NALEZENÍ IDENTITY


13.01.2016 - 14:09
(Býk) player
NALEZENÍ IDENTITY
No jo. Setkáváme se s tím hodně často. Skoro na každém kroku. Povídáš si u píva , nebo s někým dopisuješ a slyšíš od něj : stále nevím kdo jsem a proč nebo pro koho tu jsem , hledám , hledám.Pravdou je , že častěji u žen , které nedostatek zájmů či nízkou trpělivost se jimi do hloubi zabývat nahrazují "láskou". Proto to hledání identity.Zažil jsem dvě zajímavé ženy. Než šli na první rande s maníkem , zjistili si jeho zájmy a nejprve se s tímto oborem sžili. Měsíc se v něm vzdělávali a pacholek nestačil potom zírat.Zajímavé ale je , že to udělali několikrát a po rozchodu ale jeho zájem opustily a začali s novým.Já rád sleduju skoky na lyžích. Kdysi jsem chodil s holkou , kterou to taky zaujalo a naopak hlídala pečlivě , kdy je další závod na Eurosportu :4:Není to dokonce určitý Ale po rozchodu jsem se jí ptal , zda si zajela na závody , protože se přestěhovala kousek pod můstky a kupodivu - ne.Bylo docela zajímavé , když mi bylo patnáct , poslouchat pětačtyřicítku , jak zaujatě popisuje základní jedenáctku Dukly Praha.A taky je zajímavé , jak obě dopadly. Docela fajn. Nakonec se identifikovaly jako přírodňačky. Choděj po přírodě - to je univerzální. Jedna s pejskem , druhá s teleskopkama.A co vy , taky jste pátrali , kdo jste a proč jste?Já ne , mě bylo od čtyř jasný , že jsem muzikant. A tak se taky stalo.

Stránka: 1 2 3
Řazení:
13.01.2016 - 14:16 | Filtr
(Váhy) Buddha/2
Mi ten způsob připomíná rybáře. Taky musí vědět, na jakou čudlu co bere :4: - tohle ale nemá s identitou nic společného, je to lov, tentokrát samečka :46:
13.01.2016 - 14:17 | Filtr
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele bubobubo, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Jsem vždycky tím,čím mě zrovna baví být,ale né kvůli mužům.Jsem prostě zvídavá. :4:
A svojí identitu znám,jsem úplně mimo,skoro furt. :32:
13.01.2016 - 14:21 | Filtr
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele evanda22, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
áno ja som pátrala v určitej dobe čo na tomto svete vlastne hľadám, čo mám robiť, kde je moje miesto, túžila som po niečom stálom, po domove. Často som sa sťahovala a cestovala po svete, často menila partnerov vo vzťahoch, často som menila prácu a v živote som zažívala samé zmeny a hlavne tie negatívne. V takýchto chvíľach mi dochádzali sily a cítila som sa stratená. Kamarát so mnou zašiel k jednej veštici, ak sa to dá tak nazvať. Mala v ruke akési kyvadlo a rozprávali sme sa o mojej minulosti a prítomnosti o tom kým som bola v minulom živote a podobné veci. Ja som ju brala trošku s nadhľadom keďže tak nejak na tie minulé životy, respektíve na to, že sa to dá zistiť, moc neverím. No ale zaujalo ma zopár vecí ktoré som sa o sebe dozvedela. Napríklad to, že vraj som bola 7 životov po sebe mužom, navyše bojovníkom a táto bojovná duša vo mne zostala.Vraj keď nebojujem o niečo alebo s niekým tak bojujem sama so sebou. No a povedala mi že tento život mám svoju dušu jednoducho zjemniť, mám byť ženou, matkou, nežnou, milujúcou, skrátka ženou. A to mi dodalo tak nejak pokoj na duši a čím ďalej tým viac zisťujem že mala pravdu v tom, že toto je moja úloha na zemi. Byť ženou so všetkým čo k tomu patrí, prijať sa taká aká som a milovať. No a deti samozrejme tie mi robia nesmiernu radosť. Ako matka sa cítim byť potrebná, milovaná, skrátka vo svojej koži. Tak dá sa povedať že toto je mojou identitou- žena, matka,partnerka.
13.01.2016 - 14:55 | Filtr
(Kozoroh) Bosch » evanda22
tak pak jsi naplnila svoji dharmu :15:
13.01.2016 - 14:58 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » Bosch
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele evanda22, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
neviem čo presne znamená naplniť svoju dharmu?
13.01.2016 - 15:16 | Filtr
(Štír) Freja » evanda22
hezké :1: :74:
13.01.2016 - 15:21 | Filtr
(Kozoroh) Bosch » evanda22
to znamená žit v souladu se svým určením. nevybočovat z něj.
takto žije člověk nejspokojněji. když naplňuje svoji dharmu.
například když se narodí s karmou jako hudebník a stane se z něj hudebník.
jeho určení bylo hrát. má vše pro to aby žil šťastně.
někdo se narodí jako šudra a má vynášet záchody. někomu se to třeba nelíbí. ale když pochopí svoji dharmu pak rád tu roli přijme. společenské konvence rodina výchova nás od naší dharmy často odklánějí.
znalost naší dharmy je podle mně základní údaj který by měl umět rozklíčovat každý astrolog. měl by umět určit každému kdo se ptá z horoskopu jaká je jeho dharma. všechno ostatní jsou jenom malichernosti z pohledu vývoje člověka v kosmickém řádu.
13.01.2016 - 15:26 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » Bosch
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele evanda22, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
aha tak...tak som asi objavila svoju dharmu :3: to ukáže čas, ale zatiaľ to vyzerá byť na dobrej ceste.
13.01.2016 - 15:29 | Filtr
(Kozoroh) Bosch » evanda22
nejlepší je když člověk objeví něco co nikdy neztratil. nebo vlastně ani nehledal.
13.01.2016 - 15:36 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » Bosch
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele evanda22, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
áno...alebo ako v mojom prípade sa mi stalo viackrát, že som sa už vzdala hľadania a keď som sa toho vzdala, až potom som to našla :3: možno je nám tá naša prílišná túžba a honba za snom niekedy na príťaž. Treba sa nechať unášať, vzdať sa potreby mať všetko/nájsť všetko hneď a ono to príde samo keď sa ovzdušie prečistí a napätie uvoľní. Ja som väčšinou zbytočne tlačila na pílu a chcela všetko hneď, tu a teraz a to bol zlý prístup. Všetko má svoje správne načasovanie.
13.01.2016 - 15:54 | Filtr
(Býk) Hynek_69
Přizpůsobit své zájmy zájmům partnera... Někdy to bude tím, že jeden nemá své ukotvení, pevné obrysy... někdy to může být kalkul...

