Na aké povolanie sa hodí Robert Fico? :)


11.12.2016 - 13:04
(Rak) Martin_B_D
Na aké povolanie sa hodí Robert Fico? :)

Stránka: 1 2
Řazení:
12.12.2016 - 15:24 | Filtr
(Lev) Orfanikus
Každý politik je do značné míry herec a kouzelník a volič se rád nechává
okouzlovat.Nevím,jak na Slovensku,ale v ČR to funguje tak,
že když se objeví na scéně politik zachránce častokrát 30% procent voličů si myslí,jako teď, že přinese spásu do toho šlendriánu.

S odstupem času se zjistí ,že od jeho vstupu do politiky jeho firmy dostaly
z evropských dotacích o x miliard více,než tomu bylo v době,kdy v politice nebyl
a je vymalováno ...

Myslím,že panu Ficovi ten právník celkem padne,Jupiter v Býku harmonický na Slunce Lidi s právnickým vzděláním můžou mít lidi v zásadě tři specializace - advokát,soudce,notář.Myslím,že ten notář by mu seděl nejvíce,jako správce cizích hodnot,zvýrazněný Štír a osmý dům.Luna na Asc to bude vyciťování nálad ve společnosti,v důsledku této vlastnosti bude o krok před jinými a bude lidem říkat
co chtějí slyšet a myslím,že v neposlední řadě kalkuluje s pozitivním účinkem na davy určitého erotického prvku ve své osobnosti / Mars,Ven. v 8.domě/.
Na kejklíře docela solidní výbava.
12.12.2016 - 16:06 | Filtr
(Kozoroh) kocour_mivik » Orfanikus
Zdravím,
poněkud bych di dovolil poopravit jedno tvrzení ve tvém jinak zajímavém
příspěvku. Vědecká hodnost CSc. (Candidatus scientiarum) kandidát věd,
byl udělován soubežnš s titulem Dr. později PhD až do roku 2000.
Podmínky pro jeho udělení byly přísnější než v případě dnes udělovaného PhD a navíc uchazeč musel obhajovat svou práci před celostátní komisí.
Jeho dosažení bylo však podmíněno mimo jiné i nomenklaturním schválením stranických orgánů, tato okolnost po roce 1989 odpadla. Zvláště, pokud šlo o společensko-vědní disciplíny byl politický tlak a dozor silnější než v případě technických a exaktních oborů. Před rokem 1989 bylo dosažení zmíněné hodnosti spojeno i s povinnou zkouškou s marxismu-leninismu.
12.12.2016 - 17:58 | Filtr
(Lev) Orfanikus » kocour_mivik
Já svůj komentář kolem jeho CSc smazal,vidím,že si byl rychlejší a četls ho.
Ano do roku 1989 musel být kvůli CSc loajální.
12.12.2016 - 22:10 | Filtr
(Blíženci) předsedkyně SVJ
to jako vážně?! nevím, jestli to je mnou, nebo to je nějaký všeobecný fenomén, ale poslední dobou mi přijde, že i astrologové, kteří kdysi za něco stáli (viz poslední přednáška kubíka, z který jsem slyšela 5 minut, a jen za tuto dobu v ní byly minimálně 3 faktický chyby), se začínají pomalu ale jistě měnit ve stejně bezobsažný balast jako nám nabízí psychoastro..

- nevím, na jakých základech stojí kubíkova domněnka o čase 15.00, ale tak či onak to přesné asi nebude, když ani neuvádí zdroj, ze kterého ten údaj dostal. na astro com je spousta dat politiků s věrohodným časem narození - nebylo by vhodnější zabývat se někým z nich?

- 1. odstavec se týká určení temperamentu - nebylo by vhodnější určovat ho tak, jak se určoval po 18 století, ne na základě "duchaplné" teze, že "má hodně země, tak to bude melancholik?"? opět, temperament člověka závisí primárně na ascendentu, jeho vládci (které zde se 100% pravděpodobností neznáme) a luně - opravdu je vhodné určovat ho z času 15.00??

- chtít určovat temperament (což je základní praktika tradiční astrologie) a míchat do toho neptun(!!!) nebo jakékoli jiné transsaturny (tím spíš, že čas narození není přesně určený, natož potvrzený) se mi opravdu nezdá jako profesionální přístup

- merkur je sice v domicilu (+ exaltaci), ale opět, nejsme si jisti časem narození, a i kdyby nakrásně opravdu byl tam, kde v tomto horoskopu je, tak nechápu, proč by měl hrát prominentní roli - je v 8./9. domě, kde mají všechny planety problém projevit se (8. je adjacentní vůči asc/nevidí ho, 9. je padající dům) - a síla planety - síla projevit se navenek - záleží primárně na její akcidentální síle, která tady je slabá. opět, i kdyby ten čas opravdu seděl, tak merkur není v silném aspektu ani recepci s angulární planetou, takže ne, v tomhle stavu by planeta opravdu nebyla schopna se projevit navenek

- což pohříchu dost kontrastuje s dalším odstavcem, kde označuješ merkur za dominantní planetu a zároveň v předchozím odstavci píšeš (!! zde se dostáváme k absurditě par excellence), že "môže chýbať diplomacia a sociálne zručnosti" - merkur je druhým vládcem melancholického temperamentu a zároveň druhým vládcem sang. temp. (notabene pokud se jedná o orientální, denní merkur, což je zde) , takže "diplomacia a sociálne zručnosti" by měly být hlavní devizou člověka s takovou konstelací. takže on tyhle vlastnosti postrádá (protože má málo vzduchu), ale zároveň přesně tyto vlastnosti jsou u něj dominantní, protože má silný merkur? ehm...

- "Jupiter v dome rodiny a bývania môže znamenať dobré rodinné zázemie, alebo bohatstvo v nehnuteľnostiach" - to by možná mohl znamenat, kdyby nebyl peregrinní, retrográdní, totálně extra conditione a na algolu, a kdyby mu nevládla planeta, která se nachází v místě jeho exilu, a kdyby vládce IC taky nebyl peregrinní -- ale zase, čas narození neznáme, takže těžko soudit, jen bych se zdržela těch autoritativních a zcela neopodstatněných výroků o tom, co se "může stát"

- kolego, na "povolanie kúzelníka, alebo iluzionistu" je v první řadě zapotřebí silný merkur a hlavně silný vládce 9. domu (přečti si Rhetoria, Dorothea nebo jakéhokoli staršího astrologa, a pochopíš) - zde je Merkur složitě postavený - orientální, denní v padajícím domě a v ženském znamení, a aspekt na lunu v exilu mu moc nepomůže - kdyby tedy čas narození odpovídal.

