Vztah - zamilovanost, lekce/krize ... JAK POZNAT KDY JÍT DÁL A KDY SKONČIT


19.07.2016 - 13:14
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Pokojný Bojovník, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====

Vztah - zamilovanost, lekce/krize ... JAK POZNAT KDY JÍT DÁL A KDY SKONČIT
Ahoj všichni,znáte ten "stav" kdy jste ve vztahu, nejprve prožíváte zamilovanost, poznávání se, pak přijdou neshody/rozdíly ve vnímání/prožívání... pak se vyjasní, zase neshody, učíte se, rostete, děláte kompromisy, bojujete ale po čase si začnete uvědomovat, že vlastně nevíte jak dál?Ten stav, kdy nevíte co říká srdce a co hlava? Ničí Vás to, ale když překonáte další neshodu, uleví se Vám a posílí Vás to.Nicméně se to opakuje přiliš často, párkrát do týdne, do měsíce.Už už chcete utéct, ale jakoby něco ve Vás pořád chtělo zůstat/trápit se, růst, bojovat.Lze se k tomu vyjádřit nějak obecně? Bez ohledu na věkový rozdíl, předchozí zkušenosti (rozvod, děti...) ?Děkuju moc

Stránka: 1 2 3 4 5
Řazení:
19.07.2016 - 13:39 | Filtr
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Peťa Osek, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Ahoj bojovníku,

ani nevíš jak přesně ses trefil...tedy nevím jestli je to tak obvyklé nebo to zažíváme jen my dva...asi ne :3:
Nicméně, vyjádřit můžu jen svou zkušenost a ta je nepřenosná.
Když se dívám zpátky, všechno to mě /nás posunulo dál a výš.
Po osmi letech toho:
"pak se vyjasní, zase neshody, učíte se, rostete, děláte kompromisy, bojujete ale po čase si začnete uvědomovat, že vlastně nevíte jak dál?"
....jsme spolu šťastní a víme už že přijde-li boj(se sebou) budeme bojovat, stojí to za to. Jenže to je náš příběh...
Mě osobně vždycky ve vyhraněné situaci pomohlo vzpomenout si na ten první kontakt, a pokud i v té těžké chvíli cítíš stejné vibrace, pocit nebo prostě to co tě k ní vedlo na začátku, je šance, že to tam pořád je...
Nesnaž se o to, musíš to prostě cítit, to mrazení...nevím jak to napsat :44:
Život je krátký na váhání, risk je zisk, a nebo ztráta, ale to je život.
Držím palce :29:
19.07.2016 - 14:11 | Filtr
(Panna) Mici Angóra
Obecně-je to podle mě běžná vývojová fáze jakéhokoli vztahu. Teď jde jenom o to, jestli ti partner/vztah stojí za to, abys do něj dál investoval energii. A to si musí každý rozhodnout sám. V mladém věku bez závazků typu děti se to asi ještě dělá snáz. Ale pokud jsou neshody tak velké, že si člověk neumí představit, že by v současné podobě vztahu strávil další roky nebo dokonce celý život, pak je asi lepší jít včas od toho. :17:

P.S.: Zajímáš se o astrologii, tak koukni, jestli chceš Saturnovým testem projít nebo to zabalit :3:
19.07.2016 - 14:31 | Filtr
(Kozoroh) Sosna zvlčelý
V okamžiku, kdy přijdou pochybnosti, je něco špatně. A většinou pozdě.
Pokud se to opakuje příliš často, je něco špatně již v člověku. Měl by zastavit a hledat odpovědi. A až je nalezne a zmoudří, opět by měl otevřít své srdce dalším možnostem.
To co popisuješ, není hledání. To je bloudění. Bloudíš po lese, v horách, na poušti... a ani si neděláš značky, kudy jsi šel, nesleduješ cestu, nesleduješ slunce a v noci hvězdy. Možná by se chtělo zastavit a pořádně se rozhodnout, jinak si stále budeš připadat jako ztracený a půjde to tak stále dokola.
19.07.2016 - 14:34 | Filtr
(Býk) player
Protože jedinej druh vztahu v dnešní době , kterej má smysl , je vztah tvůrčí. Všechny ostatní , které byly založeny jen ptoto , aby nedej bůh se někdo musel zabavit sám, jsou krátkodobé. Neříkám že špatné - jen krátkodobé. Jde o to se s tím smířit , být na to připraven.

