Ukazatelé vyspělé duše


06.12.2016 - 14:03
(Lev) Mona Ignita
Ukazatelé vyspělé duše
Ahoj paní a páni astrologové,

Zajímá mě váš názor a zkušenosti ohledně ukazatelích vyspělé duše, které to jsou? Popřípadě setkali jste se s jinými znaky, než které jsou běžné, např. Stelia, 29.stupeň atd?

Stránka: 1 2 3
Řazení:
06.12.2016 - 14:08 | Filtr
(Rak) dan162
Tenhle termín jsem nikdy nepoužil, co to je, něco z karmické atrologie ?
06.12.2016 - 14:15 | Filtr
(Lev) Mona Ignita » dan162
Může být, I nemusí. Setkala Jsem se s tím u Schulmana v knize duše v horoskopu. Tak se ptám jestli má někdo třeba i jiné zkušenosti než které tam uvádí, nebo skutečně o čem tam píše, má nějaký smysl
06.12.2016 - 14:20 | Filtr
(Kozoroh) Sosna zvlčelý
Co to je "vyspělá duše"? Už jen na tomto pojmu se shodnout je potíž, každý vidí vyspělost jinak. A právě proto si ani neumím představit toto hledat astrologicky, někdo může být vyspělý tak a budou to značit tyto planety, někdo jinak a budou to značit jiné planety...
Ale obecně si myslím, že vyspělých duší moc není, když se rodí sem do těchto podmínek a situace... My všichni teprve vyspět musíme. Takže astrologicky bych to nehledal. Protože možná tyto naše planety tu možnost ani nenabízejí. Třeba v nějaké jiné soustavě kdesi ve Vesmíru...?
06.12.2016 - 14:24 | Filtr
(Kozoroh) Sosna zvlčelý » Sosna zvlčelý
Jinak ještě dodatek: O vyspělosti (kvalitě člověka) prý hodně vypovídají právě stupně horoskopu (sabiány atd.), zejména vzájemná kombinace pro Slunce, Lunu, asc. a vládce asc. Tato kombinace by tedy mohla možná napovědět nejvíce. Ale to nemám tak nastudované, abych o tom mohl psát nějaké osobní zkušenosti.
06.12.2016 - 14:28 | Filtr
(Lev) Mona Ignita » Sosna zvlčelý
Definovala a bych to asi tak, že určitá duše, která se již mnohokrát reinkarnovala, tímto způsobem nějak zraje,zraje zkušenostmi během života a svým odchodem si veškeré nabité vědomosti bere sebou. Ale záleží samozřejmě, jak rychle zraje, některá rychleji a druhá zas potřebuje více času.

Ale máš pravdu, je to těžké definovat, ale v astrologickém světě bych nad tím nepřemýšlela.
06.12.2016 - 14:29 | Filtr
(Rak) dan162
Vyspělost v astrologii fakt nevím co by mohla být, a ještě navíc vyspělost duše a ne člověka. Stelium (nahromadění plnet) vnímám spíš jako past jednostrannosti.
06.12.2016 - 14:37 | Filtr
(Kozoroh) Bosch » Sosna zvlčelý
nastuduj a dodej. čekáme.
06.12.2016 - 14:38 | Filtr
(Lev) Mona Ignita » dan162
Tak hovořil o Stelia, 29.stupeň, postavení Planet ve 12 domě (pokud jsou), velké trigony, planety na posledních stupních znamení, pak konjunkce Saturna s planetami a ještě postavení v domu.... No je toho hodně :25: :4:
06.12.2016 - 14:39 | Filtr
(Kozoroh) Bosch » tulačka
retrogradita znamená rozprcanost v časoprostoru. nemá s vyspělostí co do činění.
06.12.2016 - 14:40 | Filtr
(Kozoroh) Sosna zvlčelý » Bosch
To se načekáte... Já mám času dost! :4: :50:
06.12.2016 - 14:45 | Filtr
(Lev) Mona Ignita » Bosch
:DDDDDDDDDDDDDDDD
06.12.2016 - 14:46 | Filtr
(Štír) Freja » Bosch
:61:
mám časoprostorově rozprcanou Venuši! :39:
...není to náhodou zkratka pro "rozpracovaný" ? :25: :1:
06.12.2016 - 14:48 | Filtr
(Rak) dan162 » Sosna zvlčelý
Něco jako " Až :21: :88:" ?
06.12.2016 - 14:48 | Filtr
(Kozoroh) Bosch » Mona Ignita
existují úseky vesmíru které vyzařují duchovnější energii než ty druhé.
existují ty které vyzařují energii démonickou.
vyspělé duše jsou ty které mají vztahy světel a planet k těmto "lepším" výsekům.
jsou to nejen některé stálice ale i některé stupně nebeské klenby.
obecně pak v tropickém systému uvažování vyspělejší znamená harmoničtější. například trigon luna slunce, trigon jupiter slunce, trigon jupiter luna. jsou jaksi více královké než neharmonické a tedy vspělejší. Jejich nositelé jsou na vyšší energetické hladině než ti co se potýkají s kvadráty. mají příznivější zrození.
není nikde dané že si tito lidé musí tuto úroveň udržet. jelikož vše je v pohybu.
naopak je možné úsilím dosáhnout proměnu nízkých kvalit ve vysoké tedy své neharmonické vibrace zpracovat a proměnit v harmonické.

