Satan


10.10.2016 - 17:40
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele evanda22, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====

Satan
Kto alebo čo pre vás je "Satan"? Vnímate ho ako čosi negatívne alebo pozitívne?Ja som sa stretla s tvrdením, s ktorým sa stotožňujem aj ja...že Satan je vlastne ego v nás a nevnímam ho ako čosi čisto negatívne ale skôr ako veľkého učiteľa, pokušiteľa, ktorý nám paradoxne pomáha na ceste k Bohu. Pretože keby nás nezvádzal z cesty, respektíve nepreskúšaval tak by sme neprešli tou pomyselnou skúškou, cez ktorú sa učíme. takže ideálne by sme ho nemali počúvať/respektíve nemali by sme sa nechať zviesť na cestu od Boha ani ho úplne zavrhnúť či nenávidieť alebo sa ho chcieť zbaviť. mali by sme ho pochopiť a nenechať sa viesť jeho zvodmi. Ako ho/to vnímate vo vašom živote vy?

Stránka: 1 2 3 4 5
Řazení:
10.10.2016 - 17:44 | Filtr
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele ., který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Záleží, jakou mám zrovna náladu.

Někdy říkám "Satan" pudové složce v nás. :4: Můžem jej ovládnout, nebo on ovládne nás, pokud ho necháme. Tady je pro mě veskrze pozitivní.

Jindy beru Satana jako padlého anděla, nikdy však jako boží "protipól".

A jindy je to pro mne zase jen stav mysli. Nesvoboda. Zoufalství. Možná i to ego. :1:

Negativně ho nevnímám. Pokušitele v životě potřebujeme. :21:
10.10.2016 - 18:01 | Filtr
(Kozoroh) Sosna zvlčelý
Satan je pro mne nejspíš toto:
http://nd05.jxs.cz/352/001/…
10.10.2016 - 18:41 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » Sosna zvlčelý
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele evanda22, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
ten satan je ale krásny :3:
10.10.2016 - 19:21 | Filtr
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Buh je tlak, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
cukr
cigára
víno
občas ženský.

prostě vše, co nemůžu stoprocentně ovládat, tak jsem to vytěsnil do světa kolem mě :21:
10.10.2016 - 19:38 | Filtr
(Ryby) Crumb
Satan bývá někdy pokládán za obětního beránka, na kterého je svalováno vše, co je ve světě pokládáno za zlé. Zajímavý pohled na tuto postavu měla gnose, jedno z nejvlivnějších učení starověku. Podle gnostiků je za zlo ve světě odpovědný Stvořitel, Démiurg, tohoto světa a člověka (přesněji pomíjivého lidského těla, v němž je uvězněna nesmrtelná duše). Gnostikové ztotožnili Démiurga s biblickým Hospodinem. Ten byl v pojetí gnostiků jen jedním z nižších bohů, který spolu se svými spolupracovníky, s tzv. archonty, stvořil pro určitý počet duší, pocházejících z duchovního světa, nedokonalá hmotná těla a nedokonalý hmotný svět. Duše jsou nyní drženy jako vězni v okovech svých těl ve vězení tohoto hmotného světa a Démiurg jim spolu se svými archonty brání v úniku do duchovního světa. Z duchovního světa ale čas od času přicházejí bytosti vyššího řádu, které se snaží lidem pomoci uniknout z moci Démiurga a umožnit jim návrat domů, do duchovního světa. Jedním z takových pomocníků měl být např. Ježíš Kristus. Prvním pomocníkem lidí měl ale být Samael, prvorozený syn Stvořitele (Démiurga). Samael, který později dostal přídomek "satan", z hebrejského "ha-satan" tj. "odpůrce", vystoupil prý jako biblický had v Edenu, aby otevřel prvním lidem oči a připravil jim cestu k duchovnímu poznání. Pro gnostiky to byl hrdina. Říkalo se mu "duchovní Prométheus". Kladně je Samael popisován i v některých pasážích rabínské literatury. Teprve později bylo Samaelovi křesťany připsáno všechno zlo světa a jeho jméno bylo nahrazeno jménem Satan.
10.10.2016 - 19:46 | Filtr
(Střelec) :o)) Nori
Satan- to sú možno naše vlastné slabosti, tiene, ktoré nechceme vidieť, priznať alebo ktorým sa bojíme postaviť zoči- voči, či prijať ich v sebe,
:10: :11: :46: :47: :3:
10.10.2016 - 20:17 | Filtr
(Rak) dan162
Satan ? Peklo nastává na zemi mezi vlastníma ušima a Satan je pak autor toho privátního pekla. Je to ta hladová část psychiky, která cestu do pekel dláždí svým omezeným rozhledem a velkou mocí (příjemnými nebo nejlepšími úmysly).
10.10.2016 - 21:34 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » Buh je tlak
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele evanda22, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
a ako presne si to vytesnil do sveta okolo teba?
inak podľa mňa to ovládať ide...okrem ženských to by ťa nebavilo ver mi.
10.10.2016 - 21:39 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » Crumb
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele evanda22, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
to bol trošku zložitý výklad na mňa ale niečo na tom bude, že v biblií je mu pripisovaná akoby vina a zlo, pritom v princípe bez neho by sa mnohé situácie ako napríklad vyhnanie z raja a poznanie dobra a zla neudiali a podľa mňa nič sa nedeje bez božieho dohľadu a bez božieho zámeru. v tomto je tá klasická biblia ako ju poznáme trošku mätúca.
10.10.2016 - 21:55 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » dan162
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele evanda22, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
myslíš že to peklo v nás vytvára satan? mne to skôr pripadá že si ho tvoríme sami...on nás môže len na to zlákať alebo nás tým smerom ťahať ale rozhodnutie je na človeku samotnom čo a ako urobí, ako zareaguje.
10.10.2016 - 21:59 | Filtr
(Rak) dan162 » evanda22
Poněkud jsem si to zjednodušil, že Satan je část nás samých, že to není entita kdesi mimo nás.
10.10.2016 - 23:02 | Filtr
(Panna) Namchan
Satan nebo lépe Lucifer je božská bytost vyslána z božské sféry dolů do hmotnosti, krátce po vzniku hmotných světů.

