nejhorší napěťové aspekty v synastrii


14.06.2016 - 12:27
(Panna) Mici Angóra
nejhorší napěťové aspekty v synastrii
Na základě Frejina popíchnutí zakládám diskuzi. Kvadratury čeho s čím v synastrii osobně vnímáte/vnímali jste jako nejzátěžovější? Příkladně těžké planety (Saturn, Uran, Neptun, Pluto) ke světlům, k Venuši, Marsu? A co opozice, jsou na stejné úrovni nebo "lepší" (=snesitelnější)? A proč si myslíte, že to tak je? :17:

Stránkování od začátku: / 10 

Řazení:
14.06.2016 - 12:32 | Filtr
(Štír) Freja
To nevim :23: :61:
14.06.2016 - 12:32 | Filtr
(Panna) Mici Angóra » Freja
A máme tu první nosný příspěvek :61:
14.06.2016 - 12:37 | Filtr
(Štír) Freja » Mici Angóra
..ale počítám, že ta kvadratura mezi Marsy nebude žádná výhra + další mezi Sluncem a Marsem.... :63:
14.06.2016 - 12:40 | Filtr
(Panna) Mici Angóra » Freja
Ano, to právě záleží, komu co nejvíc vadí-marsovsko-plutonské aspekty jsou o moci, uranovské o nevypočitatelnosti, nepředvídatelnosti, saturnovské o tvrdosti a chladu, neptunovské o nedůvěře...atd. :17:

Mně jako vcelku merkurovsky laděnému člověku vadí i Merkur kvadrát Merkur a pak třeba lunární nesoulad.
14.06.2016 - 12:45 | Filtr
(Štír) Freja » Mici Angóra
No, mě třeba hodně pobavil popis ke kvadratuře Merkur-Pluto:

Tváří v tvář Plutovu rentgenovému pohledu má Merkur pocit, že musí uhýbat a kličkovat, což vede k tomu, že působí ještě povrchnější a racionálnější. Na druhé straně může Merkur jednoduše odmítnout ustoupit ze svého „rozumnějšího" stanoviska a označí Pluto za příliš posedlého nutkavou potřebou doslat se vždy až na kořen věci. Pluto na to bude reagovat tím, že využije všech dostupných prostředků, aby ovlivnil Merkurovo myšlení propagováním psychologických anebo okultních hodnot. Nijak nepřekvapí, že tato interakce nepodněcuje důvěru - naopak, může vést k „paranoi" na jedné či obou stranách.


:61: :21: to sedí...
14.06.2016 - 12:45 | Filtr
(Panna) Mici Angóra » Freja
Jojo, tento paranoidní aspekt taky znám :4:
14.06.2016 - 12:50 | Filtr
(Kozoroh) Sosna zvlčelý
Luna kvadrát Neptun - strašně mi to narušovalo porozumění. Takové dva světy, kdy jeden nevěděl, jak druhému je. Nebo ještě spíše to bylo to "podle sebe soudím tebe". Upa hnus. :23: Navíc to mám i v radixu, tak možná proto je mi tato kombinace v synastrii smrtelná. :9:
14.06.2016 - 12:54 | Filtr
(Panna) Mici Angóra » Sosna zvlčelý
Tomu rozumím, já k tomu neptunovskému vnímání světa moc netíhnu, takže mi to asi o to víc vadí-zažila jsem Slunce/Venuši/Lilith/Dračí hlava kvadrát Neptun-nedůvěra, nepochopení a do toho chlast-což jde vlastně ruku v ruce, nic moc. :17:
14.06.2016 - 12:56 | Filtr
(Kozoroh) Sosna zvlčelý
Naopak mi nikdy nedělaly problém kvadráty (opozice) na Uran. K Neptunu asi nejhorší. Navíc mám konjunkci Neptunu s Merkurem, takže na poli komunikace se to tam taky přimotá.
A taky Luna kvadrát Saturn se mi zda dosti nepřístupnou kombinací. Ale stravitelnější, než Neptun.
14.06.2016 - 13:01 | Filtr
(Panna) Mici Angóra » Sosna zvlčelý
Tak s Uranem to jako správní uranisté máme podobně :4: Luna kvadrát Saturn je takový aspekt nutící občas k pláči, ale zas když se to třeba kompenzuje něčím jiným...Já se vcelku (a asi i díky Uranu) poměrně slušně umím vyvlíkat z plutonských a marsovských vazeb (jak se mě někdo snaží ovládat nebo k něčemu nutit, vystrčím drápky, nakonec Mars kvadrát Pluto mám s celými 70. léty, jak jsem tady už několikrát psala, takže mám trénink), Saturnovu tvrdost ještě semtam zvládnu, ale ten Neptun-neporozumění, klam, to pro mě není. :74: Jo možná ještě Luna-Mars, to mi přijde bezcitné spojení, ale ne ve smyslu studený čumák, ale snažící se zranit.
14.06.2016 - 13:41 | Filtr
(Lev) Orfanikus