obecně však i schulman zmiňuje že duchovní vyspělost se z horoskopu určit/vyčíst nedá.
06.12.2016 - 14:49 | Filtr
(Kozoroh) Bosch » Freja
ano přesně tak.
znamená to "na tomto úseku dálnice se stále ještě pracuje".
06.12.2016 - 14:51 | Filtr
(Rak) dan162 » Freja
Mohla by. Pro karmický výklad je pošahaná "z důvodu". Když se vrací k předešlému, tak musí pro to tedy mít sakra důvod. Rozpracovanost, kdysi nedokončená. Třeba jsi minule zvolila kariéru přes postel (byla jsi rozprcaná), nebo naopak (byla jsi r. příliš málo, třeba jeptiška), a teď se vracíš, abys to přehodnotila :61:
06.12.2016 - 14:53 | Filtr
(Rak) dan162 » Bosch
díky.
06.12.2016 - 14:57 | Filtr
(Kozoroh) Sosna zvlčelý » dan162
Peklo nemusí zamrznout, stačí říct: Až bude všechno hotové... :50: :56:
06.12.2016 - 14:57 | Filtr
(Štír) Freja » dan162
:61: :61:
Pošahaná...no to už je tenhle tejden podruhý, co se takto někdo vyjadřuje směrem ke mně :21:

Jeptiška....možná jsem byla tučnák :4: :97:
06.12.2016 - 15:09 | Filtr
(Kozoroh) Bosch » dan162
není zač.
ještě bych zmínil vyspělost časovou kterou pokládám, píše za podružnou ale v mystických kruzích přesto dost ceněnou.
jde o planetární stáří. má se za to že vyspělost duše souvisi s jejím stářím a to je v astrologickém smyslu symbolizováno planetami umístěnými v tzv duchovních domech.
jedná se o severní hemisféru. jsou li planety nahromaděny za pannou ale nejlépe okolo saturna vodnáře ryb štíra a střelce, pak se dá předpokládat že taková osoba bude dříve inklinovat k duchovním naukám a metodám sebepoznání než ti okolo blížence raka býka například.
To se dá pokládat za vyspělost.
Tedy né karaoke disco bigbít ale opravdové duchovní snažení, meditace jóga atd.

Kvadranty dospělost a stáří. Po 42 roce což odpovídá konci znamení panny a začátku vah. Váhy jsou pokládány za první duchovní znamení.

Tyto názory neberu jako dogma. Existuje ještě i další členění podle rozložení planet v jednotlivých oblastech tzv.jemnohmotných těl dle pana podvodného ruského astrologa který si všiml vztahů mezi 5obaly těla (pančakóša tibeťanů a hindů, 5 budhovských těl) a jednotlivými znameními. Největši átmaničnost vykazují pak bytosti s planetami mezi rybou a beranem, materiélní příklony pak panna/váhy.