- s prací lékaře souvisí merkur/mars, kteří zde jsou adjacentní (kdoví jestli, u marta ani nevíme, v jakém znamení vlastně je), žádný z nich není angulární, merkur sice vychází před sluncem, ale to pořád neznamená nic - proboha, jak můžu něco usuzovat, když ani pořádně nevím, v jakém znamení jsou relevantní prvky?



doporučení:

-příště si zkus k výkladu vybrat někoho z x tisíců lidí, u kterých má čas narození rating aspoň A

- když už nutně musíš usuzovat z neověřeného zdroje, tak se aspoň snaž vycházet ze seriózních teorií, a ne z nějakých pozicí transsaturnů

- drahý orfaniku, pokud planetu v 8. domě čteš jako "určitý erotický prvek", pak by sis asi měl trad. ast. učebnice přečíst ještě jednou a pozorněji - nemyslím to špatně, ale analogie 8. domu se sexualitou nebo čímkoli podobným není nic než MODERNÍ psychoastrologický výmysl - ať už mluvíme o sexualitě nebo charismatu nebo čemkoli, je to OSOBNÍ a v zásadě biologicky daná věc - jak by ji proboha mohl signovat dům, který ani nemá whole sign vztah k ascendentu? a který tradičně souvisí leda se smrtí (v čistě materiálním slova smyslu) a penězi/úctou druhých lidí??

- kubíka berte s nadsázkou, ten člověk poslední dobou neví, o čem mluví - viz jeho poslední přednáška o trumpovi - už delší dobu jsem si říkala, že tomu člověku buďto hrabe, nebo se snaží provokovat, ale tak či onak to, co předvádí (=naprosté ignorování esenc./akc/hodností, přesných časů narození, orbů stálic a hlavně celkových interpretačních metod) je jednoduše tragédie. no tak, na astro com jsou stovky ověřených dat s ratingem AA.
12.12.2016 - 23:06 | Filtr
(Rak) Martin_B_D » předsedkyně SVJ
Zdravím, vďaka za vecnú reakciu.
Je to dosť dlhý príspevok od teba, tak dúfam že sa vyjadrím ku všetkému, čo mi počas jeho čítania napadlo.
Možno je to deformácia mojej profesie, teda matematika, ale keď napíšem, že budem vykladať horoskop vzhľadom na čas, ktorý neviem či je správny, presný, je to dostatočne a presne zadefinované a nie je potrebné sa k tomu viac vyjadrovať. Takže tvoje výčitky týkajúceho sa neistého času sa mi zdajú nie na mieste. Boli by na mieste len vtedy, ak by som neuviedol hneď na začiatku, že čas je možno nepresný.
Čo sa týka tvojho určovanie temperamentu, nemusíš to presadzovať tak, že len tvoje spôsob určenia temperamentu je správny, tento spôsob, ktorý používam, mám prakticky overený a funguje, viac menej. Je viacero prístupov k tejto problematike.
Čo sa týka Neptúna, nehlásim sa k tradičnej astrológii, transsaturny používam, lebo fungujú a planéty na osiach sa podieľajú na temperamente, podľa môjho pozorovania. Vchádzam prevažne z praxe a nie z nejakej načítanej teórie. Nezaujíma ma, ako to robí tradičná astrológia, ale ako to funguje.
Merkúr je dominantná planéta, lebo je konečný dispozitor, ako som bol napísal, tak neviem či si to prehliadla, alebo čo. To čo píšeš síce znie krásne, ale mňa zaujíma prax, to čo naozaj funguje. Z mojej praxe vyplýva, že aj planéty v 8. dome sa dokážu silne prejavovať.
To že má niekto komunikačné, alebo analytické schopnosti nie je v protiklade k tomu, že nemá sociálne zručnosti. Veď sociálne zručnosti závisia aj od EQ, nie len od IQ. Je síce pravda, že sociálne zručnosti a komunikácia sa navzájom podporujú, ale to čo som písal sa navzájom nevylučuje. A to že Ficovi chýba diplomacia sa potvrdzuje aj prakticky.
A zasa sme pri tom, ty odkazuješ na teóriu, ale ja čerpám z praxe, Jupiter, aj keď je retrográdny a neviem aký, aj tak môže fungovať, mám to odpozorované z praxe. To čo uvádzaš sa dá použiť skôr na Venušu.
Na povolanie kúzelníka je splnený tvoj predpoklad silného Merkúra, navyše je vládca 6. domu atď. to som už v texte vysvetlil. Načítanej literatúry mám dosť, teória ma už toľko nezaujíma, ako prax.
13.12.2016 - 09:46 | Filtr
(Lev) Orfanikus » předsedkyně SVJ
Tynuško,ty jsi ve zdejší astrologii to,co byla Jana Kratochvílová
v populární hudbě mezi léty 1973-83,takových je zde potřeba jako soli.

Děkuji za všechny pobídky a upozornění,budu více studovat kvalitní zdroje,
abych byl lepší.Víš co,ale já si myslím,že astro.com si publikované časy
často ověnčí ratingem AA pro zvýšení své atraktivity a přitom jejich AA
je často na vodě.

Když jsem přisoudil R.F. prvek přitažlivosti fyzické pro voliče,je mi celkem jasné,
že jí musí produkovat jeho osobní planety a pro to se nabízí Mars/Venuše v rohu,
v 7.domě,ty jsem mínil jako původce jeho obrazu hodného staršího chlapce,
který současně vyhlíží jako kapitán sportovního družstva,pro voliče signál hodně
toho zvládne.

Nevztahuji to ke konkrétním lidem,ale spojení bezobsažný balast psychoastrologie
mi zní jako rajská hudba.

