Zamyšlení nad mocí Lunárních uzlů


30.03.2016 - 11:20
(Blíženci) Jana +
Zamyšlení nad mocí Lunárních uzlů
Ahoj :27:Zamýšlím se jaký vliv mají v astrologii lunární uzly při rozchodech či seznámeních nebo při nějákých důležitých okamžicích v životě člověka.koukla jsem se jen tak na horoskop seznámení se s mým přítelem.Je to jeho horoskop a našla jsem toto. : http://astrologie.najdise.cz/tranzi… AS leží s.l.uzel v konjunkci s Jupiterem a ten by měl být vládcem ryb,v němž leží Ds.No a půl roku předem se rozešel se ženou.Tento den 31.12.15 byl velice zlomový,protože toto datum nás spojilo dohromady : http://astrologie.najdise.cz/tranzi… mě prosím zajímá,jaké máte poznatky ohledně těchto tranzitů nebo co si o tom myslíte.Co je ale pro mě velice zajímavé,koukla jsem se i na svůj horoskop a období,kdy jsem prožívala dost těžké období a snažila se vymanit ze vztahu plného zloby,mi šel přez můj As Jupiter a venuše,dalo by se říct,že někoho potkám,ale nestalo se,on už ale o mě věděl.Někdy zhruba v 10.měsíci mi můj s.l.uzel šel přez můj jižní l.uzel,jen mě k tomu napadá,jakoby se současnost vracela do minulosti.Jakési odevzdání dluhu z minulosti,či vymanění se...jen tak intuitivně.... je to zajímavé.: http://astrologie.najdise.cz/tranzi… čem bych ale velmi ráda s vámi podiskutovala tento horoskop.Koukněte se a prosím napište vaše úvahy,či co si o tom myslíte.http://astrologie.najdise.cz/tranzi… s.l.uzel si stoupne na můj As a je v konjunkci s měsícem a Marsem a tvoří tu trigon na moji venuši,na které stojí uran a dokonce se tu aktivuje Yod.co si o tom myslíte?Nějáká zmněna tu asi bude,je možné,že by tu mohl být vytvořený nějáký partnerský svazek? Jupiter vládne Rybám a Střelci a je ve 3.domě v sextilu na můj měsíc do 5.domu a měsíc je ještě v konjunkci se saturnem,také součástí toho trigonu.Pak ještě Rybám vládne Neptun,který mi odchází ze 7.d.,ale nativní Neptun tvoří trigon s tranzitní Venuší a mým s.l.uzlem do 8.domu.Budu moc potěšená,pokud se kouknete a napíšete vaše úvahy.Mě ty lunární uzly dost zajímají.Moc děkuju a těším se. :17: :27:

Řazení:
30.03.2016 - 17:07 | Filtr
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Pietra di Luna, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Já mám lunární uzly prostudované spíš v nativech, co se tranzitů týče, tak jsem je ještě nijak nezkoumala. Každopádně to co píšeš je zajímavé, schválně se podívám na vlastní tranzity.

Každopádně v svém horoskopu vnímám uzly jako docela stěžejní body (Severní uzel mám v Rybách v 5.domě, hodně aspektovaný osobníma planetama). Před pár lety jsem potkala člověka, který měl své Slunce v Rybách v přesné konjunkci na můj S. uzel (plus spoustu dalších aspektů). Nevím, jestli to bylo hlavně touto konjunkcí, ale aktivoval ve mně něco, co u mě způsobilo docela zásadní přeměnu osobnosti a směřování.
Od té doby jsem o dost víc naladěná na princip Ryb/Neptuna a začala jsem až neskutečně chápat mojí mamku (Ryba), se kterou jsme občas mívali spory. Teď je to úplně jiné, spousta věcí mezi námi se jakoby vyhladila, dokonce na sebe býváme telepaticky naladěné. Nedokážu říct, jak moc to všechno souvisí s Severním uzlem, ale je to zajímavé :)
31.03.2016 - 13:33 | Filtr
(Blíženci) Jana + » Pietra di Luna
děkuju,moc zajímavé,mě to taky zajímá a nikdo moc nepíše :25: škoda,ale tobě děkuju :27: :17:
01.04.2016 - 19:50 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » Jana +
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Pietra di Luna, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Já díky tobě za zajímavé téma :3:

Schválně jsem se podívala na ty tranzity u sebe - zjistila jsem, že když jsem prožívala zatím jedno z nejlepších období mého života, byl S.Uzel v konjunkci s mým Plutem ve Štíru v 1.domě v trigonu na můj S.Uzel v Rybách. Nevím, jak moc to mohlo ovlivnit to období, ale v ostatním postavení planet jsem nic zásadního nezaznamenala :63:

Pak mě ale zaujal tranzitní horoskop dne/období, kdy jsem se rozešla s bývalým. Celkově to bylo docela náročné období, řekla bych možná jedno z nejnáročnějších, a v tu dobu byly S. a J. Uzel přesně v konjunkci na můj J. a S. Uzel - takže obráceně. Plus Saturn opozice moje Venuše a Jupiter opozice můj Mars. Mně tenkrát došla spousta věcí, jakoby se mi v mysli jasně vynořilo moje životní směřování (že by ty uzly :25:).
01.04.2016 - 21:24 | Filtr
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele mawuska, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Zjednodušit se to dá tak, že vzestupný uzel má charakter Jupitera a sestupný Saturna, velmi důležité je postavení v domech, vnímám je jako úkoly - možnosti sebeprosazení. Pokud jsou aspektovány nějakou planetou, pak je tato planeta pomocným vodítkem, jak můžeme ovlivnit jejich účel. :17:
29.04.2016 - 12:22 | Filtr
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Iteza, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Lunární uzel je bod, průsečík roviny dráhy Slunce a Luny a jako takový je spojen zejména se zatměními. Sám o sobě nedělá nic, spíš nějakým způsobem "redistribuuje" sluneční a lunární energii. Spojuje nebo rozpojuje, a to i v tranzitech, vždycky ale až jako doplněk tranzitů či direkcí jiných. Sám o sobě je tranzit Uzlu dost slabý na to, aby něco způsobil.


Aktuální postavení planet
Aktuální
postavení planet
ukázat planety »
Lunární kalendář 2024
Lunární kalendář
Luna ve Štír Štíru
ukázat kalendář »