Anketa pro pestovatele a uzivatele Ars astrologica


28.11.2016 - 21:09
(Kozoroh) kocour_mivik
Anketa pro pestovatele a uzivatele Ars astrologica
Kdyz uz propirame pana ucitele Saturna, rad bych polozil ctenym bliznim provikativni otazecku. Co oekneho vas naucil a jak k vam byl laskavy ? Tesim se na odpovedi..

Stránka: 1 2 3
Řazení:
28.11.2016 - 21:25 | Filtr
(Rak) dan162
Vyvažovat princip expanze rozmyslem (Jupitera mám mnohem líp po ruce než Saturna). Stále se učím myslet na základní pojmy, základní věci, často jsem je přehlížel ve svém nadšení. Uvědomit si, že okouzlení novou možností může rychle přejít nebo že to je vzdušný zámek a nevěřit tomu tak úplně, prověřit, i když nevidím problém. Výhody pevného režimu dle toho co říká tělo, často jsem chodil spát až únavou. Asi tohle mne napadlo.
28.11.2016 - 22:30 | Filtr
(Kozoroh) Sosna zvlčelý
Laskav je mi zejména svým časem, který mi věnuje. A že pro tak špatného žáka je zapotřebí hodně času a péče... Ale jsou prý i horší, ti trvale ho odmítající.

Jde o to, že Saturn dává věcem řád. A dává řád i svobodě. Víš, že se říká, že svoboda jednoho končí tam, kde začíná svoboda druhého? Tak to je právě princip Saturna. Kdyby neexistoval, nebyla by svoboda, ale anarchie. Svoboda má totiž pevné mantinely, které však člověk, jenž je umí poznat, vůbec nevnímá. Nestanou se mu omezením, omezí právě jen ty, kteří se tomu brání. Saturn zkrátka osvobozuje. A tím netvrdím, že jeho lekce nebolí. Ale více bolí ty, kteří odmítají tyto principy pochopit a přijmout, takže je to bolí zas a zas.
28.11.2016 - 22:58 | Filtr
(Vodnář) ohenvoblacich » Sosna zvlčelý
No,v mem pripade se zřejmě rozhodl,ze rozletu a svobody uz bylo dosti :46: me uz neomezuje,ale doslova skrti.A to si nemyslím,ze bych nechapala,jak funguje Pricina a nasledek.Přitom jsem hodne zodpovedna a povinnostem se nevyhybam,od zasadnich ukolu nezdrham,dokud je nedokončím..ale rada bych za to vsechno sebezapirani a potlacovani svoji prave podstaty taky uz nějakou odmenu :65:

Je to take planeta karmy a dle zkusenostnich indicii nabyvam presvedceni,ze v min.zivote(ch) jsem musela byt pekna :40:
29.11.2016 - 10:01 | Filtr
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele ., který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Nejsem astrolog, ale mám ke každé planetě svůj vlastní vztah. A ten vztah postupně buduji, a buduji ho s planetami vzájemně, jako se buduje vztah partnerský.

Já všechny planety vnímám jako nejlepší kamarády. Možná prostě proto, že jsou pro mě darem a každá planeta mi nabízí jakousi otevřenou náruč, kde se mohu něco naučit. Jen na to má každá jiný způsob, jiný přístup, ale všechny pro mě chtějí jen nejvyšší dobro. A já jim můžu buďto naslouchat a nechat se vést, nechat si poradit a pochopit je, anebo se vztekat a zbrojit proti nim.

Když mi něco nejde nebo se něco stane, a dá se to přisoudit vlivu nějaké planety nebo planet, ten problém, který mi poskytly, zároveň poskytují i s jeho skrytým řešením. Ale to už vyžaduje aktivní snahu se zapojit, spolupracovat. Nikdy jsem neměla potřebu se na planety hněvat, protože vím, že to jednak nemá smysl, a jednak si za to vždy můžu sama. A planety mi ty problémy pomáhají překonat, ukazují mi cestu dál, takže nemám důvod si je rozzlobit. :1:

Konkrétně Saturn je pro mě aktuálně nejbližší planetou. Cítím se jako v jeho konejšivé náruči. Nutno ale podotknout, že každá planeta má svou konejšivou náruč, a v každé je mi dobře. Jen se mi mění intenzita blízkosti na základě různých životních období. :1:

Přijde mi legrační, jak lidé svádí své potíže na postavení planet. Jasně, protože planety se nemůžou moc hlasitě bránit. :4: Je to podle mě jen únik před skutečnou vůlí něco se sebou dělat.

