o empatii a dosažení plného lidského potenciálu


03.09.2016 - 12:44
(Střelec) endymion
o empatii a dosažení plného lidského potenciálu
Jane Goodall: ...teprve když naše chytré mozky lidská srdce pracují ve společné harmonii, můžeme dosáhnout svého plného potenciálu...https://www.youtube.com/watch/… :15:

Řazení:
03.09.2016 - 20:22 | Filtr
(Lev) siolaa
Jde o jeden ze tří základních duchovních /vesmírných/ zákonů:

Rovnováha mezi rozumem a citem.

Tato rovnováha je ve vývoji naší civilizace trvale porušována. Člověk namísto aby svého rozumu používal jako prostředku, stal se mu cílem. Kyvadlo rovnováhy v důsledku tzv. rozvoje vědy a techniky je dnes už natolik vychýlené, že k opětné rovnováze může dojít jen dalším "velkým třeskem", což v podmínkách našeho světa může představovat buď jadernou válku nebo takovou přírodní katastrofu, kdy těmito vlivy se počet lidí na Zemi sníží ze současných 7 miliard na řádově miliony až stovky tisíc. Začínaje tak znovu od nuly, teprve tehdy snad člověk pochopí smysl svého života a začne se podle toho chovat.
04.09.2016 - 13:40 | Filtr
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Peťa Osek, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Lidé jako Jane G. jsou empatičtí, což je důsledek výchovy. Takže by se dalo říct, že vychovat by se takto dalo celé lidstvo, naučit všechny empatii. Emoční inteligenci na rozdíl od IQ lze cvičit a zlepšit. Bohužel je k tomu nutná touha po této změně a ta se naučit nedá. Můžeme ale dělat osvětu a ukazovat jak je empatie užitečná a nutná k naplnění potenciálu. Ovšem je to řehole setkávající se mnohdy s velkým nepochopením.
Děkuji že začínáš s osvětou :15:
05.09.2016 - 00:32 | Filtr
(Panna) Jaňajs
No jo, ale co když je téj empatie moc ? :41: To asi také není dobrý stav což? :63:
05.09.2016 - 13:10 | Filtr
(Býk) player » Jaňajs
To máš pravdu. Extroverština hubí to hezké sobecké já v nás. Empatie je dobrá věc , ale pokud si nabere vrch , je to katastrofa , protože člověk pak nese na hřbetu všechnu bolest světa...
05.09.2016 - 13:15 | Filtr
(Vodnář) THX1138 » siolaa
Není to od Asimova? :)
05.09.2016 - 13:17 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » player
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Peťa Osek, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
pokud cítíš empatii jako řeholi není to asi empatie, ale snaha vciťovat se, ale jen účelově,pragmaticky,empatie prostě je a sama tě vede,necítíš to jako břímě
05.09.2016 - 19:28 | Filtr
(Lev) siolaa » THX1138
Asimova neznám - pokud se k něčemu vyjadřuji, jde o můj pohled nebo názor.
Příčiny dnešního ubohého stavu západní společnosti jsou jednoznačné: Je to upřednostňování sexu a peněz, tedy rozumu, podle přesvědčení, že jsme tady jen jednou a po nás tedy potopa. Je to ubohost, je to myšlení na úrovni zvířete, tedy pouze pudové chování. Je to naprostá absence vnímání /citu/, že člověk je víc než zvíře, absence vnímání toho, že člověk má svůj přesah /Duch, Bůh, Universum- jedno jak to nazveme/, který je jeho energetickým zdrojem, bez něhož by neexistoval. Má proto k tomuto svému zdroji svou odpovědnost. Chová-li se neodpovědně,tj. myslí-li jen na své ego, zákonitě si přivolává svou zkázu.
05.09.2016 - 20:03 | Filtr
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Peťa Osek, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
s láskou k sobě můžeme plně pociťovat lásku k čemukoli, bez smíření se se svým vnitřním vesmírem nemůže dojít ke smíření s ničím, bez smíření a je život jen boj, boj o svoje místo, boj o existenci, boj bez možnosti konce, pokora před životem a přírodou je cesta ke smíření, k naplnění lidského potenciálu
05.09.2016 - 21:36 | Filtr
(Vodnář) THX1138 » siolaa
Jak jsi psal o třech základních zákonech... tak mi to hned připomnělo Isaaca Asimova. Ten zase vymyslel tři zákony robotiky. Tak jsem trochu vtipkoval.

