Strach z neznama


28.02.2016 - 23:43
(Kozoroh) Tuatha Dé Danann
Strach z neznama
Podle pruzkumu v evrope, maji nejvetsi strach z uprchliku obcane Ceske Republiky. Cim to je? Vzdyt vetsina cechu videla muslima jen na fotce ci v televizi. V CR zije na pocet obyvatel 0.5 procent muslimu, zatimco ve Svicarsku zije 5.7 procent muslimu na pocet obyvatel, vice muslimu v evropske unii vyjma Albanie,Makedonie, Kosova, Bulharska ma pred Svicarskem pouze Francie. Dnes me zaujal tento clanek: Švýcaři v referendu odmítli tvrdší přístup k vyhošťování cizincůhttp://www.novinky.cz/zahranicni/… ze kdyby se stejny pruzkum provedl v CR, tak by byl zamitnut v pomeru tak 99 ku 1 procentu.Kde se vzal v ceskem narode takovy panicky strach z neznama, nebo to mam nazvat spise Xenofobie? Od te doby co propukla ta uprchlicka krize, tak se stale casteji setkavam s lidmi z evropske unie, kteri nas casteji oznacuji za rasisty.Mate strach z neznama? Mate strach z uprchliku? Co nas vede k tomuto zpusobu mysleni?

Stránka: 1 2
Řazení:
28.02.2016 - 23:53 | Filtr
(Hadoken) Hustokrutě obscénní Morti
Podle me to neni o strachu z neznama...spis o zkusenosti. Mame svoje "neprizpusobivy" a vime dobře jakou unej udělat paseku. Ne všichni samozřejmě. U muslimu taky nemuzes cekat ze ze přizpůsobí coz se akorát potvrzuje. Takhle to vidim ja.
29.02.2016 - 00:04 | Filtr
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele bubobubo, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
No já se s nimi potkala na maďarských hranicích a jsou dost vtíraví co se týká intimní zóny...takže jsem z nich taky nebyla vodvázaná.
Podle mě je strach přirozený.Tady náme hodně romů a jakože bych si večer vyšla na procházku....to fakt ne...oni mají rádi se obdarovávat bez našeho svolení. :3:
29.02.2016 - 09:24 | Filtr
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele ., který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Já se tomu strachu nedivím, Češi jsou ovečky vygumovaný médii.

Na druhou stranu je ten strach v podstatě oprávněný, známá migruje z Německa, protože jim tam uprchlíci beztrestně vypalují domy a policie se jich zastává, kde může. I vláda němcům otevřeně přiznala, že do 5 let v Německu absolutně nebude k žití.

