Hraničný ascendent


22.11.2015 - 16:46
(Kozoroh) Lubo-k2
Hraničný ascendent
Astrológovia aký máte názor nato keď čas narodenia 07:10 je ascendent strelec ale 7:15 už kozorožec...čo podľa vás človeka viac ovplivňuje respektíve je to nejaké individuálne ? alebo platí že pokial je to strelec tak je to proste strelec :)

Řazení:
22.11.2015 - 17:19 | Filtr
(Rak) Martin_B_D
Treba brať do úvahy obe znamenia.
22.11.2015 - 17:19 | Filtr
(Kozoroh) Sosna zvlčelý
Tak nejdůležitější je, jak přesně ten čas víme. Pokud si můžeme být jisti, že ascendent je ve Střelci, tak prostě Jupiter je vládcem. Kdo si ale může být jist na minutu, že?
Proto je dobré provádět rektifikaci a podle ní prověřovat, co je významnější, více odpovídá... Jen není dobré, aby tak člověk činil sám sobě - v rámci objektivity. Měl by předkládat druhým k posouzení.
Pokud však je následující znamení celé uzavřené v prvním domu, jako Kozoroh v tvém případě, pak vždy beru v úvahu jako spoluvládce ascendentu i planetu, jež vládne tomu znamení (Saturn). A to i v případě, že ascendent není na konci Střelce, ale třeba na 15°.
Hůře se tedy posuzuje, pokud je ascendent na počátku znamení (Kozoroha) a rozhodnout se, zda náhodou se nemohl ocitat v době narození ještě ve znamení předcházejícím (Střelec), tudíž hlavním vládcem by namísto Saturna byl Jupiter a Saturn se mění na spoluvládce. Proto vždy tak trochu musíme uvažovat obě znamení.


Aktuální postavení planet
Aktuální
postavení planet
ukázat planety »
Lunární kalendář 2024
Lunární kalendář
Luna ve Štír Štíru
ukázat kalendář »