(nepřímá) Energie příspěvku


18.07.2016 - 15:18
(Ryby) MG34
(nepřímá) Energie příspěvku
V nějaké předchozí diskuzi jsme se všichni shodli na tom, že slovo jako takové žádnou energii nenese. Teď se posunu dál.Existují situace, kdy "příjemce" slova vystavuje naodiv svůj "klíč urážlivosti" nebo "seznam náklonností" nebo prostě jinak předkládá svoje očekávané reakce. Odhlédnu-li od toho, že to je jeho boj, pak není podle tohoto návodu až takový problém se do něčeho "trefit" a vyvolat u něj nepřímo - jeho vlastními prostředky - jeho očekávanou energetickou reakci.A stejnětak není pro "přijímač" problém vystavovat svoje "klíče" v enormním rozsahu a značně znepříjemnit situaci hyperkorektnímu (což je zase jeho boj) "vysílači", který se nechce pohybovat jako slon v porcelánu. Nechá se takto šikanovat - co kdyby si na straně "příjemce" jeho slova někdo špatně vyložil nebo co kdyby to způsobilo bolest? Co má vlastně říct? je vůbec svobodný?Smutně-komické pak je, když se někdo snaží o nějaký efekt a dosáhne přesně opačného. To je asi nejtěžší boj ze zmíněných. :4:Tady na tomto webu by mne docela zajímal "planetární" pohled na věc. A připíšu sem další texty, jak mi "přijdou".DISKUSE JE MODEROVANÁ, v případě že jsou ponecháni "sirotci" - v reakci chybí původní příspěvek, smazání provedl sám autor příspěvku

Stránka: 1 2 3
Řazení:
18.07.2016 - 18:11 | Filtr
(Býk) player
Slovo energii rozhodně nese. A dokonce někdy takovou , že jedni ji vidí běžet doprava , druzí doleva. Nebýt slovních energií , nikdo by si tyhle drbkluby nepouštěl.
18.07.2016 - 22:59 | Filtr
(Ryby) MG34 » player
No, to se už rozebíralo, že to slovo nic. To až kdo tomu co "přiřadí". Už jen to, že "někomu to běží doleva a někomu doprava" ukazuje, jak je to iluzorní - tedy neexistující.
18.07.2016 - 23:08 | Filtr
(Ryby) MG34 » ovii
Můžu se o to pokusit.

Někdo se okatě staví do nějakého archetypu - např. silácký alfasamec, který nesnese cokoliv, co by ohrozilo jeho pozici. Nebo romantický rytíř, který se rozhořčuje nad takovými těmi klasickými "příkořími" ostatních, které patří do jeho "popisu práce" - aby to jakože potíral. Nebo náboženský fanatik, který nesnese kritiku své víry nebo dokonce svého boha.

Oproti tomu je jasné, že alfasamcovi se bude líbit pochlebování, rytířovi obdiv jeho "ctností" a fanatikovi potvrzení jeho víry.

Není to přesné, ale ty dva koncepty se z toho asi pochopit dají.
19.07.2016 - 00:05 | Filtr
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele onka, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Zajímá mne, jak s tím souvisí vymazávání příspěvků ( nebo hrozba výmazu )? Je-li člověk nad věcí ..
19.07.2016 - 07:20 | Filtr
(Ryby) MG34 » onka
Myslíš jak to souvisí s tou nepřímou energií?

Je víc (resp. strašně moc) případů - důvodů kdo proč maže příspěvky. Ta souvislost tam může a nemusí být.

Někdo je prostě striktní - dodržuje přesně pravidla diskuze a poctivě (a všem stejně) maže spam, off-topic, explicitní urážky (slova, která jsou slovníkově vyznačená jako urážky - i když tady je to diskutabilní).

Někdo maže příspěvky prostě kvůli přehlednosti vlákna.

Někdo prostě jako součást "hry".

Někdo pro zahlazení vlastní digitální stopy.

Někdo z antipatií - chce mít v diskuzi jenom "kamarády".

Někdo podle té zmiňované domnělé energie (kterou si tam ale dosazuje sám).

Někdo se prostě uklepne a moc to neřeší.

atd. a aby to nebylo jednoduché - u všech zmiňovaných případů lze být nad i "pod" věcí a může se to všechno různě kombinovat...

