Chiron v 7. domě


29.05.2016 - 21:22
(Váhy) samostatná jednotka
Chiron v 7. domě
Zajímaly by mě osobní zkušenosti s tímto chironem v sedmičce. Vdaná ještě nejsem a tak by mě zajímalo, zda platí, jak se píše vstup do manželství je vstupem do ohně. Někdo tvrdí, že na chirona v astrologii nehraje a tak je to i s černou lunou. Také by mě zajímal na názor chirona v 6. Zda je skutečně předznamenáním špatné psychiky v životě. Zatím mi to na lidi v mém okolí sedí. Jenže zase to ukazuje celý kontext horoskopu.

Stránka: 1 2
Řazení:
30.05.2016 - 08:07 | Filtr
(Panna) Michaela168
Mám ho taky v 7. domě a navíc nepříjemně aspektovaného - ach jo... Ale vdaná nejsem, takže co se týká manželství, nemohu se podělit o zkušenost. Snad jen - vztahy jsou alfa omega mého života, nejen ty partnerské, ale i pracovní, přátelské apod. A mohu ujistit, že jsou značně komplikované.
29.05.2016 - 23:21 | Filtr
(Kozoroh) Sosna zvlčelý
K osobní zkušenosti s Chironem v 7 domě nemohu sloužit.
Já patřím k těm, kteří na Chirona (i Černou lunu) hledí pouze jako na doplněk horoskopu. Někdy to upřesní některé věci. Sám o sobě tedy Chiron nebude mít takový vliv, ale může být zvýrazněn třeba aspekty (především těsnými aspekty, konjunkcí zejména). Pak by se mohl projevit silněji.
V tvém případě by pak mohl být Chiron zesílen velmi těsnou aplikační opozicí (v podstatě 0°), což umocňuje osa AC/DC.
Ale na druhou stranu i kdyby se Chiron nebral v úvahu, najdu v tvém radixu jiné prvky, které vztahy poněkud komplikují (nemusí je znemožňovat, ale činit nestandardními).
O samotném Uranu na AC jsem tu nedávno psal. Tvá konjunkce Venuše/Mars v Panně není snadná na zvládnutí mužských a ženských principů, zejména ten ženský princip zde může být potlačován Martem, nebo nezdravě používán (konjunkce je zde poškozena Venuší v pádu - znamení Panny je analytické a láska není věcí logiky, aby ji bylo možno chladně analyzovat).
Vládce 7.domu Merkur není špatně postaven ve Vahách, ale Slunce v pádu zde opět staví bariéry.

Na druhou stranu v tom nevidím nic nezvladatelného. Jen se mi (nejen) z dispozic radixu zdá, že se děsíš toho, že jsi "jiná". Nekoukej na druhé a nehleď na očekávání od rodičů (kdy se konečně vdáš, budeš mít děti atd.), jinak uděláš nějakou blbost, na kterou doplatíš. A nedivil bych se, kdyby zde nějaké napětí (zejména stran matky) bylo. Ty nemáš žádnou povinnost vůči nikomu. Jen vůči sobě. Nemáš asi takový radix náhodně. To není o tom, proč zrovna ty a že bys to chtěla jinak. Protože toto je něco, co se naopak máš naučit. Nyní právě toto.
I tvá Luna ve Vodnáři ukazuje na originalitu, nejsi člověk, který by se měl upínat k tradicím. Hleď si opravdu více svého Urana. Uvolni se a hlavně se pořádně nadechni, protože zatím mám pocit, že se svobodně nadechnout nedokážeš. Moci volně dýchat... Až se to naučíš, otevřeš cestu k sobě. Zcela nevědomě, zcela přirozeně. Vedle tebe pak bude moci volně dýchat i partner. A Chiron v 7. domě s tím vůbec nic nenadělá, protože jsou zde mocnější prvky.

Zkušenost s Chironem v 6. domě však mám osobní. A má zkušenost s touto konstelací potvrzuje tvá slova o "špatné" (divné) psychice. Protože se cítím šťastný. V době, kdy většina nadává, je mi nějak dobře. Proto někdy uvažuju, jestli jsem se prostě nezbláznil. Ale trošku se bojím, jestli spíš nejsem jen blbej. :92: To se mi ňák ulevilo... :3:
Takže za sebe tedy musím i zde zpochybňovat sílu vlivu Chirona, pokud již není dána i něčím jiným v radixu. Sám o sobě prostě mnoho nezmůže. Ale je to jen jeden názor z mnoha...
30.05.2016 - 10:55 | Filtr
(Váhy) Buddha/2
Tak já můžu jen neastrologicky, ale zase prakticky. Vstup do ohně to je :15:. A čím víc uhlí tam přineseš, tím větší oheň bude. Za to dám ruku do ohně :4:. Ale ne že bych chtěl nějak strašit :20:.
Jinak, ač neastrolog, souhlasím se zvlčelým S. :15:
30.05.2016 - 10:24 | Filtr
(Lev) Orfanikus
Já jsem jeden z těch,kdo na ty šutry nehraje.
Četl jsem,že bys chtěla věcem v astrologii přijít na kloub a čas od času
pomoct někomu radou.Na to je dobré mít solidní astro základy,třeba
vzít dálkový kurz u Bohuslava. :5:

http://www.bohuslav.com/skola.html
30.05.2016 - 10:35 | Filtr
(Panna) Mici Angóra
Já souhlasím se Sosnou v tom, že vlastně nelze určit, za co přesně Cheirón v radixu může. Možná kdybych měla všechny ostatní "vztahové dispozice" v radixu fajn a on mi to kazil, tak to můžu posoudit, ale takhle nevím.

Já ho obvykle beru taky jen okrajově, ale třeba u tebe je přímo na ose ASC-DSC v opozici s Uranem, tam to možná bude docela důležité. Ale možná by stačil ten Uran...:17:
30.05.2016 - 11:16 | Filtr
(Váhy) Libra86
Já mám také chirona v 7d. a též chiron opozice uran.Vdaná nejsem a vztahy mám složité,spíše takové chladné.A nemám za sebou ani žádný dlouhodobý vztah.Vlastně jsem celý život single...
30.05.2016 - 11:22 | Filtr
(Váhy) samostatná jednotka » Sosna zvlčelý
Já vím, je to těžké žít s tak nestandartním horoskopem, kór když matka je kozoroh s velmi zdůrazněným saturnem. Jiná jsem byla už od školky a vždycky jsem to hodně cítila. Že jsem JINÁ, tak to můžu akorát tak nazvat já, ostatní nazývají DIVNÁ. Já se necítím zoufale, jako ostatní holky co mi ve třiceti popisují, že probrečí celý svoje narozeniny, že nemají rodinu. Prostě volnost mi dělá dobře a mám šílenej strach ze závazků. Ale ten tlak od okolí je tam velkej. :11:
30.05.2016 - 11:41 | Filtr
(Panna) Michaela168 » samostatná jednotka
Že jsem jiná, pociťuju celý život, ve společnosti si připadám jako marťan. Nejsem taková záměrně. Okolí mě samozřejmě vnímá jako divnou.
A že jsem téměř ve čytřiceti svobodná a bezdětná, už řeší snad úplně všichni. Kromě mě.
30.05.2016 - 11:54 | Filtr
(Váhy) samostatná jednotka » Michaela168
Já poslouchám neustále větu typu: Kdyby ses víc snažila! Ale já se ani snažit nechci, prostě mi to tak vyhovuje. Nesnáším velkou společnost a když už někoho vidím, tak jen na chvilku a za chvíli zase zalízt. Za toto jsem byla už propíraná v pubertě.
30.05.2016 - 11:56 | Filtr
(Panna) Michaela168 » samostatná jednotka
Přesně! Děkuju, že v tom nejsem sama.
30.05.2016 - 12:06 | Filtr
(Váhy) Buddha/2 » samostatná jednotka
Odpovídej ve stylu "Děkuju za názor". Nikdo z těch chytrejch za Tebe Tvůj život nebude, takže :47: (není důvod žít podle jejich představ, ať si podle nich žijí sami :5:).
30.05.2016 - 12:13 | Filtr
(Kozoroh) Sosna zvlčelý » Libra86
Taková mladá holka a napíše "celý život"... :3:
30.05.2016 - 12:49 | Filtr
(Kozoroh) Sosna zvlčelý » samostatná jednotka
Nj, v tom já toho Urana poznávám.
Sice jsem celkem společenský tvor, ale to je jen ta viditelná strana mince. Vše musí být vyváženo chvílemi samoty, kdy člověk rozjímá jen sám se sebou. Kdybych tuto rovnováhu narušil, nedopadlo by to se mnou dobře. A to praktikuji již od útlého dětství. Hrát si sám nebyl nikdy žádný problém. Se svojí fantazií jsem si dokázal vystačit. V kolektivu jsem sice zapadl, ale nebylo to nikdy úplně ono. A podřídit se vůli většiny je pro mne problém dosud. Zvláště jsem-li o své volbě přesvědčen, pak není síly, která by mne přiměla se podvolit. Zařídím si to tak, abych si věci udělal po svém a současně se snažím neomezit tím moc ostatní. Ovšem pokud to na mne začne někdo uplatňovat z pozice autority (vynucování autority), nezmůže se mnou nic ani kdyby dštil oheň. Spíše by mne přiměl k tomu, abych začal působit rozvratně.
Ano, snaž se, ale jen o to, aby jsi byla šťastná tak, jak ty sama to cítíš. Tuto povinnost máš - sama k sobě. A nikomu jinému se z ní zodpovídat nemusíš.
30.05.2016 - 13:06 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » Libra86
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele afrodita333, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Neboj, určite nebudeš sama, ved máš ešte pred sebou celý život :3:

