Vliv horoskopu vs. svobodná vůle


27.11.2016 - 11:07
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Pietra di Luna, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====

Vliv horoskopu vs. svobodná vůle
Přemýšlím nad tím, co může člověk udělat pro to, aby se vymanil z vlivu vlastního horoskopu a zda je to vůbec možné.

Nahlížím na osobní horoskop jako na takovou mapu charakteru a života člověka, ale občas mi připadá, že nás náš vlastní horoskop determinuje.

Někdy se ptám, co je vlastně naším úkolem - odžít si to, co máme v horoskopu svým způsobem předurčeno?

Nejsem moc zastáncem užívání slov jako je osud nebo předurčení, ale když se na to podívám realisticky, svým způsobem nás horoskop k něčemu předurčuje. Člověk s Venuší v Blížencích se ve vztazích nikdy nebude chovat tak, jak člověk s Venuší ve Štíru. Člověk se zdůrazněným Vodnářem a žádnou planetou ve vodě a zemi se jen těžko vcítí do Račích strachů. A tak dále.

Co když to chci ale udělat jinak? Co když chci svůj vlastní horoskop přerůst? Co když se chci zbavit všech jeho omezení? Co když chci zažít splynutí všech znamení ve všech jejich podobách, co když nechci být pouze omezená na to, že mám např. Mars v Rybách, ale chci si někdy zkusit, jaké to je, mít Mars v Kozorohu? Je to vůbec možné? Nakolik je reálná a funkční existence svobodné vůle?

Nebo je lepší přijmout svůj "osud", naučit se žít s tím, co mám, co mi bylo dáno do vínku, a žít s tím co nejlépe můžu?

Stránka: 1 2
Řazení:
27.11.2016 - 11:27 | Filtr
(Štír) scorpio-15.11.1987
Tak tohle by mě taky zajímalo,jak se dá vymanit z toho co je psáno :25: protože ta představa,že mám mít danou nějakou cestu mi úplně nevyhovuje...
27.11.2016 - 11:45 | Filtr
(Rak) dan162
Trefila ses mi do noty, díky. Taky to vidím zespodu, a tudíž špatně, ale třeba se ozve někdo s lepším pohledem.

Naplnit "předurčení" je podle mne jen krok 1. Vem si Račici, která se nebojí, i když k tomu má ty nejlepší předpoklady. Nebo třeba Štíra, který neválčí. Ono "předurčení" je přednostně se naučit žít své planety, takže se v nich nehromadí energie a do života nezasahují. Je to poloha, ve které vše nejlíp plyne.

Lze se pak v dalším kroku učit jako doplněk i jiné kvality, než ty vrozené. Když dobře žiješ nějakou planetu, v duchu toho, jaká je, tak občas použiješ zcela jiný princip z jiného znamení. Račice pak není trvalým dítětem.

Pro mne je lepší než astrologická cesta spíš cesta tarotu - dojít do co nejvyšších karet tarotu a co nejméně pobývat v nízkých číslech. Bez ohledu na svůj horoskop. Možná nedojít až do desítky, to nevím.
27.11.2016 - 11:48 | Filtr
(Štír) tronco
Totéž se mi honívalo hlavou. Hele a když to vezmu do důsledku a všichni si přáli totéž,co Ty... buď... všichni překonají horoskop tím,že to pospojují vše dohromady a nebudou pak všichni tak nějak stejní? Bude to zamezovat rozmanitosti a s tím spojenou svobodnou vůlí.... svobodnou vůli vidím ale i tak trochu,že i když o třeba horoskopech už víme dost,můžem se podle toho chovat a též nemusíme .... tak nějak.... nerozepisuji se,jen ... a nebo...
27.11.2016 - 14:43 | Filtr
(Rak) Loen
Tyjo...myslím, že je dost zjednodušené se na to dívat jako na "jen si odžít vlastní planety"... protože k vlastnímu radixu a jeho potenciálu se stejně dostáváš celej život...a záleží na aspektech a tranzitech, které ti otevírají ty nové možnosti...

budu tady zas trapně omýlat tranzit (kvádr) uranu na moje slunce... otevřelo mi to pro mě doposud nepoznané uranské vlastnosti ... pro račici tak netypické... a ta síla a odhodlání co sem cítila... nebyl tam strach... úplně sem si říkala wow :61:

takže popravdě si myslím... že máme co dělat s tím co máme a co nám bylo nachystáno za tranzity...které vlastně rozvíjí ty nativní kvality...