Ale možná bys mohla dotaz směrovat spíše na někoho, kdo maže ve velkém a na tu energii hodně dá. Já mažu jednotky příspěvků (řekl bych, že za poslední půlrok jsem se vlezl pod 10), většinou k tomu uvádím i rozumný důvod a nějakou energii moc neřeším. Jsou tu experti, co mažou po stovkách... :3:

Jinak pro mne je asi nejdůležitějším důvodem mazání přehlednost diskuze a tu nejvíc narušuje argumentační neschopnost kombinovaná s užvaněností a vysokým sebevědomím.
19.07.2016 - 11:06 | Filtr
(Ryby) MG34 » ovii
Ano, je to návazná diskuze. Ta deklarovaná "shoda" je skutečně částečně vtip, ale ve své podstatě je to vlastně i pravda - tam nezaznělo nic zásadního proti. Nesouhlasné reakce většinou zaměňovaly přímou a nepřímou energii - ten rozdíl níže vysvětlím. A myslím, že ten příklad LOVE (doplněný do zadání až po jeho "objevení" ke konci dizkuze) je ultimátní - na něm je to všechno pěkně vidět.

1) To je dost slabé místo celé debaty. Každopádně to nemá být jen potenciál, má to být již skutečně existující energie, něco, co už jen pouhou svou existencí může samo o sobě (to je tam asi důležité) s něčím pohnout, zahýbat, změnit stav. A asi by to mělo teoreticky jít změřit - mělo by to být absolutní - nemělo by to být závislé na způsobu příjmu.

2) vysvětlím na příkladu - přímá energie je např. elektrická energie v zásuvce nebo hněv (či jiná emoce), kterým se třeba někdo nechá ovládnout. Nepřímá (tedy vlastně neexistující) energie tady říkám dynamu, které se nejprve musí roztočit vodní turbínou, aby z něho šla energie a také slovu, které pravděpodobně způsobí nějakou emoční reakci (anebo taky ne anebo taky úplně opačnou).

3) Ano. Asi s výjimkou interaktivních záležitostí a "akumulátorů".

4) Víceméně ano, pokud je médium "příspěvek". Pokud médium není příspěvek, je to úplně jiná situace a o tom se tu zatím nebavím (zase někteří to možná chybně ztotožňovali).
19.07.2016 - 16:07 | Filtr
(Ryby) MG34 » ovii
Ano, reaguješ. To slovo je důležité. Nepůsobí to na tebe samo o sobě - je tam nějaký tvůj vlastní generátor, který si něco sám dle subjektivního (to je taky důležité) vyhodnocení naindukuje.

Planetární pohled na věc - ano, tak nějak. S tím pohořením je to ale jinak. Na tom jsou postavené třeba sekty i náboženství - že se využívá těch slabých míst. A rozhodně to nekončí "velmi brzy".

Sám za sebe můžu říct, že první co na lidech intuitivně hledám, jsou jejich slabá místa a dlouhou dobu jsem neměl zábrany se v nich šťourat (nezneužívat, jenom se v tom šťourat a vyvolávat potvrzovací rekace - to jim většinou neuškodí). Teď už v posledních letech trochu zábrany mám, ale odbourávám je někdy tím, že vykládám karty na stůl - netajím se tím, co dělám, takže toho už tuplem nemůžu zneužít. Nepotřebuju už tolik potvrzení jako dřív, protože toho už hodně znám. A planetární pohled na věc by to ještě povýšil, takže bych mohl ty nešťastníky už nechat být (ani pro mne to nebývá nějak příjemné se s nimi dohadovat - je to daň za poznání).

Mohl bych to dělat i úplně obráceně - nevyvolávat ty záporné potvrzovací reakce, ale naopak ty kladné (vlastně taky potvrzovací), ale tam mám ultrazábrany - to by bylo maximální zneužití. To použiju jenom když jde fakt do tuhého...

A pak je tu to médium - přesněji situace, kdy není médium, ale komunikace je napřímo, bezeslov, bez zvuků, bez gest, bez vizuálního kontaktu. Ale to si nechám k probrání na jiné téma... na to mi zatím neuzrál čas.
19.07.2016 - 17:41 | Filtr
(Ryby) MG34 » ovii
No, já jsem nemyslel slabiny manipulátora, ale slabiny manipulovaných. :1: Ale když už se to vezme z pohledu manipulátora v nějaké větší "struktuře" (sektě např.) - ta moc je pak už natolik "neopustitelná", že se v tom veze ať prozře nebo ne a ať chce nebo ne. Je to prostě rozjetý vlak.

