Drastické obrázky


15.09.2016 - 10:01
(Štír) faraym
Drastické obrázky
Obrázky na obaloch cigariet sú niekedy dosť drastické, ale myslím si, že fajčiarov vôbec neodradia. Je mnoho aj iných výrobkov, kde by sa mohli takéto obrázky dať a to hlavne na alkohol - rozbité autá, mŕtvi ľudia, zdeptané deti a celé rodiny, a už nehovorím o zničených orgánoch tela.Čo si myslíte Vy?

Řazení:
15.09.2016 - 10:03 | Filtr
(Hadoken) Hustokrutě obscénní Morti
Je to nesmysl. Nepomuze to nicemu. Momentalne to je akorát sikana pro obchodniky aby vypucovali sklady. A do budoucna jen byznys - objevi se ruzny obaly, prebaly,vychytavky...
15.09.2016 - 11:48 | Filtr
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele :):):), který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Kuřáka to neodradí.Ovšem je to podprahová informace a pokud se na to bude jeden koukat a číst, uloží si to do podvědomí a může to v budoucnu udělat pěknou paseku.Oni to moc dobře vědí.Kdo kouří, doporučuji neprohlížet a zasunout do pouzdra, kde to neuvidíte.Já již dobu nekouřím, ale když začaly krabičky s vytisknutým "parte", vůbec jsem si toho nevšímala.
Celé je to komedie,chtěla bych vidět, když by jim tady najednou krachnul tabákový a třeba farmaceutický průmysl...,kdyby přestalo vydělávat zdravotnictví...
15.09.2016 - 17:56 | Filtr
(Blíženci) Matdamou
a obrázky neodradí nikoho....už teď výrobci vyrábí náhradní krabičky, kam se cigarety budou přendávat. a Dávají je k cigaretám zdarmas
15.09.2016 - 18:04 | Filtr
(Ryby) Crumb » player
Gratuluju. Ne každý je v osmi letech tak vnímavý, aby hned napoprvé dal na varování svých rodičů stran kouření. Mé ratolesti byly zhruba ve stejném věku varovány před kouřením prakticky týmiž slovy, ale nezabralo to. Jsou z nich teď v mládí kouřící "debilové" a "nyní se dobrovolně připravují o zdraví". Já byl v mládí také debil a inhaluji ty jedy dodnes (i když je pravda, že jsem jednou přestal kouřit a měl jsem asi dva roky pauzu). Asi patřím k těm, co jsou "pitomí". Kouřím totiž dál. Asi mě to jednou zabije, ale nějak to patří k mému životu. Kouření ale určitě není něco, co bych nějak obhajoval nebo dokonce doporučoval. Myslím si jen, že drastické obrázky, ani jiná podobná varování, u drtivé většiny kuřáků nezabírají. Kouří i lékaři, dokonce i někteří kardiologové. S tím umíráním na kouření je to asi individuální. Záleží na odolnosti organismu. Někdo může žít zdravě, nekouřit, sportovat atd. a přitom může už ve třiceti umřít na selhání srdce nebo na rakovinu plic. Někdo může kouřit jako fabrika, žít nezdravě, nesportovat atd. a může se dožít stovky. Takové případy existují. Jsou to ovšem extrémy.
15.09.2016 - 17:55 | Filtr
(Blíženci) Matdamou
je to blbost.....
argumentují tím, jak si kuřáci ničí zdraví....což je výrobcům i politikům naprosto šumák....ale dodávají, že kromě svého zdraví huntují zdravotní pojišťovny. A že je to vůči nekuřákům nefér. Jednou by se měli všichni kuřáci domluvit a ze dne na den nekoupit jednu jedinou krabičku cigaret. To by byla pro státní kasu pohroma!

Jeden čas se mluvilo i tom, že kuřáci budou platit vyšší pojištění.