a pokud chceš obsáhnout úplně vše...tyjo :61:... to se domnívám že je úplně ten nejvíc level jednoty... :4: možná někdo naprosto bytostně neptunskej toho může být schopen, ale za cenu ztráty sama sebe... (o což prostě v té jednotě a rozplynutí se v ní de... ale )

já totiž bez těch tranzitů (no dobře..možná ještě bez zásadních synasrií) nejsem schopna pocítit a bytostně prožít chování marzu v beranu (taky mám v rybách že...) jen se mentálně domnívat jaké to je...

si taky hodně merkursá (i když já ho mám jako vládce asc v 10.d) a ... u mě jde ten proces poznávání přes merkur... k luně... a hodně dlouho v sobě nosím určité poznatky (vždy v domění... onoho poznání...)... ale ty informace (i když mám pocit, že to skrze to znám) čekají na to fyzické a bytostné prožití.... (a to následuje někdy s velkým odstupem... třeba i let... a to si pak teprve číkám... tyjo... tak to je ono..a já si myslela, že to znám... ale do doby bytostného prožitku to byla vlastně jen informace... jestli chápeč co myslím) - sem se do toho asi zamotala :4:

prostě high level... no
27.11.2016 - 17:32 | Filtr
(Ryby) MG34 » scorpio-15.11.1987
A co teprve když máš předem dané i jak se z toho ostatního daného vymaníš... :3:
27.11.2016 - 17:37 | Filtr
(Ryby) MG34
Co se dá předvídat, není svobodné.

Vymanit se dá jedině nepředvídatelným krokem. Ale nevím, jestli takový nějaký vůbec je.

Resp. možná se k tomu kroku dá dojít přes nepřímou konstrukci. Něco jako když si Sheldon Cooper házel kostkou, jestli má jít na záchod nebo ne. Nebrat doslova.
27.11.2016 - 18:11 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » dan162
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Pietra di Luna, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Naplnění předurčení víceméně chápu, dává mi to smysl, ale hůř se mi kombinují všechny planety dohromady. Osobně mi občas dělá problém například kombinace mého Měsíce v Kozorohu a Venuše v Blížencích.

Co máš na mysli žitím planety v duchu toho, jaké je? Kašlat na to v jakém je znamení, ale žít princip té planety? Nebo zkombinovat pozitivní stránky znamení plus princip planety?

Cestu tarotu vůbec neznám, ale pamatuji si, že jsi se o tom v nějaké diskuzi nedávno zmiňoval. Asi se na to mrknu.
27.11.2016 - 18:12 | Filtr
(Beran) Háňa*
Nemám dojem, že by nás horoskop omezoval nebo nějak svazoval. Sama to vnímám spíš opačně, že nám dává - určité vlohy, sklony. Že jsou to dary, které potřebujeme pro živoní "trénink" - každý jsme dostal jiné, podle toho, co kdo nejvíce potřebuje "natrénovat".
A že smyslem našeho života není odžít (přetrpět) si něco konkrétního, co je nám předurčeno, ale naopak dokázat PROŽÍT všechno, co nás v životě potká. Prostě, dokázat projít životem v míru se sebou i okolím, ať už máme jakékoli vlohy a ať se potkáme s čímkoli - to je myslím to, proč jsme tady - tohle si osvojit.
27.11.2016 - 18:13 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » tronco
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Pietra di Luna, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
že by pak všichni byli tak nějak stejní....a to je právě to. Protože mě napadá, jeslti ten, kdo překonal svůj horoskop, není v podstatě svým způsobem osvíceným, světlem, nebo tak něco. Prostě už nerezonuje s planetou Zemí, nemusí se převtělovat, zvládl to tady. Ale to už se pohybuju na dost nejistém povrchu....
27.11.2016 - 18:44 | Filtr
(Panna) Namchan
Lidé nejsou takoví a takoví, protože to říká jejich horoskop. Je tomu přesně naopak. Horoskop mají lidé takový a takový, protože takoví jsou skrz svou svobodnou vůli.

Člověk čekající na onom světě na inkarnaci se může inkarnovat jen za určitého postavení hvězd. Konkrétní postavení hvězd teprve umožňuje duši se inkarnovat.

Veškeré schopnosti, vlohy, dary, které člověk rozvinul během svých inkarnaci, stejně jako osudová vlákna či karma, mohou vplynout jen do záření určitého postavení hvězd.

Člověk má ale pořád svobodu rozhodování. Pokud má vlohu ke zpěvu klidně jí může zahodit a místo toho se učit malovat.