Každý paušál v astrologii zklame.
V nativu má každý z nás JINAK propojené planety aspekty a na základě
vazeb v nativu je každý citlivý na něco jiného.
Aź se aspekty nativu opakuji v direkcích / primárních,sekundárních/
tranzitech,začneme je pak velmi silně pociťovat.
Tedy milá kočko,z odpovědí na tento dotaz se pro svůj život toho příliš
nevezmeš.
Třeba v nativu Saturn v denní sektě v harmonickém aspektu na Jupitera,
nemusí příliš škodit.
Myslím,si,že tento druh otázek je naprosto mimo konstruktivní studium astrologie. :5:
14.06.2016 - 13:44 | Filtr
(Panna) Mici Angóra » Orfanikus
Mně zas přijde nekonstruktivní tvoje odpověď, protože já se právě ptám na OSOBNÍ dojem a KONKRÉTNÍ zkušenosti jednotlivců, právě proto, že nativ má každý jiný a každý díky tomu ty aspekty jinak vnímá. Ale díky za účast :5:
14.06.2016 - 13:52 | Filtr
(Blíženci) tajga
Vůbec to nedokážu rozlišit, co je horší, jestli opozice, nebo kvadrát. Ve vztahu, kde asi hlavně já jsem byla ta "zlá", byla moje Venuše A Slunce v kvadrátu s jeho Uranem, Plutem a Jupiterem (ačkoli tím bych asi měla trpět hlavně já?) A muj Saturn taky v opozici s jeho Venuší, Moje Pluto v kvadrátu s jeho Lunou a jeho Pluto v opozici s mojí... Vlastně mě překvapuje, že ačkoli jeho Uran mně aspektoval osobní planety, byla jsem to já, kdo potřeboval víc svobody a cítil se pod zámkem, to jsem si všimla až teď a myslela jsem si, že Uran je ten kdo se snaží osvobodit.
14.06.2016 - 13:55 | Filtr
(Panna) Mici Angóra » tajga
Díky za příspěvek-nemusí to být tak, že ten s "těžkou" planetou trpí míň, může to být vzájemné nebo se přenášet odrazem. :17:
14.06.2016 - 13:59 | Filtr
(Kozoroh) Sosna zvlčelý » tajga
To je právě správně, že to pocítíš ty. Protože jeho Uran se octne v tvém radixu v místě, kde na něj nejsi zvyklá. Jeho Uran se projevil na tobě, naopak tvé osobní planety na něm. Tak to normálně funguje.
Pak ještě závisí na tom, v jakém postavení máš normálně Uran (či jinou planetu) v radixu. Jestli silnou, slabou, škůdce, nebo přízeň... To ovlivní celé tvé vnímání i jeho Uranu.
14.06.2016 - 15:02 | Filtr
(Kozoroh) Bosch » Orfanikus
Myslím,si,že tento druh otázek je naprosto mimo konstruktivní studium astrologie. :5:
Né tak pro bitevní kočku pitipačku která dokáže z každé informace "vydestilovat esenci". :4:
14.06.2016 - 15:49 | Filtr
(Panna) Mici Angóra » Bosch
Zajímavý, že nikdo z ostatních diskutujících neměl problém téma uchopit, jen vy dva :3:
14.06.2016 - 20:22 | Filtr
(Kozoroh) Bosch » Mici Angóra
něco z toho dedukuješ?
nevím co by to mohlo znamenat kdyby se objevil třeba jenom jeden, anebo nikdo.
tož fakt nechápu co lze z takéjto informace vyčíst.
ale..aspoň ty máš jasno.
14.06.2016 - 20:32 | Filtr
(Kozoroh) Bosch » Mici Angóra
jinak k tématu.
já si myslím že opozice planet partnerů jsou horší než kvadráty.
no ale je spousta lidí jak jsem zjistil co to vykládají přesně opačně.
ještě mi nikdo nevysvětlil proč by opozice v synastrii měla být příznivá anebo lepší než kvadráty. to bych si přál vědět. třeba takové slunko slunko proti sobě..
ale jinak tvrdím že astrologie nefunguje. takže to jsou jen takové informace které nemají pro mně žádný význam. jde jen o zálibu jako luštit křížovky.
tudíž si zachovávám jako osoba absolutně nezaujatá naprostou objektivitu. to by mohlo být příznivé nemyslíš?
14.06.2016 - 20:41 | Filtr
(Váhy) wendy30 » Sosna zvlčelý
Zazivam tenhle aspekt a chce se mi vrazdit. Neschopnost prime odpovedi, z toho pramenici nepochopeni :23:
15.06.2016 - 14:36 | Filtr
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Pietra di Luna, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Tak jsem se na to zpětně podívala a vida...původně jsem si myslela, že žádná výrazná spojitost nebude, ale ono se něco našlo...