Přizpůsobování je do určité míry přínosné, pokud je alespoň částečně oboustranné a nehrozí rozpuštění vlastní osobnosti v tom druhém.
Vzpomínám si, jak Julia Roberts v "Nevěstě na útěku" měla ráda vajíčko zpracované přesně tak, jako její stávající snoubenec... a až po vnitřní introspekci (bez "zrcadla") zjistila, co má ráda sama od sebe...

Stejné zájmy jsou jako "lepidlo" vztahu, ale může hrozit i "ponorka".
Fungují i vztahy, kdy mají partneři různé zájmy, "nezrcadlí se", ale "zapadají do sebe"... ale jak u všech "pravd" - nevěřte všemu, co se vám k věření předkládá :-)

"Zrcadlení" dovedené do extrému lze nalézt ve filmu "Humr", kde single si hledali protějšek se stejnou charakteristikou - kulhající... krátkozraký... krvácející z nosu... s krásnými vlasy...
A kdo včas partnera nenašel, toho přeměnili ve zvíře podle výběru.
13.01.2016 - 16:15 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » Hynek_69
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele evanda22, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Tiež som mala tendenciu preberať koníčky svojich partnerov ale dopadlo to tak, že keď mi niečo vyložene nesedelo, tak sa mi to sprotivilo. Treba hľadať nejaký kompromis a nesnažiť sa za každú cenu byť niekým kým nie sme. Príklad- partner veľký lyžiar a ja absolútny lyžiarsky antitalent (smrť v očiach na každom väčšom kopci). Na jednej strane ma jeho športové ladenie doviedlo nakoniec k športu, ktorý vyhovoval mne, na druhej strane nasilu lyžovať keď k tomu mám odpor bola blbosť. Akurát sme sa hádali.Nakoniec sme si každý športovali to svoje a tým pádom sme nemali takú ponorku a mohli zároveň svoje športové výkony hodnotiť každý zo svojho uhla pohľadu. Ja som ho podporovala vo futbale, tenise a lyžovaní, on mňa vo fitnese, plávaní a tancovaní. Každý sme mali svoju partiu kamošov, s ktorými sme športovali. Je ale aj pravda že ku koncu už sme nemali nič spoločné a rozišli sme sa :3:
13.01.2016 - 17:09 | Filtr
(Váhy) Marcie » Bosch
toto ma teda zaujalo, lebo presne tak ako píše evanda, tak sa "pídim" - neviem, či je to správny výraz, ale akosi mi tam skočil - po tej mojej dharme už pekných pár rokov ... a nič ... pýtala som sa aj astrológov a nič konkrétne som sa nedozvedela ... :3: ... ale asi tak ako písala evanda, mám zvyk príliš tlačiť na pílu, tak to pomaly opúšťam ... potom sa to možno dozviem :1:
13.01.2016 - 23:37 | Filtr
(Blíženci) Pamiral
Také se pořád hledám a učím. Domnívám se, že je to celoživotní výzva, jelikož člověk se s časem a zkušenostmi neustále vyvíjí.
13.01.2016 - 23:42 | Filtr
(Rak) seven
Je to sice trochu OT, ale ...

Víte kdo já jsem ?

https://www.youtube.com/watch/…

Možná by se v tom dal nalézt i filozofický podtext :2: :4:
14.01.2016 - 00:42 | Filtr
(Býk) Ase » Bosch
Dharma učí práve aj o tom, ako sa vyslobodiť z takýchto osudov, ktoré v očiach neznalého sú "podstatou" šťastia o akom píšeš.

