Ako pracovat s cudzimi emociami


13.08.2016 - 14:29
(Lev) Creator13
Ako pracovat s cudzimi emociami
Mam taky problem, s ktorym sa zatial neviem dostatocne vysporiadat. Velmi silno citim na sebe emocie ludi, ktorych som si pustil k telu. Jedna sa vacsinou o moje partnerky alebo najlepsich priatelov. Dost ma to energeticky vycerpava.Ulava od tych emocii nastava, len ked sa o tej emocii porozpravame a dotycna si prizna alebo uvedomi, ze take nieco sa v nej deje.Problem vsak nastava, ked sa priatelka nema zaujem o tom, co sa deje porozpravat alebo zapiera, ze to tak je. Vacsinou po urcitom case aj tak vyplava na povrch, ze sa nieco dialo. Vtedy sa tychto pocitov neviem zbavit a obmedzuju ma. Niekedy je to az fyzicky velmi neprijemne.Mate nejake rady ako s tym vedome pracovat?===========================================================================V osobnom astrologickom horoskope mam nieco taketoNeustálé sebeočišťování od vlivů cizích emocí je pro Vás velmi důležité, neboť ve svém pohledu na svět jste velmi ovlivňován atmosférou nejbližšího okolí a skrytými pocity lidí, kteří Vás obklopují (Luna v konjukci s ascendentem), a pokud se lidé ve Vašem okolí necítí dobře, anebo vůči Vám zaujímají negativní postoje, pak se můžete cítit špatně, nejistě a těžce, aniž byste k tomu měl nějaký "objektivní důvod". Vnitřní růst skrze negativní síly se mnohdy projevuje tím, že člověk na sebe i nevědomě stahuje cizí temné energie, a tak na své okolí působí jako taková "očistná a léčivá síla". Rizikem těchto Vašich sklonů je, že pokud sloužíte jako "hromosvod" pro očištění druhých lidí, a činíte tak nevědomě, pak Vás mohou tyto cizí energie strhávat dolů, aniž byste dokázal vědomě zpracovat, co se to s Vámi vlastně děje. Avšak pokud se naučíte s těmito tendencemi pracovat vědomě, pak můžete velmi účinným a smysluplným způsobem pomáhat druhým lidem v těžkých chvílích tím, že jim pomůžete, aby ve svých problémech a překážkách viděli zdroj sebeposílení s vědomím, že člověk často dokáže mnohem víc, než si vůbec připouští.

Stránka: 1 2
Řazení:
13.08.2016 - 23:09 | Filtr
(Lev) Creator13 » endymion
Dakujem za podnetny prispevok. Znie to zaujimavo.

Nie je toto recept, len na vlastne emocie?

A celkovo mi to pride dost drasticka metoda. Kvoli prebratiu emocie niekoho ineho byt v meditacii hodinu a prezivat jeho emociu. Prilis ma tento sposob nezaujal.
14.08.2016 - 10:22 | Filtr
(Střelec) endymion » Creator13
Robím tieto cvičenia (aj pre verejnosť) od r.1996 - nikto sa zatiaľ nesťažoval,že by mu to ublížilo...

Dynamička je odskúšaná metóda - funguje aj na ťažké silno naviazané podvedomé bloky...

Problém s preberaním emócií máš Ty...takže to nie je problém niekoho iného...
-s najväčšou pravdepodobnosťou je to Tvoje zavinenie z minulosti, ktoré si teraz skúšaš na vlastnej koži.

Pochopiteľne,že oveľa pohodlnejšie je diskutovať,debatovať,rozmýšľať - tam sa nestretneme so svojími temnými stránkami - budeme mať síce hlavu plnú vedomostí a teórií, ale naše problémy zostávajú...

