Který kámen pro dceru


27.10.2016 - 11:09
(Ryby) Paveli
Který kámen pro dceru
Dobrý den, naše dcera má veliký problém s ostýchavostí. Měli jsme kvůli tomu odklad do školy a teď řešíme jak ji pomoci. Co udělat pro to aby její přechod do školy v příštím roce proběhl ve větším klidu. Dostali jsme radu od psycholožky ať ji pořídíme nějaký kámen. Hledala jsem tedy kameny a nejvíce mě zaujal Tyrkys a CHalcedon, který by jste mi pro ni doporučili vy?
Děkuji za rady :-)

Řazení:
27.10.2016 - 11:36 | Filtr
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele ., který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Kámen může být fajn talisman, který by si měla mimochodem vybrat sama, ale její problém s ostýchavostí to nevyřeší. Je to jen stydlivost, nebo vyloženě strach? Jak se to projevuje? Kvůli pouhé stydlivosti bych odklad nedávala, člověk se ostýchavosti stejně zbavuje za pochodu, ve společnosti. :3:
27.10.2016 - 11:50 | Filtr
(Ryby) Paveli » .
My jsme původně odklad nechtěli, ale upozornila nás to to poprvé dr. na 5tileté kontrole. Pak šlo doporučení ze školky ať nad tím vážně uvažujeme. Dále na logopedii. Byli jsme i v pedagogicko psychologické poradně kde nám to potvrdila.
Je to zjednodušeně řečené - ostýchavá. Má problém s novým kolektivem s novými lidmi. Vždy utíká, nekomunikuje a vrátit ji zpět je opravdu velmi těžké - začne se nás (nebo osoby které důvěřuje - ve školce oblíbená učitelka atd.) držet a plakat - čím víc po ní pak něco chceme víc se blokuje. Co se stalo z ní dostaneme večer nebo až druhý den :-(
Je to možná jak jste řekla i strach z něčeho nového.
Problém je právě v tom, že mi ji do nové společnosti nedostaneme, vždy uteče! Je to zvláštní s ní jsem od malinka navštěvovala herničky a scházela se s kamarádkami a jejich dětmi velmi často. Zatím co s o 2 roky mladším bratrem minimálně a on je úplně jiný - s každým je hned kamarád, nestydí se - spíš je to šoumen.
27.10.2016 - 11:55 | Filtr
(Ryby) Paveli » tulačka
Jelikož nám psycholožka poradila aby jsme to formulovali příběhem. Kdy ji budu vyprávět, že jsem se také styděla a že mi pomohl kouzelný kamínek a že ho ještě určitě někde mám a ráda jí ho dám. My už opravdu zkoušeli spoustu věcí a tak ráda vyzkouším i toto. Prý by jí to mohlo pomoc aspoň trochu překonat.
Když už bych jí kámen dávala tak nějaký který má na tyto vlastnosti vliv, i když nepatrný.
27.10.2016 - 11:57 | Filtr
(Střelec) tiferett
Kameň si vie aj celkom malé dieťa vybrať samo...Intuícia funguje perfektne...
A ostýchavosť nvyrieši kameň...ale láskavý prístup a režírovanie postupných a príjemných stretnbutí s ľuďmi...NAjprv s jemnými a milými ľuďmi, potom aj s bežnými....
Kontakty a komunikácia sa dajú nacvičovať..
27.10.2016 - 15:47 | Filtr
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele včielkaMajka, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Kamene sú fajn a ako poznamenala tulacka, červená je správna volba, napr.červený jaspis, ktorý pomáha s hanblivosťou. Ale okrem toho, že ako tu už píšu iní, by si ten kameň mala vybrať dcéra sama, existuje aj rýchlejší a veľmi dobre účinkujúci spôsob na takéto problémy a tým sú Bachové kvapky. Určite sa niekde vo vašom okolí nájde na ne odborník. Ale tiež je najlepšie siahnuť po flaštičke s Bachovkami intuitívne. Sú vhodné aj pre deti a niekedy majú až prekvapivé účinky.
Držím palce. :27:


Aktuální postavení planet
Aktuální
postavení planet
ukázat planety »
Lunární kalendář 2024
Lunární kalendář
Luna ve Štír Štíru
ukázat kalendář »