Horoskop a seberealizace


16.11.2015 - 19:19
(Rak) Hilaria
Horoskop a seberealizace
Zdravim vsechny astrology a priznivce astrologie! :75: :1:Mela bych na Vas dotaz: je mozne z horoskopu nejakym zpusobem vycist, zda-li mam v zivote sanci dosahnout nejake seberealizace (tvurci, intelektualni, kariera v zamestnani...), nebo zda je muj horoskop natolik nepriznive aspektovany, ze budu mit v teto oblasti dlouhodobe ci trvale potize? Jiz delsi dobu se totiz potykam s urcitymi problemy pri sebeprosazeni, studiu a prakticky ve vsech oblastech, v nichz je ode mne ocekavan nejaky vykon; dvakrat jsem jiz na rok musela prerusit studium (dlouhodobe zdravotni problemy), mam problem i v oblasti hledani brigady, zamestnani apod. Chtela bych vedet, co za tim muze byt (z astrologickeho hlediska). A zda mam sanci to nejakym zpusobem, i pres nejakou nepriznivou aspektaci, kterou v horoskopu pravdepodobne mam, "prolomit" - cili jsou-li tam i nejake priznivejsi "protiaspekty". :) Snad jsem se vyjadrila dostatecne srozumitelne.Za jakykoli pohled, postreh, nazor predem dekuji. :)

Řazení:
16.11.2015 - 22:45 | Filtr
(Kozoroh) Sosna zvlčelý
Odpovím, s dovolením, do vzkazu, protože jsem se rozepsal nějak moc. :3:
17.11.2015 - 08:19 | Filtr
(Střelec) tiferett
Tvoj horoskop nie je "nepriaznivo " aspektovaný - si aká si a si celkom iste úžasná bytosť.
Len máš v horoskope veľký vodný trigón, súčasťou ktorého je Mesiac v Rybách, Slnko v Rakovi - a to sú energie veľmi pasívne, jemné, nepriebojné.
NAvyše MArs - planétu sebapresadenia sa a priebojnosti máš v PAnne , kde sa MArs prejavuje dosť uzavreto a nemá príliš odvahu presadiť sa.
A ďalší aspekt - Jupiter máš v 12.dome - čo je zase dom pasívnych Rýb.
A preto do značnej miery vyžaruješ pasívne energie - a čo vyžarujeme, to si priťahujeme. Potom na vedomej úrovni môžeš vyvíjať neviem aké snahy, tvoje podvedomie dáva vesmíru najavo niečo celkom iné.Mohla by si využiť , že Slnko v Rakovi máš priamo na MC v Rakovi - kariérové smerovanie - a RAci sú napríklad skvelí obchodníci, reklamní pracovníci, alebo učitelia - a v týchto oblastiach by ťa energia Slnka mohla podporovať.


