Pan profesor Halík, dříve a nyní..


29.06.2016 - 18:29
(Kozoroh) kocour_mivik
Pan profesor Halík, dříve a nyní..
Vážený spolunajdisáci,myslel jsem si, ža pana profesora PhDr. Tomáše Halíka, ThD. dokonale známale totohttp://www.necenzurujeme.cz/voj… docela překvapilo, vás ne ?Těším sen na vaše názorové reakce.Zatím se všichni mějteVáš oddaný Kocour_Mivik :1: :1: :1: :1: :1: :1: :1: :1: :1:

Řazení:
29.06.2016 - 18:52 | Filtr
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Pietra di Luna, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Ten rozhovor s Halíkem na DVTV jsem viděla. To, co píše pan Bartók na stránkách z tvého odkazu, je poněkud zkreslené. Respektive on si to přeložil tak, jak tomu chtěl asi sám rozumět. Ale ono stačí přečíst pátý odstavec :63: Pěkné míchání jablek s hruškama :)

Ale fascinuje mě toto: "Vážím si všech vysokoškolsky vzdělaných lidí, kteří se svou prací zasazují za to, aby se nám všem na této zemi žilo lépe a bezpečněji.
Váží si takovýchto vysokoškolsky vzdělaných lidí i profesor Halík? Zdá se, že moc ne. Pan Halík uznává především absolventy sociálních, politických a teologických věd. Prostě, ten kdo umí okecat cokoli a má na to diplom, to je jeho člověk. A ostatní? To je jen póvl a plebs, který ničemu nerozumí."

Halík nikde v rozhovoru neřekl, že uznává POUZE absolventy soc., polit, a teolog. věd.

Za druhé - to sám Bartók selektuje absolventy VŠ na ty, kteří si podle něj zaslouží ocenění - tedy doktoři, chemici a biologové, ale sociologové, politologové atp si ho už nezaslouží. A jsme u jádra pudla a přesně u toho, o čem mluvil i Halík. V poslední době je evidentně hodně populární soudit něco, o čem člověk nemá ani páru.
Panu Bartókovi bych přála být alespoň na jednom semináři, z těch všech, které jsem za svůj život absolovovala. Kolikrát jsme po většinu semináře řešili situace nezaměstnaných, marginalizovaných, utiskovaných lidí, jak z hlediska teoretického, tak praktického. Někteří moji profesoři přímo vykonávali a vykonávají funkce, kde se zasazují o zlepšení životů lidí. A pohybují se mezi nimi - aby jim porozuměli. Všechno to jsou absolventi sociologických věd. Auč.
29.06.2016 - 18:54 | Filtr
(Býk) player
No , já s ním nesouhlasím. Já si myslím , že jen 81% Čechů. nikoli 90 jsou absolutní blbci , kteří by neměli o ničom rozhodovat.

Jinak s ním souhlasím. Odejdeme-li z EU , tak je z nás Albánie. Důvod? Zůstala nám Škodovka a pár těžkýho průmyslu. Pak služby , ale te nejde držet bez výroby a vývozu. Zemědělství - tak tak na hladině a spíš kousek pod. Takže - zlatá Unie pro nás , ať už je jakákoli. My můžeme být leda tak rádi , že jsme okresem SRN.

Ale kdo si chce hrát na frajery , že to zvládnem sami , tak nezvládnem nic. Vždyť ani ta Škodovka už naše není. Asijské montovny živí třetinu populace. Kdepak - na lidi od nepaměti platila jen knuta.

Akorát obdivuju teda disciplínu Švýcarska.

Referenda:

Jsme dost bohatí , abyste mohli do důchodu v 60 letech: Výsledek - nechcem.

Jsme dost bohatí , abyste mohli mít šestitýdenní dovolenou: Výsledek - nechcem

Jsme dost bohatí , aby každej i nezaměstnanej mohl mít 2 700 franků: Výsledek - nechcem , mohlo by to snížit konkurenceschopnost našich firem.

Švýcaři jsou protestanti - klasa. Klobouk dolů. My jsme národ švejků , kterej by si uměl odhlasovat tak akorát levnější pivo.
29.06.2016 - 19:03 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » player
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Pietra di Luna, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Sem chtěla napsat, že už ani ta Škodovka není naše, a ty to tam máš :4:

No přesně. Já si třeba myslím, že v jednotě je síla. A na myšlence "pokud jsme spojeni, hůř spolu budeme bojovat a předejdeme tak konfliktům" byla svým způsobem založena EU. Ale kdybych netušila katastrofální následky, přála bych to těm, kteří proti EU tak moc brojí, si to zkusit, pár let hezky sami. Vždyť je to postavený na hlavu...