Ono totiž - a to platí už několik tisíciletí - kompatibilní to je akorát v rozkroku a to ještě ne na dlouho.

Pakliže vás ovšem spojí vyšší cíle , tak je to spojení , řekněme na více západů. Ani to nakonec času neodolá - život se protahuje , je dlouhatánskej - ale rozhodně po tom spojení zůstává něco nadčasového.

Všechno ostatní v dnešní době počítačů - je ukrácení kratochvíle. A bojovat ?No - můžete bojovat ,ale co vypojujete...? Tak akorát rakovinu nebo infarkt.
19.07.2016 - 14:40 | Filtr
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Bard Moe, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
A stále budu tvrdit to samé - věřím na Lásku a její sílu. Dělej to, co srdce cítí - to si nebudeš v budoucnu vyčítat.

Mysl je pomíjivá, emoce také.. Ale bolest na srdci, z hlubokého citu, může trvat věčnost..

Asi jsem moc nepomohl, ale - věřím, že cit je něco hlubšího, než emoce.

19.07.2016 - 14:44 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » Bard Moe
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Peťa Osek, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
:30: :30: :30: :12: :15:
19.07.2016 - 14:44 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » tulačka
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Peťa Osek, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
POCHOPILA JSEM :3:
19.07.2016 - 14:48 | Filtr
(Býk) player » Bard Moe
A co já znal láskyplnejch lidí , kteří - když došlo tuhý na tuhý (rozvod) se stali nenávistnými , div ne vraždícími elementy. Pro ostatní ne...ale pro prachy...


Láska je milý Barde stav bytí. Láska mezi mužem a ženou je šalba k zachování druhu. Všimni si , že králík králici taky nemiluje , je mu úplně u pr....

Síla Lásky může zachránit planetu ,ale síla vazby na muže na ženu ji nepochybně zničí - zůstane jen poušť. Vyprahlá a žhavá.
19.07.2016 - 15:02 | Filtr
(Býk) player » tulačka
Orgánů a instinktů.

On je. Problém ale spočívá , že orgány a instinkty mu nikdo neodřezal. On se je snaží obcházet pomocí jakýchsi nařízených kodexů. Najal si na to Boha.

My bychom dál byli zvířaty , v pohodě. Jenže jsme na to slabí. Chytli jsme od přírody horší imunitu , jsme proti dravcům bezbranní , takže se shlukujem a dostali jsme k ochraně fištrón.

Ale z hlediska instinktů a orgánů - zejména těch pohlavních - jsme díky samiččímu orgasmu dokonce ještě vejš , takže vydáni napospas vzrušení.

Ale já si myslím , že to tak je dobře. Všechno , co člověk vytvořil krásného je vlastně do zlatého hábitu zabalený falický symbol.

Já bejt protagonistou tohoto vlákna , poohlédl bych se jinde. Udržovat něco , co už nemá tah...k čemu?L Leda k zakrnění.
19.07.2016 - 15:46 | Filtr
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele ., který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Zamiluji se, abych se rozvzpomněla, že toho člověka jsem vždycky nějakým způsobem milovala. A nejen jeho, ale i všechno ostatní. Pokud se mnou ten člověk nechce (nebo už nechce) trávit čas, jdu dál. Odlétám... Ale miluji stále. Jen v mé hrudi rozkvétá semínko Lásky, které zalila nějaká osoba. Ale to může zalít i nějaký čin. Myšlenka. Vzpomínka. Cokoliv.

Pokud jde o soužití dvou lidí, nikdy se nesnažím něco násilně roubovat jen proto, že dneska se kvalitní vztah posuzuje podle jeho délky. A ano, svým způsobem na tom něco je, jenže na co dlouhý vztah, když nemá kvalitu. Souznění.

Pokud má člověk dostatečně rád sám sebe, má dostatečně rád i jiné. A díky tomu mohou dva lidi být spolu bez bolesti, bez viny, bez výčitek, bez boje. A když jeden řekne: Je čas jít dál, tak ten druhý se jen usměje a řekne: Já vím. Cítím to. Rozumím Ti. Miluji Tě.