14.08.2016 - 10:40 | Filtr
(Rak) Deilik
Hezký den, podle toho co popisujete se jedná o privtelenou duši. Jenže s tím nelze pracovat vědomě. Musí se vše napravit a přenést. Problém je v tom že sám sobe to dokáže udělat jen velice silný clovek v dostatečném rozvoji. Jste citliví a empatický proto se na Vás kdekdo přilepí a vysává energii. Požádejte někoho ať Vám obvede privtelene části a přenese nazpět Vaše. To je jediná pomoc aby jste byl sám sebou a jednal tak jak jednáte jen vy a ne někdo druhý. Pokud jste ochoten poslat foto bez slunečních brýlí mohu se podívat jak moc je to u Vás hluboko a co to způsobuje. Teď cerpam pouze z Vašeho popisu.
Roman Daskalos
14.08.2016 - 10:44 | Filtr
(Ryby) thééé
Tahle "bezhraniční" emocionalita je podle mě celoživotní výzva k hledání a vytváření technik na tělo, co se týká emocionální, mentální, energetické i fyzické práce na sobě, očisty, posílení a ochrany.
Podle horoskopu u tebe tipuju, že nejde jen o emoce, ale celkovou práci v energetické rovině.
Můj názor je takový, že druhých emoce nemá význam řešit, pokud tě někdo sám doslova nepožádá. Navíc můžeš vnímat jejich podvědomé emoce, o kterých př. v tu chvíli neví, nebo nechtějí řešit.
Neporadím ti nic konkrétního, protože to chce opravdu "na tělo" a navíc mužský přístup a ženský se trošku liší. Ale za mě osobně - oshovy dynamické meditace jsou skvělé.
Za podstatné považuju jednak to, že ta práce na sobě musí být pravidelná, ne jen v době, "kdy se něco pocítí", a za druhé to, že se začíná od vlastní stability a uzemnění.
Věřím, že to může být zajímavá cesta :3: hodně štěstí :17:
:29:
14.08.2016 - 12:50 | Filtr
(Střelec) terere
Ahoj,já myslím,že jsi hodně empatický,máš velkou schopnost vcítění,proto se ti dějí ty stavy...jediná ochrana a současně také růst v duchovní oblasti je modlení,nevím v co věříš,ale pokud máš problém s představou Boha pak můžeš svoje prosby o pomoc a odpuštění posílat do vesmíru,ten je pro mnohé lidi snáze představitelný...je to také nejsilnější ochrana...není třeba meditace,ale myšlenka kterou budeš vytvářet a posílat by měla být od srdce a to zcela...
přivtělenou duši nemáš,jsem tě zkontrolovala,ale v auře máš karmické zápisy a jedině odpuštění a prosba toto zruší...zkus 28dní zapracovat na odpuštění a pak stále pokračuj,po měsíci by se tvůj stav měl začít zklidňovat,ale práci na sobě bys neměl přerušit a pokračovat denně v odpuštění,třeba i dva roky,no je to běh na dlouhou trať,ale nežili jsme jen pár životů,máme jich za sebou třeba i tisíc a tak těch karmických zápisů je mnoho.Přeji hodně trpělivosti :27:
14.08.2016 - 15:35 | Filtr
(Kozoroh) Bosch
Problém nejsou jejich emoce. Problém je tvoje přecitlivělost vůči emocím druhých. Snažíš se však řešit jejich emoce což je manipulace.
"Ulava od tych emocii nastava, len ked sa o tej emocii porozpravame a dotycna si prizna alebo uvedomi, ze take nieco sa v nej deje."
Je zapotřebí dát svoje vlastní emoce do pořádku a pak bude vše ok. Jinak se snažíš jen přizpůsobovat ty druhé tvému porušenému prahu citlivosti.
Což je vlastně zpětně necitlivost vůči emocím těch druhých. Oni mají na své vlastní emoce právo, nárok, a nikdo nemá zase nárok do jejich emocí zasahovat. Vědomě se s tím dá pracovat na vícero úrovních. Bylinoterapie, úprava stravy, jóga, dýchání (správná pránájáma), ..jeden z nejúčinnějších způsobů je zdravotní čikung.
14.08.2016 - 20:06 | Filtr
(Beran) Háňa*
Nijak. Cizí emoce jsou cizí.
Pokud člověk cítí nějaké emoce, vždycky jsou to jeho emoce. Není možné, aby se na tebe někdo připojil, napojil, ovládal tě, pokud ho k sobě nepřipustíš a jeho emoce nepřijmeš nebo, což je zřejmě tvůj případ, mu je ty z vlastní iniciativy sám neodebereš, když to dopustí.

