NAIVNÍ DOTAZ Z ASTROLOGIE


23.09.2016 - 16:37
(Býk) Jyotis
NAIVNÍ DOTAZ Z ASTROLOGIE
Mám docela naivní dotaz. Vyslechla jsem propracovanou přednášku p. Innemana o souvislosti jednotlivých znamení s charakterem daného ročního období. Jak se lámou znamení na to pro život a k smrti...zemská a více duchovní apod. Známé věci.ALE:A co když se někdo narodil v tropickém pásu. Co když ve Vietnamu např. sklízí 6x a měsíc sklizně pro ně není jediným ...takže symbolické paralely nesedí. Teplo je tam jindy, prší jindy...A také se uvádí, že znamení se počítají od hlavy, tj. Beran souvisí s hlavou, Býk s krkem atd...,tj. i s příslušnými čakrami, ale stejným dechem se říká, že "duchovnější" jsou ta znamení za "Pannou"....která souvisejí s kyčlemi, stehny, lýtky...:-D :63:

Řazení:
23.09.2016 - 16:51 | Filtr
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele ., který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Nejsem astrolog, ale zasekla jsem se hlavně u jedný věci: Proč by zemská znamení měla být méně "duchovní"? Mně třeba takový to prastarý, dá se říct až syrový nebo živočišný spojení se zemí - případně Zemí :4: - přijde jako jeden z těch "nejduchovnějších" projevů člověka. Jakási šamanská moudrost :6: Takhle vnímám zemská znamení já.

Pro mě jsou třeba nejmíň "duchovní" znamení vzduchu. Jenže to bychom se zas museli všichni vzájemně shodnout na tom, co duchovno znamená, no... A to bude asi nejtěžší. :4:

Jsem zemskej Býk - tedy podle Tvého výše uvedeného "neduchovní" - a přesto tu jsem u některých za ezoterickou :130: jaksepatří :61: :61:

Nicméně asi bych musela sama vyslechnout zmíněnou přednášku, abych si udělala lepší obrázek. :1:
23.09.2016 - 17:24 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » .
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Buh je tlak, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
nemyslím, že by s potřebou duchovního hledání, čili nějaké vnitřní cesty, souvisela jednotlivá znamení zvířetníku.

spíš jde o umístění planet v domech a jejich dekanech. např saturn na konci osmého domu.domy jsou rozděleny na tři dekany (i když dle názvu by dílků mělo být deset), první odovídá egu, tělu, mysli, druhý intelektu, duši, třetí duchu

23.09.2016 - 17:29 | Filtr
(Ryby) Crumb » .
Býk je prastarý duchovní symbol. Býval emblémovým zvířetem řady starověkých bohů. Významné byly také býčí rohy, které bývaly symbolem božství, odznakem a korunou bohů a bohyň.
23.09.2016 - 22:56 | Filtr
(Býk) Jyotis » Crumb
já jsem spokojená se svým datem narození, jen mi ta propracovaná argumentace nějak nesedí, tak jsem zkoušela, co na to nějaký ten profi astrolog :-)
Mám rohy a ještě k tomu jsem Fenix, takže fajn.
23.09.2016 - 23:05 | Filtr
(Kozoroh) Sosna zvlčelý
Nu já nad tím nikdy tak detailně nepřemýšlel, ale ono to svůj vliv mít (roční období a tím daná poloha geografická) fakt může. Proč? Protože domy se směrem od rovníku na sever (a na jih) jinak "rozšklebují" - posouvá se Střed nebes tu blíže k ascendentu, tu dále od něho, tím se některé domy zvětšují a mají větší pravděpodobnost, že se v nich objeví více planet...
No a nikdy nesmíme v astrologii zapomínat ani na kulturní vlivy. Jenže ty by měl sdělit sám tazatel a ne aby hloupě očekával, že astrolog odhlalí, že osoba, jejíž radix zkoumá, má šikmé oči, nebo černou pleť.
23.09.2016 - 23:30 | Filtr
(Ryby) Crumb » Jyotis
I samotný Mojžíš měl prý rohy, když po rozhovoru s Hospodinem sestupoval ze Sinaje. Tu "propracovanou přednášku" neznám, takže ji nemohu hodnotit. "Souvislosti jednotlivých znamení s charakterem daného ročního období" byly tématem už u starých Řeků, kteří stáli u zrodu klasické západní astrologie. Takže se toto téma týkalo zpočátku hlavně Evropy. S Vietnamem bych si starosti nedělal. Východ má svůj vlastní systém astrologie, viz např. astrologie čínská. Pokud jde o duchovno, tak si myslím, že duchovní může být každé znamení. Cesty k duchovnu se ovšem mohou u jednotlivých znamení lišit.
24.09.2016 - 19:58 | Filtr
(Kozoroh) Alffie
Zdravím, pár osobních horoskopů zrození mám za sebou a co mi astrologická praxe ukázala. tak...

Vůbec bych se nezamýšlel nad tím, jestli ta či ona znamení jsou duchovnější. My všichni jsme dostali z hlediska data narození, přesného času a místa dary, které by se slušelo pro tento život použít. Takže jestli např. zemský Kozoroh, má za své poslání, dělat osobní horoskopy zrození, tak ať je dělá. Píšu teď třeba ze své zkušenosti, a není to jen tím zemským Kozorohem, ale jsou tam další aspekty, které to podporují. Nebo např. v mém okolí se vyskupuje zrozenec v Rybách, který je zase silně konzervativní a materiální.

A k tomu dalšímu odstavci...

Celý zvířetník, symbolizuje určitý vývoj a koloběh. Znamení od Berana po Pannu - se zaměřují spíše na život a péči o život (jednotlivec), kdežto od Vah po Ryby, už se ukazuje více to myšlení pro společnost. (skupina).

Váha je defakto první znamení, které si v celém tom vývoji uvědomuje, práci pro druhé. Snad jsem to popsal aspon trochu ve stručnosti, jinak na tohle téma pořádám povídání JAK POROZUMNĚT ZNAMENÍ ZVĚROKRUHU. :1:
30.09.2016 - 13:13 | Filtr
(Býk) Jyotis » Alffie
otázka byla teoretická, po celé konstrukci systému.
Co se týče zaměření, tak to možná ještě více souvisí, podle mne, s obsazením domů. Když už astrologii tedy přijmeme aspoň pro naše pásmo.
Pokud je obsazen 9,10,11 dům, tak to jsou lidi, kteří se rozhodně nezajímají jen o jednotlivce, ale o společnost, obecnější věci...

ale možná máte pravdu, že znamení do Panny si uvědomují, že musejí věci běžného života nějakým způsobem integrovat.



Aktuální postavení planet
Aktuální
postavení planet
ukázat planety »
Lunární kalendář 2024
Lunární kalendář
Úplněk ve Štír Štíru
ukázat kalendář »