https://www.youtube.com/watch/…
13.12.2016 - 18:25 | Filtr
(Blíženci) předsedkyně SVJ » Martin_B_D
také zdravím, a k tvým argumentům:
- ano, definoval jsi to zcela správně, osobně vidím problém primárně v úvodní formulaci, že kdyby čas neodpovídal, tak by bylo třeba "některé věci ve výkladu změnit". na rovinu, téměř celý tvůj výklad (kromě úvodní živlové syntézy) stojí na práci s konkrétními pozicemi - takže nikoli některé věci, ale téměř všechny věci. ale budiž, bylo to definováno, budu si tedy představovat, že ten čas narození skutečně odpovídá.
- ten "můj" postup určování temperamentu není můj, nýbrž je to standardní metoda určování temperamentu, kterou bys našel s drobnými odlišnostmi v téměř identické podobě v dílech astrologů od ptolemaia přes schoenera, culpepera, cardana až po lillyho (nerozepsala jsem to přesně, takže doplňuji, tradičně se temperament určuje z prakvalit asc, vládce asc, aspektů na asc, lunární fáze, znamení luny, aspektů na lunu, ročního období narození, vládce genitury a aspektů na něj. někdo přidává vycházející stálici, almuten asc, almuten figuris, vládce mravů atd., ale ten základní princip zůstává stejný).
- chápu, že ty si zakládáš na praxi a načteno už máš, ale možná, že kdybys do své četby zařadil kvalitnější zdroje než psychoastro kuchařky nebo webovky céčkového českého astrologa, už bys tuto metodu znal. dále: já neříkám, že jen tento způsob je správný, na druhou stranu se ale nabízí otázka, proč by jej astrologové používali po 18 století, kdyby správný nebyl. na základě své četby jistě také víš, že ve středověku bylo určení temperamentu základní metodou při diagnóze či léčení jakékoli choroby (středověký lékař musel mít astrologické vzdělání). teď, dovedl bys ty na základě své metody á la "sečtu živly všech planet a něco mi z toho vyjde" určit, k jakému typu chorob bude mít zrozenec dispozice nebo jak bude vypadat? stručně řečeno, všichni víme, že psychoastro není než zvulgarizovaná a brutálně zjednodušená podoba tradiční astrologie (tato "tvá" metoda určování temperamentu to ostatně dokládá) - ale, upřímně - tobě fakt není trochu hloupý ignorovat osmnáctisetletou tradici a místo toho dělat něco, co se začalo praktikovat před necelým stoletím, a co žádné praktické výsledky (jako např. použitelnost při diagnostice) nepřineslo? a promiň, ale od matematika bych čekala trochu sofistikovanější argumentaci, než za každou větou dodávat, že TVÁ praxe ti to potvrzuje. promiň, ale tohle může říct kdokoli o čemkoli. víš, kolego, tradiční astrologie se ti nemusí líbit, ale věř mi, že každý jediný tradiční astrolog, se kterým jsem kdy mluvila, měl silnější argumenty než ty. toť zase má praxe.
když jsi takový praktik, také ti uvedu jeden příklad z praxe: moje generace 89-91 má stélium v kozorohu. 3 planety, to znamená, že pokud člověk nemá vyloženě stélium v jiném živlu, tak má minimálně silnou melancholickou linku. tak nějak mi z toho vychází, že cca polovina lidí narozených v těchto 3 letech jsou více či méně silní melancholici. hmmmmm, super.
- děkuji za informaci, že TA neděláš, to bych si nebývala pomyslela. bohužel, ona jedna věc je dělat tradici - a druhá věc je respektovat alespoň ZÁKLADNÍ principy, na nichž astrologie jako taková stojí. dtto k tvému poznatku, že "Jupiter, aj keď je retrográdny a neviem aký, aj tak môže fungovať" (tak ano, "fungují" všechny planety, to víme, ale pro běžného astrologa je také důležité vědět, zda fungují dobře, špatně, spolehlivě, nespolehlivě, ku prospěchu zrozence nebo jeho škodě a všechny tyhle zbytečné detaily). aha, takže ať mám jupitera postaveného jakkoli a v jakémkoli znamení, bude se projevovat jupitersky, teda dobrodějně. tato tvoje implicite vyjádřená teze mi z celého tvého příspěvku vzala dech asi nejvíc. hele, zlí pánové ze "starbaby" nám málem vyvrátili gauquelinovy statistiky - nebylo by dobré, abys ty přišel s novou statistikou, která by stála na teorii, že člověku se vždy daří v oblasti, kde má jupitera? věřím, že by to přineslo velmi hodnotné výsledky.
teď ale vážně: kdo chce dělat psychoastro, ať dělá psychoastro, ale probůh, znát a respektovat základy, základní základy astrologie, jako esenciální a akcidentální hodnosti/debility, sekty, povahu aspektů, recepcí, povahu a sílu domů - to by měl znát prostě každý bez ohledu na směr, k němuž se hlásí, protože to jsou ZÁKLADY, na kterých astrologie stojí. nerespektovat těhle pár věcí, ale zároveň se zabývat kdejakými neptuny a urany je podobné, jako když řeším, jaká barva záclon se mi bude hodit do kuchyně mého nového domu, aniž bych měla prostředky ke stavbě toho domu. - - na co narážím: dispozice k nějakému povolání se určuje 1) podle temperamentu, 2) planet, které mají hodnost v místě asc a mc, 3) vládce činů (lord of actions), což může být jen merkur, venuše a mars, 4) planety vládnoucí mc nebo umístěné v 10. domě, 5) v určitém slova smyslu podle světel
- to se ti fakt nezdá trochu divné, že jako ideální povolání pro dotyčného ti "vyšly" 3 možnosti, které navzájem souvisí minimálně? kouzelník i lékař přeci pracují s lidmi, takže by asi neměli být úplně asociální (opět, podle tradice je melancholický živel silně asociální, proto je jeho hlavním vládcem taky saturn). ano, všem třem by to mělo dobře myslet, ale snad se shodneme, že lékař by měl mít trochu jiný typ myšlení a schopností než účetní nebo kouzelník
- neptun souvisí s nemocnicema a charitou?? to proto, že neptun je vlastně to samé co ryby a ryby jsou to samé co 12. dům, viď? needless to add, že charita, dobročinnost a podobné věci jsou z tradičního hlediska záležitost jupitera.
- u merkura jsi dle mého udělal chybu v tom, žes ho označil za dominantní planetu PROTO, že je finálním dispozitorem. těch metod k určování dom. pl. je mnoho, ale drtivá většina se shoduje v tom, že dominantní planeta by měla být akcidentálně silná, tj. především by neměla být v místě, kde mají planety problém se projevit (tj. ne 6., 8., 12. a ideálně ani ne v padajícím domě). když jsem ve vlastním domě a mám tam na návštěvě 6 lidí, z nichž nikdo vlastní dům nemá, říká to o mně, že jsem silný a aktivní člověk? opět, prohlédni si pár lidí z generace 89-91, mnoho z nich má saturna jako finální dispozitor, a... no, věřím, že ty bys jistě nějakou cestou došel k závěru, že jejich život se vlastně točí kolem saturnských záležitostí, dál nad tím přemýšlet raději nebudu.
- "To že má niekto komunikačné, alebo analytické schopnosti nie je v protiklade k tomu, že nemá sociálne zručnosti." - ano, pravda, a zde se nabízí otázka, zda člověk bez "sociálních zručností" by si opravdu vedl dobře jako kouzelník, což, pokud vím, je práce založená mj. právě na těchto soc. zruč. opět, profesní dispozice sis nedal do souvislosti s jeho temperamentem. kouzelník by přeci měl být v první řadě charismatická osobnost, extrovert, který si umí získat publikum a umí s ním komunikovat - nějak si nedovedu představit p. fica s jeho konstantně pohřebním výrazem a überseriózní rétorikou, jak tahá králíky z klobouku, zve si na pódium děti a v mezičase hází oslnivé úsměvy po přítomných ženách. atd. atd. atd. atd. atd.

