Odpuštění


11.12.2016 - 21:17
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Agny, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====

Odpuštění
Zdravím..prosím, chtěla bych znát váš názor, vaši zkušenost, jak se vyrovnat s tím když vám někdo ublíží..máte niterní pocit, že vám bylo ublíženo. Člověk s nímž jsem si byla VELMI blízká, náhle ze vztahu vycouval, nechci vypisovat podrobnosti, z našeho MY jsem náhle JÁ...neměla jsem možnost volby, on se rozhodl...po týdnu slz a ponižování se /popření situace a vnucování se/ jsem -jsme- na startovní čáře. Střídá se ve mně smutek, vztek, nekonečná touha po blízkosti té osoby a tak pořád dokola. Bohužel jsme pracovně propojeni a on nabídl přátelství, nechce o mě přijít jako o úžasného člověka, kterého si váží. Nejsme zcela odstřihnuti, nejsme již spoutáni. Život nás nadále vede po stejné pěšině, jen nejdeme ruku v ruce. On je v našem kontaktu /zatím pouze písemném, oddaluji naše setkání/ milý. Já milá ale strohá. Jaké mám nyní možnosti? Vidím 2. Úplné /nejen citové/ odstřihnutí se od něj, protože jako kamaráda jsem si ho nikdy nezvolila, nemusím přistoupit na jeho \"není co bylo ale můžeme být přátelé\"
Druhá možnost je odpustit, neprát se s ním sama v sobě..být tu i nadále pro něj, spolknout tu hořkost a prostě být..zase MY ale jinačí..
První možnost se mi jeví jako vyčerpávající a z dlouhodobého hlediska a vazeb v zaměstnání, přinášející pouze negaci a nepříjemno.
Odpuštění...

Stránka: 1 2 3 4 5 6
Řazení:
11.12.2016 - 22:18 | Filtr
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Pietra di Luna, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Asi chápu, jak se cítíš :17:

Nejdřív bych se zeptala na toto: "Nejsme zcela odstřihnuti, nejsme již spoutáni" co máš na mysli tím "spoutáni"? byli jste někdy spoutáni? :)

A jinak..Láska má mnoho podob. A častokrát si myslíme, že je to láska, a pak zjistíme, že je to pouze naše potřeba, naše touha zaplnit nějaké prázdné místo v nás, zahnat nějaký strach, bolest. A tak k někomu přilneme, do někoho se zamilujeme a ten člověk na čas zaplní to prázdné místo v našem srdci a nám připadá, že naše strachy a bolesti jsou rázem pryč. Ale často je to pouze o tom, že na chvíli nevnímáme naše bolesti, protože je tu ten druhý, všechno nám dává smysl, máme pro koho žít. Ovšem tak dlouho, dokud se nestane něco, co nám ublíží. Milovaná osoba nás může "zradit", "podvést", "opustit",...a my se cítíme ublížení. A já se ptám - pokud jsme opravdu milovali, budeme cítít bolest? Pokud pro nás ten druhý opravdu tolik znamená, pokud ho opravdu tolik milujeme, pak to musí znamenat i to, že chceme, aby byl šťastný, ne? A pokud pro něj v tu chvíli štěstí znamená i to, že nás opustí, nebo že chce být s někým jiným, či sám, pak to nejlepší, co můžeme udělat - pokud ho opravdu milujeme - je to, že ho necháme jít...

Nikdo nám nepatří. Patříme pouze sami sobě.

Odpuštění je záležitostí mimo ego. Je záležitostí opradové lásky a schopnosti nechat být, plynout s proudem...a je také hodně o čase.

Neper se s tím, nebojuj, neubližuj si. Když s tím budeš bojovat, bude to ještě silnější.

A navíc - na určité úrovni jsme všichni se vším propojeni. Neexistuje nic jako oddělení, on je součástí tebe a ty jsi součástí jeho, stejně jako všechno ostatní. To pouze jedna část tebe je teď rozzlobená a smutná - ta část, která chtěla věci podle tebe, ta část, která měla očekávání a potřeby. Pak je tu ale i ta druhá část, která dokáže milovat a odpouštět a jít dál. A v ní je síla. Zkus ji v sobě najít :74:
12.12.2016 - 00:10 | Filtr
(Beran) Mí_lka » Pietra di Luna
" Pokud pro nás ten druhý opravdu tolik znamená, pokud ho opravdu tolik milujeme, pak to musí znamenat i to, že chceme, aby byl šťastný, ne? A pokud pro něj v tu chvíli štěstí znamená i to, že nás opustí, nebo že chce být s někým jiným, či sám, pak to nejlepší, co můžeme udělat - pokud ho opravdu milujeme - je to, že ho necháme jít..."

