Bez motivace


10.01.2016 - 14:38
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele mawuska, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====

Bez motivace
Už delší dobu se potýkám s tím, že všechno, co se snažím dělat mi připadá marné a zbytečné. Jako bych ztratila nadšení a motivaci. Do všeho se musím dost nutit a je opravdu málo věcí, které mě baví. Svým způsobem se cítím nejlépe, když jsem sama, ve společnosti jiných lidí bývám docela napjatá. Ráda bych to chtěla změnit, jistě v tom může být nějaký psychický blok, se kterým si nevím rady. Má někdo takovou zkušenost nebo radu, jak to řešit ? :1: :17:

Stránka: 1 2
Řazení:
10.01.2016 - 15:37 | Filtr
(Panna) Michaela168
Znám velmi dobře tento pocit, jako byste mi mluvila z duše. Z tohoto stavu mě vždy dokázal vytrhnout nový partnerský vztah, případný pracovní či herecký úspěch, cokoli, při čemž jsem zažila pocit štěstí, jakési naplnění.
Postupem času jsem ovšem zjistila, že to byly pouhé substituce, berličky, o něž jsem se mohla na chvilku opřít. Podle mého názoru to opravdové - to, o čem píšete, musí člověk nalézt sám v sobě, prožít a cítit to do morku kostí a ono to samo přirozeně vyvěrá. Myslím, že každý má to pravé štěstí, nadšení a motivaci uvnitř sebe, ale jak to vydolovat??? I ten prvotní impuls skrývá každý uvnitř sebe, jakousi jiskřičku, někdy stačí tak málo, aby vzešla v plamen... A někdy to tak příšerně dlouho trvá... Ale jsem si jistá, že se stane.
Představte si, že jste na přechodu - zebře. Stojíte na bílém pruhu, je vám fajn, ale už musíte myslet na to, že zase přijde ten černý, to pomyslné dno, z nějž bude třeba se zvednout a dojít zas na ten bílý pruh.
Možná to souvisí se založením optimista - pesimista. Někteří, i když stojí na černém, radují se, že přije bílý a taky si ho dovedou pořádně užít. Osobně spíš patřím k těm druhým - stojím na bílém a umírám strachy z toho, co je přede mnou, co mě čeká na černém, tím pádem si neužiju ani ten aktuální bílý.
10.01.2016 - 15:43 | Filtr
(Ryby) thééé
Viděla bych to na plné oddání se "tomu". Může to být úplně zásadní změna v oblastech, do kterých se vkládáš, nebo jak se vkládáš.
Podstatné tam je i to, že nějaké věci tě baví, že to není všechno o ničem. Samota je vzhledem k tvojí senzitivitě myslím hodně prospěšná, nač se nutit do větší společnosti.
Tranzit saturnu 4. domem tě může emočně trošku nechat zamrznout a zpomalí, ale taky stabilizuje směrem dolů, k zemitosti. Nenechá tě zbytečně poletovat.
A pluto přes 5. dům pomůže najít tu novou cestou, úplně novou, jinou.
"není nutno není nutno, aby bylo přímo veseloo..." někdy je potřeba i tichý pocit spokojenosti a klidu.
Co popřát, tak třeba hodně nadhledu do toho vhledu :1:
:17: :29:
10.01.2016 - 15:58 | Filtr
(Střelec) tiferett
To je len fáza múdrenia..
Odporúčam skvelú knihu Jána Ámosa Komenského: Labyrint světa a ráj srdce .
Je tam popis MÁRNOSTI poičas putovania svetom....
Nie ste v tom sama...Rozhodne to nie je njaký blok...Skôr naopak...otvára a rozširuje sa vám vedomie.
10.01.2016 - 16:04 | Filtr
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele 16ka, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Cokoliv nového. Nového chlapa, novou práci, začít nový sport, jít studovat školu nebo třeba kurzy vaření nebo jóga ...