ty máš aj čiernu lunu v 7.dome:
človek si tu musí dávať pozor,aby pozeral na seba objektívne a aby láska k sebe nesklzla
k narcizmu. Je tu sklon k záletom alebo naopak natrafí na partnerov, ktorý majú sklon k záletom.
Je to preto, že v minulom živote boli rôzne zálety hlavnou témou života človeka. Je potrebné si
dávať pozor aj na pracovné zmluvy alebo dohody s partnermi, spoločníkmi, organizáciami.
V tejto oblasti leží karmický dlh a do života budú prichádzať ľudia a situácie, ktorí budú prinášať
opäť rovnaký druh skúšok. Na každom je, či to zvládne, alebo opäť sklame.
30.05.2016 - 13:07 | Filtr
(Váhy) samostatná jednotka » Buddha/2
Mám práce plnou prdel, myslíš, že můžu odpovídat všem hned. :63: Ale jinak díky, ale jako vážně.
30.05.2016 - 13:24 | Filtr
(Váhy) samostatná jednotka » Sosna zvlčelý
Já myslím, že my s Librou tady jsme takový dvě podobný expertky. :4:
30.05.2016 - 13:27 | Filtr
(Váhy) Buddha/2 » samostatná jednotka
Sem nemyslel mně :4: :4:
30.05.2016 - 13:48 | Filtr
(Kozoroh) Sosna zvlčelý » samostatná jednotka
S tím souhlasím, jedna za 18, druhá bez dvou za 20. :3: Nejste ségry? :63:
Obě Váhy s AC ve střelci na Uranu, obě poškozeného vládce 7. domu (Merkur) konjunkcí se světly v pádu (jedna Sluncem ve Vahách, druhá Lunou ve Štíru, projevovat se to bude různě), jedna Venuši v pádu, druhá v exilu, Saturn na hrotu 12. domu... Jó, vy si máte co říct. Jenže bacha na to, ať si nepřizvukujete až příliš moc, aby se tím neprohlubovalo, co prohlubovat není dobré. :3: V tom případě by to chtělo dva krásné prince :97: :98:, kteří by vám nasekali na holou! :71: :71: :24: :24: A třeba by to nemuselo být špatné pro nikoho ze zúčastněných... :20: :69: :3: :21:
30.05.2016 - 14:03 | Filtr
(Kozoroh) Sosna zvlčelý » Michaela168
A když už tu kuchám toho Urana tak zevrubně, nemohu neudělat výkuch ani zde. Taky silný Uran. A když už to není ascendentem na Uranu, tak se potká vládce ascendentu (Venuše, jež ovládá znamení Vah, kde se ascendent nachází) s Uranem konjunkcí ve Štíru (pokud je správně uveden čas narození).
A přece si nemyslím, že je Uran nějakým prokletím... Já ho mám docela rád i s jeho blesky, jimiž se do nás strefuje. Možná lepší, než běhat s Amorovým šípem v :71:. :4:
30.05.2016 - 14:33 | Filtr
(Váhy) samostatná jednotka » Sosna zvlčelý
A bacha ten můj super uran je ještě u mě v recepci s jupiterem...takže sííííííla. :99:
30.05.2016 - 14:48 | Filtr
(Panna) Michaela168 » Sosna zvlčelý
A navíc Uran v povýšení a Venuše v exilu (kde se jí nelíbí) a k tomu je tu královský stupeň Venuše, je to tak? Ano, hodina narození je uvedena přesně.
Tak nevím s tou Venuší - co je důležitější - ten její exil, královský stupeň, nebo konjunkce s Uranem?
A co teprve ten můj silný a brutálně aspektovaný Mars (vládce DSC)... :23: :28:
30.05.2016 - 14:49 | Filtr
(Lev) Orfanikus

V radixu máš vladaře 4.domu Mars,to znamená,že dům rodičů je překážkou
ve tvém vývoji.
30.05.2016 - 14:58 | Filtr
(Panna) Mici Angóra » Buddha/2
Se moc pěkně projevil ten Uran...a možná i Cheirón :4:
30.05.2016 - 15:45 | Filtr
(Váhy) samostatná jednotka » Orfanikus
Ano já vím. To je ta největší překážka mýho života.
30.05.2016 - 15:46 | Filtr
(Váhy) samostatná jednotka » Mici Angóra
:75:
Příspěvky: 1-25 26-32
« předchozí  další » »|
Aktuální postavení planet
Aktuální
postavení planet
ukázat planety »
Lunární kalendář 2024
Lunární kalendář
Luna ve Střelec Střelci
ukázat kalendář »