Kulturni rozdily aneb zkusenosti s cizinci


15.01.2016 - 13:41
(Kozoroh) Tuatha Dé Danann
Kulturni rozdily aneb zkusenosti s cizinci
Mate, nebo jste meli za kamarada ci partnera nejakeho cizince? Stalo se vam nekdy, ze nejaky cizinec povazoval vase chovani,zvyky ci nazory za absurdni, nebo naopak vy jste povazovali pri setkani s cizinci v beznem zivote, na dovolene, v praci, ci na ulici a podobne jejich chovani za absurdni, humorne a nepochopytelne? Mam na mysli jakekoliv cizince, ukrajince, slovaky :4:, kohokoliv... Manzelka je Japonka, a obcas mi prijde ze jeden z nas musi byt z jine planety :41:,-Pokud vam v japonsku vypadne narvana penezenka na ulici, tak si muzete byt jisti, ze kdyz se na misto vratite treba za tri dny, tak ta penezenka bude stale lezet tam, kde jste ji vytratili. :22:,take nedokaze pochopit, ze zde v evrope mnoho lidem nedela problem na ulici zahodit vajgla, nebo papirek ci jiny bordel, to je v japonsku nepripustne.Dalsi zajimavost, japonci neumi rict "NE" :4:-Anglicani si radi delaji srandu sami ze sebe. Francouzi si radi delaji srandu z ostatnich, ale nesnasi kdyz si nekdo dela srandu z nich samotnych.- Spanele nechavaji vsechno "na zitra" :4:-V maroku si ukrknout v restauraci je znak spokojenosti, v evrope je to neslusne.- vedeli jste ze az 90 procent korejcu nove generace proslo (nebo se chystaji) plastickou operaci (vetsinou nosu, oboci , tvare a podobne)-Na Novem Zelande, si Maorsti zajemci o socialni davky hromadne stezovali ze nemaji prostredky dostavat se do prace, tak vlada zavedla novy zakon, ze kazdy kdo zazada o socialni davky vyfasuje BICIKL, a bylo po problemu. :4: Kolo si pak zajemci o davky mezi sebou predavaji...Pokud vas napada nejaky dalsi podobny priklad, nejlepe humorny, tak budu moc rad, kdyz se podelite :3: (ps: nemam namysli rezani hlav islamskym statem)

