Železná koule přivázaná řetězem na noze


07.11.2016 - 11:44
(Ryby) MG34
Železná koule přivázaná řetězem na noze
Docela hledím tady v diskuzi (ale je to i ve venkovním světě čím dál silnější trend posledních minimálně 5-10 let) - někdo něco chce, ale táhne si ssebou docela těžkou kouli na noze (i když dotyčný/á to tak nevnímá) a přesto si myslí, že svět se bude točit kolem něj/ní a všechno nějak vyjde. Typický příklad:

Jsem tlustá (ale nic s tím rozhodně dělat nehodlám, protože..., protože...), kouřím krabku denně (a kdo ne?), mám 3 čokly (bez těch si nedokážu život představit), nic neumím (a na tom se nic nezmění) a mám docela problém pod někým pracovat, protože nemám ráda, když mi někdo něco rozkazuje. A chtěla bych: barák na pěkné dědině, příjemnou práci, která by mne bavila, milujícího manžela a pak kdyžtak nějaké děti a tak vůbec (jo a ještě vlastně chovat koně, protože je taky miluju a vždycky to byl můj sen). Může se mi tu někdo podívat na můj horoskop, když už to konečně bude? Život je ke mně hrozně nespravedlivý a už se to jednou musí zlomit.

No a na to konto se vyrojí několik utěšovatelů a přizvukovačů a semtam někdo něco zahledá i v tom horoskopu a plácání po ramenou a objímání a kytičky a tak.

Co si o tomhle myslet?

DISKUSE JE MODEROVANÁ

Řazení:
07.11.2016 - 11:58 | Filtr
(Rak) dan162
Samozřejmě vnímám velkou mezeru mezi slovy a činy. A přidám poznámku, že popichování k tomu, aby se někdo k něčemu odhodlal, je plný web. Když by jsi vzal diskuzi v kavárně, cukrárně mezi emotivními lidmi, našel by jsi totéž. Jsme savci, žijeme ve smečce, soucítíme s druhými. Nemá ale cenu plnit někomu jeho sny, dokud se o ně nepřičiní, nejde tomu vstříc, tomu je úměrná (slovní) podpora. Lidé, kteří planou pro svůj sen, uskutečňují ho, mluví o těžkostech - těm kdekdo pomáhá i jinak než jen slovně.
07.11.2016 - 12:03 | Filtr
(Lev) špejlička
Že jsi zbytečně agresivní a nafoukaný sám na sebe a že nedokážeš přijmout, že lidé jsou různí.
07.11.2016 - 12:09 | Filtr
(Panna) Mici Angóra
Tak já taky nemám ráda lidi, kteří se vymlouvají, proč něco nejde.

Ale na druhou stranu jsou v životě věci, které ovlivnit nemůžeme. Zhubnout, přestat kouřit, opustit blbou práci, jít bydlet na venkov, to si myslím, že je schůdné. Radit někomu, aby utratil svoje 3 psy, když chce najít dobré bydlení asi není úplně košer.

Ale napadá mě třeba situace, kdy člověk hledá partnera a nedaří se a neví, co dělá špatně nebo jestli něco vůbec může udělat pro to, aby to nějak popostrčil. A v takových případech si myslím, že docela podpoří, když mu některý ze zdejších jak ty říkáš "utěšovatelů" vyčte z horoskopu konstelaci, kdy by bylo fajn jít tomu naproti (narozdíl třeba od současné konstelace, kdy jde hlavou proti zdi). Takže nelze paušalizovat. Taky by mě strašně zajímalo, kolik ze zdejších "poradců", kteří mají recept na všechno, má vlastní život stoprocentně pod kontrolou. :3:
07.11.2016 - 12:18 | Filtr
(Rak) dan162 » Mici Angóra
Souhlas, se vším.

Ad pod kontrolou - jsme všichni hledající cestu, v nějaké situaci jsme poprvé, jiné cesty můžeme mít proťáplé dokonale, někdo se dělí o svou lásku ke světu podporou druhých. Nemyslím, že to je nutně o kontrole, to slovo je na mne příliš panenské, po svém řeknu o dobrém pocitu z cesty a směru.
07.11.2016 - 12:19 | Filtr
(Panna) Mici Angóra » dan162
Myslela jsem to spíš tak, že do života můžou přijít věci, na které člověk není připraven, i když si až do této chvíle myslel, jak má všechno zmáknutý :3:
07.11.2016 - 12:38 | Filtr
(Rak) dan162 » Mici Angóra
Ano, je to přesně tak, mohou. Stalo se mi asi před devíti lety, ostrý náhlý zlom. Zpětně pak mi je jasné, jak moc jsem byl jen jednooký, tehdy a několik let poté mi to jasné nebylo.
07.11.2016 - 13:10 | Filtr
(Býk) player
Ano , je to přesně tak. Jde o to , že začínají z druhé strany. Oni tací lidé sní a mají na to právo. Jenže jiná věc už je povinnost vesmíru jejich sny realizovat.