Já mám spoustu planet - prý - postavených ne zrovna výhodně, ale vzhledem k tomu, jaký k nim mám vztah, jsem nikdy nepocítila, že by mi nějak škodily. Právě naopak. Je to příležitost, dar. Tak jako všechno...
29.11.2016 - 10:03 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » ohenvoblacich
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele ., který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Za sebezapírání a potlačování své podstaty odměnu rozhodně nečekej. :4:
29.11.2016 - 10:23 | Filtr
(Rak) dan162 » .
Myslím si dnes, že v určitém stupni vývoje člověk se naučí získávat energii z vesmíru či odkud i jinak než jen ze svých rodných planet a není omezen horoskopem. Zpočátku to je jen slabé, ale časem planetu žije, používá, tranzity pak nevyčnívají nijak zvlášť, zatímco kdo je na tom v sobě špatně, tak s ním zamává každý tranzit.
29.11.2016 - 10:31 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » dan162
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele ., který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
To zní zajímavě :1:

U sebe si myslím, že čerpám prostě z toho, že mám všechny planety ráda. Možná jsem prostě jen naivní, když věřím, že to se mnou myslí všechny dobře, ale zkrátka se mi tak žije lépe, radostněji, klidněji. Rozhodně se horoskopem necítím nijak omezována. Spíš se cítím jako obdařená něčím jedinečným, jedinečným radixem, jako jsou třeba otisky prstů. :1:
29.11.2016 - 11:24 | Filtr
(Kozoroh) Sosna zvlčelý » ohenvoblacich
Nejsem si jist, zda v Tvém radixu je Saturn největším a hlavním škůdcem. Ona už ta recepce Slunce - Saturn mluví za sebe, tyto planety se nemusí a navzájem jsou u tebe provázané tak moc... A Uran to dokáže umocnit.
Navíc ten Mars - Pluto - Luna, au au! :9: :62: Pozor na lidi!
29.11.2016 - 11:31 | Filtr
(Vodnář) ohenvoblacich » .
Tvoje tvrzení nemá tak jednoznačné opodstatnění.

V životě mohou nastat situace,kdy je třeba se zapřít a jít i proti svojí pravé podstatě.Protože je tu třeba někdo,kdo je důležitější než Ty..i o tom je saturnský princip,o zodpovědnosti,i když by to člověk nejradši zabalil.Nemusí to ale nutně znamenat štěstí.
29.11.2016 - 11:36 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » ohenvoblacich
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele ., který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Asi si takovou situaci nedokáži úplně představit. A moc nechápu tvrzení, že je někdo důležitější než já. Takhle asi uvažovat neumím.

Buďto jsem zodpovědná, protože to tak cítím ze své podstaty, anebo se přemáhám a jdu proti sobě ve smyslu rozumovém, když moc přemýšlím nad tím, jak by věci měly být. U toho se ale většinou zarazím... protože vím, jak pak vypadá můj život, když jdu sama proti sobě.
29.11.2016 - 11:39 | Filtr
(Vodnář) ohenvoblacich » Sosna zvlčelý
To je tak...povzbuzující :9: :4:
Jo..vím o tom,je hodně náročný tyhle dárečky sladit :76:

Není.Jenom ten smysl pro zodpovědnost je tak výraznej,že potlačuje všechno ostatní.
29.11.2016 - 11:48 | Filtr
(Vodnář) ohenvoblacich » .
Protože zkušenost není přenosná :37:

V tomhle případě si ale ani nepřeji,abys to pochopila.. :62:
29.11.2016 - 11:49 | Filtr
(Kozoroh) Alffie
Mne Saturn naučil, že k tomu abych mohl naplo zažít rozkvět a úspěch (v podobě Jupitera, 10 domu, či severnímu uzlu), tak potřebuji vycházet z nějaké stability a od nohou na zemi.

No a vzhledem k tomu, že se blíží moje 29 narozeniny a od poloviny února 2017, se mi Saturn vrátí do nativního postavení a celý rok 2017 jím bude cestovat a dokonce se tam i vracet.