Takže chápu, že takhle nechceme dopadnout :4: Jenže vztekem na všechny muslimy se tomu nezabrání. Znám ale i několik slušných muslimů, kterých bych se zastala. Jenže ti tu drtivou většinu nespasí...
29.02.2016 - 09:27 | Filtr
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Buh je tlak, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
tvou diskuzi jsem přečet jako strach ze semene a myslím, že tam je jádro pudla :61:
29.02.2016 - 11:08 | Filtr
(Kozoroh) Tuatha Dé Danann » Hustokrutě obscénní Morti
Sice jsem nevyrustal v lokalite s velkou koncentraci romu jako mozna nektery z vas, tudiz nemam osobne spatne zkusenosti s romy jako nekteri z vas, ale meli jsme u nas velky detsky domov kde matka pracovala asi 20 let, v kterem bylo tak 80 procent chovancu romske mensiny. Matka tyto deti casto brala k nam domu nebo je i brala na vikend k nam na chatu. Hraval jsem si s nima cele me detstvi a nemam s nimi zadne spatne zkusenosti. A pomatuji si ze matka vzdycky rikala ze ty bile ceske deti se mnohdy chovali mnohem hure nez vechny ty ostatni romske deti dohromady...Zatimco muj otec vyrustal v plzni v romske ctvrti a diky jeho spatnym zkusenostem nesnasel romy, tak potom co se s nimi diky mamine praci setkaval dokonce i doma proti sve vuli, tak svuj nazor na romy casem prehodnotil a nyni ma vice tolerantni pohled na romskou mensinu.
A co se tyce muslimu, tak jsem procestoval nekolik azijskych muslimskych zemi a dodnes nechapu proc z techto lidi maji vsichni takovy strach. Celkem casto me tito lide pozvali k sobe domu na obed ci na caj a nic odeme za to neocekavali. Citil jsem se v techto lokalitach obklopen muslimy mnohem bezpecneji nez treba pri nocni prochazce Prahou...
29.02.2016 - 11:11 | Filtr
(Panna) Mici Angóra
Mně je třeba úplně jedno, jestli jsou to muslimové nebo křesťané nebo buddhisté nebo co já vím, jestli jsou černí, zelení nebo fialoví, problém je hlavně v množství a v tom, že je Evropa nemá šanci pojmout a už vůbec ne integrovat. Předpoklad, že se všichni budou chovat dle našich zvyklostí, je mylný. Kdyby jich bylo pár, bylo by to jedno, v tomhle množství to jedno není. Jestliže jsme součástí EU, problém se nás týká, i kdyby jich u nás zatím bylo jen 10. Další problém je zaměňování uprchlíků a ekonomických migrantů, kteří přicházejí v duchu: vy se máte dobře, my se chceme mít taky dobře, ale (minimálně dočasně) tak trochu na váš úkor, vy se přece rozdělíte, ne? A politici to ještě podporují. Slušnost a korektnost se ve výsledku obrátí proti nám, je totiž považována za slabost.

Ad Švýcaři: s tím, aby měl každý nárok na soud, ať je nebo není přistěhovalec, by snad měl souhlasit každý civilizovaný člověk. :17:
29.02.2016 - 11:58 | Filtr
(Býk) player
Souhlasím jak s Bubo , tak s Khali.

Jistě - pokud by jich byli statisíce , je to problém.

Pokud jich vezmem do státu nějakejch 1300 , tak není ani moc velká pravděpodobnost , že byste vůbec někoho někdy osobně potkali.

Ale jinak je fakt , že Češi byli vždycky takoví připosránkové. Když to vezmete - i naši "výstavní" hokejisti. Když v poslední třetině důležitýho zápaasu vedou , přestanou hrát , zalezou před vlastní bránu a čekaj na ránu z milosti.
29.02.2016 - 12:36 | Filtr
(Hadoken) Hustokrutě obscénní Morti » Tuatha Dé Danann
Covece to je docela zajímavý... Nepsala sem ani o romech ani o cikanech ale o neprizpusobivych...automaticky se vytasis s romama. :61:
Ja nemam problem s romama jako takovejma, koneckoncu muj muz k nim patri. Mam problem s lidma ktery se chovaj bezohledně k ostatním.
A verim tomu, ze se k tobe v muslimskejch krajich chovali hezky.. Koneckoncu jsi muz. :44:
Me je jich na jednu stranu lito, na druhou stranu... Chovas se jako debil? Tahni na mráz :21:

Nehlede na tohle, tak zrovna tady na tomto webu se xkrat omilalo - nevim jak presne to bylo - zkratka kdyz chces pomoct hladovymu, nedavej mu rybu ale nauc ho rybařit. Takze se ptam...proc dostavaji bezpracne penize? Proc si po sobe neuklizi? Proc jim vlastne vubec nejsou jen poskytnuty suroviny ať si sami uvari?
Ale to je asi jedno...pravděpodobně se to tu zas zvrhne a lidi se budou chytat za slovíčka...jo situace je to celkove blba ale sme mala zeme a uz tak je tady hromada ukrajincu, Rusů, polaku, slovaku, Rumunu, bulharu (az na vyjimky)ktery tyhle zemi dvakrát neprospivaj a multikulti je sice romanticka predstava o svete ale nas je tak malo, ze se ve vlastní zemi rozplyneme jak dym protoze my budeme ty, ktery budou makat od nevidim do nevidim a nebudeme se ani mit cas mnozit. :2:
29.02.2016 - 16:31 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » .
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele The Ancient Dragon, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Naprosto souhlasím. Můj osobní názor je že Islám je zlo které bylo z mocenských zájmů vržené na Evropu s úkolem rozvratu. Pak už jen přijdou "hrdinní Američané" aby nás zachránily (ovládli).
Dovolil sem si pár úryvků z koránů:

Súra 4: 91 (str.532) "Neberte si mezi nimi přátele, dokud se nevystěhují na stezku Boží! A jestliže se obrátí zády, pak je chyťte a zabte, kdekoliv je naleznete!"

Súra 4:38 (str.526) "Muži zaujímají postavení nad ženami proto, že Bůh dal přednost jedněm z vás před druhými..."

Súra 8:17 (str. 485) "Nejste to vy, kdo je zabili, ale Bůh je zabil a nevrhals ty, když jsi vrhal, nýbrž byl to Bůh, ..."

Súra 8:66 (str.490) " Proroku, povzbuzuj věřící k boji! Bude-li mezi vámi dvacet vytrvalých mužů, porazí dvě stě, bude-li jich mezi vámi sto, porazí tisíc nevěřících, neboť to jsou lidé nechápaví."

našel jsem i pár hodně výživných ale nevím, asi bych mohl být obžalován za propagaci fašizmu i když jsou to pouze verše ze "svaté knihy"

Dále je všeobecně známý jejich přístup k ženám, já ženy velice ctím a toto je mi opravdu proti srsti protože znásilnit nezahalenou bílou ženu není hříchem proti islámu ba naopak jde o trest pro nemuslimské ženy za jejich styl života.

Vy to tady chcete? Já ne... :24:
29.02.2016 - 16:33 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » player
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Buh je tlak, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Proč hned připosránkové, koukni v jakým tavicím kotli se po staletí nalézáme, němci, poláci, rusové, všichni si v minulosti dělali územní nároky.

není se co divit, že máme v dna "národa" silné obranné mechanismy.

Mně nevadily žádný etnika, v rozumný míře, ale v některých částech Prahy už je každý třetí na ulici Rus. Přijdu si jak v ruský kolonii.

a to ani nemluvím o širším kulturně společenským kontextu celý evropy, kde projekt EU má znatelný slabiny, to už je jasný asi každýmu..

Daleko větší problém mi přijde potřeba médií živit se na strachu a panice lidí. To vidim jako problém..
29.02.2016 - 17:18 | Filtr
(Kozoroh) Tuatha Dé Danann » Hustokrutě obscénní Morti
Hele promin, ale jestli obcas procitas diskuze na nekterych zpravodajskych serverech, tak jsi si jiste vsimla, ze vsichni ktery se zminuji o romech se schovavaji za slovo neprizpusobivy aby je cenzor nesmazal.
29.02.2016 - 18:43 | Filtr
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele onka, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Mám za to, že se prolíná více věcí, než "jen" strach z neznáma. Hodně se setkávám s názorem, že Německo se ZASE něčeho chopilo, aby Evropa skákala podle jejich taktovky a hodlá přerozdělovat, co se nehodí. Je Eu něco jiného než ekonomický diktát Německa? Už dnes prosákla zpráva, že v Německu budou zdražovat benzín, tedy finančně zatěžovat vlastní obyvatelstvo, aby měl stát z čeho čerpat. No a protože jsme součástí "molocha", odrazí se zdražení i u našich benzínek. Díky těmto a podobným zprávám se nedivím projevům určité ostražitosti a odporu. Nějak mi však nehraje absence německé důslednosti .. že před pozváním migrantů do země nebyla vypracována strategie, jak uprchlíky informovat o podmínkách, vybudování záchytných táborů aj. čímž byli Němci vždy známí.