Pro mě jeden z nejhorších aspektů je Saturn kvadratura moje Slunce nebo ASC. Tenhle aspekt mě totálně blokuje, nedokážu se při něm uvolnit. Připadám si, jako když mě dotyčný se Saturnem kontroluje, prostě je to divný :19:

Saturn kvadratura můj Mars taky nic moc.

Saturn kvadratura/opozice Jupiter. Vždy po čase dojde k tomu, že mám pocit, že mě dotyčný blokuje v rozletu, docela na to sedí popis tohohle aspektu tady na Najdise. Nevím, proč zrovna tenhle aspekt tak silně vnímám, když nemám nijak zvýrazněný Jupiter.

Můj Měsíc kvadratura Pluto - taky hrůza. Někdy Měsíc žiju víc, než Slunce, a tenhle manipulativně-kontrolující aspekt fakt nedávám. Nemůžu dýchat. Zralý na Stockholmsko-limský syndrom :94: Jinak mě aspekty s Plutem v zásadě nevadí, z těch jiných,co jsem si zažila.

Aspekty s Neptunem. Nevím, jestli je to tím, že mám v nativu Slunce opozice Neptun, ale aspekty s Neptunem mě ve vztazích provázejí pořád a neustále. Nejčastěji opozice. Když se té opozice účastní Neptun v Kozorohu a Slunce v Raku, tak je to :19: pocit, že ten druhý klame, nejasné chování.
Z vlastní zkušenosti - moc negativních neptunských aspektů - jeden o voze a druhý o koze, zvlášť když je v tom Merkur, Měsíc nebo Mars. Takže tohle je pro mě další nejhorší varianta, když navíc potřebuju ve vztahu extrémní dávku porozumění a důvěry, což ten Neptun v kvadratuře/opozici parádně ničí.

Naopak mi nevadí kvadratury mé Venuše, Merkuru a Marsu na osobní planety druhého, POKUD se té kvadratury účastní planety v Rybách a v Blížencích. Mám Venuši a Merkur v Blíž a Mars v Rybách, takže kvadratura Marsů mi nevadí - pokud ho má dotyčný v Blíž. Právě naopak :20: A stejně tak kvadratura Venuší, pokud je něčí Venuše v Rybách, je to ok.

Jakmile ale jde o kvadraturu moji Blíženci - něčí Panna (např. Venuše-Mars), tak to je :19: stejně tak moje Ryby - něčí Střelec, přičemž Pannu zvládám nejhůř.

Ještě jsem vypozorovala - negativní aspekt Měsíc-Mars v kardinálních znameních - špatný :11:

Takže čistě za sebe - hodně taky záleží na tom, jaká znamení a jaké kvality se té kvadratury účastí. A taky ty planety, vůbec mi třeba nevadí kvadratury s Jupiterem (kromě výše uvedeného Saturna).
15.06.2016 - 14:59 | Filtr
(Panna) Mici Angóra » Bosch
A zase-myslíš si, že opozice jsou horší, ok, ale nenapíšeš proč. Tak k čemu to je? Když si myslíš, že astrologie nefunguje a nemá to význam, proč mi zvracíš do diskuze?

Jinak abych odpověděla, opozice mi přijdou lepší prostě proto, že značí přitažlivost protikladů, doplňování se, což se o kvadrátech říct nedá, dál to rozvíjet nebudu, když tě astrologie nezajímá, je to plýtvání energií. P.S.: Na příkladu tvého radixu vidím, že astrologie naopak funguje moc dobře.

15.06.2016 - 14:55 | Filtr
(Panna) Mici Angóra » Bosch
Nic z toho nededukuju-jenom to, že vaše příspěvky do diskuze vůbec ničím nepřispěly-mě nezajímá názor ani jednoho z vás na mou diskuzi, pokud není k tématu. K čemu mi pomůže, když se dozvím, že taková diskuze je nesmyslná a že astrologie nefunguje? Pokud nemám k tématu nic konstruktivního, tak se prostě zdržím komentářů, ne?
15.06.2016 - 15:03 | Filtr
(Štír) Freja » Mici Angóra
Počkej, jak můžou bejt opozice horší, když astrologie nefunguje? :22: :39: :4:
15.06.2016 - 15:11 | Filtr
(Panna) Mici Angóra » Freja
To se ptáš na špatné adrese, já tu schizofrenním výlevům nepropadám :4:
Příspěvky: 1-25 26-50 51-75 76-100 101-125 126-150 151-175 176-200 201-225 226-236
« předchozí  další » »|
Aktuální postavení planet
Aktuální
postavení planet
ukázat planety »
Lunární kalendář 2024
Lunární kalendář
Luna v PannaPanně
ukázat kalendář »