Nezamienať pojem dharma s pojmom dozreté plody karmy, to čo píšeš je dosť svojrázne pomenovanie vlastného náhladu na vec.

Samotná činnosť za určitých podmienok sa môže stať cestou, môže byť impulzom, podnetom k radosti a dobrému stavu a tým aj k riešeniu stavov sebectva, ludského náhladu na svet, života v dualite.
Vnútorne radostný, spokojný človek nemá príčinu k ubližovaniu, nenávisti, hnevu atď...

Neblahé stavy majú svoj dôvod v tzv. troch koreňoch zla, v príchilnosti (chtivosti), odpore(nenávisti), a týmto dvom vždy predchádza nevedomosť - neznalosť skutočnosti. Neznalosť skutočnosti je riešená tzv. učením dharmy, buddha učí o tom, ako nájť podstatu všetkých javov, aj seba.

Utrpenie človeka je často len dielom úhlu pohladu, ako také má často príčinu v nesprávnom nálade na svet. Ak si uvedomujem skutočnosť, a to, že niesom totožný s tým, čo prežívam, a že nemusím podliehať tendenciám, ktoré ma nútia k určitému jednaniu, môžem zmeniť osud. A astrológ alebo veštec je v tej chvíli "nahraný". :-)
14.01.2016 - 09:40 | Filtr
(Kozoroh) Bosch » Ase
"Ak si uvedomujem skutočnosť, a to, že niesom totožný s tým, čo prežívam, a že nemusím podliehať tendenciám, ktoré ma nútia k určitému jednaniu, môžem zmeniť osud."
Tak to jsi na tom asi dobře..
14.01.2016 - 10:20 | Filtr
(Ryby) thééé
Vybavily se mi k tomu dva citáty
"..víc než sebe, miluji sebe v očích tvých.."
a
"být, znamená být vnímán" - ten mám moc ráda. Myslím, že je v něm ukryta podstata potřeby vztahů.

Možná, že tímhle směrem se člověk rád ztrácí sám sobě. A je pravdou, že ženy jsou v tomhle mistryně..a nemusí za tím být vůbec manipulace, apod.
V tomhle je krásná symbolika vlka - zachovává si vlastní silné instinkty, přesto prý schopností socializace převyšuje jiné zvířata.
Ale důvody, proč se jeden sám sobě rád ztrácí , samo,že jsou různé od :21: přes :76: :16: po :79:
14.01.2016 - 16:21 | Filtr
(Kozoroh) Bosch » thééé
proč se člověk sám sobě ztrácí ..to je přece zajímavé.
proč si sám sebe náhle přestane být vědom.
to je podle mně jedno z nejzajímavějších témat.
14.01.2016 - 16:36 | Filtr
(Kozoroh) Pithecanthropus erectus
Já jsem nebyl nikdy v té situaci, že bych si někoho chtěl získávat tím, že bych si implantoval jeho zájmy....ty moje vycházely vždycky ze mně, z toho uvnitř a z toho získaného doma.Pokud mi přišel přirozený zájem někoho koho jsem miloval, přidal jsem se proto abych byl obohacen..ale to víš..lvi to tak mají. :75: Muzika ,výtvarno a slovo ,stejně jako tebe, mě rajcovalo od mala. :1:
14.01.2016 - 16:54 | Filtr
(Býk) player
Mě by totiž zajímala jedna věc. Ten , kdo ji hledal a našel , jo ? Zda to vedlo k životnímu převratu minimálně do trvalé spokojenosti.
14.01.2016 - 17:32 | Filtr
(Lev) špejlička
Vím kdo jsem a co chybí ke spokojenosti a hledat nemusím, prostě rostu nebo tak. Pro muže jsem nudná, v životě se teď docela plácám a potřebuju pomoct. Štěstí pociťuji, když jsem sama venku se svým psem na "našem" místě a on je šťastný. V horoskopu mám jak moc důležité jsou pro mne vztahy s lidmi a ja to s nimi vůbec neumím, natož si udržet přátele a nikdo si nechce udržet mě. To není stížnost, snažím se byt v tomto lepsi a vnitřně trpím, ze jsem svým způsobem takový lůzr. A přitom jsem s tím, jaký jsem doslova v podstatě člověk spokojená.
14.01.2016 - 18:22 | Filtr
(Kozoroh) Bosch » špejlička
myslím že jsi moc sebekritická.
14.01.2016 - 18:58 | Filtr
(Lev) špejlička » Bosch
Jednou se tomu budu smát :1:
14.01.2016 - 19:55 | Filtr
(Rak) seven » player
Tak by to mělo asi být , ne? :36:

Otázkou ale zůstává, zda hledání identity může být ukončeno či nikoliv. Jinými slovy, jestli nalezení své momentální životní role, ve které je člověk maximálně spokojený není jenom příjemnou zastávkou na další cestě ... :44:
Příspěvky: 1-25 26-50 51-53
« předchozí  další » »|
Aktuální postavení planet
Aktuální
postavení planet
ukázat planety »
Lunární kalendář 2024
Lunární kalendář
Luna ve Střelec Střelci
ukázat kalendář »