Rozdíly ve vnímání a prožívání dvou lidí podle mě budou vždycky. Jenže moudří lidé se v tomto vzájemně učí, neperou se, nejsou vztahovační. Od toho jsme všichni individuality. Abychom mohli růst, něco společně stvořit, konat to, pro co jsme byli stvořeni my sami.

Moudří lidé se poznávají, milují i odchází vždycky v dobrém.
19.07.2016 - 16:10 | Filtr
(Beran) Háňa*
Pokud mám v nějakém vztahu pocit, že musím o něco bojovat, okamžitě odcházím. Nemám nejmenší důvod žít se svým nepřítelem a ve válce.
Mám za partnera jen toho, kdo je partner, ne soupeř.
A s tím bojovat netřeba - jsme parťáci. Dobrovolně, protože nám to tak oběma vyhovuje. Pro nějaké boje není důvod ani prostor.
19.07.2016 - 16:54 | Filtr
(Býk) player » exit
Každý se chce usadit. Jenže málokdo je schopen zůstat usazenej. Usadit - ...

Milí lide. Zkuste si vzít sešit a začít dělat čárky. Udělejte 14 6100 čárek. To je prosím počet dní ve čtyřiceti letech , které byste měli strávit vedle jedné osoby. Pak se podívejte na tu nekonečnou síť usazenoati. Zkuste si představit 14610 témat k dialogu...

Lidstvo pokročilo směrem k duševní hygieně. Dnes je volitelnost - kde být , s kým být , proč být. Kde je volitelnost , tam jsou variace. Ochozený vztah je pokyn : vznes se a leť...

(Já vim , děti , no...tam mi to falíruje, achilova šlacha mé filosofie).
19.07.2016 - 18:23 | Filtr
(Kozoroh) Sosna zvlčelý » player
Tak hlavně že ti ne nefalíruje v tom násobení. Krát dvě to mělo bejt! :61:
19.07.2016 - 18:44 | Filtr
(Panna) Mici Angóra » Háňa*
Ty jo, to zní jako bys to dělala skoro denně :3:Můžu se zeptat, kolik vztahů jsi v životě takhle okamžitě opustila?
20.07.2016 - 08:29 | Filtr
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Parfumgirl, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
ahoj bojovník,
hovorí sa, že keď nevieš čo má robiť, nerob nič :1:
srandujem, myslím, že tieto vzťahové motanice sú pre každého človeka veľmi vyčerpávajúce, útek sám o sebe nič nerieši, ťažko radiť, keď nevieme čo je dôvod hádok a bojov, avšak každý z nás aspoň približne vie, aká je jeho predstava o vzťahu, či sa vidí s tým daným človekom aj vo svojej budúcnosti, alebo nie..
na tvojom mieste by som začala od seba, pýtaj sa sám seba čo chceš od vzťahu s partnerkou, čo si ochotný sám ponúknuť, obzri sa späť a skús si precítiť či ti vzťah viac dal, alebo vzal, či ťa posunul k lepšiemu, rozvinul ako človeka, alebo ťa vyšťavil, a je tu možnosť, že si proste už každý máte ísť inou cestou, čaše naplnené, nie som zástankyňou unáhlených rozhodnutí, nakoľko si myslím, že pre každé rozhodnutie je dôležité vyzretie....tvoje okolie, diskusie, to všetko ti môže napomôcť, avšak rozhodnutie aj s následkami je len na tebe
prajem ti veľa šťastia :17: :3:
20.07.2016 - 08:52 | Filtr
(Býk) kapka růžové
...v tu chvíli je třeba odebrat se k sobě domů, do svého zdroje, uvnitřnit se...tím se jaksi "zacelíme" a další cesta se záhy ukáže...a ta je správná... :17:
20.07.2016 - 09:50 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » kapka růžové
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Pokojný Bojovník, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Děkuju moc všem, cítím, že po dlouhé době (ne-li poprvé) se v těchto věcech učím, rostu a mám sílu "bojovat", dříve bych to řešil útěkem. To je na tom pozitivní (mimo jiné), ale stejně si říkám, je to "dobře" řešit takovéhle věci po půl roce od seznámení?