last, but not least: moje kritika není namířená na tvou osobu a primárně ani ne na daný článek, ale spíš na určitý model praktikování astrologie, jehož synekdochou tento článek je. neřešila bych to (=neměla bych potřebu se k tomu vyjadřovat), kdy šlo o spekulace některé z místních post-adolescentních dívčin nebo ezobabiček, jejichž astrologická aktivita začíná a končí tím, že na najdise filozofují o svých lilitách, plutech a synastriích, ale profesionální astrolog by podle mě takovéhle věci prostě neměl dělat...
13.12.2016 - 18:48 | Filtr
(Blíženci) předsedkyně SVJ » Orfanikus
milý j., děkuji, ale nejsem si jista, jestli se v kontextu hudební metaforiky jedná o vhodné přirovnání - osobně svou pozici cítím spíše jako pozici mistříňanky v kontextu dnešní pop music. ostatně už dlouho si myslím, že mezi tradiční astrologií a dechovkou existuje mnoho analogií.
ano, to máš pravdu, já si samozřejmě nemyslím že 100% dat na té stránce je pravdivých/přesných (viz kterýkoli francouzský politik, který tam má čas podle gauquelina - to jsou vesměs časy ve tvaru .00 nebo .30), na druhou stranu tam ale je mnoho věrohodných časů a hlavně - člověk tam většinou vidí, kdo a kde k tomu údaji přišel. z čistě psychologického hlediska - pořád spíš uvěřím času, u něhož vidím, že ho získal ten a ten tam a tam, než když p. kubík plácne na web radix, aniž by se slovem zmínil o tom, kde k tomu údaji přišel, nebo zda se náhodou nejedná o jeho osobní domněnku. (možná jsem zbytečně podezřívavá, ale přesně tohle rád dělal p. stříbný - že na základě jakýchsi svých dojmů a pocitů chudáku zrozenci přišil určitý čas... vzhledem k tomu, že na kurzu takto "uhodl" i můj ascendent, přičemž se spletl o pouhých 150-180°, dávám si pozor).
teď se dívám znovu a už vidím, že M/V tam opravdu jsou v 7., ne 8. domě - asi ses přepsal nebo (dost možná) jsem to já celé špatně pochopila - jak říkám, jen jsem se lekla, že i ty už fandíš moderním hypotézám o konotacích 8. domu s erotikou atd. pokud by ten čas opravdu seděl, tak v 7. by mi M/V rozhodně dával větší smysl - oba by byli vládci triplicity asc (+ mars vládne povýšení asc a mc), takže by měli docela výraznou relevanci k osobnosti zrozence. mars mimo sektu, nad obzorem a peregrinní by vysvětloval jeho agresivní výpady (např. vůči novinářům - btw i luna /luna je hlas lidu mj., notabene když vládne desc/ by to potvrzovala - debilizovaná planeta na asc ukazuje, co zrozenci škodí). celkově, ty dvě peregrinní planety ve feral znamení mimo sektu v 7. jsou silná věc - já myslím, že on by si nepřátel nadělal dost i kdyby nešel do politiky.. s takovouhle výbavou.
13.12.2016 - 19:16 | Filtr
(Panna) Eldria » předsedkyně SVJ
the same old story...ak fakt máš rok narodenia udaný správne, klobúk dolu, mne to príde ako príspevok staršej skúsenej astrologičky...takže super na tvoj vek
13.12.2016 - 19:53 | Filtr
(Rak) Martin_B_D » předsedkyně SVJ
To snáď nemyslíš vážne, to mám celé čítať? Nemôžeš to skrátiť? :)

- ty sa opieraš o starých majstrov, ale zabúdaš na to, že stará astrológia bola hlavne o horárnej, mundálnej a elekčnej astrológii, natálna je skôr doménou dnešnej doby. To ako určujem temperament nájdeš napríklad v Keferovi. Mám to odskúšané, funguje to celkom dobre.
- mám dojem že v druhom odseku si nič nenapísala. Nerozpísal som presne všetko, ako určujem temperament a pomer živlov, transsaturnom prikladám v tomto smere menšiu váhu, ale ak je Slnko, Mesiac aj ASC v tom istom živle, tak nie je o čom.
ty vlastne ani nechápeš, čo to znamená, že prax niečo potvrdzuje, rochníš sa v abstraktných načítaných astro termínoch, ktorým pravdepodobne ani nerozumieš z čoho máš asi mentálny pôžitok. Ale že by si skúsila rozobrať nejaký horoskop a pozrieť, či niečo z tvojich myšlienok odpovedá realite ťa asi ani nenapadne.
Celá tvoja kritika je postavená na niečom, čo je len okrajové, vypichla si nejaký termín, o ktorom si si niečo prečítala, a ingnoruješ celok.
Odpísal by som ti na niektoré veci, že prax mi to potvrdzuje, ale to by si zasa nepochopila, takže vieš čo, už sa s tebou ani nebudem baviť, pretože je to len prázdne mlátenie slamy, ale dám ti návrh. Budem sa s tebou baviť pod podmienkou, že sama rozoberieš stručne horoskop Roberta Fica s ohľadom na jeho povolanie.
13.12.2016 - 20:24 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » předsedkyně SVJ
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Pietra di Luna, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Nevedeš nějaké lekce astrologie? Bych se přihlásila :4: :15:
13.12.2016 - 21:17 | Filtr
(Lev) apologen » předsedkyně SVJ
Jen poznámku k panu Kubíkovi, aby nebylo třeba objevovat Ameriku. U Kubíka jsem se zúčastnil diskuse na jeho fóru již asi před 10. lety. Uvedl tam v diskusi místo argumentu nějaký nesmylsl, tak jsem jej na to upozornil (slušně a věcně, jak je mým zvykem) a přidal jsem i pžipomínku něčeho, co ve svém výkladu opomněl. Můj příspevek však zmizel. Vložil jsem jej znovu v domnění, že šlo o technickou závadu - příspěvek opět zmizel. Napsal jsem svou připomínku po třetí, s doporučením, aby se pan Kubík procvičil v mazání příspěvků ještě jednou, abych mu to tam nekazil, načež příspěvek do hodiny byl opět smazán. Tím u mě pan Kubík skončil jako člověk i jako astrolog. Pochopil jsem, že si kolem sebe pěstuje stádo věrných oveček, které mu visí na rtech a je pro ně nezpochybnitelnou autoritou a nesnese tudíž žádnou ktritiku, polemiku a připomínky. To, bohužel, platí pro mnoho aktivních astrologů a astroložek, kteří vystupují veřejně. Je to takové neodolatelné pokušení pro ně. Málokdo tomu odolá. Čest výjimkám.