Takže zase práce jedině na sobě. Začala bych tím, popřemýšlet, k čemu cizí emoce TY potřebuješ a k čemu potřebuješ, aby ti druhý něco přiznával - proč vůbec máš potřebu řešít, jestli on něco přizná nebo ne. A proč by to měl přiznávat právě tobě. .... Až o tom popřemýšlíš, chtěj nechtěj dojdeš k sobě - a tam je start i cíl :3:

Souciť, to ano - trpícího pohlaď, nalij mu panáka, vyslechni, pokud ON má zájem s tebou o něčem mluvit ..... ale vyhoď si z hlavy, že empatie je dobrá vlastnost. Všude se to teď melduje, "buďte empatičtí", ale v trochu jiném významu. Myslí se tím něco jako "mějte ohled na druhé" - to je v pořádku, ale není to empatie, jen ohleduplnost (nejít přes mrtvoly, volit slova, která vypouštíme z úst, tzv. vidět si do huby, ... prostě zbytečně neubližovat).
Ale skutečná empatie, když si to přeložíš, je vměšování se do nitra druhých - lezení jim do intimna. A to je minimálně nezdvořilé, jestli ne přímo neomalené, zvlášť, pokud tě do svého nitra nikdo nezve.
14.08.2016 - 20:29 | Filtr
(Lev) Creator13 » endymion
Suhlasim s vami, ze to je moj problem, preto sa ho snazim riesit. Nie som clovek, ktory by len premyslal alebo diskutoval. Aktivne na svojich problemoch pracujem.

V tomto vlakne som chcel skor rozvinut debatu ako to u seba vyriesit v danom momente, ked sa to udeje. Cize som v spolocnosti, udeje sa to a potrebujem to zo seba dostat prec. O tom, ci funguje dynamicka metoda nepochybujem.

Problem, preco to potrebujem dostat zo seba prec v ten moment je ten, ze sa to prejavuje na fyzickej rovine.
14.08.2016 - 20:36 | Filtr
(Lev) Creator13 » thééé
Suhlasim s tebou, ze nema vyznam riesit emocie druhych a osobne ich ani riesit nechcem. Preto som aj rozvinul toto vlakno, aby som dostal mozno nejaky navod, akym by sa to v danom momente dalo vyriesit. Zatial som dostal len jednu techniku, ktora je velmi ucinna a to je porozpravat sa o tom, co v danom momente citim a ak je druha strana ochotna tiez prilozit ruku k dielu, tak to ma fantasticky ucinok. Chcel by som prist u seba na techniku, ktora by to vyriesila bez toho, aby som do toho zatiahol inych a musel s nimi o tom viest rozhovor.

Mas pravdu, ze castokrat to moze byt len podvedoma emocia u druhych a aj preto sa v tom nechcem vrtat.

Kazdopadne je to pre mna zaujimava vyzva. Dakujem za tvoj prispevok :68:
14.08.2016 - 20:41 | Filtr
(Beran) Háňa* » Creator13
Naučit se dostávat to pryč, to už je "léčení nemoci".
Myslím, že efektivnější a jednodušší by bylo naučit se to, co není tvoje, si nebrat.

Ale pokud už jsi plný cizích emocí, existjí určité rituály, kdy je vrátíš zpět tomu, komu patří - porozhlédni se po netu nebo si vytvoř nějaký svůj.

Jde jen o to, vrátit se zpátky k sobě - nesnažit se žít "přes druhé".
Ty prostě od svého prožívání utíkáš, ale to je škoda - máš život, aby sis ho prožil - ten svůj a se vším všudy - neboj se toho.
14.08.2016 - 20:42 | Filtr
(Lev) Creator13 » Bosch
Presne ako si napisal. Problem je moja precitlivelost voci druhym emociam. Snazim sa ich riesit pretoze zatial to je jedina technika, ktora funguje dokonale.

Toto vlakno je zalozene len kvoli tomu, aby som to obisiel. Nasiel techniku, ktorou to u seba vyriesim a nesnazil sa zaujimat o cudzie emocie. Ako sam pises, tak ma kazdy clovek na ne narok.

Samozrejme snazim sa pracovat so svojimi emociami a spracovavam svoje bloky, traumy a podobne zalezitosti. Tato extremna precitlivenost zacala vlastne po uprave stravy, ked som presiel na bezlepkove stravovanie a dost sa stravou precistil. Myslim, ze vtedy sa to zacalo prejavovat v ovela vacsej miere ako dovtedy.