Cokoliv nového, co ti přinese dojem, že jsi v tom dobrá, baví tě to, jsi z toho šťastná. Prostě se něčím probudit k životu. Zbytek starostí se s tím sveze a ta energie a chuť do života se vrátí.

Mně pomohla kombinace několika prvků - škola, sport atd. A ten sport jsem rovnou začala chodit i na závody, prostě to jít naplno. A škola - jaj spousta nových super lidiček a znalostí a co teprve prolézt zápočtovým testem, haha, to si potom připadneš jak dobyvatelka světa.
10.01.2016 - 17:14 | Filtr
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele mawuska, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Moc děkuji všem :15: :3: Při čtení vašich povzbudivých příspěvků jsem pocítila příjemnou harmonii, protože jsem pomalu začala věřit, že podléhám nějaké psychóze, která mně nakonec celou pohltí.
Nevěděla jsem, jestli je to situací, kterou musím řešit, počasím, nebo čímkoli jiným, nechtěla jsem si nic nalhávat. A právě to, že jsem založením asi talent na katastrofické scénáře, mi moc nepomáhá. :4:
Je možná lepší se občas k něčemu přinutit, než nedělat vůbec nic, to je dobré tak akorát na vytvoření deprese.
Ačkoli nejsem moc sportovně založená, tak jsem začala každý den cvičit pár cviků. Stále něco studuji a učím se. Partnera bych přivítala, ale díky brigádě, která mě drží doma, nikam nechodím, stále si hledám práci, musím se stále uskromňovat. Suma sumárum, je to asi jedno s druhým, snad až dořeším můj prioritní problém, vše se může zlepšit.
Docela mě tento stav u mně překvapil, protože jsem stále něco musela dělat, jsem odvěkým nepřítelem nečinnosti. :4:
Celý život jsem něco šila, byl to doslova "kůň", ale nikdy jsem neměla tolik času, abych ušila všechno, co jsem chtěla, teď mám čas a šití mě přestalo bavit. To mě asi vyděsilo nejvíc, "že se mi asi něco stalo" :4:
Ale co mě nyní asi baví nejvíce, je psaní. Už jsem napsala pohádku a nyní se pouštím do dalšího příběhu.
Ten Saturn ve 4. domě to asi jistí a Pluto jak by smet. :3:
Procházím-li proměnou od základů, tak to jsem zvědavá, co se ze mně vyklube. :4:
10.01.2016 - 17:20 | Filtr
(Panna) Michaela168 » mawuska
I partner by měl být! Jak taky jinak pod vlivem roční vibrace šestky?!
10.01.2016 - 17:39 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » Michaela168
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele mawuska, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
To se právě obávám, že si ještě počkám celý rok. Zkoušela jsem seznamku, ale tam jsem zjistila, že je "něco divného" se mnou nebo s těma chlapama. :4:
Loni mi Baudyš předpověděl partnera až koncem roku 2016 nebo začátkem 2017. Hleděla jsem do svého horoskopu, jako vlk na karkulku, ale nevím, kde to tam našel, snad jen že, Jupiter mi bude obšťastňovat Venuši a nebo to bude mít na svědomí tranz. Mars :4:
10.01.2016 - 17:51 | Filtr
(Panna) Michaela168 » mawuska
Ano, i to je možné. Ale měl by přijít ve vibraci šestky, což je ve Vašem případě do listopadu 2016 (plus mínus pár měsíců). Astrologii moc nerozumím, ale numerologie funguje. Soudím dle vlastní zkušenosti.
10.01.2016 - 17:59 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » Michaela168
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele mawuska, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Jestli opravdu přijde někdo, kdo se hodí ke mně, pak si ho budu dost předcházet, protože podle mých vlastních statistik, bude asi jeden z tisíce. Britské průzkumy ukázaly, že empatický je jen 1 chlap z 10. :4:
10.01.2016 - 19:15 | Filtr
(Býk) player
Hele , když je to takhle , vychutnávej tóny samoty. Ponoř se do ní , je krásná , utišující , je kamarádská. nenuť se do společnosti.

