Co znamená, že jsem v numerologii něčí karmický "učitel"?


27.08.2016 - 16:39
(Střelec) locin12
Co znamená, že jsem v numerologii něčí karmický "učitel"?
Zdravím...byla jsem na regresní terapii, jejíž součástí byla taky karmická numerologie. Optala jsem se na rodinu a nejbližší přátele. U jednoho kamaráda mi bylo řečeno, že se známe z dřívějška a že mám v jeho životě roli "učitele", že si vyrovnáváme dluhy z minulosti. Ty pojmy karmický "učitel" a "žák" mě dost zaujaly, ale nějak k tomu nemůžu najít žádné bližší info. Je tu někdo, kdo se karmickou numerologií zabývá a tomuhle rozumí? Co to ten učitel je? Děkuji za jakékoli postřehy. :62:

Řazení:
27.08.2016 - 19:38 | Filtr
(Střelec) tiferett
Zrejme to znamená, že v nejakej oblasti života mu budeš svojím názorným reálnym spôsobom žitia ukazovať, ako to "má byť správne"...
Takéto "karmické učenie" sa vyskytuje v každej rodine,medzi spolužiakmi, kolegami..vlastne všade v nejakých skupinách..
27.08.2016 - 19:49 | Filtr
(Střelec) locin12 » tiferett
Děkuju za odpověď. Něco takového jsem si myslela. Jen bych teda ráda byla schopna aspoň časem vydedukovat, o jakou oblast se jedná. V čem jsem vlastně takovému člověku nápomocna...
Jinak co se týče karmické numerologie, nějak jsem dosud neměla možnost se dostat k nějakým bližším informacím. V knihách o numerologii, co mám, se o tomhle tématu nepíše bohužel zhola nic.
27.08.2016 - 20:00 | Filtr
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Buh je tlak, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
že bys nad ním neměla lámat hůl.
a už vůbec ne rákosku :97:
27.08.2016 - 20:03 | Filtr
(Střelec) locin12 » Buh je tlak
Tu nelámu - zjistila jsem totiž, že rozčilovat se je zbytečný :1:
28.08.2016 - 11:53 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » locin12
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele gnom, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Sice se tím nezabývám, ale na tvrdo řešeno je učitel ten co
prudí a učeň co ho to štve ;). Aby jsi se náhodou neukolébala že ho učíš a ..... ;)
28.08.2016 - 11:59 | Filtr
(Střelec) locin12 » gnom
:1: Dobrý no...
Jsme přátelé, nemyslím si, že ho prudím. A proto jsem založila tohle téma, abych zjistila, v čem to "učitelství" vlastně spočívá, protože nemám vědomě pocit, že bych ho něčemu učila.
28.08.2016 - 12:13 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » locin12
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele gnom, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Já bych to nechal být je to hezké, že můžeš někoho učit raději bych to převedl na jiné věci co míň zatěžují mysl ;)
28.08.2016 - 12:13 | Filtr
(Váhy) Buddha/2 » locin12
Neřeš to, je lepší když to nevíš :5:
28.08.2016 - 12:31 | Filtr
(Vodnář) THX1138
Karma je sanskrtský termín pro kauzalitu, neboli příčinu a následek. Není to nic extra duchovního. Všechno, co se děje, má zkrátka nějakou příčinu. Žádný vztah či událost nemůže být více nebo méně „karmická“. Pokud by tomu tak bylo, tak by se také mohlo stát, že bude někdy karma prostě offline. Ale to se Ti pak budou dít věci bez jakékoliv příčiny. Třeba použiješ černou řasenku, ale výsledkem budou červené řasy. Další den by mohly být pro změnu zelené… :)

Podstatné je to, jaké příčiny vás pojí. Když do někoho drcneš loktem v MHD, tak to bude mít jiné následky, než když mu schválně podrazíš nohy. Nemluvě o vztazích, tam se může dít hodně věcí. Pořád je to ale stejně „karmické“. Když Ti někdo řekne, že máte s partnerem karmický kontakt, tak má samozřejmě pravdu. Ale úplně stejné je to i s člověkem, kterého jsi zahlédla jednou v životě na vteřinu a více jsi ho nepotkala. Také to má nějakou příčinu, že jsi ho viděla pouze jednou a krátce.

Tudíž pokud jsi jeho karmická učitelka, tak ho učíš o příčině a následku. Ale tipuji, že takto to nebylo myšleno. Jestli se na to dívá karmická numerologie jinak, třeba jako na nějakou speciální esenci, která je někde přítomna a někde ne, tak by to bylo dobré nějak odlišit. Mohlo by se to jmenovat třeba „numerokarma“ :)
02.10.2016 - 08:38 | Filtr
(Štír) Ilona Regina
Proč jste se nezeptala a nenenchala si to vysvětlit od toho, kdo Vám to řekl?
02.10.2016 - 08:53 | Filtr
(Beran) Háňa*
Všechny lidi, co máš kolem sebe, znáš z minulosti. Všichni jsme zároveň učitelé a zároveň žáci, když už to tedy takhle nazvat.
Naše role se prolínají, často spolu souvisí a různě na sebe navazují, proto jsme tu spolu.