S jogou som zacal pocas tohto tyzdna :3:
14.08.2016 - 20:48 | Filtr
(Lev) Creator13 » Háňa*
Snazim sa na sebe pracovat. Vidim to ako jedinu cestu :3:

Tie ich emocie nepreberam vedome a ani ich nepotrebujem. Je to pre mna dost vycerpavajuce. Zial nejakym sposobom ku mne pridu.

Ako sa vsak aj pise v mojom horoskope:

Avšak pokud se naučíte s těmito tendencemi pracovat vědomě, pak můžete velmi účinným a smysluplným způsobem pomáhat druhým lidem v těžkých chvílích tím, že jim pomůžete, aby ve svých problémech a překážkách viděli zdroj sebeposílení s vědomím, že člověk často dokáže mnohem víc, než si vůbec připouští.

Preto sa prave snazim prejst na tu vedomejsiu pracu s tym, co sa u mna deje. A k tomu ma sluzit aj tato debata :3:
14.08.2016 - 20:51 | Filtr
(Beran) Háňa* » Creator13
Pomož první sobě - vždyť ty jsi přece také člověk. Takže do toho "pomáhat lidem" taky spadáš :3:
Možná, když si to natrénuješ na sobě, potom se ti bude i líp pomáhat jiným, aniž by to tebe vyčerpávalo a je obtěžovalo :3:
Však k čemu je jednomu pomoct, když se druhý složí ? Jsme tam, kde jsme byli - jeden v pohodě a druhý našrot.

Buď svým prvním "případem" :3:
14.08.2016 - 20:53 | Filtr
(Lev) Creator13 » Háňa*
Ano, mas pravdu. Snazim sa pomoct iba sebe. Preto to tu riesim. Nesnazim sa pomahat nikomu inemu.
14.08.2016 - 20:55 | Filtr
(Beran) Háňa* » Creator13
Tak super. A co myslíš, že by ti pomohlo ?
Co myslíš, že se stane v okamžiku, až cizí emoce vrátíš zpátky tam, kam patří ? Nebojíš se náhodou, že potom zůstaneš prázdný ?
Pokud ne, udělej to - teď hned.
Pokud ano, zaručuji ti, že pokud se zbavíš všeho, co není tvoje, OPRAVDU nezůstaneš prázdný - přísahám na holej pupek :3: Jenom budeš mít víc místa na své prožitky a své emoce. A teprve potom s nimi budeš moci pořádně pracovat - teď jsou tam zastlané cizím bordelem :75:
14.08.2016 - 21:05 | Filtr
(Lev) Creator13 » Háňa*
Neviem, co by mi pomohlo. Zatial mam len tu jednu techniku, ktora funguje.

Nebojim sa, ze zostanem prazdny. Praveze zostanem kludnejsi a viac si budem uvedomovat svoje.

Snazim sa zistit ako vratim tie emocie tam, kam patria. Ak mas navod a techniku ako to urobit, tak budem rad, ak sa o to so mnou podelis.
14.08.2016 - 21:13 | Filtr
(Lev) heslo
\\spojení Pluta a Luny v horoskopu vždy silně zintenzivní emoce a citlivost.Všechno prožíváme velmi výrazně.Spojení s druhými je hluboce intimní skoro jako sjednocení...Ale Pluto provází nutkavé myšlení jako by emoce a nálady ovládly náš život.Tato intenzita ale značně vyčerpává náš organizmus.V partnerství se ženami se dost často projeví i negativní emoce různé manipulace a ovládání, žárlivost a majetnické stavy.Jedině vědomá práce která vytáhne na povrch to co je hluboko uvnitř.... třeba způsobem co doporučují předchozí odpovědi.Nebo mám přátelé kteří tuto energii zpracovali v umění, v hudbě ,v pomoci nemocným ženám. :37:
14.08.2016 - 21:32 | Filtr
(Lev) Creator13 » Háňa*
Kazdopadne dakujem za tvoj pozitivno-optimisticky nahlad do buducnosti a zaujimave otazky na zamyslenie :74:
14.08.2016 - 21:34 | Filtr
(Lev) Creator13 » heslo
Dakujem. Verim, ze existuje viacero ciest k zvladnutiu. Nazdravie :117:
14.08.2016 - 21:53 | Filtr
(Lev) Creator13 » heslo
Ano, ta luna tam bude mat hodne silny vplyv na tieto veci