17.11.2015 - 08:58 | Filtr
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele mawuska, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Vaše seberealizace se dostaví až v partnerství - manželství. Doporučila bych Vám zaměstnání, kde je minimální stres. V horoskopu je zastoupeno literární nadání, dobrá paměť, sklony k filosofii, intelektuální zaměření. Ideální by pro Vás mohla být práce v knihovně. :17:
17.11.2015 - 09:06 | Filtr
(Střelec) tiferett
A možno istú úlohu zohral aj Saturn , ktorý teraz tranzituje 2.domom - získavanie financií - čo mohlo spôsobiť, že táto oblasť bola v posledných rokoch zablokovaná.
Ale teraz je Saturn v sextile na Jupiter v 12.dome - čo by mohlo priniesť "sformovanie" nejakej vhodnej práce.
Čierna luna v 6.dome práce situáciu tiež veľmi nevylepšuje..
17.11.2015 - 09:17 | Filtr
(Rak) Martin_B_D
Ahoj, neviem do akej miery máš presne vyplnený dátum, čas a miesto narodenia. Ale ak by som vychádzal z toho čo tam máš, tak tvoja otázka len zrkadlí tvoj horoskop. Slnko máš postavené v silnom bode, na MC. MC je kariéra, uplatnenie v živote, povolanie. Slnko je stredobod pozoronosti, takže tvojím stredobodom pozornosti by mala byť kariéra, povolanie, jednoducho pre teba by to malo byť oveľa dôležitejšie ako u priemeru, ale Slnko je zároveň aj šťastie, uznanie, sláva, navyšej je súčasťou veľkého trigonu. Prekážka je tam naznačená v opozícii Urána a Neptúna voči tomuto Slnko, čo môže vyvolávať v tebe náhly zmätok, nejasnosti ohľadom seba samej a tvojho povolania. Problém je v tom, že dané Slnko je už dlhšie aspektované kvadratúrou od Urána, Urán pôsobí náhle a nečakane. Teda daný Urán zasahuje tú opozíciu, čím ju aktivuje. Po Uránovi príde Pluto a bude robiť opozíciu na Slnko, takže ďalší problematický tranzit. Ale ono to raz príde a aktivuje sa aj ten veľký trigon, ale to by chcelo hlbšiu analýzu kedy.
17.11.2015 - 10:14 | Filtr
(Rak) Loen
No - asi máme stejný problém... :24: :68:
17.11.2015 - 10:44 | Filtr
(Kozoroh) Sosna zvlčelý » Kalocka
OK, tak specielně pro zvědavé štíry udělám výcuc nejdůležitějšího, co jsem psal tazatelce.
Protože dotaz sledoval na povolání a zdraví, tak jsem se zaměřil především na ně: tělesné zdraví a duševní rozpoložení je zde výrazně propojeno (6.d Ryby, 12.d. Panna), navíc vysoká citlivost, pravděpodobně až přecitlivělost (Luna Ryby v blízkosti hrotu 6.d. - záleží na přesnosti času narození), takže i kolísání nálad jak na vlnách. Proto i pracovní vypětí se projevuje negativně na zdraví a naopak. Kor když člověk touží úspěchu dosáhnout (Slunko na MC) ale ten nepřichází tak rychle a snadno, jak by si tazatelka přála (vládce 6.d v Kozorohu), zkrátka nástup úspěchu bržděn, ten může přijít klidně až v pozdějším věku. Na druhou stranu je úspěch téměř "zaručen", protože slunko na MC hovoří za vše. To už si člověk může pokazit jen sám.
Příznivá aspektace Luny od Merkura by poukazovala na literární nebo hudební nadání, avšak vlivem retrogradity Merkura může být opět úspěch opožděn (takové předběhnutí doby, kdy to ocení až následující generace). Může to být dokonce znakem velké originality, ale někdy až výstřednosti (Merkur v opozici na Uran a Neptun), někoho by mohla taková tvorba pobuřovat a tazatelka dokonce záměrně tvorbou provokovat (toto může platit i ve vztahu ke kolegům v práci). Příznivá aspektace od Pluta z 2.d. by však poukazovala i na to, že by se tato vlastnost mohla stát zdrojem utajených příjmů např. přinášením šokujících odhalení - hlavně žádný bulvár!!!

Aby nešlo jen o vytržení z kontextu, zkoumal jsem samozřejmě i osobnost. Ascendent ve Vahách ukazuje snahu o dokonalé řešení problému, které však může končit na nerozhodnosti (někdy zcela chybí akce a energie), nebo nedotažení do konce (negativní aspekty vládce asc. Venuše od Marsu a Saturnu). Hledání ideálního řešení vede někdy k prováhání vhodného okamžiku a pak už není na výběr, protože rozhodne někdo jiný, zacož může být nositelka i ráda, ale jen do té doby, než zjistí, že to není dobré řešení pro ni. Navíc se při řešení problémů rozptyluje (Venuše v Blížencích) a při neúspěchu může unikat do světa snů a fantazie (Luna v Rybách). Je tu nutno pracovat na motivaci a trpělivosti, jichž se někdy nedostává, nebo nevydrží dostatečně dlouho (slabé obsazení zemského a ohnivého živlu).

Někdo zde psal o Jupiteru ve 12.d. - toto není špatná kombinace, to je veliký duchovní ochránce a příznivá aspektace na Venuši (vládce asc.) to umocňuje.