Já mám společnost rád ,ale od dětství jsem samotář , protože mě to hrozně baví. Neměnil bych.

Ale je fakt , že dělám u kumštu, takže motivace , zapnutej motor mám od nepaměti.
10.01.2016 - 19:24 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » player
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele mawuska, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
To je pravda, klid mi dělá dost dobře, nemám ani puštěný rádio, či jiný rušivý element. (stačí zvuky od sousedů) :4: Snad to na mně tak působilo, protože jsem nebyla zvyklá. :3:
11.01.2016 - 10:34 | Filtr
(Beran) Háňa*
Taky to mívám, jenom s tím rozdílem, že v tom nevidím problém. Do ničeho se nenutím, když se mi nechce nic dělat, nic nedělám, když mě nic nebaví, čumím z okna nebo "do blba", pokud mi není mezi lidmi dobře, jdu domů .... Nemám dojem, že bych něco musela, naštěstí. Samozřejmě, kromě každodenní návštěvy systému, ale ani to nevnímám vysloveně jako mus - tam si chodím pro ty papírky, co se jimi platí inkaso, kafe, cíga a jiné věci, které chci. Jen tak mi je nikdo nechce dát, tak holt nezbývá, než chtít chodit do práce, na poštu a do sámošky, když chci ty věci. :44:
To je tak asi jediné, kde mám někdy pocit, že jdu proti sobě, ale zase vím, proč a za jakou cenu to dělám - za teplo v baráku, chleba a to kafe. :83:
Za to jsem ochotna návštěvy systému :32: skousnout :1:
Musím jenom umřít, a na to mám ještě čas.

Třeba by ti pomohla perestrójka postoje k tomu, co musíš a co ne. Začít můžeš tím, že si uvědomíš, že nemusíš muset, pokud nechceš :3:
11.01.2016 - 10:59 | Filtr
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele evanda22, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Mne vždy pomáha napísať si na papier, po čom túžim, čo by ma tešilo, čo by som chcela dosiahnuť. Teraz je ideálny čas od nového roka. Niečo ako predsavzatia. A potom ich krok za krokom pomaličky uskutočňovať. Niekedy prichádza nadšenie a motivácia až potom, čo si človek uvedomí čo vlastne chce.
11.01.2016 - 11:07 | Filtr
(Ryby) thééé » mawuska
"Někdy si říkám, že jsem dostala toto osamocené období, abych se uzdravila a dala se po tom hektickým životě do pořádku."