Neustálé sebeočišťování od vlivů cizích emocí je pro Vás velmi důležité, neboť ve svém pohledu na svět jste velmi ovlivňován atmosférou nejbližšího okolí a skrytými pocity lidí, kteří Vás obklopují (Luna v konjukci s ascendentem), a pokud se lidé ve Vašem okolí necítí dobře, anebo vůči Vám zaujímají negativní postoje, pak se můžete cítit špatně, nejistě a těžce, aniž byste k tomu měl nějaký "objektivní důvod". Přesto máte schopnost své pocity nedát napovrch znát, a i ve špatném rozpoložení nalézt způsob, jak si zachovat nadhled a veškeré negativní pocity transformovat v pozitivní mocnou sílu, která Vám dává nezdolnost a odolnost v podstatě vůči čemukoli (Luna v konjukci s Jupiterem ve Štíru).
14.08.2016 - 22:02 | Filtr
(Beran) Háňa* » Creator13
Za málo. :1:
Vím, že zvenku je patrné ledacos a vypadá to jednoduše, ale když je toho člověk plný, není to tak jednoduchá se toho zbavit. Ale jde to :3:
Hlavní je si skutečně uvědomit, že ty to k ničemu nepotřebuješ a nic ti to nepřináší. A taky, že když to budeš mít v sobě i ty, tomu druhému to nijak nepomůže - naopak - ztratíš nadhled a budeš mu o to víc prd platný.
Potom už to pomalu začne odcházet samo. :1:

Taky třeba můžeš zkusit "výměnný obchod". Po jednom - jednu konkrétní cizí emoci nahraď jinou - svojí. Třeba radostí z pohledu na krásný strom - a vědomě ji ve své mysli nahraď a tu cizí třeba hoď do pomyslné popelnice. Představuj si detailně, jak to děláš a měj radost, že uklízíš.
Technik je spousta, ale nejlepší je, když si najdeš nějakou svoji
14.08.2016 - 22:06 | Filtr
(Lev) Creator13 » terere
Dakujem :1: . Je to pre mna vyzva :1:
14.08.2016 - 22:07 | Filtr
(Býk) UreaNayal
Domnívám se,že problém je v tom,že se"nabouráváš"do podvědomých oblastí-aniž bys tam byl pozván,píšeš,že se Ti to děje především u lidí,kterým jsi se otevřel-já bych spíš řekla,že se to děje u lidí,kteří se "otevřeli" směrem k tobě-tzv vznikl mezi Vámi nějaký raport...pokud by to byla"jen"otázka předimenzované vnímavosti vůči okolí-zahltilo by Tě to v podstatě s kýmkoliv...Předpokládám,že se to děje v drtivé většině podvědomě/z Tvé strany/-nicméně-i tak jsou poplatné jisté zákonitosti a tak se dostáváš převážně jen k "hrubším"obsahům podvědomí druhého-které jsou ale pro Tvůj energetický systém zatěžující/a předpokládám,že je doprovází i somatizace/-k uvolněné při rozhovoru nedochází proto,že by druzí"zpracovávali",ale proto,že v okamžiku,kdy přistoupí na rozhovor-v podstatě Tě vpouštějí do svých hlubších vrstev/tedy-obdoba toho-kdy jsi pozván/...
Druhý odstavec-z astro rozboru-je naprosto výstižný-potenciál tam máš obrovský,ale nejdřív se s tím musíš naučit pracovat-velmi jemně-a není to žádná sranda...Jediné,co Ti mohu poradit-je,naučit se nevstupovat někam-kam nejsem pozván/je to stejné-jako v reálném životě/...
14.08.2016 - 22:29 | Filtr
(Lev) Creator13 » UreaNayal
Toto vysvetlenie znie pre mna velmi zaujimavo. Chcem sa s tym vedome naucit pracovat. Zatial to tak vedome pozorujem a skumam asi 2-3 tyzdne. Ak mate nejake odpurucania kto by mi s tym mohol pomoct, kto by ma spravne naviedol, tak budem rad.
Příspěvky: 1-25 26-35
« předchozí  další » »|
Aktuální postavení planet
Aktuální
postavení planet
ukázat planety »
Lunární kalendář 2024
Lunární kalendář
Luna ve Štír Štíru
ukázat kalendář »