Protože hmotné světy jsou ty poslední (první jsou duchovní), tak tyto hmotné světy úplně dole jsou nejdále od Zdroje od Světla. Lucifer jako velký božský archanděl měl být zprostředkovatelem světla. Technicky řečeno se jednalo o obrovský transformátor, který měl přinést energii dolů do hmoty a podporovat lidské duchovní zárodky v jejich vývoji.

Lucifer ovšem selhal. Onou velkou vzdálenosti, která vyvstala mezi ním a původem jeho vzniku, došlo k tomu, že v něm vyvstalo vlastní chtění.

Ony výkonné bytosti ke kterým patří i bytosti přírody vlastně nemají svobodnou vůli jako lidé. Tedy ne, že by byli jak roboti, ale nemůžou se např. elfové květů najednou rozhodnout, že už nechce být elf květů, ale že bude salamandr.

Luciferovi i zakrněly a odpadly křídla, která ztělesňují u výkonných bytosti, že se zachvívají jen ve Vůli Boží.

Lucifer se tak stal nejsilnějším duchem se svobodnou vůli poblíž hmotných světů a místo lásky zavedl princip pokušení a přiměl lidí pěstovat rozum. Lidé si zmrzačili na Luciferův popud rozumový mozek, který jim odřízl možnost poznávat něco co leží nad hmotnými světy, protože onen rozum sám pochází z HMOTNÉHO mozku a proto může chápat jen hmotné věci.

Takže ona Luciferová léčka leží v rozumu. Člověk má svým duchem stát nad rozumem, žel to je dnes pro lidí už téměř nemožné. Každý kdo je spoután svým rozumem a je jím zotročen je tak nevědomky Luciferovým služebníkem.
10.10.2016 - 23:24 | Filtr
(Býk) Petr9
Kto alebo čo pre vás je "Satan"?
===
ten, kdo se směje naposled všem těm našim teoriím :21:
10.10.2016 - 23:36 | Filtr
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele bubobubo, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Pro mě hřib,který nejím.Jiný význam jsem v tom slově nikdy nehledala.
Dobro a zlo se dle mého prolíná a to rozličným vnímáním každého z nás.
10.10.2016 - 23:51 | Filtr
(Býk) Petr9 » Sosna zvlčelý
a tohle je teprve mazec :P
https://cs.wikipedia.org/wiki/…

xanthoidní (odbarvená) varianta hřiba satana - desítky let to u nás nikde moc nerostlo ... a když se to teď nedávno znova objevilo, tak to peklo co nastalo mezi mykology :4: :61:
11.10.2016 - 00:15 | Filtr
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele musiúa, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Člověk se stane tím, co miluje... proto by si měl - a dělá to, jen většinou nevědomě - vybírat, Co...

pro člověka je úplně vedlejší - alespoň ještě teď - co a proč a jak stvořilo tuto Sílu. pro člověka je momentálně podstatné pochopit a přijmout, že tato síla člověkem pohrdá, nenávidí jej a dělá vše jen pro to, aby dokázala, že si člověk nezaslouží žádná privilegia... a dokonce ani existovat. Tečka.