Na druhou stranu mi současné představy o vrácení uprchlíků do Rakouska nebo přímo zpět do Turecka přijdou víc než podivné :39: Nemám informace, že by tyto dva státy byly víc elastické než kterýkoliv jiný. A co přináší nespokojenost, zima a hlad v masovém měřítku? Kde jsou v Evropě lidé se selským rozumem, kam se poděli? :63:
29.02.2016 - 19:50 | Filtr
(Hadoken) Hustokrutě obscénní Morti » Tuatha Dé Danann
Asi jo...jinde diskuze teda moc nectu ale nekde sem k tomu nazvu asi přišla :2: To nevypada jako z moji hlavy. Este sem to koukam dala do uvozovek...beru zpet.
No, ja kazdopadne myslim cloveka kterej se prizpusobovat nechce.
01.03.2016 - 17:33 | Filtr
(Beran) Háňa*
Průzkumy jsou kecy - že jde o strach, to si vydedukovali sami průzkumníci, protože to tak potřebovali. Ono ve skutečnosti nejde o strach, jen o to, že tady prostě o ně nestojíme. Máme tady svých potřebných ažaž - takže proto. Až tady budou všichni lidi žít důstojně a bude postaráno zejména o ty, co tady celý život propracovali a dnes si kupují k věčeři konzervy pro psy, až budou mít všechny invalidní děti tu nejlepší možnou léčbu, vozíky a jiné vymoženosti od státu a nebude se muset na jejich zabezpečení žebrat ve sbírkách od lidí na ulici a po netu, potom může přijít řada na případnou charitu vůči cizincům. Zásadně jsem proti tomu, zvýhodňovat cizince na úkor vlastních občanů - se strachem to nemá nic společného.

Tyhle kecy o strachu, to je jak v dětství, když si jeden v partě nechtěl zapálit cigáro, protože prostě neměl potřebu - taky ho ostatní zkoušeli zlomit kecy o tom, že je srab a má strach ... hodně laciné :2: :4:
01.03.2016 - 18:00 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » Háňa*
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Buh je tlak, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
nechceš si příští týden střihnout islámskou manželku?
šátek přes pusu, deku přes hlavu a zákaz vycházek a vyjadřování na veřejnosti :2: :4:

(myslím, že strach je naprosto reálnej motiv, strach kouknout se na svůj způsob života - a tímpádem i na ten cizí - jinýma očima. strach z ohrožení nebo dokonce ztráty svý identity, toho, na co jsme zvyklí.)

neříkám, že je to zrovna tvůj případ, ale cizí etnika jsou vždycky výzvou k retrospekci vlastního života, vlastních slabin.

a jsou tací co introspekci neradi :36:
01.03.2016 - 18:04 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » Háňa*
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Buh je tlak, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
PS: jinak přerozdělování státních peněz těm co makaj, co makaj míň a co nemakaj vůbec je problém i u nás "co spolu kopeme na stejným hřišti", určitě se nejedná o problém těch bezprizorních zvenčí.
(zvlášť když to prý z hmotnýho hlediska žádní chudáci nejsou:)
01.03.2016 - 18:52 | Filtr
(Kozoroh) Tuatha Dé Danann » ži.va
Tak jsem to zhledl cely. Komentovat to radsi nebudu, ale deda je borec a moderatorka to taky dobre zvladla . Takhle nejak si predstavuju "vzdelaneho" cloveka...
02.03.2016 - 10:13 | Filtr
(Blíženci) movvin » Hustokrutě obscénní Morti
Už nemusím psát svůj názor :4:
Mám úplně stejný. :15:
02.03.2016 - 11:16 | Filtr
(Býk) toy
Tohle je otázka přežití - to je o pudu sebezáchovy Čechů. A není to o "strachu z neznámého" - to nám jen cíleně podsouvají. My jako národ nejsme vůbec hloupí a tak jsme se rozhlédli, jak "dopadli" ti kolem a nechceme našim dětem zanechat chalífát Čechy a Morava se všemi důsledky a právním systémem na základě práva šaría .. a my ženy si také nechceme nechat předělat myšlení - vyhovuje nám to naše, současné.
Takže zde nejde o xenofobii, ale o selský rozum lidí... co si chtějí zachránit kůži.. Protože kdyby "to" sem přišlo, tak nás to převálcuje, na to vemte jed.