Co dodat :15: :30: moudra slova.
12.12.2016 - 06:44 | Filtr
(Býk) player » Mí_lka
Do kamene tesat.

Zlaté věty.
12.12.2016 - 06:52 | Filtr
(Býk) player
V podstatě obojí , co navrhuješ je správně. Když se odpoutáš , budeš mít ostřejší pohled si vytipnout novou hračku - a on ti svět někoho nabídne.

Pokud vsadíš na variantu b - bude ti asi chybět sex. A to jako že dost. A pokud on si ho najde , či dokonce už našel , budeš to kousat dost blbě , vím , jak ženská duše v těchto situacích pracuje. NA druhou stranu se na tomhle stavu naučíš dost velkorysosti , možná...
12.12.2016 - 08:26 | Filtr
(Panna) Mici Angóra
Takže: věta "zůstaneme kamarádi" je akorát tak týrání zvířátek. Doporučuji odstřihnout se úplně, co oči nevidí, srdce nebolí. Fakt. Já bych asi i změnila práci, pokud bych se s ním měla stýkat. Nevím, jak dlouho jste spolu byli, ale mám zkušenost, že nezáleží na délce vztahu, ale na hloubce citu. :17:
12.12.2016 - 09:00 | Filtr
(Štír) Freja » Mici Angóra
Tak možná, že pokud je tam fakt velkej a nepřekonatelnej pocit ublížení, je lepší se odstřihnout...aspoň na čas, možná že by to spravila i delší dovolená někde s přáteli....
Jinak mi to přijde přirozený, že z bývalých partnerů se stanou přátelé. :1:
12.12.2016 - 09:11 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » player
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele 16ka, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
.... vím , jak ženská duše v těchto situacích pracuje ....

Všechny ženské duše pracují stejně?

Jako vono to zní při balení bab asi hezky, šak máš výsledky :3:, ale tady v diskusi mi to přijde jako dost silné tvrzení.
12.12.2016 - 09:22 | Filtr
(Panna) Mici Angóra » Freja
No, asi ne vždy a jak u koho. Třeba když zdrhneš od tyrana, že. V tomhle případě ve chvíli, kdy ten jeden z toho není venku, bude akorát trpět. A až dotrpí, tak už nemusí mít potřebu se s tím druhým kamarádit. Umím si to představit, když po 20 letech vztahu vyprchá přitažlivost a zůstane jen to kamarádství, to asi jo. :17:
12.12.2016 - 09:29 | Filtr
(Panna) Mici Angóra » 16ka
To teda je dost silné tvrzení, hlavně tak asi pracují i některé mužské duše, řekla bych (že špatně nesou, když si milovaná osoba najde někoho jiného). Taky je to strašně empatická reakce, ale to asi nemá cenu komentovat... :5:
12.12.2016 - 09:37 | Filtr
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele 16ka, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Nevím jestli přímo odpuštění nebo přijmutí faktu. Co mu máš odpouštět - zradu? Měli jste slib? Je to jeho život, o kterém má právo si rozhodnout. Ty to můžeš respektovat nebo ne, a hýčkat si akorát zlost na hrudi.

Myslím že úplné přerušení kontaktu vnitřní bolest tak úplně nezahojí, vždy hrozí že bude dusno ve vzduchu, když se potkáte třeba na ulici. A měnit kvůli tomu práci, hmm další komplikace.

Nikde není napsáno, že k sobě třeba časem cestu zase nenajdete nebo z vás opravdu mohou být dobří kamarádi.

Písemný kontakt je falešné nic, chce to z očí do očí a klidně několikrát. Napoprvé to nemusí a asi ani nedopadne nejlíp. Tedy já osobně to na poprvé nedala, ale vnímám nepatrná zlepšení. :3:

Přeji hodně odvahy, protože nic není tak složité, jak to v trápení vidíme a ta úleva potom stojí za to. (sakra to si asi napíšu na lístek a přilepím na monitor, až zase budu v depce)

Ať to vyřešíte co nejdřív. :17:
12.12.2016 - 16:45 | Filtr
(Býk) player » Mici Angóra
Já myslím , že v tom jsou obě pohlaví dost podobného smýšlení. Nechal jsi mě - dobrá ,ale doufám , že si hned tak holoubku nevrzneš. A když tomu pak tak skutečně je , co pozoruju z řečí u vín , ten zhrzelý to kvituje s povděkem.