To je varování i pro tebe. Jedeš sice dobře, nelze ti upřít bystrý intelekt, přehled, sečtělost, pohotovost, skvělé vyjadřování a sebevědomí, ale to není všechno. Některé tvé kritické body v diskusi by šlo šmahem vyvrátit jako nesmysly. Trochu mi připomínáš mě tak možná před 15. lety. Ale pozor na to, jednou narazíš na to, že některé situace se rozumem a intelektem prostě vyřešit nedají. City a intuice mají také nezastupitelnou roli v životě, a dokonce i v astrologii. Když to pochopíš, většinu ze své kritiky si budeš moci ušetřit jako zbytečnou a nesmyslnou.
Třeba rýpání do psychoastrologie pramení nejspíš z její neznalosti, je to zkrátka přístup, který klade na něco důraz. To samo o sobě není a nemůže být špatné, jde o správné užití. Válečkem na nudle taky nebudu chtít zrýt zahahrádku. To je největší neštěstí české astrologie - věčné hádky o to, která škola, směr je ten pravý a že ty ostatní jsou špatné, navíc kdo se smí nazývat adeptem té které školy a kdo ne, to je pitomost a mor a smrt astrologie. Každý chápe astrologii po svém, resp. na něco jiného klade důraz. Jen znalosti metod a sečtělost nestačí.
Zkušenost a citlivost navíc umožní třeba rektifikovat čas narození a nějaké rattingy zdrojů se pak stanou směšnou pitomostí.
To vše říkám v dobrém, není v tom nc osobního, jsi mladá sympatická dáma, kterou bych klidně pozval na zmrzlinu a můžeme si jí patlat po ksichtě a hádat se o něčem, ale myslím, že je moje připomínka velmi případná.
Jo, a na ty intelektuály as přílišný akademismus bacha:
https://vimeo.com/140936499
13.12.2016 - 22:42 | Filtr
(Blíženci) předsedkyně SVJ » Martin_B_D
- ne, zkrátit to nemůžu, a ne, jistěže to nemusíš číst celé. měla jsem potřebu reagovat na určité věci, reagovala jsem na ně, toť vše.
- bavit se spolu jistě nemusíme, rozhodně jsem ty příspěvky nepsala se záměrem bavit se s někým. jestli chceš vidět moji metodu v praxi, tak prosím - dej mi libovolný horoskop s ratingem AA a věrohodným časem. na tomto radixu nic předvádět nebudu ne proto, že bych nechtěla, nebo nevěděla, že ten čas je diskutabilní, ale hlavně proto, že tyhle diskuse čte x lidí, kteří o astrologii vědí málo nebo nic, a sama z x zkušeností vím, že pro tento typ čtenářů je snadné ztotožnit se s nějakýma hypotézama, i když jejich autor několikrát upozorní na to, že nemusí platit - a proč vykládat něco, co nemusí platit?
- "natálna je skôr doménou dnešnej doby" - KRISTEPANE. k tomu asi není co dodat a upřímně doufám, že toto opravdu vážně nemyslíš, že tradiční astrologové se nativitami do hloubky nazbývali. tetrabiblos, carmen astrologicum, valensovy antologie, liber astronomiae, seven segments, astrologia gallica,...... al-biruni, al-kindi, masha´allah, al-khayaat, sahl, lilly, culpeper, montulmo, cokoli - přečti si libovolnou z těchto knih a patrně budeš nucen revidovat svůj názor založený na nevím čem (teda pardon, na přesvědčení, že ztělesněním tradiční astrologie je kefer).
- aha, takže pokud (narozdíl od tebe) stavím na kvalitním teoretickém základu a tento základ užívám ve svém praxi (stejně jako každý normální astrolog), tak se "rochním v abstraktných načítaných astro termínoch", kterým navíc ještě nerozumím. je fakt, že další diskuse zde opravdu asi nemá cenu, protože tady začínáš diskreditovat sám sebe - pokud těm termínům nerozumím, pak bych čekala, že mi vysvětlíš, co říkám špatně, nebo že je uvádím ve špatném kontextu, což ovšem ty neuděláš, protože - jak můžu vědět, že druhý člověk nerozumí něčemu, čemu nerozumím ani já, že. milý kolego, tobě je zatěžko přečíst nějaký delší text, který byl čistě reakcí na tvůj příspěvek, a zároveň po mě implicite chceš, abych ukazovala, že rozumím věcem, o kterých mluvím? ale vždyť takové množství textu by pro tebe bylo hotovou katastrofou, ne?
___________
je nějaká konkrétní věc, u které se domníváš, že jí nerozumím - z toho, co jsem uvedla ve kterémkoli svém příspěvku? prosím. toto by mě zajímalo nejvíc.
___________
ale pro klid tvé duše - jen radixů jsem za svých 7 let s astrologií vyložila několik stovek, přestože spousta výkladů z mých začátků byla psychoastro odpad. poukazovat na "svou praxi" nemám zapotřebí primárně proto, že, jak jsem řekla, odkazovat na nativity nějakých lidí, které nikdo z fóra nezná, mi nepřijde jako relevantní argument. tímto ber diskusi se mnou za ukončenou, pokud mi tedy nechceš dát na výklad nějaký horoskop s věrohodným časem.
13.12.2016 - 22:50 | Filtr
(Blíženci) předsedkyně SVJ » apologen
ahoj a upřímný dík za názor,
já jsem na kubíkovy stránky nikdy nepřispívala a byla jsem tam jen párkrát, sledovala jsem jen jeho videa na yt. přestože jsem vyslovila kritický názor na jeho teorie poslední dobou, popravdě vždycky mi připadal jako takový poctivý a klidný člověk, docela mě překvapuje, co píšeš. samozřejmě, absolutně to nezpochybňuji, ale z lidského hlediska mě to překvapuje.
já chápu, že city a intuice mají v životě podstatnou roli, nicméně tady se bavíme o astrologii. ať už chápeme astrologii jako humanitní vědu, exaktní vědu nebo pavědu, tak pořád je to nějaké učení, které stojí na jistých pravidlech, a 99% mých výtek vůči kubíkovi i autorovi diskuse se týkalo toho, že oni tato základní pravidla nerespektují. já tvoje argumenty nechci zpochybňovat, ale můj názor (opět, můj subjektivní názor - kdyby se jednalo o vědeckou diskusi, formulovala bych své názory jinak) je, že ať už je věda, kterou se zabýváme, jakákoli, tak základem vědy by vždy měla být určitá pravidla. vždyť i psychologie, sociologie, genderová studia atd., tedy vědy, které se stejně jako astrologie zabývají primárně člověkem a případně jeho "vnitřním světem", stojí na nějakých pravidlech... a samozřejmě, mohu tato pravidla ignorovat, ale pak je otazné, zda to, co produkuji, je věda, nebo soubor nějakých mých subjektivních domněnek o mém předmětu studia. možná, že kdybych znala astrologa, který na základě "citu a intuice" správně určil např. čas narození, byla bych méně skeptická, ale jelikož takového neznám...
jediné z tvého příspěvku, s čím bych absolutně nesouhlasila, je teze, že spory o to, která astrologická škola je nejlepší, jsou "typicky české" - podívej se na libovolné zahraniční fórum o tradiční astrologii a zjistíš, že přesně tyto otázky řeší astrologové všude po světě. můj oblíbený (britský) astrolog john frawley už v 90. letech napsal knihu "the real astrology", která byla polemikou vůči psychoastrologii - a za tuto knihu mimochodem dostal cenu spica, což je druhá nejvýznamnější cena pro profesionální astrology. netvrdím, že ceny jsou nejdůležitější věc, která vypovídá o kvalitách astrologa, ale kdyby to byl naprostý balast založený jen na !neoprávněné! kritice psychoastro, tak by tu cenu asi nedostal, tím spíš, že v porotě sedělo mnoho moderních astrologů, ne? budiž, tohle je marginální příklad, ale můj názor to snad ilustruje dostatečně...
p.s.: to je koktejl, ne zmrzlina.
béčkový horory miluju!
13.12.2016 - 22:52 | Filtr
(Blíženci) předsedkyně SVJ » Pietra di Luna
nevedu, obávám se, že kdybych vedla, měla bych do měsíce na krku pár desítek žalob za způsobení újmy na zdraví v podobě konstantních migrén. ale jestli se chceš naučit tradiční astro, tak věř, že s průměrnou znalostí angličtiny, fungování scribdu a základy moderní astrologie se to naučíš taky (a velmi pravděpodobně mnohem rychleji než já než já). jé, to by bylo tak pěkné, kdybychom tady na najdise byli 3, ne 2 tradiční astrologové... :D
13.12.2016 - 23:07 | Filtr
(Rak) Martin_B_D » předsedkyně SVJ
Pekne si sa z toho vykrútila, kritizovať vieš, veď to je ľahké, lebo to nie je tvorivá činnosť. Ale aby si ukázala sama, čo vieš, tak z toho sa vykrútiš. Takže to čo si napísala pre mňa tým stráca váhu. Pre mňa si len astroteoretik. Ale ak sa presa len odhodláš prijať moju výzvu, zmením názor.
14.12.2016 - 09:10 | Filtr
(Rak) dan162 » předsedkyně SVJ
Téma zaobírající se politikem mi nepřišlo zajímavé ani na pohled, ale kouknul jsem a nestíhám se divit. Škoda, že při tak zajímavém tématu jako jsou hranice, limity a chyby psychologické astrologie nebo konkrétního pohledu na nějaký rodný horoskop tu čtu plno emočního marastu, není mi příjemné se tím prodírat. Nemyslím si, že kdokoliv kohokoliv ohrožuje, aby bylo třeba s něčím či někým bojovat, ne ? Co má hodnotu, to nelze žádným diletantstvím zničit, tak to snad ani není třeba obhajovat, o něco bojovat.