Hledat východisko u astrologů , nebo i cennou radu je problém.

Nebo: beru si toho a toho , hoděj čísla , 15.července. Prosím , je to dobré datum? No to je pošetilost prvního stupně. Albrecht z Valdštejna se podle astrologů řídíl , ale hlavně - byl schopnej.

No co si o tom myslet? No přece to , že lidi hledaj berličku , nebo loví zlatou rybku čí sázejí sportku. Sní.
07.11.2016 - 13:22 | Filtr
(Ryby) MG34 » dan162
No, nevím jestlis to pochopil správně, ale ono se to s tou železnou koulí na noze (která tam většinou nějaká je, nehledě na její formu) tak nějak vylučuje. Takže to pak bývá debata úplně o ničem (když není řeč o té železné kouli - neboli velké chybě). A té železné kouli se většinou ty debaty vyhýbají jako čert kříži.

Taky jsem jednu měl, když jsem bydlel v paneláku. Situace (se sousedy) byla nic moc, ale podařilo se mi s tím smířit a tím jsem tu mou kouli (což byla v mém případě nesmířlivost s tou určitou situací) odhodil. Už jsem (nutně) nepotřeboval z toho paneláku vypadnout. A potom se mi přirozeně otevřela cesta ke zlepšení situace - bydlím v domě na venkově (což se momentálně jeví jako lepší, ale ne za každou cenu) a ten panelákový byt mám jako zálohu, kdybych se tam chtěl někdy vrátit (což se sice asi nestane, ale nevylučuju to - to by byla další koule na noze, kdybych to vylučoval).

Takže když to znovu shrnu - dnešní problém je ten, že se hodně lidí hrne do velkých cílů s těmi těžkými železnými koulemi na noze a ostatní jim pomáhají do toho cíle místo aby se něco dělo kolem těch koulí. To je pak medvědí služba...
07.11.2016 - 13:32 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » MG34
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele evanda22, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
zvláštne že ťa práve také debaty nejakým spôsobom priťahujú. asi to bude tým že to tak nejak vypovedá niečo aj o tebe. skús sa nad tým zamyslieť, prečo ťa to vlastne tak rozčuľuje/prekvapuje/poburuje alebo proste vyvoláva v tebe nejaké emócie :3: každý je priťahovaný väčšinou tým čo sám v sebe rieši a nemá vyriešené. ostatní nám väčšinou reflektujú to, čo do okolia vysielame či už vedome alebo nevedome. možno nevedome tiež hľadáš niekoho kto by ti dal za pravdu, súhlasil s tebou, povzbudil ťa...upokojil ťa. :3:
07.11.2016 - 13:42 | Filtr
(Ryby) MG34 » evanda22
Já až tak nepotřebuju, aby se mnou někdo souhlasil - pro mne je postačující, když se tím jenom řídí.

Tady v tomto případě to není žádná věda - sice to mám v sobě vyřešené, ale ještě je to relativně čerstvé, takže mne irituje, když to někde vidím, jak to někdo dělá stejně blbě jako já kdysi. Ale to je věc úplně jiná - to je jiné téma. Prostě jenom kolem sebe nechcu vidět svoje staré chyby...
07.11.2016 - 13:45 | Filtr
(Ryby) MG34 » špejlička
No, chtěl bych vidět tu reakci dotyčné, kdybych jí tam napsal, že ve skutečně krizové chvíli není nutné ty psy dávat pryč, ale je nutné je rovnou sežrat... - jak by to přijala - že lidé jsou různí...?
07.11.2016 - 13:51 | Filtr
(Ryby) MG34 » player
právo...

Právo je to, co si dokážeme nějak ob/uhájit.

Takže pak asi ano - tohle je celospolečenský boj o právo na nereálně ambiciózní sny a o právo na možnost jejich realizace. V společnosti probíhá proměna klima (reklamy, filmy, móda atd.).

Uvidíme, jak se bude boj vyvíjet...
07.11.2016 - 13:54 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » MG34
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele evanda22, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
keď ťa niečo irituje, ešte to nemáš v sebe spracované. lebo keby si to v sebe spracované mal, tak by si vedel (zvlášť po tom, čo si si prešiel tým istým) že si tým proste tá osoba potrebuje prejsť, aby pochopila...inak to ten dotyčný predsa nemá ako pochopiť ak si to sám neprežije tak ako si si to prežil aj ty. :3: teba to zbytočne rozladí a tej osobe to nijak nepomôže. môžeš poradiť ale inak nič iné urobiť nemôžeš.
07.11.2016 - 13:59 | Filtr
(Rak) dan162 » MG34
Aktuálně se nad tím zamýšlím taky, a mám víru v metodu nejmenšího možného kroku atraktivním směrem, která tě časem dovede k poznání a sundání té koule.
07.11.2016 - 14:03 | Filtr
(Rak) dan162 » MG34
Asi by pochopila, že na tebe (dočasně) sedla lochneska či co. Ona hledá, tápe, jde někam, kde nikdy nebyla. Ženská někdy potřebuje jen a jen podporu.
07.11.2016 - 14:12 | Filtr
(Ryby) MG34 » dan162
No, tamta konkrétní by spíš potřebovala výpravu na severní pól (nedostatečně zásobenou proviantem)...
07.11.2016 - 14:23 | Filtr
(Ryby) MG34 » evanda22
Ale já jsem si tím nepotřeboval projít - kdyby mi to někdo hezky vysvětlil, tak by to bylo OK i bez vlastní nepříjemné zkušenosti. Podobně jako například s tvrdými drogami - ty jsem taky nepotřeboval vyzkoušet, abych si to s nimi vyrovnal...