Stránka: 1 2 3 4
Řazení:
15.01.2016 - 13:53 | Filtr
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele evanda22, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
áno mala som partnera cudzinca, konkrétne Američana a neustále sme obaja objavovali kultúrne a spoločenské rozdiely v našich krajinách. Často sme o tom viedli debaty ale keďže on bol dosť scestovaný a žil dlhšiu dobu aj v Európe, bol otvorený diskusií a nemal tie typické ružové americké okuliare. Často aj on sám považoval niektoré americké zvyky alebo návyky za absurdné. Ono ale zas si myslím že je veľa vecí, ktoré sa človek naučí od tej druhej kultúry, ktoré ho obohatia, niečo nové a pozitívne naučia. Po návrate z USA som sa dlho nevedela začleniť do našej spoločnosti lebo som si zvykla na pozitívne naladených ľudí, ktorí nemali problém prihovoriť sa hocikomu na ulici a trebárs pochváliť (topánky, účes, maličkosti). Na druhej strane som nechápala ako môžu byť tak geograficky negramotní a začleniť trebárs Československo do Ruska alebo myslieť si, že Paríž je v Amerike. (ale oni skutočne majú v štáte New York mesto s názvom Paríž :4: takže pohoda) Mňa trebárs prekvapilo, ako Američania vnímajú Európu ako čosi exotické a úžasné. Mnoho z nich celý život sníva nad výletom či dovolenkou práve v Európe. A kto nezažil pobyt v USA tak netuší ako rozdielne sú naše a ich životy v mnohých smeroch.Mňa pobavil aj fakt že ľudia s obrovskou nadváhou majú možnosť vo veľkých obchoďákoch využiť pojazdné nákupné vozíky, kde si sadnú a šoférujú po obchode, aby im to uľahčilo nákup. Tak isto ma šokovala miera "prohibície" respektíve prísnosť zákonov o predaji alkoholu- prísne kontrolovali vek nielen toho, kto alkohol nakupoval pri pokladni ale aj ľudí stojacich za ním pri pokladni a ak bol niekto pod vekovou hranicou 21 a stál v rade za ním tak dotyčný alkohol nekúpil. Tak isto v nedeľu zákaz predaja alkoholu. No je toho veľa čo robia inak než my.
15.01.2016 - 13:58 | Filtr
(Kozoroh) Tuatha Dé Danann » evanda22
Me se jedna americanka s vysokoskolskym vzdelanim ptala odkud jsem, a kdyz jsem rekl ze z ceske republiky tak netusila kde to je. Tak jsem ji dal tipnout, a ona tipovala stredni afriku :41:
15.01.2016 - 13:59 | Filtr
(Hadoken) Hustokrutě obscénní Morti
Prekvapilo me kdyz sem byla na svatbe africana (tusim nigerie) a nemky...obrad meli v cr (prej je to tu levnejsi)...nevěsta odpoledne odcestovala zpet do N on z nejakejch duvodu (uz nevim proc) zustal tady...uz to je vylozene idealni svatebni noc :61: nicmene pan to jestr vylepsil tim ze noc stravil se dvema slecnama...kdyz sem se tomu s kamaradkou podivovala vysvetlil nam ze to je o.k. neb ji si vzal...
Pointou pribehu je totiz to ze ac krestan zijici v N několik let s nevestou normalnim partnerskym zivotem to bral tak ze tim ze si ji vzal pro NI UDELAL TO NEJVIC tak co by jako vlastne mela namitat :85:
15.01.2016 - 14:01 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » Tuatha Dé Danann
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele evanda22, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
áno mňa asi tak 90% Američanov radilo k Rusku. O to väčšie a krajšie je prekvapenie keď nájdeš Američana, ktorý dokonca vie že Česko a Slovensko sú v strede Európy a navyše sú to samostatné štáty :3: Ale opäť záleží na koho narazíš. Veľa Američanov, hlavne bývalých vojakov pôsobilo práve v Európe, tak tí to majú v malíčku. Ale tak zas my by sme asi tiež nevedeli vymenovať všetky štáty USA :25:
15.01.2016 - 14:02 | Filtr
(Kozoroh) Tuatha Dé Danann » evanda22
V irsku se alkohol taky nesmi prodavat v nedeli, ale jen "do deseti do rana", to mi prijde hodne absurdni :41:
15.01.2016 - 14:03 | Filtr
(Hadoken) Hustokrutě obscénní Morti » Tuatha Dé Danann
Me dostal cisnik v Anglii: Jo Praha, to je v Polsku odtamtud je moje maminka :75:
15.01.2016 - 14:04 | Filtr
(Kozoroh) Tuatha Dé Danann » evanda22
Stava se mi, ze hodne americanu netusi, kde je ceska republika , ale kdyz vyslovim PRAHA, tak to vi kde to je :4:
15.01.2016 - 14:06 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » Tuatha Dé Danann
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele evanda22, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
navyše keď si zájdeš v Írsku do poľského, ruského či iného obchodu tak tam vždy kúpiš všetko, vrátane alkoholu. :3: Íri majú na saláme. Mňa napríklad pobavil zákon o marihuane v Írsku. Môžeš si kúpiť semienka na pestovanie marihuany ale nemôžeš z nich vypestovať rastlinu :63:
15.01.2016 - 14:07 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » Tuatha Dé Danann
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele evanda22, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Áno..to bude asi tými akčnými filmami ktoré sa často natáčajú aj v Prahe.
15.01.2016 - 14:08 | Filtr
(Kozoroh) Tuatha Dé Danann » Hustokrutě obscénní Morti
me to spis prijde jako ucelovy placeny imigracni snatek za ziskani volneho pobytu v EU, ne :25:. To pry africani hodne praktikuji...
15.01.2016 - 14:09 | Filtr
(Panna) Mici Angóra » evanda22
"Ale tak zas my by sme asi tiež nevedeli vymenovať všetky štáty USA"

Jo, tím jsem přesně chtěla argumentovat. Já je dohromady teda dám, ale musím hodně dlouho přemýšlet. Ale třeba přiřadit k nim hlavní města nebo kde jsou na mapě, to teda ani náhodou.

Nevím, k čemu by bylo Amíkum vědět, kde je ČR, neřeknu, když nevědí Německo, Francii, to by asi měli. V porovnání s nimi je naše historie coby samostatného státu směšně krátká a opravdu nejsme žádný pupek světa. A vlastně to Rusko zas tak mimo není, když jsme byli 40 let součástí východního bloku, já jsem na to taky háklivá, ale za to oni nemůžou :3:
15.01.2016 - 14:10 | Filtr
(Ryby) thééé
S tou Korejí jsi mi připomněl. Kamarád studoval v Číně, a měl spolužáky z té komunistické Koreje. A prý jsou v lásce tak dětsky romantičtí, že pláčou nad těmi nejstupidnějšími rádoby romantickým filmy. To mě zaujalo.