Čím blíž je člověk Bohu, tím reálnější jsou projevy této "síly", vlastně se dá říct, že do té doby, je pouhou metaforou, mýtem, a čímkoli... dokud se s ní člověk nepotká...
na nějaký člověčí soucit, pochopení a lásku nehraje - člověčí láska je vtipná a důkazem omylu, a utvrzením o naší nepovolanosti a nesvéprávnosti...

je jediná cesta, není to cesta odboje a strachu, a není to cesta "pochopení" a "lásky" - je to cesta smíření a přijetí, cesta odevzdání se, protože my sami nejsme "hodni" (protože prostě nejsme hodní:)... je jediná cesta - cesta vědomí, pokory a lásky, za Člověkem... vtip je v tom, že člověk ji neujde sám, neujde ji bez Boha... je to tedy cesta za Bohem a s Bohem. A úplně nejvíc - pro Něj.

...
11.10.2016 - 00:23 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » tulačka
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele musiúa, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Rozdíl mezi Satanem a Luciferem je ten.....


že žádný není :3:


...pouze v romantických představách... :49:
11.10.2016 - 06:35 | Filtr
(Blíženci) movvin
Myslím si, že je uvnitř každého z nás. I v tom nejmilejším člověku.... pokud on sám se zahledí hluboko do sebe tak vidí, že je tam a že kdyby jen málo chtěl, tak ho ovládne. Jeho smysl není ho popírat a zlobit se na něj, nebo na něj vše svalovat jeho smyslem je ho přijmout takový jaký je se svou hrůznou podobou abychom věděli a přitom si vážili lásky. Přijali ho a měli ho rádi, protože i on může být užitečný.
11.10.2016 - 07:50 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » tulačka
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele musiúa, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
nojo... mi se líbí naše schopnost z kolektivní halucinace dělat normu :43: :4:
11.10.2016 - 08:00 | Filtr
(Štír) Freja
a co Satanky ? :21:
K příspěvku je přiložený obrázek, který se zobrazí pouze přihlášeným uživatlům.
(Přihlásit)
11.10.2016 - 08:00 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » musiúa
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele evanda22, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
a prečo by mal človekom pohŕdať alebo ho nenávidieť?
11.10.2016 - 08:07 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » Namchan
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele evanda22, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
mne sa páči vysvetlenie že Satan sa akoby obetoval za všetkých anjelov a z lásky k Bohu zobral na seba ťažký údel zvádzať ľudí z cesty, skúšať ich ťažkými prekážkami. Ale vraj si ľudí váži a má pred nimi rešpekt pred ich duchom a božou podstatou. Pretože či chce či nechce, vždy bude Bohu podriadený. Tak mi to prišlo celkom ako logické vysvetlenie že na seba vzal údel/rolu pokušiteľa, ktorý nás v podstate dovedie zas len Bohu, lebo logicky čo pochádza z boha je súčasťou Boha a preto sa vždy k nemu vráti, respektíve sa od neho nevzdiali, lebo je to stále len Boh.
11.10.2016 - 08:08 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » Freja
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele evanda22, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
dnes asi jeden z najobľúbenejších halloweenskych kostýmov :3:
11.10.2016 - 08:30 | Filtr
(Panna) Namchan » evanda22
Každé pokušení je kladení léček, přes které padají slabí a mohou i zahynout. Role pokušení nikdy nemůže být Bohem chtěna. Pokušení pochází ze zlého chtění a chybí mu láska. Pravá láska trpělivě podpírá vše slabé, skrývá li dobré a ne že bude druhému klást pokušení.

Ve stvoření jsou železné nezměnitelné zákony. Hmotnost na rozdíl od duchovních světů podléhá rozkladu, jak věda zaznamenala. Hmotné hvězdy vznikají a zanikají, je to věčný koloběh ve hmotném vesmíru.

Pokud se lidé nestihnou zavčasu dostat z hmoty zpět nahoru do duchovna, tak prodělají spolu s hmotou rozklad a přestanou existovat jako sebevědomé bytosti.
Duchovní smrt, to je to nejhorší co se může člověku stát. Všichni, kteří jsou připoutání na hmotu, jako rozumáří, materialisté, ale i ti, kteří chodí po bludných cestách, jako mnozí církevníci, samolibí esoterici a pod. zůstávají po smrti trčet v astrálu a ani Bůh je nemůže násilím nezralé přemístit nahoru do duchovní říše.

Takže každé kladení léček a pokušení nemůže být nikdy od Boha. Světlo nebude u nikoho riskovat, že skrz pokušení padne do rozkladu. To není láska.
11.10.2016 - 08:39 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » Namchan
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele musiúa, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
velmi dobře napsáno :15:
Příspěvky: 1-25 26-50 51-75 76-100 101-108
« předchozí  další » »|
Aktuální postavení planet
Aktuální
postavení planet
ukázat planety »
Lunární kalendář 2024
Lunární kalendář
Úplněk ve Štír Štíru
ukázat kalendář »