A o tom to je. Oni to někdy dostávají vysvětlené na stříbrném podnose, zleva, zprava, jsou to banální vzorce (kdyby to alespoň bylo něco složitějšího, tak neřeknu) - a stejně nic...
07.11.2016 - 14:25 | Filtr
(Rak) dan162 » MG34
To piš do jejího vlákna, ne sem, už to vypadá dost konkrétně. A mýlíš se. Hodně lidí potřebuje směr a podporu. A pravidelně se vracet pro další, dokud nenajde v sobě tu svou.
07.11.2016 - 14:36 | Filtr
(Ryby) MG34 » dan162
Jestli myslíš tam, jak si vzájemně radí, že ty psy před pronajímatelem zamlčí, tak díky, tam k těm podrazákům tedy rozhodně psát nebudu...

Kdyby mi tohle udělal nájemník, tak ho při první příležitosti (všechny smlouvy mám zásadně na dobu určitou) bez pardonu vyhodím a ještě o něm někam napíšu negativní reference, aby si na něho ostatní dali pozor.
07.11.2016 - 14:38 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » MG34
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele evanda22, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
myslíš že by si vtedy reagoval inak? človek má niekedy klapky na očiach a tie rady jednoducho nevníma alebo len nedokáže aplikovať do praxe. až keď mu spadnú klapky (a k tomu potrebuje dozrieť do štádia poznania)
07.11.2016 - 14:43 | Filtr
(Ryby) MG34 » evanda22
Ano, reagoval bych jinak. Ušetřil bych si složité tápání a několik měsíců beznaděje. Všechny rady, co jsem dostával, stály za houby, až jedna mi dost pomohla. Kdyby tahle rada přišla hned na začátku - určitě bych reagoval jinak, protože tomuhle člověku jsem věřil.
07.11.2016 - 14:46 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » MG34
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele evanda22, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
to hovoríš dnes...keď už si si to prežil a pochopil si. ale vtedy si si to potreboval prežiť a pochopiť. vtedy si bol iný človek...bez pochopenia a skúsenosti. sám hovoríš že ostatné rady boli na houby...takže si mal klapky na očiach :3: len tak zo zvedavosti...aká jedna rada ti pomohla?
07.11.2016 - 14:56 | Filtr
(Ryby) MG34 » evanda22
Ne, nepotřeboval jsem si tím celým projít. Viz níže.

Šlo o to, že jsem měl jednoho dne najednou za sousedy cigány - tvrdou sortu z Brna z Bratislavské, kterou tam borec ubytovával za velké peníze .. 10 lidí v bytě 1+1. Ptal jsem se všech známých, co se s tím dá dělat. Radili různé blbosti, nic z toho jsem nevyzkoušel, protože jsem to nechtěl uspěchat. Až po několika měsících jsem potkal jednoho známého, o kterém vím, že se fakt vyzná (velký kšeftman) a v těchto věcech na něho dám. A on mi řekl, že měl stejnou zkušenost a že nenadělám nic. V té chvíli jsem se teprve posunul/změnil a teprve od této chvíle jsem se začal dostávat ke smíření se situací.

Kdybych ho potkal hned druhý den, věřil bych mu to úplně stejně jako po 2-3 měsících. V tom mezidobí jsem se nijak nezměnil ani jsem nezískal zkušenost, která by ovlivnila můj postoj k němu.
07.11.2016 - 15:00 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » MG34
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele evanda22, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
takže ti to prestalo vadiť a zmieril si sa s tým že s tým neurobíš nič? :15: nepripomína ti to teraz niečo, čo by si si mal zopakovať? :3:
07.11.2016 - 15:04 | Filtr
(Ryby) MG34 » evanda22
to v žádném případě, je tu jeden "malý" rozdíl - tohle není tak banální situace jak s tím bytem - není tu žádná kouzelná osoba (jako ten můj kamarád kšeftman), která by fakt věděla co s tím, resp. jestli vůbec něco s tím


Aktuální postavení planet
Aktuální
postavení planet
ukázat planety »
Lunární kalendář 2024
Lunární kalendář
Luna v PannaPanně
ukázat kalendář »