Možná máš zrovna v jeho životě v něčem roli učitele, ale to pro tebe konkrétně nic závazného nepředstavuje. Máš tu roli v JEHO životě, čili je to ON, kdo se od tebe něco naučí (možná) - aniž by ses ty musela do toho jakkoli vědomě angažovat nebo se dokonce snažit mu něco vštěpovat.
Jeho učení je jeho úkol.

Pro tebe je důležitější pole svého učení - vnímat své učitele, rozpoznávat a zpracovávat svoje lekce, aby ti mohly být k užitku.

Nejvíc člověka přibrzdí ve vývoji nechat se přesvědčit, že je učitel - někdo dokonalejší, větší, moudřejší (je to tak snadné uvěřit, hezky se to poslouchá). Pokud tomu sebeklamu podlehne, potom pro samé "učení" a snahu probouzet potenciál druhých, promešká často šanci ke svému vlastnímu růstu.
02.10.2016 - 11:25 | Filtr
(Střelec) locin12 » Ilona Regina
Nebylo to hlavní téma, které jsem v danou chvíli s numeroložkou řešila. Logicky jsme se tedy do hloubky snažily rozebrat jinou oblast mého života. Nicméně tahle informace mi utkvěla v hlavě a vracela jsem se k ní zpětně.
02.10.2016 - 11:30 | Filtr
(Štír) Ilona Regina » locin12
Zdravím, ok, fajn, v tom případě ano. Někdy se něco naťukne a v tomto případě tomuto tak zřejmě bylo. Přeji mnoho štěstí a zdaru:))
02.10.2016 - 11:31 | Filtr
(Střelec) locin12 » Háňa*
No zrovna takhle jsem se na to vůbec nedívala - že jsem moudřejší a dokonalejší, a proto mě někdo potřebuje ve svém životě. Každý jsme individuální osobnost a máme odlišné nahlížení na svět, jiné povahové rysy. Spíš mě napadalo, jestli to není nějaká moje povahová vlastnost, která kamarádovi ukazuje, že lze na některé věci nahlížet i jinak. A samozřejmě mám i já pocit, že přítomnost toho člověka mi do života něco přináší, že se něco učím.

Spíš mi šlo o názor někoho, kdo se karmickou numerologií zabývá dlouhou dobu a je přímo na tuhle oblast zaměřen. A zná tedy pojem karmického učitele a žáka z trochu jiné perspektivy než ti, kdo o tom ví ze své vlastní zkušenosti nebo si o tom někde něco četli.
02.10.2016 - 11:37 | Filtr
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Laki, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
ja v tom vidim princip predavani zkusenosti od jedne duse smerem k druhe

ten vztah by nemel podporovat zavislost a ucitel by mel od zaka take neco prijimat aby nenesl za vztah celou zodpovednost
02.10.2016 - 11:41 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » THX1138
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Laki, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
To je dobre vysvetleny :15:
02.10.2016 - 12:55 | Filtr
(Beran) Háňa* » locin12
Určitě. O tom to "učení" přesně je. Ale funguje to oboustranně - stejně tak tobě jeho vlastnosti ukazují zase jeho úhly pohledu. Nikdo není jen učitel a nikdo jen žák.
Prostě si zprostředkovávme různé úhly pohledu, aniž bychom museli stále měnit polohy.
Možná je to proto, že bychom to za život ani nemohli stihnout obsáhnout všechny možnosti - od toho se máme, proto se vzájemně životem provázíme.

Jinak, to, co popisuje THX1138, že by se mělo jmenovat, to už se dávno jmenuje - karmologie. Na netu k dohledání, o co jde. Ale žádné návody asi nenajdeš, v karmologii opravdu nestačí jedno datum. Je třeba vzít i data předků alespoň do druhého kolena a ještě další věci. Opravdu to nefunguje tak, že se jen tak z data narození vyčtou nějaké skutečnosti. Vždy stejně půjde jen o sklony, pravděpodobnosti a možnosti jakou cestou se vydat, aby si člověk porozuměl a líp se mu se sebou pracovalo.
02.10.2016 - 13:20 | Filtr
(Střelec) locin12 » Háňa*
Aha, tak to už je vážně složitější disciplína.
02.10.2016 - 13:24 | Filtr
(Beran) Háňa* » locin12
Jo :3:
Pokud má být něco opravdu k něčemu, povrchnost nestačí. Často má za následek spíš ještě větší zmatek dotyčného. :3:
02.10.2016 - 13:28 | Filtr
(Střelec) locin12 » Háňa*
No to určitě. Já si pamatuji, že jsem numeroložce sdělovala jen data nejbližších osob (rodiče, sourozenci, kamarád, bývalý přítel atd.), což asi zas tak daleko nesahá.


Aktuální postavení planet
Aktuální
postavení planet
ukázat planety »
Lunární kalendář 2024
Lunární kalendář
Úplněk ve Štír Štíru
ukázat kalendář »