Filmy od Paola Sorrentina


03.04.2016 - 08:06
(Váhy) Georgius
Filmy od Paola Sorrentina
Ahoj,viděli jste někdo některý film od tohoto režiséra?Co na jeho filmy říkáte?Popřípadě který jeho film se vám líbil nejvíce?http://www.csfd.cz/tvurce/…

Řazení:
03.04.2016 - 14:49 | Filtr
(Váhy) Justine
Napriek tomu, že je Sorrentino v svetovej kinematografii hodnotený veľmi kladne, nevyhľadávam jeho produkciu. "Veľkú nádheru" som tuším ani nedopozerala. Na mňa je to postmoderné až príliš. :41:
Tebe sa páči? :1:
03.04.2016 - 16:02 | Filtr
(Váhy) Georgius » Justine
Na první pohled ty jeho filmy vypadají zhýrale (třeba na film Mládí jsem skoro nešel, protože z plakátu to vypadalo trochu lacině, ale film byl úplně o něčem jiném).

Třeba v té Velké nádheře hodně kritizuje tu povrchnost a snahu postav o zdání žití plnohodnotného života, ale přitom většina z nich jen zaplácává vnitřní prázdnotu a frustraci. V tom filmu jsou ale trochu náznaky určitého přesahu (jeptiška mu říká, že jí kořínky, protože jsou pro člověka v životě důležité - mít kořeny/vědět, kam člověk patří, anebo i přes ten jeho bohémský život s poměrně velkou citovou intenzitou vzpomíná na svou první velkou lásku z dětství).

Ještě jsem od něj viděl film Mládí a ten mě dostal (třeba jak mu jeho dcera vyčítá, že na ni a jeho ženu kašlal a že se věnoval jen své hudbě a přitom on odmítal dirigovat koncert pro anglickou královnu z osobních důvodů, které nechtěl říkat - ale ten jeho důvod byl, že skladbu Simple song ( https://www.youtube.com/watch/… ) napsal právě jen pro svou ženu, kterou velmi miloval a když už zemřela, tak nechtěl, aby ji zpíval někdo jiný).

Takže jestli se mi jeho filmy líbí?
Ano a to velmi (po několika letech jsem nalezl režiséra, který má ve svých filmech určitý filosofický přesah a snaží se ukázat krásu ´´obyčejných´´ věcí jako je láska, přátelství,...). A navíc v těch filmech je skvělá hudba, která někdy silně podtrhuje atmosféru filmu.

Plánuji si pustit většinu jeho filmů (viděl jsem jen Velkou nádheru a Mládí) a tak jsem se zeptal na tip, který dříve. :3:

A taky možná toto poslouží někomu pro inspiraci.
YouTube
03.04.2016 - 16:24 | Filtr
(Váhy) Justine » Georgius
Ano, ja som pochopila, o čom je Veľká nádhera, ale to spracovanie mi nebolo po srsti. :4:
Mládí som nevidela, ale trochu si ma naň navnadil. Tak mu asi dám šancu. :3:
03.04.2016 - 18:55 | Filtr
(Váhy) Georgius » Justine
Jsem zvědavý, jestli Mládí dostane šanci. :3:

Jinak jsem si všiml, že máte ráda M.Waltariho. Četl jsem od něj jen Egypťana Sinuheta a ten se mi líbil velmi. Kterou jeho knihu byste mi ještě doporučila?
03.04.2016 - 20:16 | Filtr
(Váhy) Justine » Georgius
Ja si to Mládí schválne pozriem. :1:

Od Miku Waltariho som prečítala snáď všetky historické romány. Za najlepší z nich považujem knihu Nesmrteľný Turms. To bolo fakt skvelé, vrele doporučujem. Snáď je ten názov taký aj v češtine. :1:
03.04.2016 - 21:28 | Filtr
(Váhy) Georgius » Justine
Knihu jsem podle názvu našel.
Děkuju za tip. :3:


Aktuální postavení planet
Aktuální
postavení planet
ukázat planety »
Lunární kalendář 2024
Lunární kalendář
Luna ve Štír Štíru
ukázat kalendář »