Hodně vůdců (asi všichni) si uvědomuje slabiny těch ovládaných. To je asi jasné, ale tu svoji "slabinu" - jakože touhu po moci - no, oni to podle mne moc neberou jako slabinu. Může se asi stát, že někdo se dopracuje k takovému pojetí, že se navrcholu ocitne sám a "sestoupí" z něj (alespoň na chvilku, když to jde). Myslím, že ten Brit, co vedl kampaň za Brexit (a pak se sesypal z vlastně nechtěného vítězství), je toho příkladem. Ale moc jich nebude. Jako druh jsme docela stavění na ovce a vůdce (+ nějaké samotáře) - je to naše přirozenost.

Ta sekta a robotci, co zmiňuješ, to už je vyšší level - tam bude asi nějaká hypnóza nebo traumata a výplach mozku. To je na mne moc hardcore. :4: Co je to zač?

Použít vhled ku pomoci... ale jo, občas. Třeba když vykládám sny nebo u syna. Ale ono "jim" někdy prospěje i to šťourání v ráně. Resp. mně by to teda pomohlo (věci se mi pojmenováním zpoloviny vyřeší), tak někomu jinému třeba taky.
19.07.2016 - 17:43 | Filtr
(Ryby) MG34 » ovii
To je jednoduché - záporné reakce nemůžeš tak snadno zneužít - ti lidi tě za to, co v nich vyvoláš, nemají rádi a je tímpádem mezi vámi čistý stůl.

Kdežto ty kladné reakce, tam to je naopak...
20.07.2016 - 10:40 | Filtr
(Ryby) MG34 » ovii
To si myslím doteď, že šťourání každý ocení. :5: Akorát bohužel je potřeba dost přizpůsobit formu a kontext, při kterém se to "podává". Což už dost zavání brnkáním na tu kladnou strunu...

Je dobře, že máš stále na vědomí, čím jsou tvé činy motivovány - kéž by měl každý. Ale samotné to nestačí - resp. může to pak být trochu masochizmus. Je potřeba mít nějaký rozumný systém omluv a odpuštění nebo smíření se.

Ideální univerzální omluva, kterou stačí pro jednotlivé případy trochu přibrousit, je nutnost obstát v "konkurenčním boji" - příroda je celkem dost na tom boji postavená.
20.07.2016 - 10:43 | Filtr
(Ryby) MG34 » vibe
A proč to dělal, Bhagwan, když už to věděl?
20.07.2016 - 11:58 | Filtr
(Ryby) MG34 » ovii
wow... mám s "nimi" podobné zkušenosti, jenom ne tak "fatální" - naštěstí se většinou drobně spálím hned ze startu a pak už si dám pozor... Na kladnou strunu brnkám jen lidem, co jsou už na mé straně tak jako tak (syn např.) nebo někdy anonymním lidem (třeba při tom výkladu snů), kdy nehrozí vazba/zneužití. Jo a šéfovi... A pak to ještě někdy dělám v hlubší opilosti komukoliv a bez skrupulí toho zneužívám :6: No, alespoň nejsu agresivní nebo sebedestruktivní, jako někteří jiní. V okruhu běžných známých ale i u partnerek si to zařizuju prostě tak, aby si na mne zvykli bez toho, abych jim brnkal na kladnou strunu. Je to jistější.

To, co pak zmiňuješ o těch znameních, je přesně směr, kam jsem chtěl to téma tady směrovat. Jen asi bude potřeba si uvědomit, že něktěří mají svou slabost v sobě už za ta léta korigovanou, takže je to už nevytočí/nepochválí nebo jen v nějaké vypjaté nekontrolované chvíli.

Souvislost mezi tím negativním a pozitivním směrem samozřejmě nějaká bude, ale asi tam můžou být výjimky - dokážu si představit, že někoho nejvíce potěší lichotky ohledně vzhledu a nejvíce vytočí třeba bezpráví (které s těmi lichotkami až tak nesouvisí). Ale to je tak nějak detail, může to být dáno i tou korekcí - takže tam může být i přesto souvislost.