:15:
takhle se nejlíp hledá ta nekonečná cesta k sobě..tak si to užij
:29:
11.01.2016 - 12:49 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » evanda22
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele mawuska, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Ano, to taky dělám :4: Už mám založené 3 sešity na 3 různá témata, průběžně si tam píšu poznámky. Mám problém v tom, že jsem hodně všestranná a dost mi to vadí, dělám od všeho trochu, ale ráda bych se chtěla najít v něčem jediném, čemu bych se věnovala. Nevím, která práce by mi nejvíce sedla nebo pro co mám největší talent. :4:
11.01.2016 - 12:59 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » mawuska
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele evanda22, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
najlepšie je vybrať si to, pri čom máme dobré pocity, čo nás robí šťastnými. To je vždy tá správna voľba.
11.01.2016 - 13:07 | Filtr
(Kozoroh) Tuatha Dé Danann
Joga, meditace nebo cestovani
11.01.2016 - 13:14 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » Háňa*
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele mawuska, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Ano, tady bych viděla ten hlavní "hrbol" , jako bych stále žila v pocitu, "že něco musím", když za celý den nic neudělám, tak si to pak v noci vyčítám, že jsem nic neudělala. Tohohle nesmyslnýho trýznění bych se potřebovala taky zbavit, jednou jsem to zkoušela a řekla jsem si, že "just nebudu nic dělat", tak jsem týden nic nedělala a pak jsem to rozjela nanovo. :75:
Možná, že je to nějaká nemoc :24:
11.01.2016 - 13:22 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » Tuatha Dé Danann
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele mawuska, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
To taky občas praktikuji, ale cestuji jen do obchodu a zpátky, víc si nemůžu dovolit. :1:
11.01.2016 - 13:32 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » evanda22
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele mawuska, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Ano, dříve to bylo šití a spousta další věcí, které mě bavily, znám ten fajn pocit. :1:
11.01.2016 - 13:35 | Filtr
(Ryby) thééé
Mám i takovou zkušenost, že mě ty zevní omezené situace, které jsem v tu chvíli nesnášela chtěly někam dokopat. A nakonec jsem to ale musela ocenit :4: že to bylo fajn dokopání, že jinak bych k novým krokům nesáhla.
11.01.2016 - 13:56 | Filtr
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele bergamotkapraha, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Autor, duvodem vasi krize jsou tezke negativni aspekty v progresi. Je to nadlouho. Drzte se. Krome toho, si myslim, krize jsou jako smetak, maji ozdravnou funkci. Protoze odnesou vam ze zivota vsechno co neni uplne vase, ale vytahuje to z vas spoustu energie a pozornosti, vycerpava vas. Zustane pouze to co opravdu chce vase duse, a takove veci neodejdou.
11.01.2016 - 15:20 | Filtr
(Kozoroh) Bosch
motivace je otázkou energie tédžas tedy ohňového principu doprovázeného někdy nedostatkem vzduchu.
zpravidla stačí doplnit ohňovou energii.
přidat denně trošku čili do jídla..nahřívat záda u krbu..moxa je taky dobrá karbonovými anebo šalvějovými doutníky.
Výborný je ohňový obřad (agnihotra).
11.01.2016 - 15:29 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » bergamotkapraha
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele mawuska, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
To sedí, opravdu ode mně odcházejí věci i lidi.(tedy některý jsem sama poslala do háje ) :4: Musím říct, že mi jich zůstalo jen pár dobrých a k životu samotnému mám vše, co potřebuji.
Možná jsem se už naučila brát věci tak, jak jsou, ale někdy mám pochyby, jestli to není třeba už "apatická lhostejnost" :4:
Nezbývá mi, než věřit, že se jako Fénix znovu zrodím z popela, i když se značně pocuchaným a vyškubaným peřím. :4:
Ještě před půl rokem jsem neměla náladu vtipkovat, ale mám podezření, že jsem snad získala nějaký nadhled, když jsem si uvědomila, že život je poněkud tragikomická záležitost.
Představila jsem si, že sedím na Měsíci a koukám na tu naši krásnou modrou planetu a pak jsem si představila, jak se to tam hemží těma prťavýma lidičkama se strašně velkým egem. :4:
11.01.2016 - 15:38 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » Bosch
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele mawuska, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Já toho ohně v horoskopu moc nemám, jen Merkura ve Střelci. Je zvláštní, co píšeš, protože od mládí mám ráda hodně horký čaj a hodně horkou vodu ve vaně, do které by ještě za hodinu, co jsem z ní vylezla, nikdo nevlezl. (vyzkoušeno ex manželem) :4: Tak mi vodu jednou naměřil sám a tvrdil, že to je "normální teplá voda", tak jsem to zkusila a druhý den jsem měla rýmu a zimnici jako Brno. Nekecám, to je svatá pravda. :4:
Příspěvky: 1-25 26-40
« předchozí  další » »|
Aktuální postavení planet
Aktuální
postavení planet
ukázat planety »
Lunární kalendář 2024
Lunární kalendář
Luna ve Štír Štíru
ukázat kalendář »