Samozřejmě, kdykoliv mne, astrologického polovzdělance, opravíš, a ještě to bude ku prospěchu tazatele, tak hurá, to je jasné.

Těším se, že (třeba od tebe) jednou uvidím jak vypadá a lidem pomáhá tradiční rozbor, až nějaký tazatel přijde ve fóru s problémem, který neumí vyřešit ve svém životě.
14.12.2016 - 18:31 | Filtr
(Lev) Orfanikus » dan162
To máš tak,těžko najdeš člověka,který by zde sděloval své know how,je to určitá
směs poznatků,obyčejně fragmenty ze studia,které nasbíral léty, jak šel životem,
mluvil s lidmi,četl knihy,dostal se ke zdrojům,které považuje za vzácné
ty fragmenty jsou v know how spojené v jeden fungující celek.

V knihách,které se prodávají v běžných knihkupectvích se hledající ty rozhodující
věci nedočte,nedoví se je ani z diskusí na webech.

Třeba dlouhodobě je hlad po informacích- jak fungují vladaři času,jejich stanovení,délka jejich maximálního účinku.Vladař času je zásadní informace a o něm/nich/ se poznatky vyměňují systémem něco za něco.

Tady na webu je místo pro krátké rady,ale způsob,jak koncipují lidi s praxí
své větší práce snad můžeš jen nakoupit,tak že konzultaci absolvuješ.
Trend je ten,že písemná forma je nahrazována nahrávkou.

Taky nebudeš z poznatků své firmy sdělovat na potkání,jaké skupiny zákazníků oslovujete, jaké je charakteristické chování skupin,co dělat vždy ...
co nedělat nikdy ...proč určité věci neprodávat na jaře,ale jen na podzim...

Jestli čekáš, na tomto foru,že ten co to umí, bude publikovat,jak dotyčnému
vytrhl trn,tak to je ... hledám slovo .. promiň naivní.
14.12.2016 - 23:05 | Filtr
(Blíženci) předsedkyně SVJ » Martin_B_D
vzhledem k tomu, že pár lidí vyjádřilo přání také vidět tradiční profesní výklad, tak dobrá, vyložím ti fica, i když, jak říkám, s ohledem na ten čas to dělám nerada. názor na mě měnit nemusíš a za teoretika mě klidně považuj i nadále, sebenegativnější názor astrologa tvého ražení mi opravdu žíly netrhá. opět je to dlouhé, ale abys byl spokojen, tak svůj celkový názor jsem shrnula na pár posledních řádcích - to předtím jsou kroky, které k tomu názoru vedly. nemohu samozřejmě svůj výklad ničím podmiňovat, ale opět opakuji, že bych od tebe ráda slyšela jakýkoli relevantní argument, proč se ve "svých" teoriích nevyznám.

- PF 2° býka, PS 25° panny, syzygie = nov na 13°36´ panny. toto považuji za důležité, protože k novu došlo na asc (orbis jen 3°) - velmi podobnou syzygii má např. berlusconi. angulární syzygie sama o sobě je silnou výpovědí o silné osobnosti/výjimečném osudu (ptolemaios, výklad prof. sign), i když ideální by bylo, kdyby toto bylo potvrzeno i konkrétní nativitou (=aby SZ spadala do rohového domu radixu nebo se alespoň dotýkala os. planet) - zde ale neznáme čas narození, takže těžko soudit

1. temperament (H teplo, C chladno, M vlhko, D sucho)
asc CD
v 1. domě luna ve 2. čtvrti (HD) v koz (CD) = H-D+ (x2)
vl. asc = sat. okcid (D) ve znamení CM - takže D- C-
slunce: letní, tj. HD ve znamení CD = H-D+. trig jup orient. = HM, v zemi = CD = H-M-, dohromady HD
vládce genitury: nabízí se luna, ven, mars, jup. jup je jedinou planetou v sektě, ale není vidět. luna je v exilu. zvolím mars, ptž nrzd. od ven je ve vlastním rodu (muž. znamení) a orientalita vyhovuje marsu, ne venuši
mars orient. HD, v ohni HD = H+D+
_____
H= 4, C= 1.5 , D = 5,5, M prakticky chybí. temperament je tedy cholerický, i když se silnou melancholickou složkou (D převažuje). s ohledem na f. fyziognomii (viz i obr./link dole) tam chol. vidím spíš. chol. tem. signuje mars a slunce, oba peregrinní, slunce v 8., ale mars je angulární. takže chol. temp. se bude projevovat, ale neadekvátně /mars mimo sektu, sl. slabé/ - pl. mimo sektu, je-li důležitým faktorem v posouzení osobnosti - se vyjadřuje excentricky a vyjadřuje horší stránky své povahy. melanch. temp. signuje sat a merk, oba slabé /v násl domech/, ti se tedy tak silně projevovat nebudou/. nejsilnějším sign. temp. zde je mars., tedy pokud čas nar. byl správný, měl by chol. temp. převažovat /viz dále/

2. vládce činů (merk/ven/mars)
toto může být jen planeta, která splňuje alespoň jednu z podmínek, že 1) je v heliakální fázi (zde žádná, všechny 3 jsou orient.), 2) vládne mc, je v 10., či je s ním nakonfigurovaná - zde mars, 3) má aplikaci od luny (zde žádná, ale luna separuje od merk.).
mars má velkou hodnost v místě asc i mc, a kdyby se p. fico narodil o 6 min dříve, vládl by i fortuně. je angulární a v rámci tohoto nepříliš silného horoskopu je na tom ještě relativně dobře (angulární, orientální, rychlý, direktní, nespálený, v halb). je navíc jedním z doryphory ("nosič štítu") pro slunce, světlo sekty. (dalšími jsou jup a sat, ale ti nejsou vidět, jsou v ženských znameních a pod zemí - takže v rozporu se svou povahou, a oba jsou retr.) také je ve velmi přesné kvadratuře s fortunou.
mars je profesním signifikátorem. je nakonfigurovaný s venuší a přes znamení s jupiterem.
ptolemaios říká k tomuto konk. případu
"But if Venus and Mars together dominate action... [and] if Jupiter testifies, [it makes] frequenters of temples, interpreters of omens, bearers of the sacred instruments, supervisors of women, interpreters of marriages and matches, making their living by such occupations, and at the same time devoted to pleasure, and reckless."
/"ale pokud venuše a mars zároveň jsou vládci činů... a jupiter jim svědčí (=vidí je), potom [zrozence činí] patrony chrámů (= církevními hodnostáři), vykladači znamení, držiteli svatých předmětů, dozorci žen, těch, kteří rozhodují ve věcech svateb a zápasů, takto si tedy vydělavají na živobytí, a zároveň jsou oddaní požitkům, a lehkomyslní"
(tetrabiblos, překlad + poznámky v []/() moje)
cholerik je typ, který "vyžaduje mnoho, a mnoho dává", "snaží se ze sebe vydat to nejlepší a nerozumí lidem, kteří se o to nesnaží", "skutečně nerozumí, že jejich arogantní chování může být pro ostatní odstrašující", "život vidí jako sérii překážek, které je třeba vítězně zdolat"(greenbaumová). všechny ptol. teorie více či méně implikovaly pozici někoho, kdo rozhoduje ve sporech druhých, a v tomto kontextu by teoreticky právo přicházelo v úvahu jako prof.
cholerik je nejaktivnějším (ve smyslu vnější aktivity) temp, proto jsou jeho činy nejvíce evidentní navenek. zároveň zde ale silně rezonuje melanch. temp., tedy takovýto cholerik by zároveň měl mít dispozice ke stabilitě, přemýšlivosti, akcentu na hmotnou/materiální dimenzi života.