Při negativní karmě se buď musí odžít a správně pochopit a tím od člověka negativní nitky odpadnou anebo je druhá možnost, udělat na sobě velký kus práce a dosáhnout velké vnitřní čistoty. Tato čistota následně zeslabuje vracející se negativní karmu a ta působí potom zeslabeně.
27.11.2016 - 18:50 | Filtr
(Lev) Tuvalu
Tvoje uvaha me zaujala protoze o tom premyslim uz davno,

Ja jsem precitlivela a mam strach z opusteni, tenhle strach je u me Z RANNEHO DETSTVI.

Nekdo nam to jen zasel, nevedomky nemo vedome, a proto si myslim ze to dokazes,

my vermi na horoscop a na osud, ale na neco verit neni to stejne jako neco vedet.

Jinak receno my vime akorat to ze na neck verime :86:.



:86: :86:
27.11.2016 - 19:31 | Filtr
(Býk) Ase
Ide, môžeš sa z vplyvu horoskopu a všetkého, čo určuje tvoj osud, celkom oslobodiť. Ako sa vymaniť z podmienenej existencie, tomu učí napríklad dharma. Vyriešením všetkých závislostí vznikne stav, ktorý je trvalý, ničím nepodmienený, oslobodený od akejkolvek závislosti na niečom a niekom. Na takého človeka už osud neplatí.
Všetko čo je v horoskope, je podmienené, je to vlastne obraz minulosti a to, kam človek smeruje, ak by sa situácia nijak nezmenila. Človek ale má svoju slobodnú vôľu, môže do stavov svojich nálad zasahovať vedome, vedome zmeniť a s postupom času prebudovať svoje vnútro natoľko, že horoskop už nebude pre neho platný.
Môže správnym náhľaadom a úsilím vytvoriť také podmienky, aby karma celkom zanikla.
27.11.2016 - 21:15 | Filtr
(Rak) Loen » Ase
no, tady se právě dotýkáme otázek osvícení :61: ... a vážně se domnívám, že rozpuštěním karmy ztrácí fyzický život tu na zemi smysl... tudíž je to bezpředmětné.... :3:
27.11.2016 - 21:48 | Filtr
(Panna) elaviel » Namchan
Naprosty souhlas :15:
27.11.2016 - 22:46 | Filtr
(Býk) Ase » Loen
To by bola asi dobrá otázka na takého osvieteného Dalajamu, prečo tu stále ako osvietený žije... :1: Aj osvietený Guatama Buddha sa vrátil z toho ultraduchovna, a život dožil ako bežný človek. Neutekal pred životom, z fyzickej existencie do tzv. "duchovna".
28.11.2016 - 07:37 | Filtr
(Rak) dan162 » Pietra di Luna
Ano, kašlat na znamení planety, žít princip té planety. Dám příklad: když mi probíhaly tranzity Urana (které probíhají v určitém věku každému), naučilo mne to zahrnout jeho uvažování, přístup, volby do života. Když nad tvou otázkou přemýšlím, tak bez ohledu na znamení (u mne v Panně). Spíš od té doby když se rozhoduji, tak mohu cíleně něco náhle změnit, bez ohledu na již provedené investice, nevázat se na ně. Změnit názor, i když jsem míval názory pevné. Připustit a vítat nejistotu. Zcela mimo račí principy bez lítosti něco vyhodit. Stal jsem se o dost svobodnějším. Urana mám v sobě, jak nikdy nebyl, a neprojevuje se svým znamením, ale celkovou kvalitou. A dává mi od té doby pokoj, možná spíš naopak ho vysávám, než že by se v něm hromadila energie tranzitem pak nepříjemně uvolněná.

Pozitivní stránky znamení to ne, ostatně nic pozitivního neexistuje, ani negativního, vše jen "je", existuje, bez hodnocení.