Při rozboru jsem se zaměřil více na to těžší v životě, protože s tímto je nutno pracovat. Jinak je to radix veskrze pozitivní, kde klady spíše převažují. Nakonec stejně je každý strůjcem svého štěstí. Zkrátka je potřeba snažit se zde vidět více pozitivně (ale ne růžové brýle), radovat se z malých úspěchů, protože ty jsou v součtu mnohem více, než jeden megavelký úspěch a po něm už nic, jen trvalý pád dolů.
17.11.2015 - 15:46 | Filtr
(Štír) Kalocka » Sosna zvlčelý
Děkuji. :17:
18.11.2015 - 18:46 | Filtr
(Rak) Hilaria » mawuska
Zajimava interpretace. Rekla bych, ze vesmes pravdiva. :) Mohu se jen zeptat, z jakeho aspektu jste vyvodila, ze se ma seberealizace dostavi az v partnerstvi/manzelstvi? Z meho Jupiteru ve Vahach?
18.11.2015 - 18:47 | Filtr
(Rak) Hilaria » Loen
Tak to potes panbuh... :3:
18.11.2015 - 18:49 | Filtr
(Rak) Hilaria » tiferett
S tou pasivitou je to pravda, jsem hodne pasivni a casto jakoby bez vule jakkoli jednat. Dekuji za zajimavy postreh. :)
18.11.2015 - 18:55 | Filtr
(Rak) Hilaria » Martin_B_D
Diky za zajimavou interpretaci, neco na tom bude... Cas narozeni mam spolehlive presny, takze by opravdu muj horoskop mel tyhle prekazky odrazet. O te problematicke opozici Urana na Slunce bohuzel vim, je to dlouhotrvajici aspekt az nekdy do unora, takze to se asi moc ovlivnit neda. Jinak jsem si tak nejak rikala, ze kdyz preziju tohoto Urana, tak uz by snad mohlo byt jenom lepe, a hle, ono ma jeste prijit Pluto s opozici na Slunce. :D To jsou radosti... Ale nejak bylo, nejak zase bude. V poslednich 3 letech me problematicke aspekty zrovna nesetrily a taky jsem to nejak ustala. Clovek s tim asi musi tak nejak pocitat, ale zase nenechat se tim uplne ovlivnovat, aby mu to pak nebranilo ve vlastni iniciative a snaze neco podnikat. Takhle to vidim.
18.11.2015 - 21:17 | Filtr
(Štír) vlna.c
Dobrý večer.

Takže se...sluncem v 9 domě se setkávam s lidmi, co se venuji studiu, dále sem patří terapeuti, lidé co zajímají o esoteriku....

Se sluncem taky merkurem v raku to muze byt psychologie...

Dale také herectví, psaní a další umělecké smery

Rak na mc může znacit ucitelstvi třeba děti, práce ve zdravotnictví.

Taky se můžete věnovat celostni medicíně, motivaci, koucovani.

Ve vasem horoskopu vidim práci se skupinami nebo na veřejnosti.

Jupiter ve 12 domě je silná duchovní pomoc...joga, meditace, motlidba
19.11.2015 - 10:02 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » Hilaria
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele mawuska, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Jupiter ve Váhách a ve 12. domě jen podporuje postavení Slunce a Marse.
Jupiter ve 12. domě může, ale také vyvolávat pocit nedostatečnosti duchovního růstu v domově, což potvrzují i planety na hrotu 4. domu v opozici na Slunce. Slunce a Mars je rozvíjení osobnosti až ve společnosti přátel nebo partnerů. Hledání jistot v partnerství je podpořeno Venuší v 8. domě - oblíbenost ve společnosti. Sama se můžete také najít ve tvořivé práci, máte velmi rozvinuté literární nadání, ale i cit pro estetiku, který můžete také využít jako bytový architekt.
Snažím se brát horoskop, jako celek. Každý aspekt, nebo postavení planety je jen kousek skládačky.
19.11.2015 - 13:16 | Filtr
(Rak) Martin_B_D » Hilaria
Menila si miesto narodenia v profile? Lebo teraz vychádza Slnko ešte do IX. dome, čo je aj štúdium, každopádne, je v konjukcii s MC, takže sa týka aj povolania.
Ak máš teda presné údaje, tak ťa čaká aj kvadratúra Pluta na ASC. Tranzity pomalých planét na hlavné osi sú najdôležitejšie. Ale vzhľadom na to, že máš prevahu základných znamení, ktoré sú ambiciózne, tak ťa to môže skôr stimulovať, ako už sama naznačuješ.
19.11.2015 - 13:43 | Filtr
(Rak) Hilaria » Martin_B_D
Tak to se mam na co tesit. :) No uvidime, sama jsem zvedava, jak se to projevi. Jinak misto narozeni jsem si nemenila. Vic astrologu mi uz reklo, ze mam Slunce na konci 9.domu.
19.11.2015 - 15:51 | Filtr
(Rak) Martin_B_D » Hilaria
Samozrejme čas narodenia je potrebné vyždy preveriť, prípadne spresniť, na to slúži rektifikácia a je jedno, či ten čas je z nemocnice, alebo od rodičov, aj tak je ho potrebné preveriť. S presným časom sa potom dajú použiť aj primárne direkcie.


Aktuální postavení planet
Aktuální
postavení planet
ukázat planety »
Lunární kalendář 2024
Lunární kalendář
Luna ve Štír Štíru
ukázat kalendář »