A jisté se najdou dalši a další experti na členění vyspělosti.
06.12.2016 - 15:10 | Filtr
(Beran) balschemtov
Kdysi jsem používal podobnou psychologii ve svém duchovním životě a zkoumal jsem vyspělost duše. Dnes to nahlížím poněkud odlišně. Tato možnost mi vyvstala při studiu klasických věcí jako je třeba gramatika, lingvistika nebo metody analýzy. Výraz "vyspělá duše" je slovní pole složené ze dvou slov vyspělost a duše. Začnu od té duše. V helénském prostředí, které je asi i podkladem vašeho uvažování je duše cosi nesmrtelného a abstraktního v člověku co možná přežívá jeho smrt a pokud to nekončí v nějakém abstraktním ráji, tak se to zase vtěluje a tak nějak válčí s tělem a světem. Jenže ouha, to je v rámci globální spirituality poměrně okrajová vize nám vštípená zvláště skrze křesťanství. Orientální chápání duše je více konkrétní. Například hebrejský výraz NEFÉŠ označuje původně hrtan jako místo kontaktu těla a vzduchu, jeho pohybu a místu kde se rodí individuální lidský hlas. Klíčovým momentem je tu RYTMUS. Duše je něco jako individuální rytmus nebo vibrace konkrétního těla a spolu s ním také zaniká. Další pojetí duše znám z tibetu, kde se vyloženě tvrdí, že žádnou indiduální duši vůbec nemáme a plaveme všichni v jakési společné duševní nádobě označované jako ALAIA VIDŽŇÁNA doslova. zdroj, pramen a nebo zásobárna poznání. I bible říká, že Hospodin uchovává duše lidí v jakémsi váčku. Tak a včil:) Ta vyspělost je vyloženě atletická věc. Je z toho vidět, jak nás ten mamon zpracovává. Máme dojem, že musíme dál, výš a nějak přeskočit ostatní. To je ale existenciální omyl. Není v našich silách se posunovat kamkoliv dál, nemůžeme vyspět, protože není v čem uspět! Moje duchovní zdroje židovské a tibetské mne učí že neexistuje vyspělý člověk, ale že existuje ŠŤASTNÝ ČLOVĚK. První žalm a další to často opakují v úvodním verši: Dívej se, viz, koukej na to! Tohle je ten šťastný člověk! Výklad pak pokračuje zajímavým směrem, ten člověk není šťastný z toho, že něco má, něčeho dosáhl, nebo ho tak vidí okolí. Je šťastný protože jsou věci, které NEDĚLÁ. Jinak řečeno štěstí je založeno na schopnosti překonávat symptomy každodennosti. Také tibeťané mají za vrchol nikoliv majetek, ale jasný vhled. Není tedy žádná vyspělá duše, ale pouze šťastná individualita obdařená jasným vhledem do podstaty života. Odpověď není o konkrétních znacích duševnosti v diagramu zrození, ale komplexitě jíž bylo již dosaženo. Slovo holistický znamená celostný a holos je také výraz pro nebe.

POST SCRIPTUM: V orientální tradici nemá duše až takový význam pro nějaké další pokračování po smrti. Tento význam má pouze úsilí, které duše vyvíjí v jednotě s tělem. Případný převtělenec není duše jež vklouzne do těla ale spíše následovník v onom úsilí. Jinak řečeno je to co vnímáme jako tělo a duši objekt generující energii - úsilí a energie jak všichni víme podléhá zákonu o zachování energie. E=mc2
06.12.2016 - 15:14 | Filtr
(Kozoroh) Bosch » balschemtov
Není tedy žádná vyspělá duše, ale pouze šťastná individualita obdařená jasným vhledem do podstaty života.

Jasný vhled do podstaty života je synonymem vyspělosti duše.
06.12.2016 - 15:19 | Filtr
(Kozoroh) Bosch » Bosch
Z hlediska schopnosti pronikat do podstaty věci a schopnosti koncentrace mysli je nejvyspělejší kozoroh (jednobodová koncentrace). Pak štír (práce s energiemi) vodnář (přímý vhled) střelec (evokace duchovních kvalit).
06.12.2016 - 15:20 | Filtr
(Rak) dan162 » Freja
neee, to bych si nedovolil, mluvil jsem o planetě :4: Pošahaná je každá zpětně jdoucí planeta z pohledu lidí, kteří ji mají v přímém chodu, tedy z pohledu většiny lidí. Mám je také, neboj :-)
06.12.2016 - 15:24 | Filtr
(Rak) dan162 » balschemtov
Pěkné. A navíc s emi to líbí.
Příspěvky: 1-25 26-50 51-61
« předchozí  další » »|
Aktuální postavení planet
Aktuální
postavení planet
ukázat planety »
Lunární kalendář 2024
Lunární kalendář
Luna ve Váhy Vahách
ukázat kalendář »