Něco na tom bude......ale v tom případě budu naprosto nekompromisně požadovat, aby všechny výrobky, které obsahují cukr měly stejnou daň jako tabák.....to, jaké škody napáchá cukr....o tom se nikde moc nepíše....a rozhodně má na svědomí daleko víc úmrtí a daleko víc peněz, vynaložených na léčbu.
15.09.2016 - 16:16 | Filtr
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele bubobubo, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Oba moji rodiče kouří a neodradí je nic...baví je to.
Ani jako dětem nám nevykládali,jak je to škodlivé,doma jsme se hledali v mlze.Se ségrou ani jedna nekouříme,ona nikdy a já pár let svátečně a pak jsem s tím praštila úplně,přišlo mi to jako divná činnost natáhnout a vyfouknout... :4:,obrázky by mě neodradily. :3:
15.09.2016 - 13:57 | Filtr
(Býk) player
Hm.

Mě cigarety zabily nejdřív tátu , pak mámu , mým zpěvákům v kapele absolutně devastují hlasivky. Takže já bych pod celofán ještě vložil kus odříznutých zadehtovaných plic.
15.09.2016 - 15:48 | Filtr
(Blíženci) tajga » player
Tchýni je 83, kouří zhruba krabičku denně. Zdravá, energická, zcela samostatná, kouření je pro ni radost, nevěří v jeho škodlivost - to jen k tomu "ani jeden".

K obrázkům - koupila bych si krásné pouzdro. Na vepřové maso by se měly zase dávat obrázky střev postižených rakovinou atd.
15.09.2016 - 14:03 | Filtr
(Ryby) Crumb
Připomíná mi to výrok jedné známé osobnosti, který zněl asi takto: "Už jsem toho přečetl tolik o škodlivosti kouření, že jsem se rozhodl, že přestanu číst."

Kouření jistě není zdraví prospěšná věc. Buzerování a strašení kuřáků ovšem také není nic pěkného. Navíc se to míjí účinkem. Žádné drastické obrázky neodradí pravověrného kuřáka od jeho vášně. Přesune jednoduše cigarety z krabičky třeba do tabatěrky, aby se nemusel dívat na drastické obrázky, a bude kouřit dál. Takže výrobci tabatěrek si asi budou mnou ruce (dokud se nenařídí lepit drastické obrázky i na tabatěrky).

Drastické obrázky na obalech cigaret mohou být i zdraví škodlivé. Jenom zvýší už tak dost vysokou stresovou zátěž kuřáků. Stres, vyvolaný pohledem na nechutné obrázky, budou nejspíš kuřáci zahánět větším množství vykouřených cigaret. Jediní, komu to nakonec prospěje, budou asi obchodníci a politici, tabákový průmysl a státní pokladna, tedy přesněji pokladna naší politické reprezentace.

Zmíněné drastické obrázky mohou nejen zvýšit spotřebu cigaret, ale i počty nemocných. Drastickými obrázky vystresovaní kuřáci se mohou zvýšenou spotřebou cigaret rychleji dopracovat k pohromám zobrazeným na obalech. Tyto obrázky se mohou také ukládat do podvědomí, odkud je mohou podvědomé síly po čase zrealizovat, a to i u nekuřáků. Umisťování drastických obrázků na obalech cigaret by se tedy dalo kvalifikovat jako nekalá obchodní praktika, jako nebezpečné vyhrožování a také jako obecné ohrožování.

Možná se brzy dočkáme takových obrázků i na obalech hamburgerů, na lahvích s alkoholem apod. "Hodily" by se na spoustu věcí, které konzumujeme, a dokonce i na řadu věcí, které nekonzumujeme.
15.09.2016 - 14:57 | Filtr
(Býk) player » Crumb
To je fakt. Ale je zajímavé , jak jsou ti lidé pitomí. Mě stačilo jednou jedinkrát , když mi bylo 8 a naši mi řekli , že cigarety jsou jed a že oni ho inhalují proto , že byli v mládí debilové a nyní se dobrovolně připravují o zdraví.

Stačilo mi to ,abych si s tím nic nezačínal.

