Drzá Fikce
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele :):):), který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
:4: no v něm to alespoň žije.A parazitů máme v sobě stejně dost.
17.12.2016 - 10:09 | Filtr
(Vodnář) THX1138
A kde je to jako antibiotikum? Myslel jsem podle titulku, že to bude česnečka :)
Příspěvky: 1-25 26-35
« předchozí  další » »|
Aktuální postavení planet
Aktuální
postavení planet
ukázat planety »
Lunární kalendář 2024
Lunární kalendář
Luna v PannaPanně
ukázat kalendář »