Xenofobie je strach z neznámého - ale Češi se seznámili se situací a naprosto oprávněně si nechtějí nechat vnutit změnu své kultury, zde nic neznámého není. Je to vlastně obrana svého způsobu života, bránění se znásilnění celého národa.

Pokud má někdo pocit - "že největší strach ... mají občané ČR" - tak si to přeložte jako "Češi jsou chytřejší než ti ostatní kolem a mají svůj vlastní rozum - nenechají se tak snadno jako ti ostatní zmanipulovat propagandou". Vědí. Chtějí přežít. Prostě pud sebezáchovy.

To stejně musí být k vzteku - tolik peněz se vydává na to, aby Češi a vůbec ti kolem (V4) sklonili hlavu a konali podle přání těch v pozadí.. a oni ne.. Češi.. nechtějí si tu všudypřítomnou propagandu nechat nalít do těch tvrdých českých palic...... přes všechny ty snahy... Chtějí přežít.. to je celé.


02.03.2016 - 11:42 | Filtr
(Kozoroh) Tuatha Dé Danann
Ty uprchlici se nehodlaji usadit v CR, nikdo tam nechce zadat o azyl, vsichni berou CR jenom jako tranzitni zemi, protoze jsou moc dobre informovani o xenofobnich naladach v ceske spolecnosti, tak proc se cesky narod tolik rozciluje? Proc se konaji demonstrace snad vice nez ve vsech ostanich zemich EU kam ty davy uprchliku ve skutecnosti smeruji? Lide si tu vymysleji pribehy uprchliku ktery zerou male deti, farmarum kone, lide se napadaji navzajem jenom kvuli tomu ze si nekdo dal v zime pres hlavu satek, volaji policajty na lesaky s tim ze to jsou uprchlici utaboreni v lese a delaji tam nake ritualy atd.. a tohle se vazeni nazyva strach!
Prijde mi to ze se toho od stredoveku moc nezmenilo...
02.03.2016 - 11:48 | Filtr
(Kozoroh) Tuatha Dé Danann » Tuatha Dé Danann
Nedavno jsem volal kamaradovy do cech a ptal se ho jaky to tam je s uprchlikama. Odpovedel ze zadneho sice jeste nevidel, ale ze uz ho pekne serou, protoze musi vsude kam prijde poslouchat ty ufnukanky ktery na ne nadavaji...
02.03.2016 - 11:51 | Filtr
(Blíženci) movvin » Tuatha Dé Danann
Nechtěla bych aby naše země byla "jen" tranzitní. :24:
Voda taky když jen teče , tak za sebou nechává vymleté koryto.

Jo něco jiného je jak píšeš panický strach... opravdu je v jednotlivcích vyvolán. Bohužel je to dílo médií a slabší nátury to nemusí pobrat.
02.03.2016 - 12:55 | Filtr
(Rak) Loen » ži.va
:15: :15: :15:
02.03.2016 - 12:59 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » toy
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Buh je tlak, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
prosímtě, vždyt nerozumíme sami sobě, tak jak můžeme opravdu rozumět cizímu etniku a cizí kultuře.

to že bráníme naše postoje a naše zvyky je vpořádku a máme na to právo, ale než něco bráním, musím tomu v první řadě do hloubky rozumět, abych věděl, kdo vlastně jsem a co tou obranou způsobuju sobě i druhejm
Příspěvky: 1-25 26-37
« předchozí  další » »|
Aktuální postavení planet
Aktuální
postavení planet
ukázat planety »
Lunární kalendář 2024
Lunární kalendář
Luna ve Štír Štíru
ukázat kalendář »