A když si ten druhý rychle najde někoho , tak potom , po odžití toho vztahu a dalšího rozpadu následuje u bývalého takové to ušklíbnutí s větou: a vás to překvapuje?

Takhle to chodí , protože lidi si to pořád ještě pletou. Ale jak říkám , v tomhle jsou stejně škodolibá obě pohlaví.

Ještě se mi nestalo , abych někomu utekl , a on mi napsal za pár měsíců , tak cóoooooooooo , už někoho válíš? Jó , tak to je super , někdy dáme pokec...:-)
12.12.2016 - 16:52 | Filtr
(Býk) player » 16ka
Všechny ženské duše pracují stejně?

No - možná nějaké světice , řádové sestry ...ale tady v civilu. Všechny. Do poslední. Neznám přející duši zhrzelé ženy ani muže. To vyjde na stejno. Zrádce je vždy zatracen. Snad u osvícené duše by to tak nebylo. Těch je však méně , než diamantů v pařížských klenotnictvích.

(A úspěch při balení nemám , páč za celej svůj život jsem sbalil jen tři duše).
12.12.2016 - 17:00 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » 16ka
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele ., který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
" nic není tak složité, jak to v trápení vidíme a ta úleva potom stojí za to" :15: :15: Díky za totok :62:
12.12.2016 - 17:04 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » player
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele ., který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
"Ještě se mi nestalo , abych někomu utekl , a on mi napsal za pár měsíců , tak cóoooooooooo , už někoho válíš? Jó , tak to je super , někdy dáme pokec"

:61: Ha, no vidíš, a já to tak měla pokaždý. Vždycky mi ta osoba zůstala jako nejbližší člobrda, kterýmu můžu všecko říct a on mně. Ale s tím rozdílem, že jsme si nenapsali po pár měsících, ale průběžně to čekovali furt :4: Dokonce si pak i pomáháme někoho dohodit, když se chce. Je to fajn. A nikdy jsem nezažila nějakou zhrzenost po rozchodu, ani z jedné strany. Láska prostě znamená milovat napořád. Ne jenom dokud spolu dva spí. Nevím, proč s tím lidi mají pořád takový problém to pochopit. :63: Ale... jasně. Pochopit a přijmout jsou dvě rozdílné věci.

Vlastně tím teda potvrzuji tu tvou teorii o podobném smýšlení dvou pohlaví :4:
12.12.2016 - 17:11 | Filtr
(Býk) player » .
Tak na tohle bych musel bejt hodně vožralej , abych tomu věřil...

Dokonce ani když ženská sama zahýbá , tak neodpustí reciprocitu.

Jedině snad , že jsi žila v komunitě hipíků , kteří tak nějak bodali napříč spektrem , a rozešli se vždycky pod dávkou LSD, to pak jó...
12.12.2016 - 17:12 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » .
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele 16ka, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Plája asi ze vztahů zdrhá zadním vchodem, tak mu holt kamarádky nezůstávají :2:

Věřím na umění klidného rozchodu, jeden případ momentálně testuji v praxi. :3:
12.12.2016 - 17:14 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » player
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele ., který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
No, prostě to závisí asi na tom, jakýma lidma se obklopuješ. Já neznám nikoho takového, jak popisuješ Ty. Taky bych Ti to nemusela věřit, ale opíjet se kvůli tomu teda nebudu. :4: Máš to prostě podivně pokroucené, nerozumím tomu, ale ráda to zkoumám. Je to pro mě neznámé.
12.12.2016 - 17:16 | Filtr
(Býk) player » 16ka
Ale jo. Zůstávají. Někdy i na tu erotiku. Ale samozřejmě , že škodolibost tam je.
Klidné rozchody jsem měl všechny. Ale to na tom nic nemění.

A mimochodem - mám skutečně dva vchody , přední a zadní. Ale přední je trvale uzamčen , takže vztahkyně přicházejí a odcházejí vchodem zadním a...já setrvávám. :75:
12.12.2016 - 17:19 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » .
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele 16ka, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
To, prostě to závisí asi na tom, jakýma lidma se obklopuješ.

Bingo! A je legrace pozorovat, když je chování úzkého vzorku lidí vydáváno za dogma.
12.12.2016 - 17:20 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » player
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele 16ka, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Škodolibost tam je ...