Jinak osobně se vůbec neztotožňuji s takovým temným pohledem na svět.
05.09.2016 - 22:09 | Filtr
(Panna) Jaňajs » player
Máš recht. Jak se toho dá zbaviti? Asi nedá což? To je pjostě v človíku zabydlené a děj se vůle Boží! :32:
06.09.2016 - 20:05 | Filtr
(Lev) siolaa » THX1138
Stačí málo - v Turecku jsou 3 miliony migrantů a další miliony potencionálních migrantů od Syrie až po severní Afriku. Evropa je pro ně nejsnáze dostupná. Pokračující válečné konflikty v oblasti Syrie, Saudské Arábie, Jemenu a Iráku a zhoršující se klimatické podmínky v této oblasti mající za následek nedostatek vody a potravin, představují pro Evropu smrtelné nebezpečí. Slova paní Merkel my to zvládneme jsou k smíchu. Německo bylo u zrodu dvou světových válek v minulém století, stejné důsledky pro svět však bude mít i jeho dnešní multihumanismus. Konflikty se mají urovnávat tam, kde vznikají. Tato invaze jiných kultur do Evropy však zřejmě vyhovuje Spojeným státům, protože čím slabší Evropa, tím silnější Amerika. A samozřejmě také platí, že čím slabší Rusko, tím silnější Amerika. A tak jsme na prahu třetí světové války - tentokrát jaderné.
06.09.2016 - 20:28 | Filtr
(Vodnář) THX1138 » siolaa
Svět je takový, jaký ho vidíš. Nemá žádné vlastnosti. Z našeho pohledu to teď a tady nemusí vypadat vůbec dobře. Z jiného úhlu pohledu je to jen taková legrácka. Když mi někdo šlápne na kuří oko, tak se budu samozřejmě bránit, ale nemění to nic na tom, že z pohledu doby trvání vesmíru a jeho rozlehlosti jsou to jen taškařice nějakého inteligentního slizu, který tu existuje sotva postřehnutelný okamžik na kousku šutru někde na kraji jedné z mnoha spirálních galaxií.
Mé pocity na tom nic nezmění.
06.09.2016 - 21:24 | Filtr
(Blíženci) Matdamou » siolaa
to je opět paušalizování....stejně jako s těmi chudými a bohatými....

"ubohý stav západní společnosti, upřednostňování sexu a peněz, absence vnímání toho, že člověk má svůj přesah".......vždyť to není pravda...

řekla bych, že všichni diskutující zde na najdi se jsou důkazem toho, že si uvědomují svůj přesah.....že člověk není jen to, na co se dá sáhnout....

07.09.2016 - 07:12 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » siolaa
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Peťa Osek, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
V každé době lze nalézt mnoho situací, které naznačují konec lidstva, konec nebo alespoň dost krutý osud. Jaderná válka? Už jsi někde četl nebo slyšel o tom, že myšlenka je původcem činu? Snad je takových názorů a předpovědí jen pár, snad myšlenky, které mají pozitivní vliv a vidí jiné souvislosti převládnou.
Výčet historických událostí jsou nezvratná fakta, ovšem každá mince má dvě strany a ke každé události ve tvém výčtu náleží i ta druhá pozitivní strana. Do výčtu se pouštět nebudu...
I to jak vnímáme svět kolem nás je věc volby.
:15: :15: :15:
07.09.2016 - 23:09 | Filtr
(Lev) siolaa » Peťa Osek
Mezi myšlenkou a činem je ještě vůle, chtění, tuto myšlenku uskutečnit. Např. jsem takto zhmotnil své myšlenky, když jsem podepsal petice za vystoupení republiky z Evropské unie a NATO.
Myšlení lidí ovlivňují masmédia, je to cílená propaganda, polopravdy, selekce informací s cílem učinit z lidí poslušné, snadno manipulovatelné stádo. Stádo, které nepřemýšlí, protože mu k životu stačí dobře se najíst, dobře se napít a dobře se pobavit. A o toto se opět cíleně starají masmédia - žijeme ve světě reklamy, konzumu a zábavy.
Ano, myšlenka předchází čin, myšlenky a činy těch bohatých kapitalistů a jimi zkorumpovaných politiků, tak s takovýmito se setkáváme denně. A pokud je tomu někde i jinak, tedy ve smyslu pozitivním, tak se o tom v masmédiích opět cíleně mlčí, protože na tom se nedá nic vydělat.
A tak upadá kultura, upadá umění, upadá výchova, a to počínaje rodiči, které nemá kdo vychovat, aby mohli správně vychovávat své děti, pokračuje to školou, která zde už není vůbec pro výchovu /a když, tak jen k sexu/, protože prioritou našeho školství se stává propaganda - stejně jako tomu bylo za minulého režimu - akorát že se změnila barva.
A ještě bych dodal, Petro, že vnímání světa není věcí volby, já se přece nemohu rozhodnout, že budu zlý nebo že budu dobrý, mohu se jen učit rozlišovat, co je dobré a co je zlé, přesněji snad, co je správné a co nesprávné, a podle těchto svých osobních prožitků si pak vytvářím svůj pohled na svět. Svět v tomto smyslu tedy není ani dobrý ani zlý, je právě jen takový, jaké své myšlenky do něj promítáme. Ale protože většina lidských myšlenek je zlých /i neodporování zlu je zlem/, tak náš svět je světem nenávisti a válek, a to je objektivní skutečnost, bez ohledu na to, co si kdo o tom ze své úrovně vědomí myslí.


Aktuální postavení planet
Aktuální
postavení planet
ukázat planety »
Lunární kalendář 2024
Lunární kalendář
Luna ve Lev Lvu
ukázat kalendář »