Cesta tarotu je tentýž růst, jen vzatý z jiného úhlu - hodně tu ve foru řešíme část cítění, kdy odstraňujeme bariéry v sobě, ničíme různé iluze, jako třeba že mi bude fajn, až abcd. Ale jsou i další oblasti, které v součtu teprve tvoří celek, dle tarotu mimo cítění/emocí další tři: vnímání, myšlení a vůli. Máme nějakou stávající úroveň v každé ze čtyř oblastí. A vše můžeme v sobě posunout na vyšší úroveň. Tarot ukazuje, jak vypadá ta která úroveň.
28.11.2016 - 08:24 | Filtr
(Kozoroh) Sosna zvlčelý
Ono je to stejně trochu jedno, ne? Myslím, že každý se časem setká s principy planet jinak umístěných, než jak je má právě v radixu, ať již ve víře v koloběh životů, kdy si vyzkouší i jiné figury, nebo třebas v tomto životě skrze lidi, jež mu do života vstupují a zase z něho vystupují, nebo je tam má od narození (sourozenci, rodiče atd.).
A pak je zde samozřejmě i ta druhá otázka: Působí ty planety na nás a na to, jací my jsme? Nebo jsou to jen symboly a my nějací jsme a v symbolech se to jen zračí? Protože v tom druhém případě jsou naše možnosti prakticky "neomezené", vliv horoskopu nulový, jen ukazující na výchozí bod. A někdo se postupně vymaňuje (i toto by symbolika jistě naznačila) a jiný se radixem naopak řídí (podvoluje), aby byl v "souladu".
28.11.2016 - 09:55 | Filtr
(Rak) Loen » Ase
o osvícenosti Dalajlámy teda přesvědčená nejsem :4:

ale u Buddhy to byla svobodná volba...ano... :3:
28.11.2016 - 16:36 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » Loen
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Pietra di Luna, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Já (asi) dělám chybu v tom, že tranzitům moc nevěnuju pozornost. Jenom si pamatuju, že když mi šel tranzitní Uran kvadrátem na nativní Slunce, odcestovala jsem přes půl světa, rozešla se s tehdejší přítelem, protože jsem měla pocit, že mě vztah nikam neposouvá, a celkově jsem se celá "překopala". Ale aspoň nebyla nuda a přesně jak píšeš - ta síla odhodlání, to bylo něco! :4: já bych si tenhle tranzit klidně zopákla, je to fičák a člověka to hrozně posune.

Ten level jednoty je asi už opravdu hodně vysoko, ale občas mívám stavy, kdy ho chci strašně moc zažít. Rozplynout se a být vším, či jak to říct. Si říkám, proč, když ještě nezvládám spoustu svých planet, ale to asi to moje megalomanský Slunce v 9. domě :81:

Hele, tohle se mi děje taky, nebo alespoň něco v tom smyslu - že získané informace a poznatky později prožiju, zažiju a plně pochopím, i když jsem si předtím myslela, že to chápu. A tyhle stavy miluju, je to takové osvobozující
28.11.2016 - 16:39 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » MG34
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Pietra di Luna, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
"Co se dá předvídat, není svobodné." To se mi líbí. Nad tím ještě budu přemýšlet.
28.11.2016 - 16:41 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » scorpio-15.11.1987
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Pietra di Luna, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Právě, právě....ale možná máme moc velké ambice, o sobě sama vím, že nezvládám některé planety a rovnou se chci vymaňovat.... :41:
28.11.2016 - 18:48 | Filtr
(Rak) Loen » Pietra di Luna
Ale jo, to je normální to chtít... tu jednotu :4: a vlastně za tím nějak jít...

dělala jsem kundalini jogu a měla skrze to brutální zážitek rozpouštění se v jednotě... ale zároveň bytí vědomím, které nebylo vědomím ega... což se dost blbě popisuje a ještě hůř chápe (a zase další z těch věcí, co byly dlouho v mentálu :61: než se staly fyzickým momentálem :61:)

a za tu zkušenost sem vděčná moc, i když po návratu (a to nebylo astrální cestování nebo tak něco...ani náhodou) sem měla brutální depku, že to prostě ve fyzické realitě žít nejde... prostě nejde

jo buddha mohl dosáhnout osvícení a vědomně se vrátit do těla dále učit a pomáhat lidem...ale to byl jedinej důvod...
28.11.2016 - 21:32 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » Namchan
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Pietra di Luna, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Takže náš horoskop je vlastně kombinací minulosti, přítomnosti a možné budoucnosti?

Jak lze dosáhnout velké vnitřní čistoty?
28.11.2016 - 21:38 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » Loen
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Pietra di Luna, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Tak to je možná jedno z nejhořčejších poznání...podívat se "za" a zjistit, že tady to vlastně nejde...žít...

Pak by to tedy šlo udělat tak, jak to udělal Buddha. Ale na to asi určitě nejsem připravená :4:
30.11.2016 - 10:01 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » Namchan
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele vibe, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
to je zavadejici... co takhle nejprve absolvovat osobni setkani s nekolika(!) jedinci narozenymi ve stejny den a cas na uzemi CR(CSSR)?
Příspěvky: 1-25 26-46
« předchozí  další » »|
Aktuální postavení planet
Aktuální
postavení planet
ukázat planety »
Lunární kalendář 2024
Lunární kalendář
Luna v PannaPanně
ukázat kalendář »