Tak dnes v 29 letech, pěti roky v esoterice a osmi roky hledání sebe sama, můžu při vší úctě a pokoře říci, že se cítím zralejší, zkušenější o ty jeho šrámy, že už vzhlížím k tomu severnímu uzlu, Jupiteru a 10 domu. :1:
29.11.2016 - 11:54 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » ohenvoblacich
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele ., který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Za mě zkušenost přenosná je :1: Ale to by bylo asi zase na delší povídání :4: Je fakt, že není přenosná vždy a mezi všemi.

Hlavně, ať jsi šťastná. Nemusím chápat, ale chci aspoň přát jen to nejlepší :62:
29.11.2016 - 12:49 | Filtr
(Rak) dan162 » ohenvoblacich
Smysl pro zodpovědnost...jak se projevuje smysl pro odpovědnost k sobě ? Upřednostnění sebe před jakýmkoliv okolím ?
29.11.2016 - 13:30 | Filtr
(Kozoroh) Sosna zvlčelý » ohenvoblacich
Ale on to není jen smysl pro odpovědnost, ale i výdrž. Kdyby Ti Saturn vymizel z radixu a s ním i jeho vlastnosti, neměla by jsi sílu a odhodlání (zodpovědnost) poprat se s tím zbývajícím, co přes Saturn nejde. Chyběla by právě ta výdrž, kterou Saturn dává.
Že neutečeš z boje v konečném důsledku zlepšuje tvé vyhlídky na zlepšení a vyřešení všeho. Ale že to bolí, o tom netřeba diskutovat.
29.11.2016 - 13:56 | Filtr
(Panna) Mici Angóra » .
"A moc nechápu tvrzení, že je někdo důležitější než já."

Řekla bych, že mluví o mateřské roli :3:
29.11.2016 - 14:03 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » Mici Angóra
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele ., který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
To mě napadlo. Ale ani tak tomu přístupu moc nerozumím. Nicméně pozoruji, že to tak má hodně matek. Asi budu máma divňous, no :4:
29.11.2016 - 14:11 | Filtr
(Panna) Mici Angóra » .
Tak myslím, že ve fázi, kdy je dítě bezbranné a bez tvojí péče se neobejde, je to myšleno tak, že by prostě mělo být na prvním místě.

Pokud jde ale o kult dítěte, tak nesouhlasím. :17:
29.11.2016 - 14:12 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » Mici Angóra
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele ., který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Tak v tomto případě to chápu :1: Asi mě prostě zmátlo jen to spojení "důležitější než já"... spíš bych řekla, že by to měla být ta přirozená, zdravá zopdovědnost, starat se o dítě. Ale nestavěla bych ho nad sebe. Když není máma ok, nebude ani dítě...
29.11.2016 - 14:20 | Filtr
(Panna) Mici Angóra » .
Máš to hozený dobře, držím ti palce :17: :15:
29.11.2016 - 14:26 | Filtr
(Blíženci) tajga » .
Když není máma ok, nebude ani dítě...
-----------------------

Když nejsi ok, tak to vždycky vůlí nezměníš, můžeš tisíckrát vědět, že to dítěti nesvědčí.
29.11.2016 - 14:47 | Filtr
(Rak) dan162 » tajga
Samotnou vůlí nikdy. Je to proces, trvá dlouho a je jediný, který problém vyřeší. Ztotožňuji se s Khalií.
29.11.2016 - 14:54 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » tajga
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele ., který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Ale ano, změníš. Jen nesmíš házet flintu do žita předčasně. :44: A to se týká čehokoliv. Můžem si změnit každou buňku v těle pouhou myšlenkou. Můžem měnit chod dějin. Můžeme tvořit, budovat a měnit naprosto cokoliv. Jenže všechno nejde hned.
29.11.2016 - 16:25 | Filtr
(Blíženci) tajga » dan162
Asi úplně nerozumím. Taky souhlasím s tím, co napsala, jen jsem podotkla, že jsou situace, kdy ti je na houby to vědět, protože to stejně nezměníš.
Vůlí se změnit něco dá, ale u ničeho zásadního se mi to nepodařilo.
Příspěvky: 1-25 26-50 51-53
« předchozí  další » »|
Aktuální postavení planet
Aktuální
postavení planet
ukázat planety »
Lunární kalendář 2024
Lunární kalendář
Luna ve Štír Štíru
ukázat kalendář »