kdybych měla takovému člověku něco doporučovat, tak bych mu především doporučila, aby se vyhnul "řadovým" profesím, kde je třeba poslouchat nějaké autority resp. vykonávat cizí vůli, protože tento radix skutečně nemluví o nějaké velké schopnosti přizpůsobení se. cholerikům nedělají dobře činnosti, kdy musí vykonávat cizí příkazy. ne (jen) proto, že jsou výbušní, ale proto, že cholerik se jednoduše nejlépe projevuje, když jedná sám za sebe. dále bych - a to ještě důrazněji - doporučila, aby se vyhnul profesím, které jsou založené primárně na spolupráci a komunikaci s jinými lidmi (myslím PR, poradenství atd. - nebo třeba to kouzelnictví) - zde zcela absentuje "sdružující" vlhká kvalita, to znamená, že dotyčný je více či méně asociální a necítí se dobře v kolektivech, kde není jasně daná mocenská hierarchie - a cholerik chce v hierarchii stát na vrchu. což je trochu problém, když máme 2 důležité planety v 7.
summa summarum: choleriku/melancholiku s martem ve feral znamení jako profesním signifikátorem bych doporučila kariéru v profesích, kde bude 1) nezávislý na autoritách, 2) bude moct uplatňovat vlastní autoritu/bojovnost/akceschopnost, 3) nebude příliš v kontaktu s lidma, nebo alespoň ne s lidma na stejné úrovni, 4) bude moci fungovat jako stabilizační prvek a intelektuální podpora věcí. takže konkrétně bych doporučila kariéru v: armádě, sportu, managementu, hasičství, se zvířaty, v gastronomii, v těžkém průmyslu, s muži nebo se zbraněmi atd., ale i vše, co doporuičil ptol.., jen s menším důrazem na soc. zázemí celé věci, neboť temperament zrozence o sociálnosti rozhodně nemluví. politika by se samozřejmě nabízela také (mimochodem, statistiky ukázaly, že třeba u většiny papežů je profesním signifikátorem často mars - většina astrologů si to logicky vysvětluje tím, že se jedná o prestižní a de facto mocenskou pozici), ale to by samozřejmě vypadalo okatě, kdybych to sem napsala. navíc by vztah mars/jupiter musel být silnější. asi bych vždy počítala s tím, že takový člověk primárně bude chtít mít podíl na moci, a vzhledem k tomu, že mars je i primárním motivátorem (=nejsilněji postavená planeta, která má hodnost v asc), je tato potřeba poměrně podstatnou složkou osobnosti a tím, co zrozenci přináší štěstí.
-předem děkuji za konstruktivní kritiku a za to, že mi konečně odůvodníš, proč se tedy ve svých teoriích nevyznám
- velmi pěkný obrázek čtyř apoštolů coby analogie temperamentů (zleva shora sang- chol - mel. - flegm): https://static.wixstatic.com/media/…) + vysvětlivky http://www.johnfrawley.com/conversa…
15.12.2016 - 06:33 | Filtr
(Rak) dan162 » Orfanikus
Děkuju ti za tvé slovo.

Písemná forma bych odhadl bývala práce na celý den :-) O dost víc se mi líbí interakce s dotyčným člověkem, hledání odpovědi na jeho otázku spolu s ním, definovat jeho problém, najít příčinu v jeho přístupu nebo cestu ven, než sestavovat komplexní model (stejně bych to nedokázal).

Ano, jsem naivní a asi mám to štěstí, že naivní být mohu nebo chci. Moje myšlení není konkurenční ani ochranné, jsem zato moc rád. Hodně to je dané tím, že klasický horoskop je pracný a dělat ho znamená věnovat tomu dost času, těžko jako hobby. Mé know-how je volně k dispozici, neživím se tím a nevadí mi sdílet nebo předat to, co jsem se naučil, i když toho není zas tak moc.
15.12.2016 - 07:54 | Filtr
(Rak) Martin_B_D » předsedkyně SVJ
no vidíš, konečne konštruktívny, neemočne-afektovano-intelektuálny príspevok od teba.
Ja som netvrdil, že sa vo svojich teóriách nevyznáš, ale že tým astrotermínom pravdepodobne nerozumieš, takže neprekrúcaj.
Ty používaš tradičné metódy výkladu, ja moderné. Prečo si myslíš, že len tradičné metódy sú dobré a astropsychológia, Kubík, ... sú pre teba len "bezobsažný balast"?
15.12.2016 - 08:41 | Filtr
(Rak) Martin_B_D » předsedkyně SVJ
Ešte k tomu pridám kratšiu úvahu. Ty sa snažíš posudzovať moderné techniky cez prizmu tradičnej astrológie, to je totálny nezmysel, ani neviem ako to ešte výstižnejšie nazvať. Ty vlastne nemáš problém s mojím článkom, ale s modernou astrológiou ako takou a vybíjaš si to na mne. Takže jediná tvoja výčitka voči mne je, že nepoužívam tradičnú astrológiu a tlačíš na mňa, aby som ju začal používať. Aj by som ti napísal, prečo nepoužívam konkrétne tradičné techniky, ale popravde nemám už chuť si s tebou písať, pretože si agresívna. Uvažujem, aké motivácie má človek, ktorý také niečo robí. Je to potreba získať uznanie cez ponižovanie iných? Alebo je to čistá zloba? Nahromadené emócie, ktoré si hľadajú ventil? Tak na toto si neviem odpovedať.
15.12.2016 - 19:18 | Filtr
(Blíženci) předsedkyně SVJ » Martin_B_D
netvrdím, že tradice je jediná správná metoda, ale tvrdím, že všichni by měli respektovat několik základních výše uvedených pravidel. mé názory na psychoastro jsou obsaženy ve všech mých předchozích příspěvcích, ale dobrá, řeknu to stručně: PA je dle mého bezobsažný balast proto, že nestojí na žádných pevných pravidlech, a tato absence pravidel je ve výkladech psychoastrologů nezřídka nahrazovaná metodou "cokoli může znamenat (téměř) cokoli", která zpravidla ústí v to, že si z radixu vybírají to, co se jim zrovna hodí do krámu, nebo co je zaujme.
k tvé psychoanalýze se vyjadřovat nebudu (začali jsme náš rozhovor jako rozhovor o astrologii, ukončeme ho jako rozhovor o astrologii) a samozřejmě ti tvé názory na svou osobu nevyvracím.
s úctou,
15.12.2016 - 19:28 | Filtr
(Blíženci) předsedkyně SVJ » předsedkyně SVJ
ale ať ti ještě uvedu praktický příklad, proč si myslím to, co si myslím, tak tedy zde je zmiňovaná přednáška p. kubíka o clintonové/trumpovi