Ohrožení, potvrzení - ano, to by mohlo být ono, takže bude to souviset s limbickým systémem. Možná jen u lidí, co ho mají pod kontrolou, by to mohlo být trochu jinak.

Humor... vlastně ne. Ale když to tak nadhazuješ, zařadil bych to částečně k těm kladným a částečně... No vlastně je otázka, co je to za humor - může být laskavý, škodolibý, absurdní, přízemní, černý, atd. - to bude u každého jinak. Už i to, že každému sedí jiný typ humoru...
20.07.2016 - 14:13 | Filtr
(Ryby) MG34 » vibe
...a proč to teda dělal ten jeho ideál a vzor?
20.07.2016 - 20:58 | Filtr
(Ryby) MG34 » vibe
Tak proč o tom pořád mluvíš? :1:
20.07.2016 - 22:49 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » MG34
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele onka, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Díky za odpověď.

Někde jsi zmínil, že sestavuješ profily (nemůžu dohledat, možná jsi upravil).
Za předpokladu, že slova pisatele nepřenáší energii a Ty se můžeš orientovat pouze podle jeho slov a jejich skladby ve větě, které si nějakým způsobem vysvětluješ podle toho, co si za slovy představuješ ( neznáš pisatele osobně, jeho intonaci, gestikulaci, řeč těla, činy, zvyky ..), může se stát, že by Tebou vytvořené profily mohly odpovídat Tvým skrytým stránkám?
20.07.2016 - 23:40 | Filtr
(Ryby) MG34 » onka
Nevím o čem přesně mluvíš, ale můžu odpovědět obecně ohledně odhadů lidí.

Když se mám v někom zorientovat, hledám informace a využívám zkušenosti, ne žádnou energii.

Zjištěné údaje klidně můžou odpovídat mým "skrytým stránkám" (ať už je to co je to), pokud je ten člověk má taky (a objevím je) nebo pokud se spletu a přisoudím mu je neprávem (anebo pokud mu záměrně nasadím psí hlavu).
21.07.2016 - 07:25 | Filtr
(Ryby) MG34 » Buddha/2
Ano, promazávám. Kdysi jsme jim říkali trpaslíci. Všude vlezou, úplně na všechno mají pocit, že musí vyblít 20 smajlů a nějaký svůj naivní "názor" a vůbec chovají se přesně jako ti tolkienovští trpaslíci. Díky tomu pak "diskuze" může vypadat například takto: http://diskuze.najdise.cz/prispevek… - to je úplně odstrašující případ.

Pár profláknutých trpaslíků už do mých diskuzí nechodí a to je šance pro normální přispěvatele, kteří se trpaslíky zaplácnutým diskuzím vyhýbají. Ano, budu udržovat tento standard - mé diskuze budou jiné - víceméně bez trpaslíků.

A popravdě dost jsem váhal i nad tím tvým "příspěvkem" s manipulativně použitou implikací. Neznalé hledání, kde nechal tesař díru...

Mám zájem o diskutující, které téma skutečně zajímá, rozumí mu a je třeba jejich aktuálním tématem, které sami řeší. Nechávám i ty, kteří tomu třeba úplně nerozumí, ale nechají se poučit. Trpaslíky (teď už bez udání důvodu) mažu.

Méně někdy znamená více.
21.07.2016 - 11:35 | Filtr
(Ryby) MG34 » vibe
Chceš naznačit, žes něčím takovým na "některé straně" prošel?

Dodatečně díky za odkaz na toho Frankla, neznal jsem, zajímavý člověk.

Jinak ohledně "atomového tlačítka" - víš co je největší problém demokracie? Neřešitelná přehlcenost balastem. Dopadlo to špatně v Římě - když se z Republiky stalo císařství a politiku určovala lůza na závodech vozatajů - a dopadá to špatně i dnes, kdy "lid" křičí zejména na internetových diskuzích. Vznikají diktatury nebo byrokratické režimy (EU) nebo "lobby" a brzo bude po demokracii (resp. podle mne už je dávno po ní).