Ono - někoho to nezabiej. Ale všem to stáří nebo i pozdní štřední věk (pokud to nejsou pravověrní sportovci) znehodnotí. Prostě- zůžená céva je zůžená céva. A tomu neujde žádný kuřák. Ani jeden.
15.09.2016 - 19:12 | Filtr
(Štír) Dr.Voštěp
myslím si o tom, že je to (jen) alibismus.
Mě kouření bavilo do té doby, než se z toho stala politicko-společenská záležitost :4:

Soustavnou propagandou a bolševickou argumentací "Za zdraví většiny a za Svět bez tabáku", se z kuřáků udělala lovná zvěř. Původce tabákového kouře je dnes na veřejném prostranství vnímán jako ten největší eko-zločinec, protože přece znečišťuje ovzduší nám všem. :4: :4: :4:
..mmchdem, zajímala by mne analýza kolik škodlivin uvolní do ovzduší kuřák za celý svůj život a kolik se těch škodlivin uvolní např. z 50l nádrže auta, kterou tankuji cca 1x týdně.

No takže, než abych se dohadoval jestli a jak moc je kouření škodlivé, stal jsem se nekuřákem, kuřácí mě navadí, drastické obrázky na krabkách mne nepohoršují a mám teď všechny tyhle jalové debaty na háku :3:
15.09.2016 - 20:03 | Filtr
(Kozoroh) Pithecanthropus erectus
To máš tak.....obrázky naší parlamentní elity taky voliče neodradí...akorát se nedají dát do jiný krabičky, jako ty cigára :61:
Ale k tématu.....kuřák je lovná zvěř, člověk který si zaplatí svoji léčbu předem na ceně cigaret, člověk, který vyfoukne na volném prostranství trošku modravého dýmu je pomalu vrahem, ale kouřící náklaďák, za kterým musím jet třeba dvacet kilometrů s nemožností předjetí a který mě skoro udusí, to se prostě neřeší.. o dětech v autech nemluvě....Kdybych se před dvěma lety nerozhodl - nekouřit- tak bych dozajista s chutí rád kouřil těm eurokomoušům na zlost..... :75:
15.09.2016 - 20:12 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » bubobubo
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele musiúa, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
:4:člověk prostě dělá věci jinak než rodiče - kdyby moje máma nebyla tak děsně otravnej nekuřák, tak já nejsem kuřák... ale odboj je odboj a já se chtěla připodobnit jinejm vzorům - táta, brácha, marlboroman :4: vtipný je, že oni už nekouřej :61:

no a mezi náma, viděla jsem hodně lidí co nekouřilo s rakovinou plic...
15.09.2016 - 20:32 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » musiúa
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele bubobubo, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
U mě to neni rebelie,párkrát jsem našim cígo v pubertě i čórkla a hrála jsem si na dospělou...oni šli spát a já udržovala v obýváku mlhu :4:,ale jak jsem stárla,tak mě to kouření prostě už nebavilo a taky mi přišlo smysluplnější ty prašule utratit jinak. :1:
16.09.2016 - 05:31 | Filtr
(Blíženci) movvin
Taky se připojuji k názoru, že je to blbost a alibismus k tomu. Však na těch cigárách vydělávají mraky. Dovedete si představit kdyby všichni ale opravdu všichni přestali kouřit? Nebo spíš přestali kupovat legální cigarety. By padla ekonomika :61: Stejnak už teď prodávají pevné krabičky jako obal na cigarety :85:
16.09.2016 - 06:45 | Filtr
(Býk) player » movvin
Nepadla. Ono je v podstatě spočítané , že to , co se na daních odvede z tabákového průmyslu se zase stojí zdravotnictví.
je to údajně 1:1.

Ekonomika by padla s chlastem. :4: Teda minimálně česká.
17.09.2016 - 09:43 | Filtr
(Beran) Háňa*
Jsou mi celkem ukradené, nějaké obrázky. A komu ne, ten si koupí ozdobnou krabičku, které se logicky u myslících trafikantů při té příležitosti ihned objevily - to bychom nebyli Češi, abychom si neporadili :4:

Spíš se občas bavím představou, co by si milý systém počal, kdyby skutečně ze dne na den přestali všichni lidé kupovat cigarety. Z čeho by žil :4:

Pokrytci jsou obecně velmi vtipní :61:




Aktuální postavení planet
Aktuální
postavení planet
ukázat planety »
Lunární kalendář 2024
Lunární kalendář
Luna ve Váhy Vahách
ukázat kalendář »