https://www.youtube.com/watch/…
- takže HC je "velmi inteligentní", protože má peregrinní merkur v konj. s venuší v exilu a v kvadraturách na škůdce, ale DT, který má úplně stejně peregrinní merkur (ve stejném znamení s ven., a v aplikaci na škůdce jako ona), tak tomu už najednou "nefungují analytické schopnosti", protože má merkur v raku (?) ráda se nechám poučit (a teď to myslím zcela vážně, ne ironicky), to v psychoastrologii merkur v raku mluví o nefunkčních analytických schopnostech, a ve štíru o inteligenci? nebo se teda na inteligenci/analytických schopnostech podílejí především aspekty merkura? a hlavně, opět jsme u toho, že p. kubík si vybírá, co se mu hodí do krámu: ten trumpův merkur má minimálně 2 jiné aplikační aspekty, ale toho si p. kubík záhadně nevšímá (zato u HC aspekt mimo znamení zmiňuje), a raději nás několikrát poučí o tom, že ho má v kvadratuře na neptun, takže mu ty analytické schopnosti budou chybět dvojnásob
- "všechny 3 denní planety jsou v tom horoskopu silně postavené", "jupiter silně postavený v 2. domě" (obojí u DT) - nerozumím, proč by denní planeta pod obzorem v následném domě (pro mě by jupiter byl ve 3., ne 2., protože je pár stupňů před hrotem 3., ale to je jedno) měla být "silně postavená", stejně jako tomu nerozumím u saturna v následném domě - o silném postavení v domě se přeci mluví, když je planeta angulární, v domě své radosti, v hayz atd. - přeci pokud následný dům, který nevidí asc, nazvu "silným" (a ještě silným pro denní planetu v denní nativitě), tak to potom nevím, k čemu vůbec s nějakým konceptem síly pracovat... to už je asi opravdu lepší se vykašlat na tradiční koncepty úplně, než říkat takovéhle neopodstatněné věci
- dále tvrdí, že slabinou radixu m. zemana je kvadratura slunce/saturn, což dle něj ukazuje na nečestnost - aniž by si zřejmě byl vědom drobného faktu, že zeman má slunce v pádu a saturn v exilu (a takto má mimochodem postavených 5 planet ze 7), a promiň, ale dvě planety v exilu/pádu se nikdy nebudou projevovat harmonicky, i kdyby mezi nimi byl trigon - to taky můžu říct, že hitler byl vlastně lidumil, protože měl konjunkci luna/jupiter /co na tom, že v kozorohu, kde je l. v exilu a jup v pádu/
- atd. atd., nakonec uvedu snad jen perličku v podobě konstatování "inteligentní: merkur konjunkce pluto (...) člověk, kterej to měl v hlavě v zásadě v pořádku" na adresu bushe jr. (!!) - opět snažně prosím tebe či jakéhokoli jiného psychoastrologa o osvětlení toho, proč aspekty merkur/pluto vypovídají o inteligenci a zejm. o tom, že člověk to má v hlavě v pořádku. také by mne zajímalo, proč kvadratury merkura na pluta/škůdce u HC vidí p. kubík jako výpověď o "člověku velmi rafinovaným, záludným, mstivým", zatímco konj. (=mnohem silnější aspekt) m/p u bushe zůstává jen výpovědí o inteligenci (a potažmo tedy o tom, že tajné mu služby mu daly mylnou informaci).
nejsmutnější na tom celém je, že p. kubík se (narozdíl od tebe) mnohokrát označil za tradičního astrologa.
15.12.2016 - 22:27 | Filtr
(Váhy) 0RLAND0 » předsedkyně SVJ
klobuk dole pred tvojimi vedomostami z tradicnej astrologie... co mi vsak vadi, jak na tradicnych astrologoch, tak aj na psychologickych, ze svoj smer beru ako dogmu... hovoris o nejakych zakladnych pilieroch astrologie, ktore ako som sa dovtipil, pochadzaju z niekolko storoci dozadu... hmmm, musim povedat, ze som sa pozrel aj na tradicnu astrologiu a nemozem povedat, ze by bola nadradena na moderne metody... ked uz clovek zoberie, ze vtedy kazdy astrolog pocital hylega, silu planety, ci dokonca temperament inak (mam doma knihu od Dorian Giesler Greenbaum - Temperament - Astrologys forgotten key...komu mam v prerozdeleni prakvalit verit? Ptolemaiovi, Al Birunimu, Abu Masharov, Garcaeusovi, ci Lillymu???), tak to zacne v nom hlodat, ci je prave tradicna astrologia jedina spravna. Inak osobne si myslim, ze z horoskopu je dost tazke temperament jednoznacne urcit, lebo okrem postavenia planet v zivloch, ma na to vplyv aj ascendent, rohove planety, planety v aspekte na svetla, ci momentalne direkcie a tranzity... Pytas sa, ze ci 18.storoci tradicnej astrologie nie je dost na to, aby ju clovek povazoval za "overenu". nie, nemyslim si, ze je to dost...dost by to bolo, keby svet zostal rovnaky...Ale dnesny svet tradicny astrologovia nepoznali...nepoznali gps, kyberutoky, atomove bomby, cesty okolo sveta za par dni, virtualny svet a podobne... Ak ti tradicna astrologia funguje, tak ok...parada...tesim sa...ale potom by som poprosil, aby si respektovala aj moderne metody, ak niekomu inemu funguju tie...Ak vynecham astropsychologov, tak dnes pozname kozmobiologiu Ebertina, sidericku skolu Fagana a Bradelyho (mimochodom skvely prognostik na burze) a metody ako kombin, ci progresivna synastria, ak sa jedna o posudzovanie vztahu dvoch ludi, ci cloveka a nejakej veci (napr. udalosti, ci statu)... Tymto celym prispevkom som len chcel povedat, ze neexistuje lepsia alebo horsia astrologia... Dolezite je, aby si astrolog nasiel metody, s ktorymi ma najlepsie vysledky, nielen zo subjektivneho ale aj objektivneho hladiska... :2: A to bude vidiet u ludi, ktorym radi, ci sa mu vracaju :2:
Příspěvky: 1-25 26-41
« předchozí  další » »|
Aktuální postavení planet
Aktuální
postavení planet
ukázat planety »
Lunární kalendář 2024
Lunární kalendář
Luna ve Štír Štíru
ukázat kalendář »