OK, falešné kamarádky bych do toho nepočítala :3:

EDIt: ty jako v jádru nepíšeš vyloženě voloviny, ale jakmile použiješ slovo VŠECHNY, KAŽDÁ apod, tak je to u mě dost tenkej led.
12.12.2016 - 17:22 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » 16ka
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele ., který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Já neznám jiné než klidné rozchody. Ono je pointa právě v tom, že to nejsou rozchody v pravém slova smyslu. :1: U mě rozchody neexistují. A to je na tom to úžasný.

Víš, že jsi svobodná, tak, jak jsi byla v tom vztahu (což je základem pro svobodný "rozchod"), a jen si řeknete, že chcete jít dál. Ale nic se mezi vámi nemění - snad kromě fyzické blízkosti, která se umírňuje, kór když se každý třebas odstěhuje jinam. Nicméně vnitřní blízkost a naprostá otevřenost zůstává nadále. Pálení mostů tady nefunguje, ani vlastně zákonitě fungovat nemůže, protože jste spolu spojení tím nejbližším možným poutem - poutem lásky. A to je neměnné, nevyprchá, neodchází, jediný postup je postup vpřed (nebo taky dovnitř, dá se říct - prohlubování toho pouta). A není to žádné pouto ve smyslu omezení, ale pravého opaku - té nejvyšší možné formy svobody. Člověk má věrného parťáka na životní cestě.

Je u toho potřeba ale absolutní upřímnosti k sobě samému a k druhým, u čehož chápu, že se někomu nechce absolvovat. Proto se někteří asi raději mstí a viní toho druhého, že je opustil. Podle mě se to děje ale hlavně proto, že se předtím neuměli v tom vztahu k sobě chovat... k sobě samému a tedy ani k druhému...

Fujky to jsem se dneska zase rozepsala :61:
12.12.2016 - 17:26 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » .
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele 16ka, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Rozepsala ses hezky.

Vono s jedním celoživotním partnerem se člověku blbě machruje s mnoha zkušenostmi. Já na toto téma mám prostě málo materiálu. Zatím. :4:
12.12.2016 - 17:31 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » 16ka
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele ., který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Jiní by asi řekli, že mám taky málo materiálu na zkoumání, ale pro mě je to až moc :1: ´Svobodný vztah´ dle mého předchozího popisu mám aktuálně třetí. Všichni zůstávají jako úžasné, blízké bytosti, a já jsem ráda, že jsem na to přišla takhle brzy, že to funguje.
Ještě jsem měla jeden vztah, a to byl jeden z největších paradoxů a nejkrásnějších poučení, jaké jsem zatím zažila. Byl to vztah plný podivného napětí, očekávání a nejistoty. Paradox a ironie je v tom, že to bylo to, čemu se dnes říká "volný vztah". Dodnes se u toho usmívám, když si vzpomenu. :1: :27: Tam není svobody ani ťuk!
12.12.2016 - 17:39 | Filtr
(Býk) player » 16ka
Nojo , jenže Kalinka je hůdě , sotva z puberty (ani to ne) vyběhlé. Ono je rozdíl si to s někým na gymplu v lesíku rozdávat na férovku a nebo vedle sebe mít někoho , kdo si dělá ambice na...všechno.

Já jsem do 19 nevěděl , co to je rozchod. Vlastně věděl. Po tělocviku ho zavelel tělocvikář a šlo se na oběd... :4:

Ale když teda vezmu svůj první rozchod - to byl možná i jediný , kde jsem dostal kopačky já , tak jsem to x let nesl těžce, jednak to zahrála do ztracena a nezdůvodnila to - kdyby přišla a řekla:hele , jsem prostě na starší , takhle mi to narostlo , dík za všechno - nehnul bych ani brvou. A druhak - protože to zdůvodnění se mi dostalo až po letech , pořád jsem si přál návrat. To ano. protože mezi námi rozpory nebyly vůbec nijaké. Teda až na to , že ona v osmnácti zahlížela po padesátnících.

Ale jedno musím říct na férovku. Touha po návratu ano , ale taky tam bylo odpuštění okamžité. Škodolibost ne. Asi jsem ji opravdu zbožňoval , byť dnes moc dobře vím , že zbožňoval jsem ne ji , ale představu o ní.

Vy tu píšete respondentkyni: odejít , aby se trápení neprohlubovalo. Z toho ale vyplývá , že trápení po ukončení vztahu je standard. A vzato většinově , mě to tak taky přijde. Ale dá se s tím leccos uhrát.
Příspěvky: 1-25 26-50 51-75 76-100 101-125 126-148
« předchozí  další » »|
Aktuální postavení planet
Aktuální
postavení planet
ukázat planety »
Lunární kalendář 2024
Lunární kalendář
Luna ve Štír Štíru
ukázat kalendář »