29.06.2016 - 19:08 | Filtr
(Býk) player » Pietra di Luna
To je ono. Ale Čech neumí hlasovat pro něco. On umí hlasovat proti něčemu a je velmi snadno zmanipulovatelnej. Ale zase ne tak úplně , což vyplývá z toho , že Machovi svobodní maj 2%. Já nikdy nemusel Špidlu , ale nedávno ho u Moravce nachytával na švestkách každou třetí minutu.
29.06.2016 - 19:19 | Filtr
(Kozoroh) kocour_mivik » Pietra di Luna
Moc ti děkuji za příspěvek, z mé strany to byla tak trošku provokace,
neb jsem si vědom kvality takových serverů a kde jsou fakta smíchána
s polopravdou, a vhodně podosouvány názory, které daní osoba nevyslovila, takže, leč mohou se tak jevit, asi by to chtělo si najít zdroj a kriticky
vše zvážit a nepodléhat aminstremové hysterii.
Skvěle, takovou úrpveň diskuze vítám, a propos, nevadí tykání ?
Přeji krásný den
:1: :1: :1: :1: :1: :1: :1: :1:
29.06.2016 - 19:23 | Filtr
(Kozoroh) kocour_mivik » player
Nedovoloval bych si takto český národ paušálně odsuzovat
a vidět v odchidu z Evropské Unie katastrofu, možná
by to vyvolalo skutečné prbuzení a víru ve vlastní síly.
Chce to jen motivaci a ochotu riskovat, rozhodvat se a případně nést zodpovědnost, takové druhé národní oborození, spíše probuzení, ale obávám se, že jsem nebetyčný fantasta. Pokud jde o to označení blbec,
nebude to asi to pravé, nejde o nedodstatek intelelktu, ale
spíše o lenost jej používat
Zdravím a přeji krásný večer
:1: :1: :1: :1: :1: :1: :1: :1: :1:
29.06.2016 - 19:29 | Filtr
(Býk) player » kocour_mivik
Není co obrodovat. Jsme vytunelovaná , rozkradená země. To je realita. Vývojově taky nic moc , technologie , bída. Mozkovej trust? Ano , ale drtivá většina za hranicema.

Co tady chceš vybudovat?

Vždyť už i Angláni tejden po Brexitu přemejšlí , jak to udělat znovu. Oni nevolili odchcod. Oni volili šprajc proti Cameronovi, vadí jim , jak tam pomohl homosexuálům a takový kraviny. No prostě - blbci.

A navíc - vždyť česká kotlinka toho času , to je ráj na zemi , jen si to nejsme schopni přiznat. Ano , vykradenej , ale jako okres SRN doslova pohodičkovej.
29.06.2016 - 19:43 | Filtr
(Vodnář) THX1138
Halíka komentovat nebudu. Mám jenom takový postřeh ze života. Na škole jsem měl učitele na matiku, který když se blížil do finále příkladu, tak občas dával hlasovat, jak to dopadne. Většina se vždycky spletla… :D A to už jsme v té době z matiky něco znali.
30.06.2016 - 09:57 | Filtr
(Kozoroh) kocour_mivik » THX1138
Hlasování o výsloedku, je buď recese, nebo
dětinskost, aptrně ten matikář měl smysl pro humor..
Přeji krásný den a zdravím.
Milan
:1: :1: :1: :1: :1: :1: :1:
30.06.2016 - 12:42 | Filtr
(Ryby) MG34 » kocour_mivik
Právěže ne - "hlasování o výsledku" je bohužel realita všedních dní. V tom je ten předchozí příspěvek dost trefný a cenný a to si myslím, že je jeho pointa.

A zvlášť třeba v politice, kde je spousta otázek vlastně jenom čistá matematika (a kde se přesto o výsledku hlasuje, protože "už je to politicky citlivé").

Jinak Halíka nějak nemusím - na naléhání někoho jiného se mi dostalo do ruky něco od něj a on sice obratně argumentuje, ale vždycky jsem mu v tom textu nachytal na začátku "drobnou" chybku, od které se pak odvíjely úplně jiné závěry než ke kterým došel on. Ale to mu málokdo prokoukne a tak mu jeho mylné závěry často prochází.

A dostal jsem se k němu teď tady dost kuriózně - do jiné diskuze hledám ilustrační obrázek obličeje křesťanského fanatika a po zadání "fanatismus vepsaný v obličeji" do google mi to jako druhý obrázek vyhodilo právě Halíka :4:
30.06.2016 - 16:39 | Filtr
(Vodnář) THX1138 » kocour_mivik
Ani recese ani dětinskost. Dal nám možnost otestovat naše schopnosti a současně jsme si vyzkoušeli demokratické hlasování. A kde jinde to lépe vyzkoušet, než na hodinách matematiky, kdy o postupu nemůže být pochyb? Do minuty jsme znali výsledky našeho referenda. Ideální :)
Ale smysl pro humor měl, to ano. Předal nám víc, než jen znalosti matematiky :15:
30.06.2016 - 19:17 | Filtr
(Blíženci) il*ča » Pietra di Luna
Jak jsem uviděla - Zdroj: Parlamentní listy - hned mě napadlo, že to zas bude vytržené z kontextu a poupravené ... a asi tomu tak opravdu je. :19:


Aktuální postavení planet
Aktuální
postavení planet
ukázat planety »
Lunární kalendář 2024
Lunární kalendář
Luna ve Štír Štíru
ukázat kalendář »