A z Číny mě zaujalo, že v restauraci je normální vše odhazovat na zem a stoly - včetně kostí apod.. takže když host odchází, tak po něm zůstává :40: pěkný chlívek.
15.01.2016 - 14:12 | Filtr
(Kozoroh) Tuatha Dé Danann » evanda22
no, on ten ceskej zakon "mensi nez vetsi mnozstvi" je taky trochu absurdni :41:
15.01.2016 - 14:12 | Filtr
(Panna) Mici Angóra
Já si vybavuju svoji Francouzku (Arabku) z výměnného pobytu na gymplu, která byla 1) v šoku z toho, že vím, co to byla Bartolomějská noc a 2) nedokázala jsem jí vysvětlit, že rozdělení Československa bylo věcí dohody a obešlo se to bez válečného konfliktu :4: (a jazyková bariéra v tom tehdy hrála jen minimální roli) :3:
15.01.2016 - 14:13 | Filtr
(Kozoroh) Tuatha Dé Danann » Hustokrutě obscénní Morti
:61: :61: :61:
15.01.2016 - 14:14 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » Mici Angóra
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele evanda22, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Asi je to pre nich zbytočná informácia ale stalo sa mi, že sa jedna Američanka dosť strapnila keď sme sa bavili o štúdiu na VŠ. Ja som sa s niekým rozprávala a vysvetľovala som im, že naraz študujem na dvoch vysokých školách dva odlišné odbory, že je to u nás normálne, že sa to dá. No a ona tak nejak urazene vstúpila do našej debaty a prehlásila "keby som ja žila v Rusku a mala štúdium zadarmo ako ty, tak by som vyštudovala aj 3 vysoké". Tak som tak rozmýšľala či jej vôbec má zmysel vysvetľovať že nie som z Ruska. Ale tak je fakt že štúdium v USA je finančne veľmi náročné a je to asi na škodu veci, že je to skôr otázka peňazí či budú alebo nebudú výšku študovať.
15.01.2016 - 14:15 | Filtr
(Hadoken) Hustokrutě obscénní Morti » Tuatha Dé Danann
No nevim...chovali se k sobe "partnersky" a na me to jako obchod nepusobilo ale samozrejme to nevylucuju...ale o to nejde...jde o jeho postoj...udelal sem z ni vdanou zenu = na vic nema narok. :21:
15.01.2016 - 14:18 | Filtr
(Kozoroh) Tuatha Dé Danann » Mici Angóra
jj, francouzi maj horkou krev, ty resi vsechno demonstracema a stavkama. Tam jsou nejake demonstrace a stavky snad kazdy tyden. Kdyz jsem tam byl tak jsem mel vzdy problem sehnat vlak, protoze drahy porad meli nakou stavku...
15.01.2016 - 14:19 | Filtr
(Kozoroh) Tuatha Dé Danann » thééé
Stejny :40: jsou i Spanele pri stolovani...
15.01.2016 - 14:30 | Filtr
(Panna) Mici Angóra » Tuatha Dé Danann
Jo a moje další zkušenost s Francouzi je, že se moc nemejou, spíš takové to nahoře huj a dole fuj (čili nemyté, leč navoněné tělo), ble :3:
15.01.2016 - 14:31 | Filtr
(Panna) Mici Angóra
A na Portugalce se nesmí zvyšovat hlas, jinak se s vámi přestanou bavit :2:
15.01.2016 - 14:33 | Filtr
(Ryby) thééé » Mici Angóra
to se jim asi zastavil vývoj z doby Ludvíka jakéhosi
15.01.2016 - 14:34 | Filtr
(Panna) Mici Angóra » evanda22
No jo, tak v tomhle kontextu asi nemá cenu něco vysvětlovat...ale situace se studiem zdarma je (nebo byla) v ČR asi i tak obdobná...

Jinak já když jsem někde v zahraničí, tak taky tipují Russia a když se ohradím, tak řeknou, sorry, ale v očích je vidět, že netuší, co je Czech Republic :3:
15.01.2016 - 14:39 | Filtr
(Kozoroh) Tuatha Dé Danann » Mici Angóra
Oni prece nemusi, vzdyt vymysleli PARFEM :4:

jinak mel jsem dve francouzske pritelkyne a obe byli celkem cistotne, ale nevim jak chlapy, stema jsem nic nemel :4:
15.01.2016 - 14:43 | Filtr
(Ryby) thééé
Japonská mentalita mě hodně dojímala :79:právě při tom velkém zemětřesení, jak si pomáhali, narozdíl od Česka - tady se při povodních rabovalo.
Na druhou stranu, zřejmě i je musí ten úslužný a slušný tón nějak někde tlačít - protože prý se stává běžně, že japonci po večerech, po skončení těžkého pracovního dne - polehávají po ulicích - opilí s aktovkama. To je druhá strana té jejich pracovitosti .Už si nemůžu vzpomenout, kdo to vyprávěl.
Příspěvky: 1-25 26-50 51-75 76-98
« předchozí  další » »|
Aktuální postavení planet
Aktuální
postavení planet
ukázat planety »
Lunární kalendář 2024
Lunární kalendář
Úplněk ve Štír Štíru
ukázat kalendář »