Ptám se, co ve mě tohle způsobuje? Jsou to programy z dětství, výchovy, rodiny? Jsou to zablokované emoce? Sklon k sebetrýznění? Chybějící sebeláska? Náročnost? To, že v sobě mám víc ženské energie a partnerky naopak víc mužské?

Vím, že musím začít u sebe, neboť se mi to stále opakuje, ale nechci chodit celý život po kyvadlech, kartách a dalších sezeních.

Lze se "osvobodit" trvale, či to mám přijmout tak, že je to třeba moje celoživotní lekce?
20.07.2016 - 09:56 | Filtr
(Panna) Mici Angóra » Pokojný Bojovník
Tak po půl roce od seznámení mi ten signál přijde vcelku jasný :3:

Otázka je, jestli to tak máš vždycky, že vztah vydrží půl roku a pak nastává výše popsané, tam už je to možná k zamyšlení. :17:
20.07.2016 - 09:59 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » Pokojný Bojovník
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Parfumgirl, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
dĺžka lekcie, to má každý rôzne :3:
20.07.2016 - 10:43 | Filtr
(Beran) Háňa* » Mici Angóra
Většinu :1: ... deset, patnáct ... fakt to nepočítám, nevím.
Denně ne, ale bude mi za chvíli 50, takže už jsem něco prožila :1:
Skutečně to tak mám, už od mládí - jsem prostě jen tam, kde se mi dobře dýchá a necítím žádné násilí. Pokud se necítím komfortně, odcházím.
Mezi lidem se tomu často říká sobeckej hajzl :1:

U indiánů bych se asi jmenovala "ta, co nemá důvod se nechat otročit předsudky, druhými lidmi ani svými strachy ze samoty" ... docela dlouhé jméno :61:
20.07.2016 - 10:51 | Filtr
(Panna) Mici Angóra » Háňa*
A že člověk přitahuje zrovna takové partnery pořád, to je zvláštní :63: :14:
20.07.2016 - 11:35 | Filtr
(Býk) player » Parfumgirl
Útěk sám o sobě nic neřeší?


Ale , ale? ten snad řeší úplně všechno ne? Přechod do jiného žití , nové výzvy , nové akce, nové hračky a nové zkušenosti.

Setrvání nic neřeší. Jen se oddaluje nevyhnutelné.
20.07.2016 - 12:47 | Filtr
(Blíženci) movvin
Hmm takového jednoho bojovníka znám (švára) a bojuje i po xx letech... nechápu tenhle druh masochismu. Kurňa copak se lidi nemáte rádi, že se trápíte ve vztahu co vás ubíjí? To, že překonáte další a další neshodu, si nemyslím, že to posiluje... posilují překážky, které překonáváte spolu kdy stojíte na stejné straně, a ne když stojí každý na druhém konci lana. To je na čase vzít nůž a přeříznout ho.
20.07.2016 - 12:48 | Filtr
(Beran) Háňa* » Mici Angóra
To nevím. Neberu to jako přitahování. Beru to prostě tak, že přicházeli nápadníci, ale žádný z nich mi nevyhovoval. Někdy jsem to věděla hned, někdy se to projevilo za týden, někdy za půl roku ... a tak to šlo, než jsme se potkali s tím, se kterým k sobě pasujeme. Bez divadel, přetvařování, toho, čemu lidi říkají kompromisy, bez nutnosti druhého oblbovat nebo někam tlačit, ... prostě jsme každý sám sebou a přesto je nám spolu dobře. Ladí spolu naše vnitřní podstaty, ne naše masky :1:
A to je jediný druh vztahu, ve kterém stojím o to žít - pokud to tak nebylo, neměla jsem nikdy důvod v tom setrvávat.
20.07.2016 - 12:54 | Filtr
(Beran) Háňa* » movvin
Taky tomu nerozumím, proč to tolik lidí dělá - asi masochisti :63:
Příspěvky: 1-25 26-50 51-75 76-100 101-121
« předchozí  další » »|
Aktuální postavení planet
Aktuální
postavení planet
ukázat planety »
Lunární kalendář 2024
Lunární kalendář
Luna ve Štír Štíru
ukázat kalendář »