Nemůžeš nechat "lid", aby to "zabalastil" tam, kde má být všechno stručně a jasně. Nebo aby se x lidí pralo u kormidla lodě a loď pak aby nevěděla kam dřív... Pěkně to tady někde naznačil uživatel tuším thx... nebo tak nějak - nemůžeš nechat lid, aby hlasoval o výsledku složitého matematického příkladu.
21.07.2016 - 12:16 | Filtr
(Blíženci) movvin
Už po několikáté si to čtu.
Pořád nějak nechápu smysl Tvé rozsáhlé otázky.
Přeci je jasné, že energie jakéhokoliv příspěvku je různá v závislosti na přijímači. Co příjemce to jinak přijatá energie.
A je taky jasné, že nemůžu jako vysílač vyslat nějaký příspěvek aby úplně stejně zasáhl stejnou energií různé příjemce. To pak, jak píšeš může vyvolat i ten opačný efekt než o jaký jsi se snažil.
Tohle všechno platí hlavně pokud jde o psané příspěvky. Něco jiného je už osobní setkání. Tam už může rozhodovat vzájemné působení osobních energií, empatie, u citlivějších i vhledy.
21.07.2016 - 12:31 | Filtr
(Ryby) MG34 » movvin
Tak smysl je jednoduchý - umýt si ruce nad urážkou. Zrušit pojem urážka v plném rozsahu.
21.07.2016 - 12:53 | Filtr
(Blíženci) movvin » MG34
Aha, takže jsi nejspíš někoho slovem urazil. No ale to se s tím dá přeci počítat, že mohu někoho nevědomky urazit, i když to tak nebylo myšleno. Pokud jsi se nechtěl trefit do bolavého místa s "dobrým" úmyslem pomoci. Ty uvozovky tam jsou záměrně, protože TO dobré může být jen z Tvého pohledu, nikoliv z pohledu zasaženého. Naopak ten to může brát jako útok na jeho osobu a tudíž se nedivím, že se urazil.¨
Pojem urážka můžeš vymazat ze své databáze slov, v tom Ti nikdo bránit nebude, ale pochybuji, že o tom přesvědčíš okolí. Urážka jako taková je čistě subjektivní pocit a jak kdo s ním naloží je jeho věc.
Myslím, že je i ve slovníku našeho práva :63: občanského zákoníku -urážka na cti... no a tam se Ti to určitě nepodaří - umýt si ruce.
21.07.2016 - 14:00 | Filtr
(Ryby) MG34 » movvin
Ne, neurazil jsem teď momentálně nikoho, ani to nemám v plánu. Ale chci mít prostě tu svobodu si říkat co uznám za vhodné.

A přesně do toho OZ mířím - není žádná urážka na cti (ani v OZ není pořádně definovaná), stejně jako není žádná urážka "proroka", ani urážka bohů, nic takového prostě není.
21.07.2016 - 18:55 | Filtr
(Střelec) terere
...jen by mě zajímalo,jak jsi přišel na to,že slovo nenese žádnou energii...už myšlenka,kterou si náš mozek vyrobí je energií,takže se nezlob,ale nebo zlob :3:,ale všechno co je živé i neživé má energetický potenciál,takže tady rozebíráš blbiny :4:...z hlediska bioenergetiky výzkumy ukazují,že podvědomí a biotok je jedno a totéž...to prosím pěkně jen tak na okraj...toto téma je tak obsáhlé,že se mi to nechce víc rozepisovat... :63:
21.07.2016 - 19:30 | Filtr
(Ryby) MG34 » ovii
Co se vleče neuteče. Určitě to počká a co zde zůstalo, to už později nemažu. Zatím jsem smazal asi 2 stručné příspěvky - jeden plný smajlů a jeden jako reakce na něj.

(edit)
Teď jsem ještě odmazal nějaké příspěvky, které směřovaly do osobní roviny diskutérů. K tomu je určený vzkazník nebo jiné téma než tohle.
21.07.2016 - 19:33 | Filtr
(Ryby) MG34 » terere
Dívám se, že docela pleteš hrušky s jabkama ... slovo, myšlenka, podvědomí, biotok, energie, potenciál.

Ale na tvůj první dotaz se dá snadno odpovědět - většina je tady http://diskuze.najdise.cz/prispevek…

pěkně je to vidět na slovu LOVE
Příspěvky: 1-25 26-50 51-68
« předchozí  další » »|
Aktuální postavení planet
Aktuální
postavení planet
ukázat planety »
Lunární kalendář 2024
Lunární kalendář
Luna ve Štír Štíru
ukázat kalendář »